2019-04-01

B diviziono apžvalga: pirmasis turas pasibaigė be lygiųjų

Praėjusį ketvirtadienį MFL’e praūžė pirmasis turas. Šiais metais itin neprognozuojamame B divizione dvylika komandų sužaidė savo pirmąsias rungtynes. Naujokams debiutai gavosi šiek tiek prisvilę, lygos senbuviai sužaidė kiek geriau, o į MFL sugrįžusi SIGNALIZACIJA.LT šventė puikią pergalę. Visą tai apibendrinsime turo apžvalgoje.

 

B diviziono I-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
7 1 2019-03-28 19:40:00 SFK Novovileisk SIGNALIZACIJA.LT 0:4 III "Fanų" ketvirtis
8 1 2019-03-28 19:40:00 FK Alytis FK Valčiūnai 6:2 IV "Fanų" ketvirtis
9 1 2019-03-28 20:40:00 FC Žalia Raudona FK Volcano 3:4 III "Fanų" ketvirtis
10 1 2019-03-28 20:40:00 FK Barbakanas FSB Zenitas 5:1 IV "Fanų" ketvirtis
11 1 2019-03-28 21:40:00 VU MIF FK Eksperimentas 1:3 III "Fanų" ketvirtis
12 1 2019-03-28 21:40:00 WorldOne United MSC 1:2 IV "Fanų" ketvirtis


32. Tradiciškai ir toliau skaičiuosime kiek įvarčių bus pelnyta kiekviename ture. B diviziono komandos jau pirmajame ture pasižymėjo 32 kartus, o tai yra po 5,33 įvarčio per rungtynes. Panašu, kad žiemos sniegas komandų parako visiškai nesudrėkino.


Sugrįžimas. Po metų pertraukos į MFL sugrįžusi SIGNALIZACIJA.LT ekipa tai padarė pergalingai. Jie iškovojo ne itin sunkią pergalę ir 4:0 įveikė lygos naujokus SFK „Novovileisk“.


Vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų Simas Sakaitis savo sugrįžimą pažymėjo dubliu. Ir nors jis džiaugiasi šia puikia pergale, bet konkrečių išvadų po pirmųjų rungtynių dar nedaro, ypač dėl to, kad buvo žaista prieš naujokus.


„Po tokių rungtynių nuotaikos puikios. Viskas pavyko labai gerai. Sužaidėme puikias rungtynes, gerai kontroliavome kamuolį, neleidome varžovams žaisti. Spaudėme nuo pat pradžių ir varžovai praktiškai nieko nesukūrė prie mūsų vartų. Pirmose rungtynėse pavyko viskas, ko ir tikėjomės. Aišku, varžovai buvo naujokai, dar nepratę prie tokio formato, todėl po šių rungtynių negalime pasakyti, kur dar reikėtų pasitempti“, – sakė S. Sakaitis.


Prisvilo. Jau minėtiems SFK „Novovileisk“ bei VU MIF ekipoms debiutai MFL pirmenybėse kiek prisvilo. Jei „Novovileisk“ 0 : 4 nusileido „Signalizacijai“, tai VU MIF 1:3 pralaimėjo „Eksperimentui“ ir pelnė bent savo pirmąjį įvartį lygoje.


Po rungtynių buvo pakalbinti abiejų komandų žaidėjai ir abu jie kalbėjo panašiai – per daug po pirmųjų rungtynių nenusiminė, o labiausiai pralaimėjimą lėmė klaidos.


„Pradžia sunkoka, nes dar nesame susižaidę, bet būtent čia to ir susirinkome – susižaisti ir tapti vieninga, stipria komanda. Tai buvo mūsų pirmosios oficialios komandos rungtynės. Tačiau buvo ir pozityvių dalykų. Kai pradėjome varžovus spausti, jie darė klaidų, bet gaila, kad šių šansų neišnaudojome. Patys rungtynių pradžioje padarėme kvailų klaidų ir praleidome du įvarčius, o po to atsitiesti buvo sunku“, – sakė „Novovileisk“ atstovas Marek Rasinskij.



Tuo metu VU MIF ekipa kalbėjo panašiai: „Debiutas kiek prisvilo. Į aikštę išėjome išsigandę, nežaidėme futbolo ir tai lėmė rezultatą. Tik įpusėjus rungtynėms įsivažiavome, pradėjome žaisti geriau ir tai nuteikia pozityviai. Svarbu nenusiminti ir tęsti savo progresą“.



Patirtis. FK „Eksperimentui“ nugalėti VU MIF ekipą padėjo patirtis. „Eksperimentas“ tyčia varžovams atidavė iniciatyvą, o patys nusprendė išnaudoti jų klaidas. Tokia taktika visiškai pasiteisino ir būtent „Eksperimentas“ galėjo džiaugtis trimis taškais.


„Nuotaikos yra geros – laimėjome ir gavome 3 taškus prieš sezono debiutantus. Mes nežinojome kaip žaidžia VU MIF, tai nusprendėme atiduoti kamuolį jiems, jie daugiau kontroliavo kamuolį, bet mes laukėme jų klaidų ir po jų įmušėme įvarčius. Viskas tikrai nepavyko idealiai, dar reikia gerinti savo žaidimą, ypač gynyboje, bet svarbiausia buvo iškovoti trys taškai“, – teigė „Eksperimento“ narys Edvin Moroz.


Pasiruošimas. Panašu, kad rimtas pasiruošimas duoda vaisių. „Alytis“ šiais metais MFL pirmenybėms ruošėsi žymiai kruopščiau nei praėjusiais metais ir sezoną sugebėjo pradėti puikia pergale 6:2 prieš FK „Valčiūnus“. Tokia rezultatyvi pergalė leido jiems po pirmojo turo būti pirmoje vietoje.


Komandos vartininko ir vadovo pareigas einantis Mykolas Adamavičius šįkart dėl traumos pats žaisti negalėjo, todėl save išbandė ir trenerio kėdėje. Debiutas joje tapo sėkmingas, tačiau taisytinų žaidimo aspektų Mykolas dar įžvelgia.



„Šiais metais MFL’ui ruošiamės daugiau nei praėjusiais ir tai pasimatė jau pirmose rungtynėse. Prieš „Valčiūnus“ buvome žaidę draugiškas rungtynes ir tada laimėjo 16:4, bet aš vyrams sakiau, kad tai bus visiškai kitokios rungtynės. Taip ir buvo, pirmasis kėlinys pasibaigė 1:1, bet antrajame kėlinyje juos paspaudėme, persigrupavome ir įmušėme nemažai įvarčių. Rezultatas neblogas, bet žaidimas dar turėtų būti geresnis“, – sakė „Alyčio“ vadovas M. Adamavičius.




Sunkiai. Praėjusiame sezone trečią vietą iškovojęs MSC kolektyvas šį sezoną taip pat pradėjo pergale, tačiau ji tikrai nebuvo iš lengvųjų. Po atkaklios kovos MSC tik 2:1 palaužė „WorldOne United“ ekipą, bet komandos vadovas Adomas Kripas tai nurašė pirmosioms rungtynėms.


„Visi buvome pasiilgę futbolo, bet būtų nenormalu mėgėjų futbole, jei per pirmas sezono rungtynes darytumei viską gerai ar idealiai! Džiaugiuosi, kad visi 4 naujokai atėjo į pirmas rungtynes, iškart gavo laiko aikštėje, pamatė kaip viskas vyksta mūsų komandoje“, – sakė A. Kripas.


Apie pačias rungtynes jis sakė: „Pirmas kėlinys buvo toks nejaukus tiek mums, tiek varžovams. Nuo pirmų minučių planas buvo spausti varžovą. Manau tai pavyko praktiškai visas rungtynes. Varžovai irgi jaudinosi pirmame kėlinyje, tad jis ir baigėsi dėsningai 1:1. Antrame jau jautėmės drąsiau ir kūrėme progas, tačiau su realizacija buvo blogiau, bet pergalė 2:1 mus tenkina“.


Šeši taškai. Turbūt tiek buvo verta dvikova tarp praėjusio sezono autsaiderių FK „Volcano“ ir FC „Žalia Raudona“. Galiausiai šį mačą rezultatu 4:3 laimėjo „Volcano“ ir sezoną pradėjo puikiomis nuotaikomis.


„Visada malonu pradėti naują sezoną pergale. Tikslas buvo laimėti ir mes tai padarėme. Nebuvo lengva, nes varžovai kovėsi iki paskutinės minutės. Mums dar reikia gerinti gynybą, nes praleidžiame nemažai įvarčių“, – sakė „Volcano“ vadovas Tomaš Derkač.


„Žalia Raudona“ taip pat pripažino varžovų pranašumą, kurį lėmė mažiau padarytų klaidų. Komandos vadovas Ignas Stasevčius kalbėjo: „Smagu, kad prasidėjo sezonas, bet gaila, jog pralaimėjome. Neišnaudojome ilgo savo suoliuko, žaidimą priešininkai kūrė geriau, o mes klydome daugiau“.


Radavičius. Visi žino koks svarbus Ramūnas Radavičius yra „Barbakano“ ekipai. Tą patyręs futbolininkas įrodė jau pirmose sezono rungtynėse, įmušdamas „hat-tricką“ į smarkiai pasikeitusio FSB „Zenito“ gretas.


Puikų R. Radavičiaus pasirodymą įvertino ir varžovai, kurie patys nori kuo greičiau padaryti išvadas ir pasimokyti iš savo klaidų.


„Nuotaikos labai blankios, visi norėjome laimėti pirmąsias rungtynes, labai ruošėmės, bet nepavyko, pasirinkome blogą taktiką, pavienių žaidėjų klaidos gynyboje, daugybė neišnaudotų progų pelnyti įvarčius ir aišku – Ramūnas Radavičius. Vartininkas Eduardas gavo traumą jau penktą rungtynių minutę, bet atstovėjo visas rungtynes, o dėl traumos praleis kitas rungtynes. Noriu pabrėžti mūsų centro gynėją Martiną, jo puikus žaidimas padėjo nepraleisti dar daugiau įvarčių. Po rungtynių komandą padarė išvadas, per savaitgalį atsigaus morališkai, daugiau nėra galimybės suklysti. Taip pat turime gerinti savo susižaidimą, nes komandoje yra daug naujų ir tikrai gerų žaidėjų“, – kalbėjo FSB „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.


„Žiūrint į rezultatą nuotaikos po pirmo turo geros. Rezultatas tikrai neatspindi įvykių aikštėje, mūsų vartininkas idealiai atliko savo darbą, nors aikštėje idealiai niekada viskas nepavyks, vis tiek kažko trūks. Tačiau svarbiausia, kad komandos viduje tvyro puiki atmosfera“, – pabrėžė „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Trys. Tris įvarčius pirmajame B diviziono ture mušė ne tik R. Radavičius. Tą taip pat padarė „Alyčio“ atstovas Edgaras Barysas ir „Žalia Raudona“ lyderis Augustinas Trinkūnas, kurie dabar ir rikiuojasi B diviziono rezultatyviausių žaidėjų viršuje.


Pusė. Apibendrinat galime pasakyti, kad pusę sezono komandų jau pirmajame ture įsirašė pirmuosius taškus. Taip įvyko dėl to, kadangi lygiųjų šiame ture užfiksuota nebuvo, todėl iš 12 komandų pergales šventė šešios.


Turo rinktinė. Į MFL sugrįžo ir turo rinktinė. Pirmąją B diviziono turo rinktinę, kurioje net tris savo atstovus turi „Alytis“, galite pamatyti žemiau.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: