2019-05-29

MFL Taurės anonsas: komandos pasiruošusios varginančiam trijų dienų iššūkiui

Šį ketvirtadienį MFL lygoje vienos savaitės pertrauka, bet tai nereiškia, kad futbolo nebus. Jo bus ir bus dar daugiau nei bet kada, kadangi nuo ketvirtadienio iki pat šeštadienio vyks MFL Taurės varžybos. Apie artėjančias dvikovas ir patį turnyrą – 2019 metų MFL Taurės anonse!


Praėjusį ketvirtadienį „Eagle Team - Žibintas“ žaidėjas ir paskutinis MFL šimtukininkas Gediminas Skrockas padėjo ištraukti MFL Taurės burtus, kuriuose buvo įtrauktos visos MFL komandos (tiek A, tiek B diviziono).


G. Skrocko ranka lėmė, kad aštuonios komandos burtų keliu iškart žengė antrąjį MFL Taurės etapą. Šiomis laimingosiomis tapo FK „Volcano“, FK „Riešė“, FK „Fortitudo“, SKK „Oniksas“, FK „Alytis“, FK „Valčiūnai“, SFK „Novovileisk“ ir FK „Eksperimentas“.


Tuo metu likusios 16 komandų buvo suskirstytos į poras ir tarpusavyje jos susirems jau šį ketvirtadienį, o porų nugalėtojai penktadienį žais su aukščiau aštuoniomis išvardintomis komandomis.


Po penktadienio rungtynių dar kartą bus traukiami burtai, po kurių paaiškės ketvirtfinalio poros ir vos joms paaiškėjus, komandos ir sužais ketvirtfinalio rungtynes.


O tada, iškilmingą šeštadienio vakarą, keturios komandos, kurias į poras taip pat padalins burtai, susirems dėl vietos finale, kuris bus žaidžiamas tą patį šeštadienį.


Finalinio šeštadienio metu neišalkti padės mūsų maisto partneriai Sotus kampas, o svarbiausia, kad po finalo niekur bėgti nereikės, kadangi „Fanų“ stadione bus didžiulis 3 metrų įstrižainės televizorius, per kurį bus rodomas UEFA Čempionų lygos finalas tarp „Liverpool“ ir „Tottenham“ ekipų.


Na, o dabar apie pačias MFL Taurės rungtynes. Taigi, pradėkime nuo pirmojo etapo!


Jame iškart galime išskirti FK „Ryto“ ir „Maracana“ komandų porą. Tai yra 2018 metų MFL Taurės finalininkės, todėl jau pirmajame etape turėsime finalinių rungtynių pakartojimą.


Aišku, pakartojimo norėtų „Rytas“, o „Maracana“ ekipa sieks revanšo. 2018 metų finale „Rytas“ šventė pergalę rezultatu 6:2, o šiais metais MFL lygoje „Rytas“ jau spėjo nugalėti „Maracaną“ ekipą dar didesniu rezultatu – 7:2.




Dėl to „Rytą“ galime laikyti favoritu šiame mače, bet „Maracana“ puikiai supranta, kad per vieną mačą viskas yra įmanoma.


„Prieš MFL Taurę visiems sakėme, kad rezervuotų savo ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį MFL Taurei, bet burtai grėsmingi ir net penktadienio galime nesulaukti. Lygoje „Rytui“ pralaimėjome beviltiškai, bet, atrodo, pasidarėme išvadas po tų rungtynių ir tikrai bandysime bei stengsimės laimėti“, – kalbėjo „Maracana“ kapitonas Artūras Žarnovskis.


Įdomi bus ir MFL senbuvių FC „IndEx“ bei FK „Spartako“ dvikova. „IndEx“ paskutiniu metu kiek buksuoja, tačiau stebuklų nerodo ir „Spartakas“. Visgi „IndEx“ išlieka šio mačo favoritu, o pati komanda norėtų nužengti kaip įmanoma toliau.


„Pastaruoju metu mes buksuojame, taigi kažką pranašauti yra sunku. „Spartakas" yra gera komanda ir su ja atsipalaiduoti negalima. Tiesiog žaisime ir ten jau žiūrėsime iki kur nueisime. Norėtųsi kuo toliau“, – teigė „IndEx“ kapitonas Eduard Grudinskij.


Apie antrąjį etapą galvoja ir „Eagle Team - Žibintas“ komanda. Jai burtai lėmė žaisti su FK „Polivektriu“, kurį kaip tik praėjusį ketvirtadienį „Eagle Team“ 5:4 nugalėjo MFL lygoje.


„Išpuolė tas pats varžovas. Žinome, kad lengva nebus, kaip ir nebuvo praeitą ketvirtadienį, bet jei drausmingiau sužaisime gynyboje, manau, turėtume pasiekti teigiamą rezultatą“, – savo komandos šansais tiki „Erelių“ vadovas Aleksandr Dergačiov.


Pirmajame etape taip pat turėsime dvi poras, kuriose žais abi B diviziono komandos.


Tikrai įdomus mačas turėtų laukti rungtynėse tarp FK „Barbakano“ ir „Signalizacija.lt“ kolektyvo.


„Barbakanas“ užtikrintai pirmauja B divizione, tačiau neblogus rezultatus rodo ir aukštai esanti „Signalizacija“. Dar įdomiau tai, kad šios dvi komandos tarpusavyje dar nežaidė, todėl rungtynės MFL Taurėje bus pirmosios jų tarpusavio rungtynės šiais metais, tačiau „Barbakanas“ šiai dvikovai neskirs tokio aukšto prioriteto.


„Mums prioritetas MFL lygos rungtynės, kadangi taurės formatas pasikeitęs (rungtynių dienos laimėjus ketvirtadienį -  penktadienį ir šeštadienį), tai net nežinau kokius mes žaidėjus turėsime, jei kartais netyčia laimėtume ketvirtadienį. Visgi, beveik vasara ir savaitgaliai dažniausiai jau būna suplanuoti iš anksto“, – pesimistiškai kalbėjo „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Kita B diviziono dvikova MFL Taurėje bus tarp VU MIF ir FSB „Zenito“. MFL lygoje šios komandos sužaidė itin rezultatyviai – 6:6, todėl geros kovos galime tikėtis ir Taurėje.


„Zenito“ vadovas Mark Bogdevič mano, kad nepaisant lygiųjų lygoje, VU MIF jiems yra paranki ekipa.


„VU MIF mums yra labai palankus varžovas. Nors jie tikrai gali žaisti futbolą, bet mes būsime nusiteikę labai kovingai, nebus jokio pasigailėjimo ir stengsimės kuo gausiau susirinkti“, – sakė M. Bogdevič.


Likusiose MFL Taurės pirmojo turo rungtynėse greičiausiai favoritai bus A diviziono klubai, kuriems teks B diviziono komandų išbandymai.


Pavyzdžiui, B diviziono paskutinėje vietoje esanti „WorldOne United“ komanda susirems su „Western Union“ klubu ir čia daug klausimų nekyla.


„Komandos pažįstamos, esame nusiteikę žaisti visas 3 dienas, bet dėl turnyro formato pastabų turime“, – prieš artėjantį mačą kalbėjo WU vadovas Aurimas Andrulis.


FK „Rotalio“ ir „Žalia Raudona“ komandų akistatoje favoritas taip pat yra A diviziono atstovas. 


Visgi, dar praėjusiais metais abi komandos žaidė B divizione ir „Žalia Raudona“ pakankamai gerai žino savo būsimą varžovą.


„Bus įdomu, paskutinėse rungtynėse prieš „Rotalį“ sugebėjome kažkiek kovoti, žiūrėsime, kaip bus šį kartą“, – trumpai savo mintimis pasidalino „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


Turbūt įdomiausia skirtingų divizionų komandų akistata laukia tarp FK „El Dorado“ ir MSC komandų. „El Dorado“ klubas gimė būtent iš MSC ekipos, o daug „El Dorado“ žaidėjų anksčiau žaidė ir MSC klube. Tarp tokių yra ir „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas, kuriam nebus smagu žaisti prieš savo buvusią komandą, tačiau jis galvoja tik apie pergalę.


„Tai komanda, nuo kurios pradėjau MFL. Gaila, kad taip gavosi, nesinori žaisti prieš buvusius, bet mūsų tikslas bus tik pergalė ir ši graži MFL Taurė“, – sakė M. Rašinskas.


Tuo metu MSC vadovas Adomas Kripas prieš šią artėjančią akistatą buvo geros nuotaikos.


„MSC prieš ex MSC. Ar blogiau galėjo būti? Jau seniai žaidėme prieš A lygos komandą, bus tikrai smagu ir daug kovos“, – sakė A. Kripas.


Pirmojo etapo pabaigos laukia ir tos aštuonios komandos, kurios jau pateko į MFL Taurės antrąjį etapą burtų keliu. Jos jau žino savo galimus varžovus ir yra pasiruošusios kovoti penktadienį.


SKK „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan apie MFL Taurę sakė: „Vieną kartą jau ją kėlėme, todėl aišku būtų nuostabų tą pakartoti, nors, atrodo, nesame dar geriausios formos ir vėl persekioja traumos. Dėl pačių varžovų, tai šiemet jau žaidėme su FK „Rotaliu“ ir dar tikrai žaisime rudenį antrame rate, todėl gal penktadienį norėtųsi pirmą kartą sužaisti su nepažįstamu dar varžovu „Žalia-Raudona“ , bet kaip jau susiklostys, taip ir bus, taurėje svarbios tik pergalės“.


Įdomių rungtynių tikisi ir FK „Valčiūnai“, kuriems tikriausiai teks „El Dorado“ iššūkis.


„Kiek žinome, mūsų greičiausiai lauks „El Dorado“. Iš tikro norėjome sužaisti su „Eagle Team“, bet ką jau padarysi. Lauks tikrai smagios rungtynės“, – kalbėjo „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis.


Tikrai su A diviziono komanda žais „Volcano“ ekipa, bet tam jį yra pasiruošusi. Komandos vadovas Tomaš Derkač teigė: „Žaisime su komanda iš A diviziono. Manau, kad bus įdomios ir nelengvos rungtynės“.


Garantuotai su A diviziono ekipa antrajame etape žais ir vieni iš B diviziono lyderių FK „Eksperimentas“, bet ir ši ekipa nusiteikusi kovingai.


„Eagle Team“ arba „Polivektris“. Tikrai bus įdomi kova. Jeigu susirinksime, tai tikrai nepaleisime savo šanso laimėti ir žaisime iki galo“, – sakė „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.


2019 m. MFL Taurės pirmojo etapo poros:


Rungtynės žaidžiamos gegužės 30 d. (ketvirtadienį), 20:00.:


FK Spartakas – FC IndEx


WorldOne United – Western Union


FK Rytas – Maracana


FK Rotalis – FC Žalia Raudona


Rungtynės žaidžiamos gegužės 30 d. (ketvirtadienį), 21:00.:


FK Barbakanas – Signalizacija.lt


El Dorado – MSC


FSB Zenitas – VU MIF


Eagle Team – FK Polivektris


2019 m. MFL Taurės antrojo etapo poros:


Rungtynės žaidžiamos gegužės 31 d. (penktadienį), 20:00.:


FK Spartakas /FC IndEx – FK Volcano


WorldOne United /Western Union – FK Riešė


FK Rytas /Maracana – FK Fortitudo


FK Rotalis /FC Žalia Raudona – SKK Oniksas


Rungtynės žaidžiamos gegužės 31 d. (penktadienį), 21:00.:


FK Barbakanas/Signalizacija.lt – FK Alytis


El Dorado/MSC – FK Valčiūnai


FSB Zenitas/VU MIF – SFK Novovileisk


Eagle Team /FK Polivektris – FK Eksperimentas

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Contra - Prima Line00000000
2FK Grija00000000
3FC Žalia Raudona00000000
4FK Alytis00000000
5VRFM00000000
6FK Riešė00000000
7WorldOne United00000000
8FK Eagle Team - Setaltas00000000
9SFK Novovileisk00000000
10FM Vilniaus Vytis00000000
11MSC00000000
12FK Eksperimentas00000000
13El Dorado00000000
14FK Fortitudo00000000
15FK Rytas00000000
16FK Tornado00000000
17VU MIF00000000
18FK Dinamika00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: