2019-06-20

XII-ojo turo anonsas: prasideda antrasis ratas

Praėjusį ketvirtadienį komandos užbaigė pirmąjį ratą, bet iki vasaros pertraukos jų dar laukia dvejos rungtynės. Šį ketvirtadienį bus sužaistos pirmosios iš tų dvejų.


Pirmoji banga (19:40)

 



A divizione laukia principinė kova tarp FK „Riešės“ ir „Western Union“ klubų. Pirmosios lygos rungtynės tarp šių komandų pasibaigė triuškinančia nesėkme „Riešės“ ekipai 1:9, tačiau „Riešė“ pasiekė revanšą MFL Taurėje ir įveikė WU klubą 6:5.


Taigi, komandos susirems trečiąjį kartą ir abi jos nori laimėti šį susitikimą. „Western Union“ sieks pratęsti savo pergalių seriją, o „Riešės“ komanda norės atsigauti po kelių itin skaudžių pralaimėjimų.


„Manau žaidėjai bus nusiteikę atsirevanšuoti „Riešei“ už pralaimėtas rungtynes taurėje“, – trumpai, drūtai prieš šį mačą kalbėjo WU vadovas Aurimas Andrulis.


Įtemptų rungtynių galime tikėtis ir kitame A diviziono mače, nes ten susirems SKK „Oniksas“ ir FC „IndEx“. Nors „IndEx“ šiuo metu yra trečioje vietoje, o „Oniksas“ tik dešimtas, tačiau pirmoji komandų akistata pasibaigė lygiu rezultatu 2:2.


„Su Oniksu išviso  nieko prognozuoti negaliu ir nenoriu. Nepatogus varžovas su kuriuo mums nepavyksta žaisti. Truputį nerimauju, nes pats ir dar du pagrindo žaidėjai negalės dalyvauti rungtynėse dėl skirtingų priežasčių. Tikiu, kad komanda galės vėl maloniai nustebinti, kaip tas jau buvo su „Rotaliu“, – vylėsi „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij.


Ne stipriausią sudėtį šiam mačui gali turėti ir „Oniksas“. Komandos vadovas Edvardas Ruskan prieš šį mačą sakė: „Sunku labai prognozuoti, nes tik po VFL rungtynių paaiškės kas galės atvykti ketvirtadienį. Todėl birželį situacija tokia, kad mes kovojame labiau su traumomis ir su laiku, nei su varžovais MFL’e. Iš tikro neslėpsime – jau laukiame pertraukos čempionate“.


B divizione ne ką mažiau įdomus mačas lauks tarp FSB „Zenito“ ir FK „Eksperimento“ klubų.


Kol kas komandas skiria 5 taškai, o abi jos laimėjo praėjusią savaitę.


Pirmajame rate „Eksperimentas“ 4:1 nugalėjo „Zenitą“, tačiau „Zenitas“ yra pasirengęs siekti revanšo.


„Mums „Eksperimentas“ iš pirmojo rato paliko gerą įspūdį, bet jiems pralaimėjome skaudžiai. Norime pasiekti revanšą ir juos nugalėti“, – ryžtingai kalbėjo „Zenito“ vadovas Tomas Rudzianec.


Būtent tokio nusiteikimo iš varžovų „Eksperimentas“ tikėjosi, todėl jie yra pasirengę kietai kovai.


„Nuotaikos geros, bet bus tikrai labai sunki kova. „Zenitas“ tikrai nori atsirevanšuoti mums už pralaimėjimą 1:4. Visk1 darysime, kad mes laimėtume prieš savo konkurentus dėl medalių“, – sakė „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.


Kita B diviziono dvikova irgi žada daug intrigos. Dėl medalių kovojantis FK „Alytis“ sieks ne tik atsigauti po patirto pralaimėjimo „Zenit“ klubui, bet stengsis prailginti „Barbakano“ pralaimėjimų seriją.


Tiesa, ta pralaimėjimų serija kol kas susideda tik iš vieno mačo, nes būtent praėjusią savaitę „Barbakanas“ patyrė savo pirmąją nesėkmę, kuomet 1:5 nusileido „Signalizacija.lt“ ekipai.


Po šios nesėkmės „Barbakanas“ sieks sugrįžti į pergalių kelią ir bandys antrą kartą šiame sezone įveikti „Alytį“, kadangi pirmąjį kartą jie tai padarė rezultatu 7:4.


„Stengsimės pakelti nuotaiką prieš II ratą. Varžovas stiprus, judrus, greitai bėgantis. Bandysime juos pagauti ir nugalėti. Laukia sunkios rungtynės“, – apie būsimą mačą sakė „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Antroji banga (20:40)



 

Kiek vėliau A divizione į aikštę žengs „Eagle Team - Žibintas“ ir FK „Polivektris“. MFL lygoje šį sezonę „Eagle Team“ savo būsimus varžovus įveikė 5:4, o MFL Taurėje sutriuškino 7:2. Tačiau „Polivektris“ revanšą pasiekė Lietuvos mažojo futbolo čempionate, laimėdamas prieš „Erelius“ 6:4.


Prieš savaitę „Polivektris“ sunkiai ir tik 5:4 nugalėjo FK „Spartaką“, pergalingą įvartį įmušdami paskutinę minutę. Panašiai išsigelbėjo, bet tik tašką iškovojo „Eagle Team“, kurie praktiškai paskutiniu mačo smūgiu išlygino rezultatą prieš „Rotalį“ į 3:3.


Savaitgalis neskėmingas buvo abejoms ekipoms. Lietuvos mažojo futbolo čempionate „Polivektris“ pralaimėjo abi rungtynes, o „Eagle Team“ net nesusirinko į Telšius. Nuotaikos ne itin geros, tačiau jas gali pakelti tik pergalė, dėl kurios varžysis abi šios komndos.


Jau minėjome „Rotalį“, kuris apmaudžiai išleido pergalę prieš „Eagle Team“. Šiame ture „Rotalis“ žais prieš „Fortitudo“ ekipą, o ji praėjusiame ture 2:4 nusileido „El Dorado“ klubui.


Visgi su „Rotaliu“ prisiminimai šiai ekipai yra geresni. Pirmajame rate „Fortitudo“ juos įveikė rezultatu 3:2 ir tada komanda sakė, kad „Rotalio“ pasirinktas žaidimo stilius puikiai tiko jų komandai.


Šįvakar laukia antroji komandų tarpusavio dvikova ir bus įdomu stebėti ar „Rotalis“ kiek pakeis savo stilių, žaisdamas prieš „Fortitudo“ ir kaip abi komandos sužais šįkart. Tiesa, šios dvikovos metu „Rotalis“ turės netekčių. Dėl raudonų kortelių rungtynes praleisti turės Saulius Vaiginas ir Žygimantas Okulevičius.


B divizione pergalę prieš „WorldOne United“ iškovojęs SFK „Novovileisk“ klubas bandys kabintis ir pratęsti savo pergalių seriją iki dvejų. Norint tai padaryti, jiems reikės įveikti šio vakaro varžovus – FK „Volcano“, kurie vienuoliktame ture 4:5 nusileido MSC klubui.


Tiek „Volcano“, tiek „Novovileisk“ turi po 9 taškus. Abi komandos jau šiek tiek pažįsta viena kitą, nes tarpusavyje dar birželio mėnesio pradžioje. Tą mačą 4:2 laimėjo „Volcano“, tačiau „Novovileisk“ sieks revanšo, o „Volcano“ – antrosios pergalės. Taigi, dar viena įdomi akistata!


„Prieš „Novovileisk“ laimėjome pirmas rungtynes. Komandai netruks motyvacijos kovoti dėl pergalės ir šiose rungtynėse“, – prieš rungtynes sakė „Volcano“ vadovas Tomaš Derkač.


Kitose B diviziono rungtynėse pergalių pirmajame rate neiškovojusi „WorldOne United“ jų tikriausiai neturės ir po dvyliktojo turo. WOU laukia sunki akistata su „Signalizacija.lt“ kolektyvu, kuris prieš savaitę net 5:1 nugalėjo „Barbakaną“ ir tapo pirmąja tai padariusia komanda šiame sezone.


Po tų rungtynių „Signalizacijos“ vadovas Simas Sakaitis sakė, jog tokia pergalė prieš „Barbakaną“ turėtų įkvėpti komandą toliau kabintis kovoje dėl medalių ir suteikti sparnus.


Pamatysime ar tie sparnai jau bus, bet ir be jų „Signalizacija“ yra akivaizdi favoritė. Pirmąsias šio sezono tarpusavio rungtynes jie laimėjo 6:1, o tai viską ir pasako.


Trečioji banga (21:40)




Po neblogo pasirodymo ir pergalės prieš „IndEx“ klubą, „Maracana“ ekipa sieks pergalės ir prieš kitus MFL veteranus – tai FK „Spartaką“.


Pirmojoje tarpusavio akistatoje „Maracana“ juos įveikė 5:2, bet ta persvara susikrauta buvo tik pačioje rungtynių pabaigoje, o pats mačas buvo labai sunkus.


Tuo praėjusią savaitę galėjo įsitikinti ir „Polivektris“, kuris tik paskutinę minutę 5:4 palaužė „Spartaką“.


Geros žinios „Spartakui“ yra tos, kad po ilgos diskvalifikacijos į aikštę grįžta Dmitrijus Raksa. Jis jau negalėjo žaisti prieš „Maracana“ pirmajame mače, todėl dabar tikrai sustiprins komandą ir rungtynės „Maracanai“ gali būti dar sunkesnės.


Kitame A diviziono mače „El Dorado“ sieks dvyliktosios pergalės iš eilės MFL lygoje. Jų pergalingą seriją nutraukti stengsis FK „Rytas“.


MFL Supertaurės mače „Rytui“ pavyko pasipriešinti „El Dorado“ klubui, kuris laimėjo tik po baudinių serijos. Tačiau MFL lygos mače „Rytas“ jau neprilygo ir pralaimėjo 1:4.


Visgi po to pralaimėjimo „Rytas“ šventė dvi užtikrintas pergales. Jie 10:3 įveikė „Spartaką“ ir 8:2 sutriuškino „Riešę“. Nemažą pagreitį įgavę ir pasitikėjimą savimi susigrąžinęs „Rytas“ tikrai bandys įkąsti dabartiniams lyderiams, bet jie patys tai supranta.


„Kaip visada renkamės ir tikslas iškovoti pergalę. Su „Rytu“ jau trečias susitikimas šį sezoną. Komandos gera sudėtis, todėl lengva su jais nebus, o paskutiniu metu žaidimą jie demonstruoja neprastą“, – sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


B divizione MSC komanda žais po iškovotos pergalės prieš „Volcano“ (5:4), tačiau jų būsimas varžovams jiems yra ne itin parankus. Tai – VU MIF ekipa.


Pirmajame tarpusavio mače VU MIF net 9:1 sutriuškino be keitimų žaidusius MSC. Tose rungtynėse VU MIF paliko didžiulį įspūdį MSC ekipai, kuri po to ne kartą gyrė šią jauną komandą.


Pati MSC ekipa vasaros metu turi problemų su susirinkimu ir jei ji vėl neturės keitimų ar jų bus vos vienas, tikriausiai matysime dar vieną MSC pralaimėjimą ir dar vieną VU MIF pergalę.


Praėjusią savaitę VU MIF 5:2 įveikė „Žalią Raudoną“ komandą ir šiuo metu 8 taškais lenkia savo būsimus varžovus MSC, o praėjusių tarpusavio rungtynių statistika MFL naujokus stato į favorito poziciją.


Paskutinėse dvyliktojo turo rungtynėse po pralaimėjimų atsitiesti bandys FC „Žalia Raudona“ ir FK „Valčiūnai“. Minėta ŽR ekipa pralaimėjo VU MIF, o „Valčiūnai“ 3:5 nusileido „Eksperimentui“.


Nors „Žalia Raudona“ šiuo metu turi surinkę 1 tašku daugiau nei „Valčiūnai“ ir užima aukštesnę vietą, tačiau pirmąją tarpusavio šio sezono akistatą 4:2 laimėjo „Valčiūnai“, todėl „Žalia Raudona“ nori revanšo.


„Nuotaikos geros, nes šiose rungtynėse vėl turėsime beveik pilną pagrindinę sudėtį. Tikrai sieksime revanšo už pralaimėjimą pirmajame rate“, – teigė ŽR vadovas Ignas Stasevičius.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: