2019-04-08

B diviziono apžvalga: pergales iškovojo dar dvi komandos

B diviziono komandos praėjusį ketvirtadienį sužaidė antrąsias sezono rungtynes. Po antrojo turo liko dar keturios komandos, kurios neturi taškų. Savo taškų kraitį papildė FC „Žalia Raudona“ ir FSB „Zenitas“, o kol kas turime tris ekipas, kurios laimėjo abejas rungtynes. Apie tai ir dar daugiau – turo apžvalgoje.


B diviziono II-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
19 2 2019-04-04 19:40:00 FK Alytis VU MIF 3:1 IV "Fanų" ketvirtis
20 2 2019-04-04 19:40:00 SIGNALIZACIJA.LT MSC 2:2 III "Fanų" ketvirtis
21 2 2019-04-04 20:40:00 FK Barbakanas SFK Novovileisk 3:1 III "Fanų" ketvirtis
22 2 2019-04-04 20:40:00 FC Žalia Raudona WorldOne United 3:2 IV "Fanų" ketvirtis
23 2 2019-04-04 21:40:00 FK Volcano FK Eksperimentas 0:5 III "Fanų" ketvirtis
24 2 2019-04-04 21:40:00 FK Valčiūnai FSB Zenitas 0:4 IV "Fanų" ketvirtis


26. Antrajame ture rezultatyvumas buvo šiek tiek mažesnis nei pirmajame ture (32). Komandos bendrai pelnė 6 įvarčiais mažiau, o tai vidutiniškai yra vienu įvarčiu mažiau per rungtynes. Iš viso per vieną mačą vidutiniškai buvo įmušta 4.33 įvarčio. Mažiausiai rezultatyviose rungtynėse buvo įmušta 4 įvarčiai, o rezultatyviausiose – 5.




Didžiausia. Penki įvarčiai buvo įmušti dvejose rungtynėse, bet tik viename mače tie penki įvarčiai buvo įmušti į vienus vartus. Didžiausią vakaro pergalę iškovojo FK „Eksperimentas“, kuris nepaliko vilčių FK „Volcano“ ekipai ir ją sutriuškino 5:0.


„Rungtynes vertinu labai puikiai. Nuo pat pradžių dominavome aikštelėje, nedarėme jokių klaidų, galima sakyti, sužaidėme tobulai. Galėjome įmušti ir daugiau nei 5 įvarčius, bet „Volcano“ aikštės žaidėjai turi dėkoti savo vartininkui, kuris turėjo tikrai daug darbo ir labai daug smūgių atrėmė. Mes dominavome puolime ir gynyboje, nedavėme šansų „Volcano“ komandai. Anksčiau minėjau, kad reikia gerinti gynybą, bet šiose rungtynėse gynyba sužaidė tikrai geriau“, – po rungtynių sakė „Eksperimento“ futbolininkas Edvin Moroz.


„Volcano“ pripažino, kad „Eksperimentas“ sužaidė tikrai geras rungtynes, bet tokį rezultatą greičiausiai lėmė, kad „Volcano“ neturėjo net penkių pagrindinės sudėties žaidėjų.


„Eksperimentas“ sužaidė geras rungtynes, sveikinu juos su pergale. Rungtynėse nežaidė 5 pagrindiniai mūsų žaidėjai, todėl nepavyko užsikabinti puolime ir sukurti daugiau progų įmušti. Šiose rungtynėse bandėme žaisti nuo gynybos, bet vis tiek praleidome 5 įvarčius“, – nuogąstavo „Volcano“ vadovas Tomaš Derkač.


Identiškai. MFL lygos naujokai VU MIF ir SFK „Novovileisk“ ekipos pralaimėjo antrąsias savo rungtynes ir tai padarė identiškais rezultatais. Studentai 1:3 nusileido FK „Alyčiui“, o „Novovilesk“ tokiu pačiu rezultatu pralaimėjo „Barbakanui“.


Abi šios rungtynės panašios buvo tuo, kad visi rungtynių įvarčiai buvo įmušti antrajame kėlinyje. Naujokams bent jau pirmajame kėlinyje pavyko atsilaikyti prieš kiek labiau patyrusius varžovus, bet patirtis galiausiai nugalėjo.


„Kadangi mūsų pagrindinis dalyvavimo lygoje tikslas – susižaisti ir pasiruošti sezonui salės futbole, nepaisant pralaimėtų rungtynių, žaidimą vertiname pozityviai. Rungtynės prieš „Barbakaną“ buvo visiška priešingybė rungtynėms prieš „Signalizaciją“. Šį kartą tikrai į aikštę išėjome kovoti. Jau pirmajame kėlinyje sukūrėme daug progų prie varžovų vartų, tačiau po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus (0:0), o antrajame kėlinyje varžovams pasisekė labiau negu mums. Deja, neišnaudojome trijų 100% progų. Vienos iš progų neišnaudojau ir pats, už ką norėčiau atsiprašyti savo komandos draugų“, – sakė „Novovileisk“ ekipos vadovas Marek Rasinskij.


Tuo metu „Barbakano“ ekipoje įvarčius ir vėl mušė Ramūnas Radavičius, pasižymėjęs du kartus. Prie jo dar vieną įvartį pridėjo ir kitas veteranas Nerijus Radžius, o „Barbakano“ vadovui Romualdui Laurinavičiui rungtynes liko įvertint tik teigiamai.


„Teigiamas rezultatas, tad ir rungtynes vertinu teigiamai. Labai daug nerealizuotų progų, pirmą kėlinį kamuolys lėkė šalia vartų arba viską „sugėrė“ vartininkas. Gal jis ten kokį kamuolio traukos elementą į pirštines įsisiuvęs buvo. Galiu pasakyti tik tai, kad šįkart patirtis nugalėjo jaunystę“, – sakė R. Laurinavičius.


Lygiosios. Antrajame ture buvo užfiksuotos pirmosios B diviziono lygiosios. Jas užfiksavo SIGNALIZACIJA.LT ir MSC ekipos, kurių akistata pasibaigė rezultatu 2:2.




Rungtynių pradžia iškart padiktavo aukštą tempą. „Signalizacija“ puikiai išnaudojo dvi klaidas ir per šešias minutes įmušė du įvarčius, bet MSC nepasimetė ir jau antrojo kėlinio pradžioje rezultatą išlygino.


Galbūt „Signalizacijai“ koją pakišo tai, kad jie neturėjo kelių svarbių savo žaidėjų, o tai lėmė trumpesnį atsarginių suoliuką.


„Žaidėme taip pat, kaip žaisdavome su jais ir anksčiau. Lygios komandos, lygios rungtynės. Pirmavome 2:0, bet gaila, kad nepavyko išlaikyti persvaros. Klaidos gynyboje ir varžovų spaudimas lėmė tuos du praleistus įvarčius. Šiame mače trūko dviejų pagrindinių žaidėjų, galbūt jie būtų mums kiek padėję, bet pačias rungtynes vis tiek vertinu teigiamai“, – sakė vieną iš savo komandos įvarčių įmušęs Simas Sakaitis.



Lygiosiomis mažiau patenkinti buvo MSC vyrai, kurie rungtynių pradžią įvertino prastai, bet dėl to patys ir buvo kalti.


„Rungtynės buvo blogos. Gal labiau jų pradžia. Vėlavome į rungtynes. Nespėjome net kamuolio pačiupinėti prieš jas. Tai ir gavome du greitus dūrius į vartus. Tada nusiraminome ir pradėjome žaisti. Kovojome iki kraujo, – sakė MSC vadovas A. Kripas, kurio vienas komandos narys rungtynių metų prasikirto antakį.


Patys. Kaip jau rašėme aukščiau, dvejose antrojo turo rungtynėse buvo įmušti penki įvarčiai. Apie vieną iš tų mačų jau rašėme, o štai antrasis įvyko tarp FC „Žalia Raudona“ ir „WorldOne United“ komandų. Šioji akistata pasibaigė „Žalia Raudona“ pergale 3:2, bet keisčiausia šiame mače buvo tai, kad visus įvarčius pelnė patys „Žalia Raudona“ vyrai. Jie įmušė ne tik tris įvarčius į varžovų vartus, bet du kartus kamuolį nukreipė ir į savų vartų tinklą.


Dar įspūdingiau ši pergalė atrodo dėl to, kad ją „Žalia Raudoną“ pasiekė žaisdami mažumoje. Nuo 45 minutės ŽR žaidė be pašalino Igno Stasevičiaus, o 49 minutę jiems pavyko įmušti pergalingą įvartį.


„Rungtynes vertiname gerai, laimėjome, tad nuotaika puiki. Rezultatas to nerodo, bet iš tikrųjų sužaidėme labai geras rungtynes, nors ir buvo sunku. Labiausiai įstrigo tai, kad, būdami mažumoje, kovojome toliau ir sugebėjome persverti rezultatą paskutinę rungtynių minutę“, – kalbėjo pats I. Stasevičius.


Tuo metu „WorldOne United“ liko nusivylusi po antrų iš eilės vieno įvarčio skirtumu pralaimėtų rungtynių.


„Antrosios turo rungtynės iš mūsų pusės buvo tikrai ne tai, ko tikėjomės, su nuolatos besikeičiančia pagrindine sudėtimi buvo aiškiai matomi sunkumai paprasčiausiuose dalykuose, kaip kamuolio valdymas aikštės viduryje ar kylant link varžovų vartų. Buvo tikėtasi geresnio rezultato, atsižvelgiant į individualius žaidėjų sugebėjimus. Iš šių rungtynių galime daug aspektų ištraukti ir ganėtinai daug pamokų, stengsimės į tai atsižvelgti ateityje ir daryti išvadas“, – teigė „WorldOne United“ narys Titas Stasiulionis.


Ištesėjo. Po pirmajame ture patirto pralaimėjimo, FBS „Zenitas“ pažadėjo, kad būtinai laimės antrąsias rungtynes. Savo žodžius „Zenitas“ ištesėjo ir net 4:0 nugalėjo FK „Valčiūnus“ bei iškovojo savo pirmąją sezono pergalę.


„Viskas buvo taip kaip ir sakiau prieš savaitę, buvo kieta kova į kaulą, žinojome priešininkų silpnąsias puses. Mūsų puolėjai nuo pat pradžių padiktavo rungtynių tempą, vartininkas ir gynėjai sužaidė be klaidų, varžovui tiesiog nebuvo jokių šansų laimėti. Džiaugiamės pergale ir judame toliau. Reikia pasistengti išlaikyti tokią formą“, – sakė FSB „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.


„Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis pripažino, kad „Zenitas“ buvo tikrai stipresni ir stengsis būtent iš šios komandos pasisemti įkvėpimo.


„Kol kas negalime vertinti 100% , aišku, skaudu pralaimėti tokiu skirtumu ir dar su baranka kišenėje! Visgi buvo ir gerų atkarpų. Sveikiname „Zenitą“ su pelnyta pergale, labai pradžiugino jų užsivedimas ir noras laimėti. Jie parodė mums kaip reikia kovoti ir siekti savo tikslo!“, – sakė D. Perednis.


„Mūsų komanda atsinaujino, yra gerų žaidėjų, kurie atėjo iš didžiojo futbolo, reikia laiko, kad jie perprastų mažąjį futbolą!Keli žaidėjai yra traumuoti, žodžiu, jeigu paimti viską į bendrą katilą, tai galime pasakyti, kad judame į priekį! Sunkiai, bet bandysime po truputį įsivažiuoti, sezonas dar tik prasidėjo“, – optimizmo neprarado „Valčiūnų“ vadovas.


Rinktinė. Turo rinktinėje šįkart puikuojasi užtikrintas pergales iškovojusių ekipų nariai. Po du atstovus turi „Eksperimento“, „Barbakano“ ir FSB „Zenito“ nariai.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: