2019-09-03

A diviziono apžvalga: pratęstos pirmenybės įnešė dar daugiau intrigos dėl trečios vietos

Praėjusį ketvirtadienį A divizione pergales šventė praktiškai visi lyderiai. „El Dorado“ ir „Eagle Team“ susirinko savo taškus, bet iš trečios vietos buvo išmestas FK „Rytas“, kuris nukrito į šeštą poziciją, o tai tik parodo, kokia atkakli kova laukia dėl bronzos medalių. „Rotalis“, „Maracana“ ir „Fortitudo“ turi po 23 taškus, bet dar keturios ekipos nuo jų atsilieka dviem ar keturiais taškais.

 

A diviziono XIV-ojo turo rezultatai:

 

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
79 14 2019-08-29 19:40:00 FK Spartakas El Dorado 0:5 I "Fanų" ketvirtis
80 14 2019-08-29 19:40:00 FK Fortitudo Western Union 6:4 II "Fanų" ketvirtis
81 14 2019-08-29 20:40:00 FK Rytas FK Rotalis 1:6 I "Fanų" ketvirtis
82 14 2019-08-29 20:40:00 FC IndEx Eagle Team - Žibintas 5:9 II "Fanų" ketvirtis
83 14 2019-08-29 21:40:00 FK Polivektris FK Riešė 11:3 I "Fanų" ketvirtis
84 14 2019-08-29 21:40:00 SKK Oniksas Maracana 3:6 II "Fanų" ketvirtis

 

59. Vasaros pertrauka neigiamos įtakos rezultatyvumui neturėjo ir A diviziono komandoms. Netgi atvirkščiai, į aikšteles sugrįžusios ekipos sužaidė nepaprastai rezultatyvų turą – įmušti net 59 įvarčiai, o tai 9,83 įvarčio per rungtynes. Keturioliktame ture komandos pelnė 14 įvarčių daugiau nei tryliktame ture, o net dvejuose mačuose buvo įmušta būtent po 14 įvarčių.


Sunkiai. Galbūt rezultatas 5:0 to ir neparodo, bet „El Dorado“ ekipai šį pergalė prieš „Spartaką“ nebuvo iš lengvųjų. Dabartiniai lyderiai, kurie savaitgalį tapo ir Lietuvos mažojo futbolo čempionais, turėjo nemažai problemų ir pakankamai sunkiai tvarkėsi su „Spartaku“. Po pirmojo kėlinio rezultatas net buvo lygus 0:0, o komandos vadovas Martynas Rašinskas pripažino, kad juos nuo palūžimo greičiausiai skyrė vos vienas „Spartako“ įvartis.

 

„Rungtynės tikrai nebuvo tokios lengvos, kaip galbūt sufleruoja rezultatas. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 0:0, sunkiai sekėsi realizuoti savo progas, o ir varžovai turėjo šansų įmušti pirmi. Jei varžovai būtų įmušę, turbūt rungtynės ir būtų pasibaigusios mūsų pralaimėjimu 0:1. Viską pakeitė antrojo kėlinio pradžioje įmuštas Giedriaus Šablinsko puikus įvartis, jis atrišo mums vartus ir iš viso pelnėme penkis įvarčius. Iki tol mokėme vieni kitus žaisti ir toks kalbos naudos tikrai nedavė. Manau, kad su laiku įsivažiuosime į sau įprastą ritmą ir daugiau tokių problemų nekils“, – po mačo kalbėjo M. Rašinskas, pats įmušęs net tris įvarčius.




Geras puolimas, ne tokia gera gynyba. Štai tokią išvadą po rungtynių priėmė „Eeagle Team - Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas. „Ereliai“ 9:5 nugalėjo FC „IndEx“ komandą. Žinoma, pergale A. Dergačiovas džiaugėsi, tačiau komandos gynybai priekaištų buvo.


„Sugrįžimas geras, pasiekta pergale, tai svarbiausia. Rezultatas atspindi įvykius aikštėje 100 %. „IndEx“ tikrai gera, kovojanti komanda. Kas liečia nuomonę apie rungtynes, manau, visi žaidėjai sutiks su manimi, priešininkams leidome įmušti per daug įvarčių. Trūko koncentracijos gynyboje, ginantis ne visada įsijungdavo saugai. Turime stengtis būti pirmi, kovojant dėl visų kamuolių, o gavosi taip, kad žaidėme „atvirą“ futbolą su sąlyga, kas daugiau sumuš – tas ir laimės“, – rezultatu, bet ne pačiu žaidimu liko patenkintas A. Dergačiovas.


„Atakuojantis potencialas komandoje didžiulis, rungtynes kontroliavome pilnai, kamuolio kontrolės atžvilgiu užtikrintai pirmavome. Puolime pavykdavo labai gražūs deriniai. Bet to nepasakysi apie komandos žaidimą ginantis. Apie tai jau minėjau“, – pasikartojo A. Dergačiovas, kuris taip pat pasinaudojo proga ir pasveikino savo komandos narius su įvykusiais pokyčiais.




„Šiose rungtynėse neįprastų dalykų nebuvo, bet neįprasti dalykai nutiko kiek anksčiau. Mūsų kapitonas ir rezultatyviausias komandos žaidėjas Marius atšoko vestuves per MFL pertrauką, sveikiname jį šiuo jo gyvenime nuostabiu įvykiu!


Mūsų komandos naujokui Dariui gimė dukra, sveikiname jį su šiuo puikiu įvykiu ir linkime kad naktys nebūtų per daug nemiegios, nes mums reikia jo pilno energijos“, – sveikinimus perdavė „Eagle Team“ vadovas.


Tiesa, A. Dergačiovas atskleidė ir vieną dalyką, kas tikriausiai prisidėjo prie pergalės prieš „IndEx“.


„Komanda dažnai praleisdavo pirma, tad prieš rungtynes pasakiau chebrai kad jei nepraleisime pirmi statau dėžę alaus. Vyrai nelaukdami per ilgai laimėjo lažybas, matyt radome tinkamą vaistą. Kitą kartą prieš rungtynes su stipresniu priešininku reikės susilažinti iš tos pačios dėžės alaus, kad nepraleisime nei vieno įvarčio per rungtynes, pamatysime kaip bus“, – šypsodamasis pridūrė A. Dergačiovas.


Nesutiko. Tuo metu „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij prieštaravo „Eagle Team“ ekipos vadovui ir teigė, kad rezultatas tikrai neatspindi rungtynių eigos. Taip ir pasimato, kad kiekviena komanda į rungtynes žiūri iš savo pasirinkto atskaitos taško.


„Kažkaip nesitikėjau, kad grįžimas bus puikus, bet ir nesitikėjau, kad būsime tokie išsiblaškę. Tegul neįsižeidžia „Eagle Team“, bet rungtynių rezultatas nelabai atspindi rungtynių eigą ir esu labai nepatenkintas savų žaidėjų padarytomis žiauriomis klaidomis gynyboje. „Eagle Team“ techniški, patyrę ir kurie neatleidžia klaidų. Jei ne šitos klaidos, abejoju, kad rezultatas būtų toks“, – tikino E. Grudinskij.


„Po vasaros atostogų mums trūksta koncentracijos ir tikslumo. Tačiau negaliu nepagirti, kad mums netrūko noro ir užsivedimo. Buvo labai gera disciplina ir geras mikroklimatas komandoje. Man buvo džiugu žiūrėti į komandą, kai atsivežėme sau 5 įvarčius iš devynių, bet vis tiek žaidėme tyliai, disciplinuotai ir iki paskutinio teisėjo  švilpuko. Nuo šiol mūsų komandoje trenerio ir vadovo pareigas vyko Olegas Romanovskis. Nepaisant rezultato, komanda liko patenkinta jo vadovavimu ir aš irgi manau, kad jis puikiai atliko savo pareigas rungtynių metu. Jo vadovavimo dėka visi gavo žaidybinio laiko ir laikėme gerą tempą bei kovą iki rungtynių pabaigos“, – naujienas apie pasikeitimus komandos trenerių štabe pranešė E. Grudinskij.


Galėjo būti geriau. Turbūt dažna frazė, kurią galime išgirsti po rungtynių. Šįkart šį futbolo lozungą panaudojo „Western Union“ ekipa.


Ji 4:6 pralaimėjo FK „Fortitudo“ komandai. WU vadovas Aurimas Andrulis mano, kad vasaros pertrauka jų ekipą kiek išbalansavo, tačiau jai daug laiko neprireiks, kad vėl įgautų žaidybinį ritmą.

 

„Galėjo būti geriau. Komandoje trūko žaidėjų. Sunkiai įsivažiavome, leidome varžovams pelnyti greitus 4 įvarčius, o tada puolėme vytis. Vasarą ilsėjomės, o ne sportavome, tai puikiai ir pasijautė per rungtynes. Tačiau, manau, net per kitas mūsų rungtynes pamatysite visai kitokį mūsų žaidimą. Nors ir praleidome greitus keturis įvarčius, tačiau komanda nenuleido rankų ir sukovojo iki galo. Labai nedaug trūko, jog mačas baigtųsi lygiosiomis“, – sakė A. Andrulis.


Sutriuškino. Triuškinančia pergale į MFL pirmenybes sugrįžo FK „Polivektris“. Ši komanda net 11:3 sudorojo FK „Riešę“ kolektyvą.


Daug po šios pergalės „Polivektrio“ vadovas Valentintas Baranovskij pasakyti negalėjo. Jį tenkino praktiškai viskas, tik galbūt komandos fizinė kondicija dar nebuvo pati optimaliausia.


„Kadangi laimėjome dideliu skirtumu, tikrai esame patenkinti tiek žaidimu, tiek sugrįžimu po pertraukos. Galbūt dar trūksta fizinės kondicijos, nes visą vasarą ilsėjomės, bet tai greitai susitvarkys“, – džiaugėsi V. Baranovskij.


Artūras. Artūras Žarnovskis paskutiniu metu sužibėjo VRFS neeiliniame susirinkime, kur juoda ant balto parodė, kokia situacija yra Lietuvos salės futbolo asociacijoje. Tačiau Artūras sugeba sužibėti ne tik už aikštės, bet ir aikštėje.


Būtent A. Žarnovskio keli reidai ir patirtis lėmė, kad „Maracana“ 6:3 nugalėjo SKK „Oniksą“. Tai pripažino ir pats „Onikso“ klubas, kurio gretose dubliu debiutavo Simonas Stankevičius.

 

„Visa vasarą judėjome Vasaros futbole lygoje, todėl dauguma žaidėjų tikrai neatostogavo. Prieš prasidedant antrai MFL daliai, turėjome planų pasipildyti 1 ar 2 naujais žaidėjais, nes jau net birželį buvo keletą rungtynių, kai net neturėjome keitimų. Taip jau susiklostė prieš pat ketvirtadienį, kad naujokų bus 3, o vienas iš jų – Simonas Stankevičius, kuris gal net ir mums kiek netikėtai sutiko užsivilkti „Onikso“ marškinėlius mūsų klubo 10-mečio proga. Gaila, jo debiutas buvo paženklintas nesėkme, nors šį kartą žaidimą puolime vertinčiau teigiamai, nes sukūrėme  pakankamai progų ir pirmame, ir antrame kėlinyje. Pirmame kėlinyje varžovai faktiškai stabdė mus tik pražangomis. „Maracana“, nors turėjo tik 2 keitimus, bet ketvirtadienį susirinko visi senbuviai, todėl jiems reikėjo „atstovėti“ ir sulaukti savo progų. Net patys varžovai pripažino, jog rezultatas galėjo būti 6:3 mūsų naudai, bet nebuvo. O tą lėmė „Maracana“ patirtis, kietumas gynyboje, susižaidimas, nepanikavimas ir 3 Artūro Žarnovskio reidai. Mūsų žaidėjai buvo guldomi pirmame kėlinyje tokiose situacijose, nes gi leidome gan komfortiškai Artūrui prasiveržti. Ketvirtadienį negelbėjo ir mūsų vartininkas, todėl gan liūdna dėl 6 praleistų įvarčių ir dėl to, kad po VFL nespėjome net pasitreniruoti su naujokais, o teko eiti iš karto į mūšį su patyrusiais vilkais.  Bet situacija yra tokia, kad esame 10 toje vietoje ir mažai prošvaisčių smarkiai kilti aukščiau, todėl 3 nauji žmonės turi šiemet gerą galimybę įsilieti prieš kitų metų sezoną. Visi žino, kad net blogiausios rungtynės yra geriau už treniruotę, o vakarykštis visų trijų  naujokų žaidimas tikrai buvo geras, tik dar nežaidėme taip komandiškai kaip „Maracana|, bet tas ir nenuostabu, susirinkus tokia sudėtimi pirmą kartą“, – išsamų rungtynių vertinimą pateikė E. Ruskan.


Skirtingi. Dažnai būna, kad rungtynėse komandos sužaidžia du skirtingus kėlinius. Būtent taip buvo „Ryto“ ir „Rotalio“ rungtynėse, bet tai naudingiau buvo „Rotaliui“, kurie laimėjo rezultatu 6:1.


Po pirmojo kėlinio to turbūt niekas nenumatė, bet „Rytas“ staiga subyrėjo ir „Rotalis“ tuo puikiai pasinaudojo. Po šio pralaimėjimo „Ryto“ komanda nukrito per tris pozicijas, bet komandos vadovas Olegas Miasniankinas mano, kad jo ekipa greitai atsities po šio pralaimėjimo.




„Galime drąsiai sakyti, kad tai buvo dviejų skirtingų kėlinių rungtynės. Pirmajame kėlinyje žaidėme tikrai gerai, drausmingai, turėjome daug progų, bet didžiosios jų dalies realizuoti nepavyko. Visgi įmušėme pirmi ir atrodė, kad viskas klostysis gerai, bet po pertraukos buvome kažkokie pasimetę. Užklupusiu lietumi geriau pasinaudojo varžovai, sužaidė kiečiau nei mes, realizavo savo progas ir iškovojo užtikrintą pergalę. Noriu pasveikinti „Rotalį“ su puikiai sužaistu antru kėliniu. Dar kartą pasikartosiu, kad abu kėliniai buvo visiškai skirtingi. Pirmuoju likau tikrai patenkintas, bet antrajame sustojome žaisti. Visgi nemanau, kad šis pralaimėjimas turės įtakos būsimiems rezultatams. Vyrai tikrai parodė, kad gali ir moka žaisti, tik reikia koncentraciją išlaikyti viso mačo metu. Viskas bus gerai!“, – optimistiškai kalbėjo Olegas Miasniankinas.


Rinktinė. A diviziono keturioliktojo turo rinktinės daugiau nei pusę sudaro „El Dorado“ ir FK „Rotalio“ žaidėjai, bet savo vietą gavo ir po vieną „Maracana“, „Eagle Team - Žibintas“ ir FK „Fortitudo“ nariai.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: