2019-08-28

XIV-ojo turo anonsas: pertrauka baigta – metas kibti į darbus

Praėjo du vasaros  mėnesiai, kurių metu komandos ilsėjosi nuo MFL, tačiau ne visos jos apleido futbolą. Nemaža dalis komandų reguliariai treniravosi ir jau šį ketvirtadienį sieks parodyti, kokios sportinės formos jos yra.


Pertrauka MFL pirmenybėse baigta ir visos 24 komandos sugrįš į mažojo futbolo aikšteles jau rytoj. Kai kurios iš jų – pasikeitusiais veidais, bet apie pokyčius ir būsimo turo rungtynes – žemiau pateiktame anonse.


XIV-ojo turo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Stadionas
1 14 2019-08-29 19:40:00 FK Spartakas El Dorado I "Fanų" ketvirtis
2 14 2019-08-29 19:40:00 FK Fortitudo Western Union II "Fanų" ketvirtis
3 14 2019-08-29 20:40:00 FK Rytas FK Rotalis I "Fanų" ketvirtis
4 14 2019-08-29 20:40:00 FC IndEx Eagle Team - Žibintas II "Fanų" ketvirtis
5 14 2019-08-29 21:40:00 FK Polivektris FK Riešė I "Fanų" ketvirtis
6 14 2019-08-29 21:40:00 SKK Oniksas Maracana II "Fanų" ketvirtis
31 14 2019-08-29 19:40:00 VU MIF FK Alytis III "Fanų" ketvirtis
32 14 2019-08-29 19:40:00 FK Eksperimentas FK Volcano IV "Fanų" ketvirtis
33 14 2019-08-29 20:40:00 WorldOne United FC Žalia Raudona III "Fanų" ketvirtis
34 14 2019-08-29 20:40:00 SFK Novovileisk FK Barbakanas IV "Fanų" ketvirtis
35 14 2019-08-29 21:40:00 FSB Zenitas FK Valčiūnai III "Fanų" ketvirtis
36 14 2019-08-29 21:40:00 MSC SIGNALIZACIJA.LT IV "Fanų" ketvirtis


Pirmoji banga (19:40)


Antrąją sezono dalį pradės A diviziono lyderių FK „El Dorado“ ir vienų iš autsaiderių FK „Spartako“ susitikimas.


Pirmąsias sezono rungtynes „El Dorado“ laimėjo net 13:0, o šiuo metu komandas skiria net 30 taškų, tad favoritas šioje poroje kaip ir aiškus.


Visgi pertraukos ir būna tuo įdomios, kad gali išmušti komandas iš ritmo. Nors „Spartakas“ šią vasarą ilsėjosi ir tik artėjant pertraukos pabaigai sužaidė kelis draugiškus mačus, panašiai elgėsi ir „El Dorado“.


Liepos mėnesį „El Dorado“ dar spėjo triumfuoti „Visaginas Cup“ turnyre, o po to visą laiką skyrė poilsiui. Tiesa, keli komandos žaidėjai varžėsi Lietuvos paplūdimio pirmenybėse ar VFL čempionate.


Visgi vasara „El Dorado“ ekipai be permainų nepraėjo. Komanda prarado kelis svarbius žaidėjus – Artur Juchno ir Deividas Reimaris perėjo į salės futbolą, kur gins Lietuvos čempionų Kauno „Vyčio“ garbę. Tuo metu vartininkas Marius Paukštė pasirašė sutartį su Lietuvos A lygos klubu FK „Palanga“.


Praradus tris žaidėjus, „El Dorado“ ieškojo pastiprinimo ir turbūt atspėsite, kur pasuko savo žvilgsnį – taip, į MSC ekipą. Iš jos „El Dorado“ prisiviliojo Tomą Tubutį.


„Vyrai jaučiasi gerai. Yra trumpalaikių netekčių, bet viskas susitvarkys ir tikiuosi, kad grįšime pailsėję, gausiai rinksimės žaisti ir žaisime ta pačia pavara. Būsimas varžovas mums yra žinomas iki gyvo kaulo. Tikiuosi, kad jie ilsėjosi, kaip ir mes. Bet kuriuo atveju, sieksime tik pergalės. Po patirto pralaimėjimo paskutinėse pirmojo rato rungtynėse, reikia grįžti į pergalių kelią“, – kalbėjo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Kitame A diviziono mače „Fortitudo“ susikaus su „Western Union“. Praėjusios jų tarpusavio rungtynės sufleruoja, kad galime laukti atkaklios kovos. Tada rezultatu 4:3 laimėjo „Fortitudo“.


„Fortitudo“ vasaros metu treniruodavosi kartą per savaitę, o WU treniruotes buvo kiek apleidę, todėl šiai dienai sunku pasakyti, kokios sportinės formos yra pastaroji ekipa.


Visgi „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius lengvos kovos nesitiki. 


„Iš WU tikimės kietos ir įnirtingos kovos. Kitaip gi A divizione ir nebūna“, – trumpai sakė G. Butkevičius.


Iš WU galime tikėtis ne tik įnirtingos kovos, bet ir naujoko. Savo sudėtyje WU užregistravo pramogų pasaulio atstovą Liną Zarecką, kuris žaidžia ir FK „Prelegentų“ komandoje, todėl futbolas jam tikrai yra artimas.


B divizione taip pat bus įdomių dvikovų. VU MIF komanda susikaus su FK „Alyčiu“. Pirmąjį tarpusavio mačą „Alytis“ laimėjo 3:1, bet šiai dienai VU MIF jau aplenkė „Alytį“ vienu tašku, todėl būsimos akistatos kaina gali būti labai didelė.


Vasaros metu VU MIF treniravosi ir sužaidė nemažai draugiškų rungtynių, kurias visas pavyko laimėti.


„Alytis“ toks aktyvus vasarą nebuvo, tačiau pranešė apie skambų naujoką – iš A diviziono „Ryto“ komandos jų gretas papildė rezultatyviai žaidžiantis puolėjas Aivydas Ruškys. Tai tikrai solidus pastiprinimas. Tiesa, šiose rungtynėse „Alyčiui“ dėl geltonų kortelių nepadės Augustas Trinkūnas.


Kitame B diviziono mače FK „Eksperimentas“ pasitikrins jėgas su FK „Volcano“. Pirmąjį sezono mačą „Volcano“ pralaimėjo 0:5, todėl ir dabar „Eksperimentas“ bus laikomas favoritu.


Nei viena iš šių komandų vasaros metu futbolo neapleido, treniruodavosi ir žaisdavo draugiškas rungtynes, nors ir ne visas jas laimėjo.


Abi komandos taip pat sustiprino savo gretas. „Eksperimentą“ papildė duetas iš Elektrėnų „Versmės“ – Benas Buzevičus ir Deividas Marcinkevičius, o „Volcano“ klubą – Denis Voišnis. „Eksperimentą“ galimai gali papildyti ir dar vienas naujokas, todėl komanda per vasarą bus atsinaujinusi. Reikia tik paminėti, kad „Volcano“ ekipai negalės padėti diskvalifikuotas Ivanas Simonovas.


„Visi žaidėjai pasiilgo futbolo, tad su mielu noru visi laukia MFL kovų, nes dvejų mėnesių petrauka yra tikrai per ilga. „Volcano“ visą mėnesį treniravosi ir žaidė draugiškas rungtynes, tikrai bus sunku žaisti prieš juos. Laukia tikrai sunkios rungtynės“, – sakė „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.




Antroji banga (20:40)

 

Antrąją rungtynių bangą pradės dviejų R dvikova – „Ryto“ ir „Rotalio“. Per vasarą iš komandų daug naujienų nesulaukėme, bet galime būti tikri, kad tai bus be galo įdomus mačas.


„Rytas“ turi 21 tašką, „Rotalis“ – 20, tad matysime turnyrinės lentelės kaimynų akistatą. „Rytas“ taip pat norės revanšo už patirtą pralaimėjimą pirmajame rate rezultatu 2:5.


Vasaros metu abi komandos prarado po žaidėją. „Rytą“ paliko ir į „Alytį“ persikėlė Aivydas Ruškys, o „Rotalį“ į „Maracaną“ iškeitė puolėjas Jevgenijus Učajevas. Tiesa, „Rytas“ iš FSB „Zenito“ persiviliojo Andžėjų Zenovičių, tad žaidėjų skaičius komandoje nepasikeitė, bet ar tai „Rytui“ suteiks kokį nors pranašumą? Įsitikinsime rytoj!


Po vasaros pertraukos FC „IndEx“ sieks reabilituotis prieš „Eagle Team - Žibintą“. Pirmajame tarpusavio mače „Eagle Team“ šventė pergalę rezultatu 11:3, tad prisiminimai iš šio mačo „IndEx“ ekipai nėra patys geriausi, bet komanda laukia naujos pradžios.


„Visi žaidėjai šiai dienai jaučiasi gerai ir jau pailsėję. Manau, laiko pailsėti, užlaižyti visas žaizdas, išgydyti visas traumas ir reabilituotis psichologiškai visiems užteko per akis! Taigi, startuosime kaip nauji! Aišku, varžovas mūsų laukia vienas iš stipriausių. Po pertraukos mums bus dar sunku žaisti,  bet tikiuosi  gero ir kovingo mačo. Tikiuosi, kad „Ereliai“ bus vis dar poilsio stadijoje, o jei rimtai, tai manau „Ereliai“ yra techniška ir patyrusi komanda su kuria aš tikiuosi mums pavyks deramai ir kovingai sužaisti, nes po pertraukos net nenumanau kaip mums seksis. Laukiame ir žiūrime, nors „Eagle Team“ favoritai, mes lengvai taškų atiduoti nesiruošiame“, – entuziastingai kalbėjo „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij.


„Eagle Team“ šiame mače turės verstis be suspenduoto Roberto Vrublevskio, tačiau „Ereliai“ pasipildė Vidmantu Veikalu ir Vladislavu Ravdanovičiumi. 


Nors „IndEx“ ekipa varžovus laiko favoritais, patys „Eagle Team“ savęs į šią poziciją nestato


„Laukia rimta kova, jei „IndEx“ sugebės surinkti pajėgiausią sudėtį. Tai tik 2 rato pradžia, todėl manau visos komandos veikiausiai susirinks gausiai“, – svarstė „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas.


B divizione pergalių per pirmus 13 mačų neiškovojęs „WorldOne United“ tikėsis geresnės antrosios sezono dalies. Savo pergalę jie iškovoti bandys prieš FC „Žalia Raudona“ ekipą, kuri pirmąją tarpusavio dvikovą laimėjo rezultatu 3:2.


Abi komandos vasaros metu reguliariai treniravosi ir pasipildė keliais naujokais. „Žalią Raudoną“ papildė Tomas Arėška ir Mantas Perednis, o „WorldOne United“ pasipildė net trimis naujokais – Fabio Sagliocco Teruel, Darius Juškevičius ir Matas Davidonis.


Ir nors WOU turi surinkę vos du taškus, „Žalia Raudona“ lengvo mačo nesitiki. Komandos vadovas Ignas Stasevičius, kuris mano, kad jo ekipai prireiks laiko įsivažiuoti į ritmą, sakė: „Dėl būsimų rungtynių – lengvų dar nebuvo, tad ir šių tokių nesitikime“.


Dar kitame mače B diviziono lyderiai FK „Barbakanas“ sieks padidinti savo taškų kraitį ir įveikti SFK „Novovileisk“. Šią komandą prieš tai jie nugalėjo rezultatu 3:1, bet jauna ir ambicinga Naujosios Vilnios ekipa žada sunkesnę kovą.


„Novovileisk“ šią vasarą daugiausiai judėjo salėje, bet artėjant sezono pratęsimui, sužaidė kelis mačus ir lauke. Klubas taip pat pasipildė keliais naujokais: Rimu Janeckij ir Kirilu Vilkinu.


Apie naujokus pranešė ir FK „Barbakanas“, tik juos sustiprino Kastytis Valantinas ir legendinis puolėjas Gražvydas Mikulėnas. Tokie žaidėjai „Barbakanui“ suteiks dar daugiau patirties. Taip komanda tuo pačiu parodė savo ambicijas tapti B diviziono čempionais.


„Laiko pasiruošti visada reikia ir jo trūksta, bet kiek kalbėjau su komanda, tai jie jau labai laukia antrosios sezono dalies. Kalbant apie „Novovileisk“, tai kaip parodė pirmo rato rungtynės, tai stiprus varžovas, beje, kaip ir visi kiti esantys B divizione, bet kuri komanda apačioje gali įveikti lyderius. Be to dabar visi su mumis į aikštę žengia su motyvacija įveikti lyderius, tad manau laukia kieta kova“, – prieš artėjantį mačą kalbėjo „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Trečioji banga (21:40)

 

Kitame mače vasaros metu gerai pailsėjęs „Polivektris“ bandys nugalėti paskutinėje vietoje esančią FK „Riešę“. Pirmajame tarpusavio mače jiems tai pavyko padaryti rezultatu 3:1, bet šią vasarą „Polivektris“ skyrė visiškam poilsiui, o „Riešė“ į treniruotes rinkosi kiekvieną savaitę reguliariai.


Apie naujokus komandos nepranešė, todėl aikštėje tikriausiai išvysime tuos pačius žaidėjus, o tai reiškia, kad favorito statusą išsaugojęs yra „Polivektris“.


„Visi žaidėjai yra pasiruošę ir labai pasiilgo futbolo kovų, tai energijos ir noro tikrai nestokosime Kadangi labai nebloga gaida baigėme pirmąjį ratą, labai norime pratęsti tai, ką pradėjome. Jeigu prieš čempionatą mus labai išaukštino, tai antroje jos dalyje niekas mumis netiki, todėl norėsime paneigti skeptikus ir taikysimės į prizinę vietą“, – komandos tikslus antrajam ratui atskleidė „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij.


Kitame ketvirtyje galutinai santykius išsiaiškinti bandys „Maracana“ ir SKK „Oniksas“. Pirmoji šių komanda kova dar balandžio mėnesį pasibaigė lygiu rezultatu 1:1, nors dabar „Maracana“ turi jau 7 taškų persvarą prieš būsimus varžovus.


„Maracana“ taip pat sulaukė solidaus pastiprinimo – buvusio „Rotalio“ puolėjo Jevgenijaus Učajevo ir Ruslano Morozo. Tačiau „Oniksas“ taip pat papildė savo gretas. Į ekipą atvyko Povilas Miliauskas, Evaldas Pliavga ir buvęs Vilniaus „Žalgirio“ bei „Leicester City“ auklėtinis Simonas Stankevičius.


„Dalis žaidėjų negalėjo dalyvauti VFL dėl ten taikomų apribojimų, todėl bus grupelė žmonių, kurie tikrai pailsėjo vasarą, o kiti bus tikrai žaidimo ritme, gal dabar tik jiems reikės priprasti pora minučių prie sintetikos“, – kalbėjo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


Apie būsimą mačą su „Maracana“ jis sakė: „Maracana“ mums draugiškas kolektyvas ir todėl kiek liūdna, kad reikės juos kažkaip nugalėti jau pačioje pradžioje. Žinome, kad ir taip stipri komanda, kuri yra aukščiau mūsų lentelėje, pasipildė stipriu vartininku, todėl logiška manyti, jog jiems įmušti bus dar sudėtingiau. Tikimės, kaip visada atkaklių ir įtemptų rungtynių“.


B divizione turą užbaigs dvi įdomios akistatos. Viename ketvirtyje žais šį sezoną lūkesčių nepateisinę „Valčiūnai“ ir per daug banguotai žaidžiantis FSB „Zenito“ klubas.


„Zenitas“ pirmąją tarpusavio dvikovą laimėjo 4:0, bet „Valčiūnai“ jaučiasi pailsėję, pasipildę Vladislavu Bogdanovičiumi ir nusiteikę pergalei.


„Vasarą dauguma žaidėjų poilsiavo, tad tikėsimės, kad būsime alkani rungtynių, stengsimės įkąsti visiems be išimties. Po pertraukos pirmos rungtynės visada būna sunkios, bet tikimės tinkamai nusiteikti ir nuskinti pergalę“, – teigė „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis.


FSB „Zenitas“ šiam mačui negalės išleisti visos savo sudėties. Dėl diskvalifikacijos komandai vis dar padėti negalės Martynas Traskovskij.


Paskutiniame mače MSC komanda susirems su „Signalizacija.lt“. Pirmą kartą šiame sezone jie sužaidė 2:2, todėl pergalės norės abi komandos.


Vasaros metu MSC ilsėjosi, o „Signalizacija“ rinkdavosi reguliariai treniruotis. Pastarieji taip pat gerokai papildė savo gretas ir pranešė apie keturis naujokus. Į komandą atvyko Girius Ivoška, Laurynas Streikus, Alikas Samoilovas ir Darius Svilainis.


„Svarbiausia bus susirinkti. Neaišku, kiek žaidėju bus jau grįžę po atostogų ir kokią sudėtį pavyks surinkti. Varžovas žinomas, pirmame ture kiek apmaudžiai išleidome pergalę. Tai kaip visada, kausimės dėl pergalės“, – kalbėjo „Signalizacija.lt“ vadovas Simas Sakaitis.


MSC savo ruožtu ne tik sustiprino savo gretas, bet turėjo susitaikyti ir su Tomo Tubučio išvykimu į „El Dorado“. Tuo metu komandą sustiprino saugas Marius Šalkauskas  ir gynėjas Lukas Vaitkus.


„Mes visada pasiruošę, o kaip bus iš tikro – pamatysime aikštėje pirmose rungtynėse. „Signalizacija“ buvo geri prieš pertrauką, dabar bus dar geresni. Laukia kieta kova“, – linksmai nusiteikęs antrąją sezono dali pasitiko MSC vadovas Adomas Kripas.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: