2019-07-03

A diviziono apžvalga: Pirmasis „El Dorado“ pralaimėjimas ir mėsmalė turnyrinės lentelės viduryje

Praėjusį ketvirtadienį stipriausiame MFL divizione žaidžiančios komandos sužaidė tryliktąsias sezono rungtynes ir išėjo į pertrauką. Šiame ture didžiausia staigmena buvo pirmasis „El Dorado“ komandos pralaimėjimas, kuris pažymėjo komandos 25 pergalingų rungtynių serijos pabaigą. Visgi „El Dorado“ išlieka A diviziono lyderiais, nuo jų 5 taškais atsilieka „Eagle Team - Žibintas“, o dėl trečios vietos dar tikrai vyks labai arši kova.


A diviziono XIII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
73 13 2019-06-27 19:40:00 Western Union El Dorado 3:2 I "Fanų" ketvirtis
74 13 2019-06-27 19:40:00 FK Spartakas FK Riešė 9:3 II "Fanų" ketvirtis
75 13 2019-06-27 20:40:00 FK Rytas FC IndEx 7:3 I "Fanų" ketvirtis
76 13 2019-06-27 20:40:00 FK Polivektris FK Rotalis 3:2 II "Fanų" ketvirtis
77 13 2019-06-27 21:40:00 SKK Oniksas Eagle Team - Žibintas 3:5 I "Fanų" ketvirtis
78 13 2019-06-27 21:40:00 FK Fortitudo Maracana 3:2 II "Fanų" ketvirtis


45. Tryliktame ture A diviziono komandos pelnė 7 įvarčiais daugiau nei prieš tai buvusiame ture. Iš viso jos įmušė 45 įvarčius (7,5 įvarčio per rungtynes).


Pirmieji. Galbūt ne visai tikėtai, bet „Western Union“ tapo pirmaisiais, kuriems šiame sezone pavyko nugalėti „El Dorado“ klubą. Du greiti įvarčiai, o tada atsimušinėjimas leido WU komandai triumfuoti rezultatu 3:2.


Po rungtynių kalbėdamas „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis buvo tikrai laimingas dėl šios pergalės.

 

„Visi labai patenkinti tokia pergale. Neslėpsiu, patys nesitikėjome tokio rezultato. Galbūt realiau tikėjome, kad galime pasiekti lygiąsias, bet mums „El Dorado“ yra pažįstama, žinome, kaip ji žaidžia ir kaip pradeda savo strategines atakas, todėl stengėmės jiems neleisti žaisti tokio pobūdžio futbolo, o patys įmušėme du greitus įvarčius, kas leido žaisti kiek atviresnį futbolą. Po tų įvarčių buvo jau daug aukštų kamuoliu, bet šiuo metu kitaip prieš tokią komandą kaip „El Dorado“ žaisti yra neįmanoma“, – pripažino A. Andrulis.


Tiesa, A. Andrulis atskleidė, kad net pats abejojo ar jo ekipai pavyks išlaikyti vieno įvarčio persvarą, po to kai „El Dorado“ tiesiog užgulė jų vartus.


„Buvo abejonių, kad pavyks išlaikyti persvarą, ypač, kai rungtynių gale jie mus užgulė visu savo puolimo arsenalu, bet gynyboje visi sužaidė nuostabiai, atsidavę ir krito po kiekvienu kamuolio bei išsaugojo tą persvarą“, – atskleidė A. Andrulis.


„Savo komandai palinkėsiu neprarasti tos ugnelės, kurią turėjome šiose rungtynėse ir su tokiu pačiu trenksmu sugrįžti rudenį“, – palinkėjimu pokalbį užbaigė „Western Union“ vadovas.




Geriau dabar. Natūralu, kad pralaimėjimu „El Dorado“ nebuvo patenkinta. Komandos vadovas Martynas Rašinskas pasveikino varžovus su šia pergale, bet pabrėžė ir tikrai ne itin gerai sužaistas jų pačių rungtynes. Tiesa, „El Dorado“ kapitono raištį turintis M. Rašinskas samprotavo, kad gal geriau pralaimėti dabar nei svarbiausioje sezono stadijoje – finiše.


„Prastos rungtynės, jau pirmą minutę po gynėjo klaidos praleidome įvarčių. Tada po nesusikalbėjimo krito antrasis įvartis ir jau tapo sunku. Aišku, progų turėjome, bet jų neišnaudojome. Į pertrauką žengėme rezultatui esant 0:2. Antrajame kėlinyje pavyko sušvelninti rezultatą, bet ir vėl savo progų neišnaudojome, o varžovams progas padovanojome ir tomis dovanomis jie pasinaudojo“, – teigė M. Rašinskas.


„Jau buvau sakęs, kad „Western Union“ mums nėra parankus varžovas. Sunku suprasti, kaip jie žaidžia, o šįkart jiems sukrito įvarčiai ir jie laimėjo. Šaunuoliai, ką daugiau galiu pasakyti“, – tęsė „El Dorado“ vadovas.


„Aišku, norėjosi pertrauką pasiekti nepralaimėjus, bet gavosi taip, kaip gavosi. Galbūt gerai, kad pralaimėjome dabar, o ne rudenį. Manau, kad po vasaros pertraukos reabilituosimės ir viskas bus gerai“, – toliau kalbėjo „El Dorado“ kapitonas, kurio komandos 25 pergalių seriją iš eilės nutrūko.


„Vasarą mes turbūt ne kartą susitiksime, todėl nėra ką čia linkėti. Galbūt palinkėsiu, kad ta vasarą kuo greičiau praeitų, jog sugrįžtume į čempionatus ir pasiektume tuos tikslus, kurių siekiame“, – užbaigė M. Rašinskas.


Lakis. FK „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas į rungtynes prieš FC „IndEx“ pasiėmė savo šunį tikrai sėkmingu vardu – Lakis. Mielas gyvūnėlis tą sėkmę ir atnešė – „Rytas“ laimėjo 7:3 bei po šios pergalės pakilo į trečią vietą. Būtent toje pozicijoje klubas finišavo praėjusiais metais ir Olegas norėtų, kad jo komanda tai pakartotų šiais metais, nors „Rytas“ dar nėra praradęs vilčių po vasaros pertraukos kovoti dėl antros vietos.


„Į rungtynes Lakį pasikviečiau, jog tos sėkmės mums prieš „IndEx“ nepritrūktų ir tos sėkmės mums tikrai užteko. Žaidėme labai gerai, per pirmas minutes galėjome pirmauti jau 3:0. Tokio rezultato nepasiekėme, tada „IndEx“ dėjo daug pastangų, kad rezultatą išlygintų, tačiau jiems nepavyko įmušti tų įvarčių ir mums tada jau šypsojosi sėkmė laimėjome 7:3“, – savo šunį Lakį glostydamas sakė O. Miasniankinas.


„Rungtynės iš tikro buvo labai rimtos ir kovingos, bet mano galva, mes turėjome žymiai daugiau progų įvarčiams įmušti. Jei būtume sužaidę kiek labiau komandiškai, tu įvarčių galėjo būti dar daugiau, bet reikia pabrėžti labai gerą darbą gynyboje. Puikias rungtynes sužaidė Viliam Novicki, kuris ne tik apsigynė nuo varžovų atakų, bet pats pelnė tris įvarčius. Jis padarė labai daug darbo vidurį ir praktiškai vienas sukūrė tas greitas atakas, todėl labai jam ačiū už šį mačą“, – tęsė Olegas, kuris ir pats šiame mače išbėgo į aikštę.


„Smagu, kad pakilome į trečią vietą, bet viskas dar priešakį. Padėtis turnyrinėje lentelėje labai atkakli, bet tikrai norėtume išlaikyti šią poziciją, nors taip pat svajojame ir apie antrą vietą. Ruduo viską parodys, jei neturėsime tokios duobės kaip sezono pradžioje, viskas bus gerai“, – pridūrė O. Miasniankinas.


„Linkiu visiems susirinkti pažaisti tinklinio, žvejybas ir piknikus. Visoms komandoms linkiu gerai praleisti vasarą, o mūsų komandai – šašlykus pamiršti jau rugpjūčio mėnesio pabaigoje“, – užbaigė O. Miasniankinas.


Banguotas. Tokį savo komandos žaidimą įžvelgė FC „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij. Jis pripažino „Ryto“ pranašumą šiame mače, o pats iš savo komandos tikisi stabilesnio žaidimo po vasaros pertraukos, kurios jo komandai jau labai reikėjo.

 

„Rungtynes vertinu blogai! Trūko žmonių, užsidegimo, noro laimėti ir tikslumo. Nieko gero mums padaryti nepavyko, o „Rytas“ sužaidė savo geras rungtynes. Sveikinu juos su gera, pelnyta pergale. Manau mums jau būtinai reikėjo pertraukos ir ji gelbėja mus, nes pastaruoju metu jau nieko gero nuveikti nepavykdavo“, – pripažino E. Grudinskij.


„Apibendrinus visas 13 rungtynių trumpai, tai būtu taip. Pirma pusė gera: žmonės rinkosi, norėjo, kovojo, rinkome taškus. Antroje pusėje žaidėjų diskvalifikacijos, asmeninės priežastys, dėl neatėjimo į rungtynes, daug netikslaus žaidimo, koncentracijos praradimas, dingo komandinis žaidimas, apskritai, labai banguotas žaidimas ir tai pasireiškė taškų barstymais. Manau, antrą pusę galėjome sužaisti stabiliau ir būti lentelėje truputi aukščiau“, – sužaistą sezono dalį apibendrino „IndEx“ kapitonas.


E. Grudinskij taip pat perdavė savo palinkėjimą komandos nariams: „Noriu palinkėti savo komandai gerai pailsėti fiziškai ir morališkai, bet neprarasti formos. Noriu, kad grįžtų po pertraukos pailsėję, atjaunėję galvoje ir labai motyvuoti kibti į komandinę kovą. MFL yra labai gerai, tačiau ir jam reikia pertraukos. Galiu 100% duoti, jei mes būtume žaidę toliau, mes neiškovotume taškų, nes mums jau turbūt labiausiai iš visų reikėjo pertraukos. Vyrams reikia pailsėti vienas nuo kitų ir nuo MFL’o. Reikia dabar ir pažaisti atskirai vieni nuo kitų ir grįžti ant naujos bangos“.


Sugrįžimas. Po diskvalifikacijos į aikštę sugrįžo FK „Spartako“ lyderis Dmitrijus Raksa. Savo sugrįžimą tėvo sugrįžimui į šeimą prilyginęs D. Raksa pelnė net keturis įvarčius ir padėjo savo komandai 9:3 nugalėti FK „Riešę“. Ši pergalė taip pat leido „Spartakui“ pakilti į priešpaskutinę vietą, nustumiant tą pačią „Riešę“ į paskutinę


„Nuotaikos normalios, kaip sakoma – tėvas grįžo pas vaikus. Be priežiūrios vaikų palikti negalima“, – tradiciškai humoro nestokojo D. Raksa.


„Pakilome į priešpaskutinę vietą, čia gal ir liksime, nes vargu ar sugebėsime pakilti į aukštesnę vietą, nes taškų skirtumas jau gan didelis“, – realistiškai mąstė D. Raksa.


Užbaigdamas D. Raksa savo komandai vasaros metu palinkėjo numesti… kilogramų.


„Savo komandos nariams palinkėčiau per vasarą numesti po 10 kilogramų, kai kam ir visi 20 nepakenktų, bet reikėtų daugiau judėti ir parodyti daugiau noro. Paruoščiau visiems mitybos programas, bet šiais laikais vaikai jau neklauso tėvų“, – ir vėl su humoro cinkeliu užbaigė D. Raksa.




Dalinai. „Eagle Team - Žibintas“ pirmąją sezono dalį užbaigė pergale 5:3 prieš SKK „Oniksą“ ir liko antroje vietoje.


Komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas šias rungtynes lengvomis tikrai negalėjo pavadinti, o patį sezoną jis kol kas vertina dalinai pasisekusiu. Kaip planuota, komanda yra tarp dviejų stipriausių komandų, tačiau 5 taškų deficitas nuo „El Dorado“ komandos tikrai nebuvo komandos planuose.


„Ir vėl sunkiai susirinkome. Rungtynės nebuvo iš lengvų. Kaip ir minėjau prieš rungtynes su „Oniksu“, lengva mums nebuvo niekada. Teigiamas dalykas, kad nuo pat rungtynių pradžios pavyko perimti teritorinę persvarą bei kamuolio kontrolę, bet gal ir „Oniksas" nusprendė žaisti 2 numeriu. Ta persvara lėtai, bet virto įvarčiais visų rungtynių metu. Pelnėme jų daugiau, dėl to ir laimėjome. Buvo ir neigiamų momentų – kartais vienas kito nesuprantame, darome aplaidžias klaidas, bet svarbiausia, kad pasiekėme pergalę ir dar 3 taškai keliauja į taupyklę“, – kalbėjo A. Dergačiov.


Bendrai apie sužaistą sezono dalį jis sakė: „Tris rungtynes iš tų 13 vertiname neigiamai. Matomai, 15 žaidėjų komandoje yra per mažai, staiga pasipylus traumoms bei atėjus kalendorinei vasarai, lankomumas krito ir paskutinėse keturiose rungtynėse turėjome verstis su 1 arba 2 keitimais, o kažkur nusisukdavo ir sėkmė. Reikės apsvarstyti kokių pasikeitimų reikia tam, kad antroje dalyje tokių atkarpų nebūtų. Kaip čia pasakius, planavome būti 1-2 vietoje, tą įvykdėme, bet tai, kad atsiliekame 5 taškais tikrai nėra pagal išankstinį planą“.


„Iš tikro, šita pauzė net pavėluota – jei eitume ilsėtis po 11 turo, būtų geriau. Gegužės bei birželio mėnesiai buvo pernelyg prisotinti futbolo, eilė savaičių iš eilės, kai kurie žaidėjai žaidė po 6 ar net 7 kartus į savaitę, o iš čia pasipylė traumos, nuovargis“, – apie norą pailsėti prakalbo A. Dergačiov, kuris turėjo ir palinkėjimą savo komandai.


„Palinkėčiau komandai išsigydyti traumas, perskaityti įdomią knygą, atšvęsti visus balius bei vestuves ir svarbiausia pasiilgti futbolo - kalendoriuje apibraukti raudonu markeriu 08.29, 09.05, 09.12, 09.19, 09.26, 10.03, 10.10, 10.17 ir t.t. datas, bei atsiminti, kad reikia dvejų laisvų šeštadienių Lietuvos čempionatui“, – užbaigė A. Dergačiov.


Kalti.  Pralaimėjęs „Oniksas“ juokavo, kad dėl šio pralaimėjimo kalti yra „Western Union“, kurie nugalėjo „El Dorado“ ir taip suteikė daugiau motyvacijos „Ereliams“ kovoti dėl pergalės.


Baigęs juokus „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan įžvelgė nemažai teigiamų dalykų, kadangi jo ekipa prieš vicečempionus net tris kartus lygino rezultatą.

 

„Manau, kad labiausiai kalti dėl mūsų rezultato… „Western Union“. Nugalėję „El Dorado“, jie dar labiau užmotyvavo „Eagle Team“. O jei rimtai, turint omeny, kad žaidėme su vicečempionais ir kad vėl teko mesti į kovą komandos naujokus, rezultatas nėra mums blogas. Momentais žaidėme gerai ir tas džiugina. Geriausiai pavyko atlikti baudos smūgius. Kas patiko? Tai, kad trys  kartus lyginome rezultatą ir nenuleidome rankų. Deja, ketvirtą kartą nepavyko. „Ereliai“, nors irgi neturėjo kelių svarbių žaidėjų, visgi buvo geresni keliuose epizoduose ir tas lėmė jų pergalę. Pasikartosiu -  žaidžiant prieš tokią komandą ir tikintis pozityvaus rezultato, reikia kuo mažiau klysti ir realizuoti bent 60 % savo progų“, – mąstė E. Ruskan.


„Žvelgiant į lentelę, žinoma, norėtųsi, kad 2-3 pergalėmis būtų daugiau ir tas manau būtų labai geras rezultatas ypač, kad keturias rungtynes baigėme lygiosiomis. Pagal planą tikrai sezonas nevyko, nes traumą gavo mūsų naujokas ir labai svarbus mums žaidėjas Justas Orantas“, – sezono dalį įvertino „Onikso“ vadovas.


„Palinkėjimas sau ir komandai būtų paprastas, kad rugsėjį į aikštelę sugrįžtų visi sveiki ir kad turėtume daugiau kozirių. Visą vasarą teks kovoti dar Vasaros Lygoje, todėl poilsio ilgesnio nebus. Ar tai bus į nauda prieš sugrįžtant į MFL? Bus aišku po 2 -3 rugsėjo savaičių“, – užbaigė E. Ruskan.


Mėsmalė. Tokia situacija yra A diviziono lentelėje. Trečią ir devintą pozicijas skiria vos 4 taškai, o tokiai padėčiai įtakos turėjo ir paskutinio turo rezultatai. Devintas esantis „Polivektris“ pasiekė revanšą prieš FK „Rotalį“ ir paskutinę sekundę išplėšė pergalę rezultatu 3:2. Tuo metu „Maracanai“ kortas sumaišė FK „Fortitudo“. Pergalės atveju „Maracana“ galėjo būti trečioje vietoje, bet „Fortitudo“ juos nugalėjo 3:2 ir dabar abi komandos turi po 20 taškų bei kartu su „Rotaliui“ dalinasi 4-6 vietas.


Rinktinė. A diviziono tryliktojo turo rinktinėje: du „Western Union“ atstovai, padėję nugalėti FK „El Dorado“ klubą. Du FK „Rytas“ nariai ir po vieną žaidėją iš FK „Polivektris“, „Eagle Team - Žibintas“ bei FK „Spartakas“ komandų.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: