2019-05-21

A diviziono apžvalga: raudonavęs „Spartakas“, nesustabdomas „El Dorado“ ir nustebinusi „Western Union“

Aštuntajame A diviziono ture buvo visko. Kai kurie rezultatai nustebino, kai kurie nuvylė. Buvo ir gražių įvarčių, ir sausų pergalę ir net raudonų kortelių ar nutrauktų rungtynių. O plačiau apie tai – turo apžvalgoje.


A diviziono VIII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
43 8 2019-05-16 19:40:00 FK Fortitudo FC IndEx 2:0 II "Fanų" ketvirtis
44 8 2019-05-16 19:40:00 FK Riešė Maracana 3:4 I "Fanų" ketvirtis
45 8 2019-05-16 20:40:00 Western Union FK Rotalis 4:1 I "Fanų" ketvirtis
46 8 2019-05-16 20:40:00 FK Spartakas Eagle Team - Žibintas 4:5 II "Fanų" ketvirtis
47 8 2019-05-16 21:40:00 FK Polivektris FK Rytas 2:5 I "Fanų" ketvirtis
48 8 2019-05-16 21:40:00 El Dorado SKK Oniksas 5:0 II "Fanų" ketvirtis


35. Aštuntasis turas A divizione turėjo ženkliai mažesnį rezultatyvumą nei septintajame. Šįkart komandos įmušė tik 35 įvarčius, o tai net 17 įvarčių mažiau nei septintajame ture. Neaišku, kodėl rezultatyvumas nukrito, bet tai įtakos intrigai tikrai neturėjo.


Šventė. Čempionų titulą ginanti FK „El Dorado“ ekipa toliau yra nesustabdoma MFL pirmenybėse. „Aukso miesto“ komanda laimėjo aštuntąsias rungtynes iš eilės, o šįkart 5:0 sutriuškino SKK „Onikso“ ekipą. „El Dorado“ keturių įvarčių persvarą susikrovė jau pirmajame kėlinyje, todėl sugebėjo gan ramiai užbaigti rungtynes.


Ši pergalė tapo tik antrąja komandos švente, kadangi pirmoji buvo naujojo komandos fano gimimas. Rungtynių dieną „El Dorado“ narys Marius Motiejūnas sulaukė naujagimio, o šia proga komanda jam įteikė pergalę ir perdavė sveikinimus.


„Išėjome į aikštę galvodami tik apie pergalę ir nieko daugiau, žinoma, varžovų nenuvertinome, nes tai gan pajėgi komanda, kuri gali atimti taškų iš bet kurios komandos. Gal SKK „Oniksas“ ir nežaidžia geriausio savo futbolo, bet su jais kovoti nelengva. Nuo pirmųjų minučių pradėjome žaisti aukštesne pavara ir tai davė vaisių, pasiekėme du greitus įvarčius, kurie leido mums kontroliuoti žaidimo eiga. Įvarčių galėjo būti žymiai daugiau, bet čia jau savo klasę rodė vartininkai. Smagu, kad išlaikėme sausus vartus. O šiai dienai svarbiausia iškovoti 3 taškai ir laukiame kito ketvirtadienio. O šią pergalę skiriame mūsų komandos nariui – Mariui Motiejūnui, kuris dėl vaiko gimimo praleido rungtynes! Sveikiname komandos vardu!“, – pergale džiaugėsi ir sveikinimus perdavė komandos vadovas Martynas Rašinskas.




Numatė. Tai, kad „Onikso“ komandai žaisti prieš „El Dorado“ bus labai sunku, Edvardas Ruskan numatė dar prieš rungtynes. Būtent taip ir nutiko, o aktyvus „El Dorado“ spaudimas privertė „Oniksą“ kelis kartus suklysti, kas galiausiai ir lėmė pralaimėjimą.


„Kaip minėjau prieš rungtynes, faktiškai viskas priklausė nuo mūsų pačių, nes kaip žais ir kaip mus spaus „El Dorado“, galima buvo numatyti. Tai ir įvyko. 2-3 klaidos pradžioje plius dar 1 super tikslus šūvis ir 0:4 dar pačioje pradžioje. Vėliau galima sakyti, tokių klaidų daug nedarėme, todėl antro kėlinio rezultatą (0:1 prieš čempionus) vertinčiau normaliai, ypač dėl to, kad ir patys tikrai sukūrėme ne vieną progą, bet pritrūko taiklumo“, – kalbėjo E. Ruskan.


„El Dorado“ mus gerai presingavo, aišku, todėl mums buvo sunku regzti atakas, todėl rezultatas, žinoma, dėsningas. Jų šiemet dar nepristabdė niekas, o kad būtume iškovoję palankų rezultatą, tai privalėjome sužaisti praktiškai be klaidų gynyboje, bet to padaryti nepavyko“, – konstatavo „Onikso“ vadovas E. Ruskan.


Neatsimena. „Fortitudo“ komanda aštuntajame ture iškovojo pergalę rezultatu 2:0 prieš FC „IndEx“ klubą bei pasiekė revanšą prieš šią komandą už praėjusiame sezone pralaimėtas rungtynes.


„Fortitudo“ vadovas ir vartus šiame mače gynęs Gabrielius Butkevičius neatsiminė kada paskutinį kartą jo komandai buvo pavykę išlaikyti sausus vartus. 


Galime priminti. Šį sezoną jie to dar nebuvo padarę, o paskutinį kartą įvarčio nepraleido 2018 metų spalio 18 dieną. Taigi, po nemažos pertraukos „Fortitudo“ vėl galėjo džiaugtis sausais vartais.


„Nepraleidome nei vieno įvarčio, o jau neatsimenu, kada taip buvo. Gynyba sužaidė labai gerai, vartininkas taip pat fantastiškai. Jau po pirmo įvarčio varžovams atidavėme iniciatyvą, bet tikrai labai gerai gynėmės ir turėjome daugiau progų įmušti. Visada smagu laimėti ir tikrai džiaugiamės, kad pasiekėme revanšą prieš „IndEx“ už praėjusius metus“, – kalbėjo G. Butkevičius.



Gerą varžovų gynybą ir puikų vartininko žaidimą taip pat gyrė „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij.


„Įspūdžiai po rungtynių? Tikrai gerą įspūdį paliko varžovų vartininkas Gabrielius, kuris tikrai ne kartą ir ne du gelbėjo savo komandą ir kuriam pavyko išlaikyti vartus sausus. Aišku, negaliu nepaminėti geros, kietos gynybos. Nežinau ar rezultatas yra dėsningas, palieku šitą klausimą neatsakytą. Turime 0:2 ir tiek. Po rungtyni7 jaučiuosi praradęs tris taškus, nes buvau labai nusiteikęs pergalei“, – kalbėjo E. Grudinskij. 


„Rungtynės buvo kovingos, emocingos su skirtingų spalvų kortelėmis ir t.t. Iš esmės tai esu nepatenkintas savo komandos žaidimu. Mums trūko tikslumo, greičio ir kažkokio noro laimėti. Norėjome laimėti daug nesistengdami, bet taip tikrai nebus kai žaidi su stipriu varžovu“, – pabrėžė „IndEx“ kapitonas.




Parankus. Gan netikėtai aštuntajame ture užtikrinta pergale džiaugėsi „Western Union“. Ši komanda 4:1 nugalėjo „Rotalio“ ekipą, kuri užima ketvirtą vietą.


„Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis po rungtynių pabrėžė, kad komanda jau norėjo reabilituotis po skaudaus pralaimėjimo septintajame ture ir taip pat atskleidė, kad varžovų pasirinkta gynybinė taktika jiems buvo labai paranki.


„Rotalis“ mums buvo nežinoma komanda, o iš jų rezultatų sprendėme, kad bus arši kova, tačiau tikėjomės sužaisti iki galo ir parodyti savo charakterį. Prieš „Polivektrį“ praeitame ture buvo netikėtai užklupti, todėl šįkart norėjome reabilituotis“, – sakė A. Andrulis.


„Varžovai visas rungtynes žaidė tokį gynybinį pozicinį futbolą, o mums tai buvo labai paranku, nes juos pagaudavome kontratakų metu“, – paaiškino „Western Union“ vadovas.



Neatspindi. Ant bangos esantis FK „Rytas“ laimėjo trečią kartą iš eilės, o šįkart po jų kojomis krito FK „Polivektris“, kuris pralaimėjo rezultatu 2:5.


Visgi, „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij mano, kad galutinis rungtynių rezultatas neatspindi rungtynių eigos, nors varžovams pagyrų jis taip pat negailėjo.


„Po rungtynių įspūdžiai dvejopi, rezultatas tikrai netenkina, nes pačio žaidimo kokybė ir rungtynių eiga bei kova tikrai paliko įspūdį tiek mums, tiek, tikiuosi, ir varžovams. Mano manymu, rezultatas kiek neatspindi rungtynių eigos, bet jis yra toks, koks yra. Pačios rungtynės buvo tikrai gero intensyvumo, jos buvo patrauklios, varžovas yra tikrai vertas pagarbos. Rungtynių pradžioje neužteko koncentracijos, bet bendras vaizdas tikrai neatspindi rezultato“, – teigė V. Baranovskij.


Pirmas. Naują pirmą kartą apturėjo VFM ekipa, kuri aštuntajame ture pirmą kartą nugalėjo FK „Riešės“ komandą. Iki tol VFM abi žaistas rungtynes buvo pralaimėjusi vieno įvarčio skirtumu, o praėjusį ketvirtadienį pati pasiekė pergalę tokiu skirtumu.


Tiesa, rungtynių pradžia žadėjo žymiai lengvesnę pergalę. Vienu metu VFM pirmavo 3:0, tačiau „Riešės“ žaidėjas Arnoldas Čepkauskas įmušė tris įvarčius ir sugrąžino intrigą, bet vieno įvarčio persvarą VFM išsaugojo ir šventė istorinę pergalę. O, kad šventė, buvo galima pamatyti iškart po rungtynių, po kurių komanda bazavosi netoliese stadiono esančiame bare.


„Rungtynės gavosi keistokos. Jų pradžia buvo ypatingai lengva: gavosi ir kamuolį palaikyti, ir pasą sužaisti, ne už ilgo ir rezultatą paversti užtikrintu 3:0.


Tuomet užstrigome ir viskas galėjo baigtis tragiškai. Net sunku įsivaizduoti, koks tai būtų nusivylimas, nes lygiosios niekaip neatspindėtų įvykių aikštėje. Na bet nesvarstykime, kas būtų, jeigu būtų. Iššvaistytą persvarą lėmė tragiška progų realizacija. Istoriškai visos rungtynes su FK „Rieše" baigdavosi minimalia persvara ir vakar pirmą kartą per iki šiol buvusias rungtynes įveikėme varžovus“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė VFM.


45 min. Ne, tai nėra vieno kėlinio laikas. Tai yra laikas, kiek truko FK „Spartako“ ir „Eagle Team - Žibinto“ rungtynės. Visos komandos žaidė po 50 minučių, tačiau šios rungtynės truko trumpiau.


Taip įvyko, nes jos buvo nutrauktos. FK „Spartako“ komanda gavo dvi raudonas korteles ir užplūdo teisėją, kuris šį mačą ir nutraukė. Tuo metu „Eagle Team“ pirmavo 5:4, todėl ši pergalė jiems ir buvo palikta.




„Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa liko patenkintas tik tuo, kad jo komanda įrodė, kad norint, jie gali priešintis net „Eagle Team“ ekipai, tačiau apie rungtynių teisėjo darbą D. Raksa, kuris pats teisėjauja kitose lygose, turėjo ką pasakyti.


„Rezultatas gal ir dėsningas. Nors apmaudu, kai sugebėjome sugrįžti iš 2:4. Rungtynės buvo ramios iki 45 minutės, nei pražangų, nei kalbų su teisėjais, nieko – tik futbolas. Ir tada teisėjas nusprendė patekti į savaitės žaidėjų septintuką ir už visiškai žaidybinę pražangą paskirti 9 metrų baudinį. Su tuo kaip ir aišku, bet raudona… taip galėjo pasielgti tik visiškai futbolo neišmanantis žmogus arba tas, kuris tai norėjo padaryti tyčia. Manau, šiuo atveju teisingi abu variantai. Žodžiu, visiška tragedija“, – savo versiją pasakojo D. Raksa.


Rinktinė. A diviziono aštuntojo turo rinktinėje dvi vietas gavo „El Dorado“ ir „Western Union“ komandos, o po vieną vietą pasidalino „Eagle Team“, „Ryto“ ir „Fortitudo“ ekipos.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: