2018-10-24

A ir B divizionų anonsas: komandos kerta finišo liniją

Jau rytoj išauš ta diena, kai 2018 metų sezonas abiejuose MFL divizionuose bus baigtas. Šiek tiek liūdna, bet kas turi pradžią, visada turi ir pabaigą, todėl sezono pabaigos išvengti nebuvo įmanoma, o ir intrigos per paskutines turo rungtynes bus pakankamai. Nors A divizione pirmos keturios vietos jau aiškios, tačiau čia vyks tikras mūšis dėl išlikimo tarp stipriausių ekipų, o taip pat paaiškės rezultatyviausias diviziono žaidėjas, nes kol kas trys pirmaujantys futbolininkai turi po vienodą įvarčių skaičių. 


B divizione taip pat yra pakankamai intrigos. Išskyrus pirmas dvi vietas, penktą ir paskutinę vietą, kitose pozicijos pokyčiai yra galimi, o labiausiai intriguos trečiosios vietos finišas, nes dėl bronzos medalių vis dar kovoja dvi ekipos. Apie visus likusius neatsakytus klausimus – pateiktame turų anonse!


A diviziono XVIII-ojo turo rungtynės:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
1 18 2018-10-25 19:30:00 FC IndEx FK Fortitudo I "Fanų" ketvirtis
2 18 2018-10-25 19:30:00 FK Rytas VFM II "Fanų" ketvirtis
3 18 2018-10-25 20:30:00 El Dorado Eagle Team - Žibintas I "Fanų" ketvirtis
4 18 2018-10-25 20:30:00 Western Union FK Riešė II "Fanų" ketvirtis
5 18 2018-10-25 21:30:00 FK Spartakas SKK Oniksas I "Fanų" ketvirtis



Ar „El Dorado“ šiais metais laimės bent vieną „El Clasico“? Šį sezoną „El Dorado“ ekipa dar to nebuvo padariusi. „Eagle Team - Žibintas“ juos įveikė tiek pirmajame tarpusavio mače MFL (6:3), tiek Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionate (3:1). Ir nors „El Dorado“ jau yra užsitikrinę čempionų titulą ir jau spėjo jį iškelti į viršų, tačiau atsipalaiduoti neketina ir principinėje dvikovoje žais iš visų jėgų bei sieks pergalingai užbaigti sezoną.


„Eagle Team“ yra principinis varžovas ir visai nesvarbu, kad jau esame užsitikrinę auksą. Šį sezoną jiems jau du kartus esame pralaimėję, todėl eisime kovoti ir norime prieš juos bent kartą laimėti šiame sezone“, – sakė komandos vadovas Martynas Rašinskas.


Tuo metu praėjusią savaitę šimtąjį įvartį MFL čempionate pelnęs „El Dorado“ narys Darius Pupliauskas atskleidė, kad prieš šį MFL „El Clasico“ jau prasidėjo lažybos, o tai įneš papildomos intrigos ir motyvacijos.




„Prieš „Eagle Team“ yra sukurta šiek tiek lažybų ir tai įneš intrigos, bet tiksliai apie tas intrigas sužinosite šį ketvirtadienį“, – paslaptį išlaikė D. Pupliauskas.


Lengva „El Dorado“ ekipai tikrai nebus ir tą visi puikiai supranta. „Eagle Team“ į likusias rungtynes taip pat žiūri rimtai ir yra nusiteikę kovingai.


„Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas vylėsi, kad į paskutines sezono rungtynes susirinks stipriausia sudėtis ir taip suteiks sunkias rungtynes MFL čempionams. Tuo pačiu A. Dergačiovas pasveikino „El Dorado“ su jau iškovotu titulu.


„Komandą kamuoja susirinkimo bei nusiteikimo, po to kai praradome titulą, problemos. Rungtynės turnyrine prasme yra nieko nelemiančios, bet faktas, kad žaisime prieš senus, gerus draugus „El Dorado“, nuteikia kovingai. Labai tikiuosi, kad pavyks surinkti pajėgią sudėtį ir suteikti jiems konkurencingą kovą. Norėčiau iškart pasveikinti „El Dorado“ kolektyvą su pelnyta pergale čempionate, mano nuomone, tai buvo stabiliausias kolektyvas šių metų MFL lygoje. Iš kitos pusės, jau tapo įprasta, kad draugiškai apsikeičiame kas metus vietomis lentelėje. Kitais metais laukia didesni iššūkiai, bus dar sunkiau pamatysime ar iširs mūsų 1-2 vietų tandemas, bet be abejo, palaikysime vieni kitus MFL kovose“, – sakė A. Dergačiovas, kuris praėjusiais metais su savo kolektyvu triumfavo MFL lygoje, o šįkart liko antroje vietoje.


Ar „Oniksas“ išlaikys penktąją vietą? Šiuo metu šią poziciją užima būtent SKK „Onikso“ ekipa, tačiau norint ją tikrai užimti, jiems reikės įveikti FK „Spartaką“.


Praėjusią savaitę „Onikso“ trijų pergalių serija nutrūko ir jie 0:3 pralaimėjo FK „Fortitudo“ ekipai, tačiau „Spartakas“, kuris jau negali pakilti iš paskutinės vietos, prieš savaitę sugebėjo nugalėti VFM klubą ir sutrukdė jiems pakovoti dėl trečiosios vietos.


Būtent pergalė prieš VFM ekipą parodo, kad „Onikso“ lauks tikrai sunkios rungtynės ir dėl penktosios vietos reikės smarkiai pakovoti. Tą kuo puikiausiai supranta „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


„Negali žaisti atsipalaidavęs prieš „Spartaką“, kuriam lieka rungtynės dėl garbės. Praeitą savaitę tuo įsitikino VFM. Tikiuosi, mums užteks motyvacijos pakovoti dėl penktos vietos, bet esu įsitikinęs, kad „Spartakas“ žais savo žaidimą ir visai nesvarbu koks bus rungtynių rezultatas. Laimėti paskutines sezono rungtynės norės abi komandos, tai yra visiškai akivaizdu“, – sakė E. Ruskan.


Tai, kad „Spartakas“ sieks pergalės, patvirtino ir šios ekipos vadovas Dmitrij Raksa, tačiau jis tuo pačiu užsiminė, kad galutinis rezultatas visgi nebus toks aktualus, bent jau jo komandai.


„Prieš „Oniksą“ reikia sužaisti gerai, nors rezultatas, manau, mums nelabai yra aktualus“, – savo mintimis trumpai pasidalino D. Raksa, kurio vedama komanda praėjusį kartą su „Oniksu“ sužaidė lygiosiomis 2:2.


Kas išsaugos vietą A divizione? Dėl išlikimo A divizione kovoja trys ekipos: FK „Riešė“, FC „IndEx“ ir FK „Fortitudo“. Pastarosios dvi komandos paskutines sezono rungtynes žais tarpusavyje, todėl tai bus be galo įdomi dvikova.


Pirmąsias tarpusavio rungtynes šį sezoną FK „Fortitudo“ laimėjo 5:4 ir jiems būtina laimėti šias rungtynes, jei klubas nori išlikti lygoje. Tokiu atveju jie taškais susilygintų su FC „IndEx“, bet pastaroji būtų žemiau, nes pralaimėjo abejas tarpusavio rungtynes. 


Tačiau FC „IndEx“ net ir pralaimėję gali išlikti A divizione, bet tada jie turi tikėtis FK „Riešės“ pralaimėjimo prieš „Western Union“ komandą. Pirmoji šių komandų akistata pasibaigė lygiosiomis 2:2, tačiau „Riešė“ paskutiniu metu nedemonstruoja gero žaidimo ir pralaimėjo jau penkias rungtynes iš eilės. Tuo metu WU komanda vis dar turi vilčių užimti penktą vietą arba bent jau likti šeštoje, todėl jie bus rimtai nusiteikę paskutinėms sezono rungtynėms. „Riešės“ ekipai tai nieko gero nežada, nes jei jie pralaimės, o FK „Fortitudo“ laimės, būtent „Riešė“ liks priešpaskutinėje vietoje ir iškris į B divizioną.


Būtent tokius scenarijus ir yra apmąstęs „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius, kuriam būtų labai liūdna iškristi į B divizioną.


„Mes jau skaičiavomės, kaip likti A divizione. Rungtynės su „IndEx“ bus žūtbūtinis mūšis abejoms komandoms arba dar gali būti taip, kad mes laimime, o „Riešė“ kitose rungtynėse pralaimės, tai į B divizioną iškris „Riešės“ komanda, o mes su „IndEx“ liekame“, – įvairius scenarijus prieš šį mačą apgalvojo G. Butkevičius, tačiau jis supranta, kad „Fortitudo“ ekipai bet kokiu atveju reikia laimėti.


„Fortitudo“ ekipa tos pergalės lengvai tikrai negaus. FC „IndEx“ taip pat nori pergalingai užbaigti sezoną bei išlikti A divizione.


„Laimėti mes visada norime, bet dabar prioritetas yra išlaikyti dvasinę komandos būseną. Tačiau į aikštę tikrai žengsime kovoti ir laimėti, nes norime išlikti A divizione ir toliau kovoti su stipriausiomis MFL komandomis“, – kalbėjo „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij.


Kas taps rezultatyviausiu A diviziono žaidėju? Taip jau susiklostė, kad rezultatyviausias sezono žaidėjas gali paaiškėti FK „Ryto“ ir VFM dvikovoje. Tiek „Ryto“ puolėjas Valdemaras Šaveiko, tiek VFM puolėjas Arvydas Veikutis yra įmušę po 22 įvarčius, o rytoj vakare būtent šios dvi komandos kovos tarpusavyje.


Jos abi galėjo kovoti ir dėl trečiosios vietos, bet VFM praėjusią savaitę pralaimėjo ir bronzą gavo „Ryto“ klubas. Visgi ši akistata išlieka principinė, kadangi abi ekipos ne tik bandys savo gretose turėti rezultatyviausią sezono žaidėją, bet VFM taip pat sieks bent kartą šiame sezone įveikti „Ryto“ klubą.


MFL lygoje „Rytas“ 3:0 įveikė VFM, o dar svarbesnį mačą, MFL taurės finalą, prieš VFM laimėjo 6:2. „Rytas“ savo ruožtu sieks trečiosios pergalės prieš VFM, o komandos vadovas Olegas Miasniankinas nemato kito varianto, kaip tik pergalingai užbaigti sezoną.


„Bandysime gražiai užbaigti sezoną ir iškovoti pergalę. Toks yra mano ir komandos tikslas. Tai tuo pačiu bus didelis žingsnis kitam sezonui ir pačiai komandai, kad turėtų perspektyvą. Labai svarbu sezoną užbaigti pergale, nes tai suteiks daug teigiamų emocijų visai ekipai“, – sakė O. Miasniankinas.




Tiesa, galimas variantas ir toks, kad nei vienas iš šios komandos žaidėjų netaps rezultatyviausiu, nes dėl šio titulo taip pat kovoja „Eagle Team“ puolėjas Pavelas Pelakauskas, savo sąskaitoje taip pat turintis 22 įvarčius.


„Eagle Team“ vadovas A. Dergačiovas jau buvo sakęs, kad stengsis padėti savo komandos nariui iškovoti rezultatyviausio žaidėjo titulą, tik jo lauks sunki užduotis – įvarčius mušti į geriausią gynybą demonstruojančios ekipos vartus, „El Dorado“ vartus.


B diviziono XXII-ojo turo rungtynės:




Ar „Polivektris“ šį sezoną išliks nepralaimėjęs? Kol kas B diviziono čempionai laimėjo visas žaistas rungtynes, bet sezono finiše jų laukia vienos sunkiausių rungtynių – prieš antros vietos laimėtojus FK „Rotalį“. Praėjusi tarpusavio akistata pasibaigė sunkia „Polivektrio“ pergale 1:0, todėl „Rotalis“ sieks revanšo ir tuo pačiu įrodyti, kad jie gali įveikti FK „Polivektrį“.


Visgi norint tai padaryti, „Rotalis“ turės pakelti savo žaidimo lygį, kadangi praėjusią savaitę „Rotalis“ žaidė tikrai ne taip, kaip gali, o tai parodo ir galutinis rezultatas – pralaimėjimas 1:2 FK „Eksperimento“ klubui.


Galime būti tikri, kad rytoj abi komandos kovos tik dėl pergalės, nes joms abejoms pergalė būtų savotiškas laimėjimas, nors galutiniam turnyrinės lentelės išsidėstymui tai įtakos neturės.


Bent jau „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij nori laimėti šias rungtynes ir visiems įrodyti, kad „Polivektris“ šiais metais tikrai buvo stipriausias ir jiems niekas neprilygo.


„Prieš „Rotalį“ norime parodyti viską, ką mokame, kad žmonės sakytų, jog „Polivektris“ padarė viską ir įsirašė į istoriją. Šioms rungtynėms būsime nusiteikę labai rimtai“, – sakė V. Baranovskij.


Įdomu ir tai, kad šioje akistatoje gali spręstis rezultatyviausio žaidėjo likimas. Šiuo metu su 35 įvarčiais pirmauja „Rotalio“ puolėjas Paulius Sakalis, bet vos 2 įvarčiais nuo jo atsilieka „Polivektrio“ puolėjas Ruslanas Tamilinas. Šių puolėjų dvikova taip pat įneš papildomos intrigos.


Kas užims trečią vietą? Tai gali padaryti dvi ekipos – „MSC - Hilltown“ arba FK „Eksperimentas“. Tiesa, šios dvi komandos žais ne tarpusavyje, o geresnius šansus iškovoti bronzą turi MSC, nes jiems užtenka laimėti, o „Eksperimentui“ reikia sulaukti ir MSC kluptelėjimo. Šiuo metu MSC turnyrinėje lentelėje juos lenkia 1 tašku.


MSC ekipos potencialiai lauks silpnesnis varžovas – FC „Funk Soul Brothers“, tačiau ši komanda kovoja dėl penktos vietos finišo, o ir paskutiniu metu demonstruoja neprastą žaidimą – dvi pergalės iš eilės. Negana to, FSB 2:1 laimėjo pirmąją tarpusavio akistatą su MSC, todėl prieš šį mačą turėtų jaustis pakankamai gerai.


MSC situacija atvirkštinė. Klubas nelaimėjo paskutinių dviejų mačų, o tai jiems ir sutrukdė anksčiau laiko užsitikrinti bronzą ir dabar jie viską turės spręsti paskutinėse sezono rungtynėse.


„Patys padarėme taip, kad tik po paskutinio teisėjo švilpuko paaiškės, kas kabinsis bronzinius medalius. Gaila, kad sezonas baigiasi, manau visi sutiktų sužaisti trečią ratą, bet atėjo metas sudėlioti visus taškus“, – kalbėjo MSC vadovas Adomas Kripas.


FK „Eksperimento“ taip pat laukia silpnesnis varžovas. Jie kovos su paskutinę vietą užėmusiais FK „Volcano“. Iš šios pozicijos „Volcano“ jau negali pakilti, tačiau garbingai užbaigti sezoną yra kiekvienos komandos tikslas, todėl ir „Eksperimentas“ gali nesitikėti lengvų rungtynių.


„Paskutinės rungtynės kelia dvejopus jausmus, kadangi dabar esame įgavę neblogą sportinę formą, tad šiek tiek gaila, kad sezonas jau baigiasi, bet džiugina tai, kad atgaivinome šiokią tokią intrigą dėl trečios vietos. Stengsimės laimėti savo rungtynes ir tikėsimės, kad MSC išbarstytų taškų“, – sakė „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas.


Kas užims šeštą vietą? Kaip ir minėjome, šiuo metu šią poziciją turi FSB klubas, bet jei jie pralaimės MSC ekipai, juos gali aplenkti FK „Alytis“, bet prieš tai jiems reikės nugalėti FK „Valčiūnus“.


„Valčiūnai“ jau yra užsitikrinę penktą vietą ir šios pozicijos niekam neatiduos, todėl didelės motyvacijos bus sunku atrasti. Vienas iš motyvatorių gali būti revanšo siekis, kadangi pirmąsias tarpusavio rungtynes „Alytis“ laimėjo 7:3.


Apskritai, „Alytis“ paskutiniu metu žaidžia labai neblogai, bet du kartus iš eilės neišlaikė savo persvaros ir sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis. Taip jie nusirito į septintą vietą, bet turi realius šansus finišuoti laipteliu aukščiau.


Kas liks paskutiniame dvejete? Paskutiniai tikrai liks FK „Volcano“, o šalia jų gali atsidurti FC „Žalia Raudona“ arba FK „Barbakanas“. Šiuo metu priešpaskutinėje vietoje yra „Barbakanas“, bet jis tik 2 taškais atsilieka nuo ŽR, o sezoną šios komandos užbaigs tarpusavio dvikova.


Pirmąjį tarpusavio mačą „Žalia Raudona“ laimėjo 6:3, todėl klubas sieks dar vienos pergalės ir galbūt finišo ne dešimtoje vietoje, o dar laipteliu aukščiau.


„Žalia Raudona“ potencialiai gali aplenkti „VSG United“ arba „WorldOne United“ ekipas, kurios abi susitiks paskutinėse sezono rungtynėse ir kažkuri iš jų tikrai neiškovos 3 taškų. Tokiu atveju, „Žalia Raudona“ vieną iš jų aplenktų, jei įveiktų „Barbakaną“.


„Žalia Raudona“ tikisi pergalės bei taip pat jau galvoja apie kitą sezoną, į kurį deda daugiau vilčių.


„Žaisime kaip visada – svarbiausia žaidimo kokybė. Jei neįvyks netikėtumų su komandos susirinkimu į rungtynes – tikimės pergalės, bet tikrai nemanome, kad ji gali būti lengva. Daugiau optimizmo turime tik dėl būsimo sezono, nes šiame sezone jau daugmaž aišku, kad taškų, kuriuos išbarstėme per pirmas 9 rungtynes, ir pritrūko“, – teigė vienas iš komandos vadovų Sigitas Stasevičius.


Pergalės ir finišo aukštesnėje vietoje norėtų ir „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


„Sezoną norime užbaigti su teigiamomis emocijomis. Norėtųsi linksma gaida baigti sezoną ir žiūrėti, kas bus toliau“, – sakė R. Laurinavičius.



#MFL

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: