2019-07-01

B diviziono apžvalga: vasaros pertrauka pasitikta favoritų pergalėmis ir pratęstomis pergalių serijomis

Štai vasaros pertrauka atėjo į B diviziono komandų kiemą. Praėjusį ketvirtadienį jos sužaidė paskutines rungtynes ir dabar jų lauks beveik dvejų mėnesių pertrauka, po kurios jos ir tęs kovas dėl aukštesnių vietų B divizione. Sužaistame tryliktajame ture didelių staigmenų nebuvo, beveik visur pergales skynė favoritai, o nustebinti sugebėjo tik MFL naujokai SFK „Novovileisk“, kurie pratęsė savo pergalių serija iki trijų.


B diviziono XIII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
151 13 2019-06-27 19:40:00 FK Valčiūnai SIGNALIZACIJA.LT 1:3 IV "Fanų" ketvirtis
152 13 2019-06-27 19:40:00 WorldOne United VU MIF 0:3 III "Fanų" ketvirtis
153 13 2019-06-27 20:40:00 FK Volcano FK Barbakanas 1:3 III "Fanų" ketvirtis
154 13 2019-06-27 20:40:00 FC Žalia Raudona FK Eksperimentas 2:3 IV "Fanų" ketvirtis
155 13 2019-06-27 21:40:00 FK Alytis MSC 6:1 IV "Fanų" ketvirtis
156 13 2019-06-27 21:40:00 SFK Novovileisk FSB Zenitas 2:1 III "Fanų" ketvirtis


26. Jau panašu, kad komandų baterijos išsikrovė ir joms reikėjo tos pertraukos. Tryliktasis turas tikrai neišsiskyrė įvarčių gausa. Jų buvo įmušti vos 26 (dvyliktajame ture įvarčių buvo 38), o tai tik 4,33 įvarčio per rungtynes.


Serijos. Į pertrauką lygos naujokai SFK „Novovileisk“ žengė pratęsdami savo pergalių seriją iki trijų rungtynių. To jiems šiame sezone dar nebuvo pavykę pasiekti.


Pergalių serija buvo pratęsta ne prieš bet ką, o FSB „Zenito“ komandą, kuri jau prieš tai jau du kartus buvo patiesusi „Novovileisk“ klubą. Tačiau šįkart MFL naujokai šventė sunkią pergalę rezultatu 2:1 ir puikiai užbaigė pirmąją sezono dalį.


„Šiame sezone turėjome kokias keturias rungtynes, kur pralaimėti buvo daug sunkiau nei laimėti, bet mums nepasisekdavo ir pralaimėdavome. Galbūt dabar sėkmė jau šypsosi mums ir taip pavyko iškovoti trečią pergalę iš eilės, kurių tikrai buvome verti“, – sakė komandos kapitonas Marek Rasinskij.


„Be abejo, kad šios pergalės suteikia mūsų jaunai komandai pasitikėjimo savimi. Visada žaisti paprasčiau, kai laimi ir tai sumažina psichologinį spaudimą“, – tęsė SFK „Novovileisk“ kapitonas.


„Šį sezoną kol kas vertiname teigiamai. Mūsų tikslas niekada nebuvo medaliai, netgi pergalės nėra mūsų galutinis tikslas. Mūsų tikslas visada buvo ir yra progresuoti, mokytis ir lipdyti komandą. Mums tai tikrai pavyksta. Turime nemažai žaidėjų, kurie sezoną pradėjo silpnai, o dabar įsivažiavo ir rodo rezultatą. Tai tikrai džiugina ir tai yra svarbiausia“, – užbaigė M. Rasinskij, kuris savo komandai vasaros metu palinkėjo stiprybės bei pabrėžė, kad treniruotės vasarą tikrai nenutrūks.


Savo pergalių seriją pratęsė ir VU MIF klubas, kuris 3:0 nugalėjo „WorldOne United“ ekipą, kuri per trylika rungtynių taip ir neiškovojo pergalės.


Tuo metu VU MIF klubui tai buvo jau šešta pergalė iš eilės, bet ji tikrai nebuvo tokia lengva. Po rungtynių VU studentai pripažino, kad WOU jiems metė rimtą kovą, bet komandos lyderiai savo šansus išnaudojo ir vasaros pertrauką VU MIF pasitinka ketvirtoje vietoje.


Išlipo. Iš psichologinės duobės, apie kurią kalbėjo prieš rungtynes, išlipo FK „Alytis“, kuris nutraukė prastų rungtynių seriją ir 6:1 nugalėjo MSC klubą.


Įdomiausia tai, kad po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 1:1, o „Alytis“ pabudo tik tada, kai iš aikštės buvo išvarytas jų žaidėjas.


„Pagal rezultatą atrodo, kad įveikėme tą savo psichologinę duobę ir iš jos išlipome. Paskutiniu metu mus kamavo toks dalykas, jog žaidžiame tikrai gerai, bet nesugebame įmušti įvarčių. Ir šio mačo pirmajame kėlinyje buvo tas pats, bet antrame kėlinyje gavome antrą geltoną kortelę, komanda mobilizavosi ir po raudonos kortelės įmušė penkis įvarčius. Tai parodo, kad ši komanda turi charakterį, bet paskutines keturias rungtynes nebuvo pavykę jo atskleisti. Norėtųsi, kad po pertraukos visi grįžtų pailsėję ir susikaupę, žinodami, kokį tikslą turime kiekvieną ketvirtadienį ir jo kaskart siektume“, – sakė „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius.


Nepamena. Tuo metu MSC vadovas Adomas Kripas apie šias rungtynes kalbėti net nenorėjo. Tik dešimtoje vietoje esančios komandos vadovas neatsimena kada jo ekipa turėjo tokią prastą sezono pirmą dalį.

„Apie rungtynes nėra ką kalbėti. Apskritai, tokios prastos sezono pusės nepamenu. Na gal iškritimo sezonas iš A diviziono. Labai tikiuosi, kad per vasarą visi pailsėsime ir atsigausime nuo traumų. Grįšime pasiilgę futbolo ir su pastiprinimu. O dabar mums reikia atsikvėpti nuo visko“, – sakė A. Kripas.


Sunkiai. Pergalingai pirmąją sezono dalį užbaigė antroje vietoje esantis FK „Eksperimentas“, tačiau jis tik 3:2 nugalėjo FC „Žalia Raudona“ ekipą, kuri ilgą laiką pirmavo, tačiau neatlaikė varžovų vartų šturmo ir galiausiai pralaimėjo.


Tai, kad pergalė buvo sunki, pripažino „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz, kuris pagyrė varžovų gynybą.


„Rungtynės buvo labai, labai sunkios nors mes daugiau kontroliavome kamuolį, bet „Žalia Raudona“ labai gerai gynėsi ir buvo sunku įmušti įvartį. Ir pačios rungtynės nebuvo geriausios iš mūsų pusės, bet svarbiausia, kad neatsipalaidavome ir sužaidėme iki galo bei laimėjome“, – sakė E. Moroz.


„Visos rungtynės šiame sezone buvo sunkios, bet rezultatą po 13 rungtynių vertinčiau 8 balais iš 10 dėl lygiųjų ir pralaimėjimų“, – savo vertinimą pateikė „Eksperimento“ vadovas.


„Pasiilgsime MFL, bet savo komandai per vasarą palinkėčiau labai neatsipalaiduoti, nes antra sezono dalis bus labai sunki. Praeitame sezone turėjome prastą antrojo rato pradžią, todėl tikiuosi, kad dabar taip nebus“, – užbaigė E. Moroz.


Jėgos. Nepaisant to, kad pralaimėjo, FC „Žalia Raudona“ pačias rungtynes vertina gerai, o iki pergalės jiems pritrūko jėgų bei vieno iš komandos lyderių.

 

„Rungtynes vertiname gerai – pritrūko tik sportinės sėkmės. Antro kėlinio 9-tą minutę dar pirmavome 2:1, bet kėlinio viduryje jau pritrūko jėgų. Taip pat tądien nežaidė mūsų lyderis Augustinas Trinkūnas“, – sakė „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.


„Antro kėlinio viduryje varžovai užgulė mūsų vartus ir ėjo „va bank“. Štai tuo metu ir pritrūko jėgų greitoms kontratakoms“, – dar kartą jėgų trūkumą pabrėžė S. Stasevičius.


Apie bendrai sužaistą sezono dalį S. Stasevičius sakė: „Mes vertiname save ne pagal vietą turnyrinėje lentelėje, o pagal komandos progresą. Progresas ryškus, tas džiugina, o taškų dar prisirinksime! Rezultatas atspindi dabartinę mūsų kaip komandos brandą –mokomės ir sparčiai tobulėjame, bet dar trūksta taktinių žinių“.


„Poilsis jau reikalingas dėl žmogiškojo faktoriaus – jau birželio mėnesį dalis komandos išvyko atostogauti. Tad lauksime rudens starto ir be abejo pasiilgsime MFL. Taip pat savo komandai norėčiau palinkėti neprarasti sportinės formos“, – užbaigė S. Stasevičius.


Nepasimokė. FK „Valčiūnai“ iš pirmojo rato klaidų nepasimokė ir dar kartą nusileido „Signalizacija.lt“ komandai. Tiesa, šįkart jie pralaimėjo tik 1:3, tačiau „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis rungtynes įvertino paprastai – blogai.


„Rungtynes vertinu blogai, nes užlipome ant senų grėblių, bet tai jau praeitis. Pirmas ratas buvo labai banguotas, buvo gerų atkarpų, net blogų pasitaikė daugiau. Antrajame rate stengsimės padaryti atvirkščiai, žiūrėsime kaip gausis“, – sakė D. Perednis.


„Savo komandai palinkėsiu gerų atostogų ir, kad grįžtume į rungtynes pilni energijos. Pasiilgsime MFL, bet per daug neliūdėsime. Visiems linkiu gerų atostogų!“, – užbaigė D. Perednis.




Išlaikė. B divizione pirmaujantis FK „Barbakanas“ taip pat pirmosios sezono dalies finišo tiesiąją pasiekė pergalingai. Tryliktajame ture jie 3:1 nugalėjo FK „Volcano“ klubą. Nors „Volcano“ vienu metu išlygino rezultatą iki 1:1, tačiau jau po minutės „Barbakanas“ susigrąžino įvarčio persvarą, o po kelių minučių ją ir padvigubino.


Ši pergalė leido „Barbakanui“ išlaikyti penkių taškų persvarą prieš antroje vietoje esančią „Eksperimento“ komandą ir būti garantuotiems, kad ta persvara per vasarą niekur nedings.




Rinktinė. B diviziono tryliktojo turo rinktinėje VU MIF išlaiko stabilumą ir vėl deleguoja savo atstovus, du savo žaidėjus turi ir trečią pergalę iš eilės iškovojęs SFK „Novovileisk“ klubas, o po vieną atstovą turi FK „Eksperimentas“, „Signalizacija.lt“ ir FK „Alytis“.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: