2019-06-25

A diviziono apžvalga: „El Dorado“ pranašumas išaugo iki 8 taškų

MFL lygoje A diviziono komandos praėjusį ketvirtadienį sužaidė pirmąsias antrojo rato rungtynes. Šis turas labai sėkmingu tapo „El Dorado“ ekipai, kadangi jų artimiausi konkurentai „Eagle Team“ patyrė skaudų pralaimėjimą, o jie patys iškovojo pergalę ir padidino savo pranašumą iki solidžių 8 taškų.

 

A diviziono XII-ojo turo rezultatai:

 


38. Pirmasis antrojo rato turas nebuvo toks rezultatyvus, koks buvo paskutinis pirmojo rato turas. Šįkart komandos įmušė 8 įvarčiais mažiau, bet vis tiek pelnyta net 38 įvarčiai, o tai yra 6,33 įvarčio per rungtynes.


Fiziškai. Netikėtai užtikrintą pergalę dvyliktame ture iškovojo FK „Polivektris“, kurie 5:0 sutriuškino ne ką kitą, o antroje vietoje esantį „Eagle Team - Žibintas“ klubas.


Visi penki mačo įvarčiai buvo įmušti antrajame kėlinyje, todėl „Polivektrio“ vadovas Valentintas Baranovskij sutiko, kad tai lėmė geresnis fizinis pasiruošimas ir didesnis keitimų skaičius.


„Po Telšių etapo nuotaikos nebuvo tokios prastos, o šiame mače vyrai atsipalaidavo, ėjo žaisti futbolą ir gauti malonumą, o rezultatas ateina savaime. Pirmajame rate „Eagle Team“ davė kovą, bet negalėčiau pasakyti, kad jie čia žaidė prasčiau. Jie gal sunkiau susirinko, mes turėjome daugiau keitimų, užspaudėme juos ir laimėjome. Galbūt galime sakyti, kad šią kovą laimėjome fiziškai“, – sakė V. Baranovskij.




Susirinkimas. Su tuo iš esmės sutiko ir „Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov, kuris mano, kad pralaimėjimą lėmė prastas jo komandos susirinkimas į rungtynes ir fizinė kondicija.

 

„Labai klampios rungtynės, į kurias susirinkome labai silpnai, keli žaidėjai privalėjo žaisti su traumomis, sąstato pajėgumas, lyginant su pajėgiausia įmanoma sudėtimi, siekė tik du trečdalius“, – guodėsi A. Dergačiov.


„Pirmame kėlinyje atrodėme geriau, turėjome 5-6 geras progas pasižymėti, bet kamuolys skriedavo pro šalį. Jau pirmojo kėlinio pabaigoje pasirodė „signalai“ dėl fizinės būklės, nes pasitaikydavo klaidų. Antrame kėlinyje turėjome kelias progas, bet dėl nuovargio jas realizuoti nepavyko. Klaidos pradėjo lysti vos ne kiekvieną ataką ir priešininkas tuo naudojosi ir baudė mus. Varžovai surinko 2 sąstatus ir įveikė mus pelnytai. Reikia konstatuoti, kad mūsų komandos nariu lankomumas suprastėjo pirmo rato pabaigoje. Pelnyta priešininkų pergalė, su kuo sveikiname juos“, – užbaigė „Eagle Team“ vadovas.


Drausmingai. FK „Rotalio“ komandos puolėjas Paulius Sakalis džiaugėsi, kad jo ekipai pavyko sužaisti labai drausmingas rungtynes. Ta drausmė leido „Rotaliui“ 5:3 nugalėti FK „Fortitudo“ ekipą ir pasiekti prieš ją revanšą už pralaimėjimą pirmajame rate.


„Rungtynės buvo pakankamai įtemptos. „Fortitudo“ yra smagi komanda, kuriai pirmajame rate apmaudžiai pralaimėjome paskutinę sekundę. Šįkart taip pat kurį laiką atsilikome, bet žaidėme pakankamai drausmingai, rezultatą išlyginome, o po to ir susikūrėme persvarą. Dar kartą pasikartosiu, kad sužaidėme labai drausmingai, komandoje nebuvo didesnių barnių, o tai ir davė rezultatą“, – sakė komandos puolėjas P. Sakalis.


„Pirmasis ratas mums buvo banguotas, nežaidėme nei įspūdingai, nei labai prastai. Galbūt paskutiniu metu žaidžiame kokybiškiau, reikia tik dar gausiau rinktis į rungtynes ir viskas bus gerai. Šis čempionatas yra labai lygus, su visomis komandomis čia reikia kovoti, tačiau mūsų kol kas niekas nestebina, nes visos komandos yra apylygės ir galbūt išsiskiria tik „El Dorado“, – užbaigė P. Sakalis.


Atostogos. Jų ritmu jau gyvena FK „Spartako“ komanda. Paskutinėje vietoje esanti ekipa 4:10 pralaimėjo „Maracana“ klubui.


Tiesa, „Spartakas“ šiame mače pirmi pelnė įvartį iš savo aikštės pusės, bet tada sekė Artūro Žarnovskio benefisas, kurį rungtynių pabaigoje pakeitė Artūras Jeršovas, taip pat pridėjęs tris įvarčius.




„Spartako“ komanda pripažino, kad jau gyvena atostogų ritmu, todėl rezultatas yra logiškas.


„Spartakas" įjungė atostogų rėžimą. Nebuvo keitimų tai toks ir žaidimas. Pirmi įmušėme nors dar neperėjome vidurio linijos. Po to įmušė tik varžovai į mūsų ir į savo vartus“, – apie rungtynes atsiliepė „Spartako“ komanda.


Kriptonitas. Kiekviena komanda turi tokį varžovą, kuris yra jiems labai neparankus ir prieš jį žaisti be galo sunku. FC „IndEx“ komandai tai yra SKK „Onikso“ komanda, kuri tai dar kartą įrodė, laimėdama rezultatu 3:2.


Po šios pergalės „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan pripažino, kad „Oniksas“ tikrai gali būti kriptonitu „IndEx“ komandai.


„Varžovai sakė, kad mes esame jiems nepalankūs, tai po šių rungtynių galbūt reikėtų tai pripažinti. Kiekviena komanda turi sau nepalankų varžovą. Mums tokie yra „El Dorado“, kurių niekaip negalime įveikti, tai gal mes tokie esame „IndEx“ ekipai. Pačios rungtynės buvo intensyvios, šlapia danga kažkiek pakeitė žaidimo braižą, bet „IndEx“ žaidė intensyviai ir entuziastingai, bet mums šįkart pavyko įmušti“, – sakė E. Ruskan.


„Šį sezoną praleidžiame ne daug įvarčių, vidutiniškai apie du. Taigi, savo vidurkį pasiekėme, bet pelnėme tris įvarčius ir to užteko. Ištempėme šią sunkią pergalę, bet tai yra gera antrojo rato pradžia, nes tų pergalių mums trūksta“, – užbaigė E. Ruskan.


Greiti. Vis dar nepralaimintis „El Dorado“ klubas pergalingai pradėjo ir antrąjį ratą. Jie po sunkios kovos 3:1 nugalėjo FK „Ryto“ komandą, o prie to labiausiai prisidėjo du greiti Martyno Rašinsko įvarčiai, kuriuos jis pelnė per pirmas 7 minutes.


Apskritai, visi rungtynių įvarčiai buvo įmušti dar per pirmą kėlinį ir šią persvarą „El Dorado“ ekipa išsaugojo viso antro kėlinio metu, nors jų vartininkas darbo turėjo tikrai nemažai.


„Visada komanda yra laiminga. Labai sunkios rungtynės, į kurias „Rytas“ atsivežė viską, ką galėjo, o mes pasiėmėme tik tuos, kas galėjo. Pirmajame kėlinyje turėjome vieną keitimą, antrajame – jau du, bet kažkaip susitvarkėme, o tikriausiai prie to prisidėjo du greiti įvarčiai“, – sakė dublį įmušęs M. Rašinskas.


„Antrajame kėlinyje mes sėdome, per paskutines kelias minutes jie sukūrė dvi šimtaprocentines progas, bet mūsų vartininkas sužaidė puikiai. Kaip sakė jų gynėjai, kad rezultatas turėjo būti 3:3, tačiau jis liko 3:1 mūsų naudai ir dėl to mes džiaugiamės“, – tęsė komandos kapitonas.


„Dar tikrai anksti galvoti apie titulą. Aišku, persvara solidi, jau galime kluptelėti, bet tikslas yra iškovoti visas pergales ir kitų minčių čia nėra. Aštuoni taškai yra nemažai, bet tokią persvarą prarasti yra realu. Mūsų lauks dar daug pajėgių komandų, kurios gali atimti taškus. Visos tos komandos barsto taškus ne ten, kur reikia, bet jos tikrai gali su mumis kovoti“, – pripažino M. Rašinskas.




Revanšas. Dar prieš dvyliktojo turo rungtynes „Western Union“ sakė, kad sieks revanšo prieš FK „Riešę“ dėl pralaimėjimo MFL Taurėje. Tą revanšą, nors tikrai sunkiai, bet WU pasiekti sugebėjo. Jie 2:1 nugalėjo „Riešės“ futbolininkus.


Iki 37 mačo minutės rezultatas dar buvo 0:0, o tada pirmieji įvartį pelnė „Riešės“ futbolininkai. Visgi WU į šį įvartį atsakė dvigubai – jau po minutės rezultatą išlygino, o po keturių minučių pelnė pergalingą įvartį. Ši pergalė leido WU ekipai įsipaišyti į turnyrinės lentelės vidurio mėsmalę.


Rinktinė. A diviziono dvyliktojo turo rinktinėje tris atstovus turi FK „El Dorado“, o po vieną puikiai sužaidusį narį delegavo „Maracana“, „Western Union“, FK „Polivektris“ ir SKK „Oniksas“.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: