2019-04-15

B diviziono apžvalga: taškų nepraradusios liko tik dvi komandos

Praėjusį ketvirtadienį B diviziono komandos sužaidė trečiojo turo rungtynes. Šiame ture keli rezultatai buvo tikrai netikėti, pavyzdžiui FK „Eksperimento“ pralaimėjimas. Kitos kelios komandos tuo pasinaudojo ir aplenkė „Eksperimentą“ turnyrinėje lentelėje, kurios viršuje kol kas laikosi visas rungtynes laimėję FK „Barbakanas“ ir FK „Alytis“. Plačiau apie trečiąjį turą – turo apžvalgoje.


B diviziono III-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
31 3 2019-04-11 19:40:00 FSB Zenitas SFK Novovileisk 6:2 III "Fanų" ketvirtis
32 3 2019-04-11 19:40:00 FK Barbakanas FK Volcano 3:2 IV "Fanų" ketvirtis
33 3 2019-04-11 20:40:00 FK Eksperimentas FC Žalia Raudona 2:4 III "Fanų" ketvirtis
34 3 2019-04-11 20:40:00 SIGNALIZACIJA.LT FK Valčiūnai 5:1 IV "Fanų" ketvirtis
35 3 2019-04-11 21:40:00 VU MIF WorldOne United 5:2 III "Fanų" ketvirtis
36 3 2019-04-11 21:40:00 MSC FK Alytis 1:2 IV "Fanų" ketvirtis


35. Kaip banguoja komandų žaidimas, taip banguoja ir jų rezultatyvumas. Trečiajame ture rezultatyvumas vėl išaugo ir pasiekė net 35 įvarčius, o tai net 9 įvarčiais daugiau nei antrajame ture. Taigi, vidutiniškai per rungtynes buvo įmušti 5,83 įvarčio.


Dvivaldystė. Turnyrinės lentelės viršuje kol kas yra dvi komandos, laimėjusios visas tris savo rungtynes. Viena iš jų – tai FK „Barbakanas“, kuris 3:2 palaužė FK „Volcano“.


Nors rezultatas sufleruoja, kad rungtynės buvo sunkios, tačiau „Barbakanas“ ilgą laiką pirmavo 3:0 ir „Volcano“ tik rungtynių pabaigoje sušvelnino rezultatą.


Būtent tai ir pabrėžė prie „Barbakano“ vairo pirmą kartą šiame sezone atsistojęs Nerijus Vasiliauskas.


„Pergalė sunki, nors pagal žaidimo eigą ji tokia sunki nebuvo. Visgi, kai lieka penkios minutės ir praleidi du įvarčius, aišku, kad rungtynės tampa nelengvos ir tą įtampą reikia atlaikyti, bet, svarbiausia, trys taškai“, – sakė „Barbakano“ treneris Nerijus Vasiliauskas.


„Šiais metais komandos sudėtis yra labai gera. Visiems mūsų nariams labai malonu žaisti su tokiais futbolininkais kaip Nerijus Radžius, Ramūnas Radavičius ar Audrius Dilys, kada gyvenime jie dar turės tokią progą. Šie žaidėjai tikrai liks mūsų gretose iki sezono pabaigos ir galbūt prijungsime dar naujų veidų. Galbūt ir pats kada išbėgsiu į aikštelę“, – pridūrė buvęs garsus futbolininkas.


„Barbakaną“ su pergale pasveikino ir varžovai. „Volcano“ ekipos vadovas Tomaš Derkač pripažino, kad jo ekipai pritrūko sėkmės ir patirties, kurios „Barbakanas“ turi pakankamai.


„Pradėjome rungtynes kovingai , žaidėme neblogai. Neįmušėme porą 100 % progų pirmajame kėlinyje ir leidome „Barbakanui“ įmušti 2 kartus. Antrajame kėlinyje pavyko sužaisti geriau, įmušėme 2 kartus , tačiau rezultatas 2:3, o tai reiškė antrą pralaimėjimą. Šįkart pritrūko sėkmės ir patirties, bet, manau, kad rungtynės buvo labiau vertos lygiųjų. Visgi, sveikinu „Barbakaną“ su 3 pergale“, – po šio mačo sakė „Volcano“ vadovas T. Derkač.


Geresni. Antra visas tris rungtynes laimėjusi komanda yra FK „Alytis“. Jaunas ir veržlus kolektyvas šįkart surėmė savo ietis su MSC komanda. Šiame mače buvo užfiksuota mažiausiai įvarčių, tačiau pergalė 2:1 pasiekta ir „Alyčio“ sąskaitoje jau 9 taškai.


Pirmą sezono pralaimėjimą patyręs MSC pripažino, kad „Alytis“ šiame mače buvo geresni ir labiau nusipelnė pergalės.


„Rungtynės buvo blogos, rezultatas tai nusako. Pralaimėjome „Alyčiui“, kurie buvo labiau motyvuoti, labiau pasiruošę ir jie tikrai buvo geresni. Pagarba vaikinams!“, – varžovus pagyrė MSC vadovas Adomas Kripas.


„Mes patys strigome visur, trūko žingsnio tiek gynyboje, tiek puolime. Vėl neišnaudojome ir taip mažai sukurtų progų. Tą reikės taisyti ir darysime, kad kitus kartus tų progų būtų daugiau“, – užbaigė A. Kripas.




Nepralaimėję. Nepralaimėję šiame sezone yra ir į MFL sugrįžusi SIGNALIZACIJA.LT. „Signalizacijos“ komanda praėjusiame ture sužaidėme lygiosiomis, o trečiajame ture net 5:1 nugalėjo FK „Valčiūnus“, kurie vis dar lieka be taškų.

 

Tiek pirmojo, tiek antrojo kėlinio pradžioje „Signalizacijai“ pavyko įmušti greitus įvarčius ir tai padėjo komandai laimėti šias rungtynes.


„Noriu pasidžiaugti, kad visose rungtynėse pavyksta įmušti greitą įvartį, kas iškart palengvina rungtynes. Džiugu dėl komandos nusiteikimo. Trečiojo turo rungtynes pradėjome tikrai gerai, tačiau pirmojo kėlinio viduryje išsiderinome ir pradėjome žaisti chaotiškai, kas kur. Praleidome įvarti, bet gerai, kad tik vieną. Antrajame kėlinyje nusiraminome ir žaidėme savo žaidimą, gavosi viskas gerai. Greitai išeidavome į kontratakas ir laimėjome“, – rungtynes apibendrino „Signalizacijos“ lyderis Simas Sakaitis.


Tai, kad greiti įvarčiai ir lėmė šių rungtynių baigtį, pripažino ir „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis.


„Vėl kaip ir per pirmąsias rungtynes, praleidžiame įvartį jau per pirmą minutę. Kažkoks paradoksas! Tai labai išmuša iš vėžių“, – tikino D. Perednis.


„Pirmajame kėlinyje dar galiu įžvelgti teigiamų dalykų, bet antrojo kėlinio pradžioje vėl sugriuvome – du greiti įvarčiai ir viskas“, – užbaigė „Valčiūnų“ vadovas.


Pirmoji. Tokią pergalę iškovojo MFL naujokai VU MIF. Pirmąją savo pergalę jiems pavyko pasiekti prieš „WorldOne United“ komandą ir ją įveikti 5:2. „WorldOne United“ šiose rungtynėse pirmoji įmušė įvartį, bet pirmasis kėlinys pasibaigė taikiai 2:2. Antrajame kėlinyje WOU jau nebeturėjo tiek jėgų, kiek jauna VU MIF ekipa ir galiausiai kapituliavo, savo sąskaitoje neturėdama taškų.


„Mes žaidėme susikoncentravę ir nusiteikę tinkamai pirmas 10 minučių, kadangi žinojome, jog MIF komanda yra jauna, gera, neseniai suformuota, todėl nusiteikusi pergalei. Žaidybinį planą, kovoti ir neduoti jiems laisvės, pavyko įgyvendinti tik pirmoje rungtynių pusėje. Įtakos tam turėjo ir trumpas atsarginių suolelis, kuomet mūsų sirgalių, kurių buvo net trys, buvo daugiau negu atsarginių žaidėjų. Taip pat į rungtynes dėl trumpos atminties (pamiršo futbolo batelius) vėlavo ir mūsų vartininkas, kuris yra pusė komandos. Taip pat nesisekė pataikyti į vartų plotą mūsų lyderiui Ignui. Kaip pralaimėjimo priežastį galima įvardinti ir nuovargį. Tiesiog nesugebėjome nuolat presinguoti varžovų, priversti juos klysti ir laikytis žaidybinio plano, išlaikant 100% koncentraciją“, – teigė „WorldOne United“ žaidėjas Matas Lukošius.


„Galiu pasakyti, jog šie trys pirmi pralaimėjimai erzina ir demotyvuoja, tačiau jie nebuvo triuškinami ir norėčiau palinkėti savo komandai nepasiduoti ir nenukabinti nosių, kadangi mūsų potencialas tikrai didžiulis. Tereikia tik nusiteikti, kovoti, reikia ir rinktis į rungtynes, bei turėti žaidėjų rotacijai. Tuomet būsime pavojingi kiekvienam varžovui ir galėsime žaisti prieš bet kurį priešininką. Galiu patikinti, jog žaidybinį broką ir klaidas stengsimės naikinti plušdami treniruotėse pirmadieniais, tikiuosi, pastangos nenueis veltui“, – pažadėjo M. Lukošius.


Ištesėjo. „FSB Zenitas“ trečiajame ture ištesėjo savo žodį. Prieš rungtynes pažadėję, kad jie įmuš bent jau penkis įvarčius, jie tą ir padarė. „Zenitas“ 6:2 įveikė „Novovileisk“ ekipą.



„Kažkas abejojo mumis? Kaip sakiau, taip ir atsitiko – įmušėme nemažiau penkių įvarčių! Pasitikiu komandoje visais 120 %. Rungtynės buvo puikios, vėl pavyzdinga gynyba nuo mūsų gynybos specialistų ir stiprus Artūro Serikovo žaidimas aikštės centre. Gaila kad atsipalaidavome pabaigoje, norėjosi palikti „banditus“ su baranka rankoje, bet yra kaip yra. Tai labai gera pamoka, kad reikia kovoti iki paskutinio švilpiko. Visą mūsų komanda yra užsivedusi ir turi bendrą tikslą, o tai daro mus vieningus!“, – kalbėjo „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.


Tuo metu „Novovilesk“ po rungtynių iškart pripažino, kad jų jaunai gynybai buvo per sunku prieš galingus „Zenito“ žaidėjus.


„Sunku buvo Naujosios Vilnios 17-mečiams, 18-mečiams apsiginti nuo masyvaus „Zenito“ puolimo“, – soc. tinkluose rašė „Novovileisk“ ekipa.


Staigmena. Didžiausia turo staigmena tapo FC „Žalia Raudona“ pergalė prieš FK „Eksperimentą“ rezultatu 4:2.


Pirmus du savo įvarčius ŽR įmušė per pirmas keturias minutes ir nors „Eksperimentui“ pavyko rezultatą išlyginti, bet rungtynių pabaigoje „Žalia Raudona“ įmušė dar du įvarčius ir šventė puikią pergalę.


„Labai džiaugiamės pergale prieš stiprius varžovus ir savo žaidimu. Drausmingai gynėmės ir gerai puolėme, labai padėjo du greiti įvarčiai, tada jau galėjome ramiau žaisti savo žaidimą. Priešininkai pasivijo ir galėjo persverti rezultatą, bet mes rungtynių pabaigą sužaidėme geriau“, – teigė „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


„Eksperimento“ narys Edvinas Moroz įžvelgė nemažai pralaimėjimo priežasčių, o didžiausios jų – klaidos, kuriomis varžovai puikiai pasinaudojo.


„Trečias turas mums buvo nesėkmingas, mažai kas mums gavosi, „Žalia Raudona“ pasinaudojo mūsų klaidomis, įmušė įvarčius ir laimėjo rungtynes. Mes irgi turėjome progų, bet jų neišnaudojome. Nepavyko išlaikyti tempo, o jiems pavyko pasinaudoti kontratakomis. Išlyginus rezultatą mes toliau puolėme, bet apnuoginome savo gynybą ir pralaimėjome. Kol kas nuotaikos nėra pačios geriausios, bet tikimės, kad kitą turą jos pagerės“, – sakė E. Moroz.


Rinktinė. Turo rinktinėje puikuojasi net šešių komandų futbolininkai. Du savo atstovus turi „Alytis“, o pirmą kartą į turo rinktinę pateko VU MIF bei FC „Žalia Raudona“ atstovai.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: