2019-06-18

A diviziono apžvalga: „El Dorado“ pusiaukelę pasiekė nepralaimėję ir net padidino persvarą

MFL lygos  A diviziono komandos praėjusį ketvirtadienį sužaidė vienuoliktojo turo rungtynes – lygiai pusę sezono. Per tiek rungtynių „El Dorado“ nei karto nepralaimėjo ir šventė pergales visus 11 kartų, o vienuoliktajame ture net padidino savo persvarą iki 5 taškų, kadangi „Eagle Team“ ekipa sužaidė lygiosiomis. Apie vienuoliktojo turo rezultatus plačiau – turo apžvalgoje.


A diviziono XI-ojo turo rezultatai:

 

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
61 11 2019-06-13 19:40:00 Maracana FC IndEx 5:3 I "Fanų" ketvirtis
62 11 2019-06-13 19:40:00 FK Spartakas FK Polivektris 4:5 II "Fanų" ketvirtis
63 11 2019-06-13 20:40:00 FK Rotalis Eagle Team - Žibintas 3:3 I "Fanų" ketvirtis
64 11 2019-06-13 20:40:00 Western Union SKK Oniksas 3:1 II "Fanų" ketvirtis
65 11 2019-06-13 21:40:00 FK Riešė FK Rytas 2:8 II "Fanų" ketvirtis
66 11 2019-06-13 21:40:00 El Dorado FK Fortitudo 4:2 I "Fanų" ketvirtis


43. Vienuoliktajame ture buvo įmušta net 15 įvarčių mažiau nei dešimtajame. Iš viso komandos įmušė 43 įvarčius, tačiau negalėtume pasakyti, kad toks rezultatyvumas yra mažas, žinant, kad per vienas rungtynes buvo įmušta po 7,17 įvarčio.


Nemalonu. FK „Polivektris“ pirmą kartą šiame sezone nejautė malonumo žaisdami. Nors jie 5:4 nugalėjo FK „Spartaką“, pergalingą įvartį įmušdami paskutinę minutę, tačiau po rungtynių komandos lyderis Valentinas Baranovskij kalbėjo gan kritiškai.


„Geriau pralaimėti, kaip pralaimėjome „El Dorado“, nei laimėti, kaip laimėjome dabar“, – skambiai po pergalingų rungtynių su „Spartaku“ pareiškė V. Baranovskij.


„Galbūt jau galvojome apie Telšių etapą ir tai mus išmušė iš ritmo. Tai turbūt buvo pirmos rungtynės, kuomet niekas negavo malonumo žaisdami. Varžovas primetė savo žaidimą ir pradėjome žaisti tokį stovintį futbolą. Dėl to reikės daryti išvadas ir kitas rungtynes sužaisti geriau“, – užbaigė V. Baranovskij.




Savo vietoje. Taip jaučiasi „Maracana“ komanda. Nors ji sugebėjo 5:3 įveikti trečioje vietoje esantį FC „IndEx“ klubą, o patys yra tik septinti. Visgi komandos treneris Artūras Macijauskas mano, kad jo ekipa šiuo metu yra savo vietoje (vos 2 taškais atsilieka nuo „IndEx“), bet antrajame rate tikrai norės pakilti.


„Rungtynės nebuvo lengvos, pirmoje rungtynių pusėje niekam nepavyko įmušti įvarčio, paskui mums pavyko pasižymėti ir tada tapo šiek tiek lengviau, bet „IndEx“ mums nėra parankus varžovas ir lengva tikrai nebuvo“, – A. Macijauskas.


„Sakyčiau, kad šiuo metu esame savo vietoje, buvo ir tų pralaimėjimų, ir pergalių, tačiau mūsų sezono tikslas buvo kabintis į trečią vietą. Pavyko įveikti būtent toje pozicijoje esančią komandą, todėl antrajame rate sieksime kilti aukščiau. Prieš antrąjį ratą dar kalbėsime ir darysimės išvadas bei sieksime būti labiau pasiruošę rungtynėms“, – pridūrė A. Macijauskas.


Verti. Tai, kad „Maracana“ buvo verta pergalės, pripažino ir „IndEx“ kapitonas Eduard Grudinskij.


„Sveikinu „Maracana“, jie buvo verti pergalės. Mums kažkas vis nėjo ir nekrito. Vis negalime surinkti optimalios sudėties. Aišku, dar negaliu nepagirti jų naujo vartininko, kuris ištraukė bent du 100% įvarčius. Neįmuši tu, įmuš tau. Mes neįmušėme, „Maracana“ įmušė. Viskas tuo pasakyta. Aišku, apmaudu, kad nepavyksta užsitvirtinti trečioje vietoje bent truputį stipriau. Divizionas stiprus ir visi gali čia laimėti“, – pabrėžė E. Grudinskij, kuris šioje vietoje norėtų išlikti iki pat sezono pabaigos.


„Būsiu atviras, kad trečia vieta po pirmo rato, tai yra mūsų tikrai puikus rezultatas. Tačiau nuo septintos vietos mus skiria tik du taškeliai ir po vienerių rungtynių gali viskas kardinaliai pasikeisti. Taigi, reikia dar labai daug dirbti, kad užsikabinti už medalių“, – užbaigė „IndEx“ kapitonas.


0. Tiek pralaimėjimų šiame sezone turi „El Dorado“ ekipa. Šių metų MFL Taurės laimėtojai sėkmingai žygiuoja link kitų titulų – MFL lygos ir Lietuvos mažojo futbolo čempionato.


Visgi, kalbant apie rungtynes su „Fortitudo“, kurias „El Dorado“ laimėjo 4:2, Martynas Rašinskas pabrėžė, jog mačas bus ne iš lengvųjų.


„Rungtynės nelengvos, bet vėl gi patys prisidarėme problemų. Pirmavome 3:0 ir atrodo viską kontroliuojame, bet pora grubių klaidų ir turėjome ilgą laiką 3:2. Tik rungtynių pabaigoje įmušus 4 įvartį atsirado palengvėjimas. Nors rungtynes ir kontroliavome, bet vieno įvarčio persvara yra slidus reikalas. Po rungtynių nuotaika buvo gera, nes galvojome, kad turėsime pertrauką, bet kažkas pasakė, kad dar du turai“, – nusišypsojo M. Rašinskas.


„Pirmąją sezono dalį vertinu teigiamai, surinktas maksimalus taškų skaičius, o tai pat klūptelėjo ir pagrindiniai varžovai. Tik jau norime poilsio, gerai, kad renkame nemažai žaidėjų ketvirtadieniais, nes kitu atveju būtų sunku“, – pamąstė „El Dorado“ kapitonas.




Iki pirmo. SKK „Onikso“ ir „Western Union“ rungtynės praktiškai buvo iki pirmo įvarčio. Ilgą laiką komandos tų įvarčių įmušti nepavyko, bet 40 minutę tai pirmieji padarė „Western Union“, tai jiems suteikė daugiau erdvės ir galiausiai jie laimėjo 3:1.


Šia pergale „Western Union“ buvo labai patenkinta ir pabrėžė, kad ji nebuvo lengva.


„Neturėjome daug keitimų, bet buvome nusiteikę kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Rungtynės vyko apylygiai iki pirmo įvarčio, kaip ir buvo galima tiketis. Pasisekė, kad mes ir buvome tie, kurie įmušė pirmąjį įvartį. Tada kontratakose pavyko įmušti kitus du įvarčius ir taip užsitikrinti svarbius 3 taškus“, – sakė WU vadovas Aurimas Andrulis.


Panašiai po rungtynių kalbėjo ir „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


„Apie rungtynes galima pasakyti, kad jos buvo tos iš serijos „iki pirmo įvarčio“. 40 minučių keitėmės su WU pavojingomis progomis ir smūgiais, net drįsčiau teigti, kad tai mes privalėjome pirmauti keliais įvarčiais, bet strigo realizacija. Tuo tarpu WU savo progą išnaudojo. Teko eiti va bank ir buvome nubaust dar du kartus. Nepaisant to, įvertinus visas aplinkybes, džiaugėmės, kad iš viso pavyko susirinkti į rungtynes. Kova dvejuose frontuose (antradieniais Vasaros lygoje) ir tokiu oru neigiamai veikia susirinkimą būtent ketvirtadieniais. Traumos, atostogos ir kitos aplinkybės lėmė, kad komandoje turėjo debiutuoti MFL net 3 naujokai – mūsų rezervas, todėl sudėtis buvo faktiškai eksperimentinė. Įvertinus tai - 40 minučių prieš WU žaidėme gerai, o momentais net labai gerai. Gaila, neišlaikėme to žaidimo iki pabaigos ir WU, išlaukę bei apsigynę, pasiėmė tą vakarą 3 taškus“, – savo įžvalgomis pasidalino E. Ruskan.


Šaveiko. Jų yra net ne vienas ir būtent Šaveiko duetas įkvėpė „Rytą“ užtikrintai laimėti prieš FK „Riešę“. Iki 37 minutės „Rytas“ dar pirmavo tik 3:2, tačiau jau kitą minutę sekė net du Valdemaro Šaveiko įvarčiai, o po kelių minučių ir trečiasis. Jam rungtynių pabaigoje puikiai talkino ir brolis Albertas, įmušęs dar du įvarčius ir padėjęs savo klubui laimėti rezultatu 8:2.


Prarado. Apie „Rotalio“ ir „Eagle Team - Žibintas“ rungtynes galima sakyti, kad „Eagle Team“ prarado du taškus arba iškovojo tašką. Visgi tiksliausia būtų tai, kad „Rotalis“ prarado du taškus bei paleido pergalę iš savo rankų.


Po pirmo kėlinio „Rotalis“ pirmavo net 2:0 ir žaidė puikiai. Jie netgi įmušė antrą įvartį žaisdami vienu žaidėju mažiau (dėl raudonos kortelės). Ilgą laiką klubas pirmavo 3:1 ir turėjo gerų progų padidinti persvarą, tačiau to nepadaręs „Rotalis“ pradėjo žaisti karšta galva ir neapgalvotai.


Galiausiai tai lėmė, kad komanda gavo dar vieną raudoną kortelę, o trečią įvartį praleido po baudos smūgio pačią paskutinę mačo minutę.


Po švilpuko „Rotalis“ liko nuleidęs galvas ir nesupratę, kaip paleido jau praktiškai laimėtą mačą, o „Eagle Team“ galėjo džiaugtis, kaip ištraukė tašką, tačiau jų deficitas nuo „El Dorado“ išaugo iki 5 taškų.


Rinktinė. A diviziono XI-ojo turo rinktinėje – net šešių komandų atstovai. Tradiciškai vietą išsaugojo lyderių gynėjas Deivydas Piliukaitis, o jam talkina Edvinas Mučinis. Toliau rinktinėje jau kitų komandų atstovai, įskaitant ir „Maracana“ naująjį vartininką Marių Šalkauską!



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: