2019-09-17

A diviziono apžvalga: „Fortitudo“, „Maracana“ ir „Rotalis“ bando atsiplėšti kovoje dėl trečiosios vietos

Beveik prieš savaitę A diviziono komandos tęsė kovas MFL lygoje ir sužaidė šešioliktąjį turą. Jame toliau puikų pagreitį išlaikė „Maracana“ ir „Fortitudo“. Nuo jų atsilikti bando „Rotalis“, o diviziono lyderiai „El Dorado“ ir „Eagle Team - Žibintas“ taip pat šventė pergales.


A diviziono XVI-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
91 16 2019-09-12 19:40:00 Western Union FK Spartakas 3:3 II "Fanų" ketvirtis
92 16 2019-09-12 19:40:00 FC IndEx El Dorado 3:5 I "Fanų" ketvirtis
93 16 2019-09-12 20:40:00 FK Riešė FK Fortitudo 1:6 I "Fanų" ketvirtis
94 16 2019-09-12 20:40:00 Maracana FK Polivektris 5:3 II "Fanų" ketvirtis
95 16 2019-09-12 21:40:00 FK Rotalis SKK Oniksas 4:1 I "Fanų" ketvirtis
96 16 2019-09-12 21:40:00 Eagle Team - Žibintas FK Rytas 4:2 II "Fanų" ketvirtis


40. Šešioliktame ture įvarčių buvo įmušta panašiai, kaip ir penkioliktame ture – vos dviem įvarčiais mažiau. Iš viso komandos pelnė 40 įvarčių, o tai yra 6,67 įvarčio per rungtynes.


Nerimas. Nors „El Dorado“ ekipa iškovojo pergalę 5:3 prieš FC „IndEx“ ekipą, tačiau komandos vadovas Martynas Rašinskas po šios pergalės buvo kiek sunerimęs.


„El Dorado“ vienu metu pirmavo net 4:0, bet praleidę kelis įvarčius pasimetė ir M. Rašinskas mano, kad prieš stipresnį varžovą jie dėl to būtų praradę taškų.


„Įmušėme ganėtinai lengvus keturis įvarčius, bet tada varžovai įmušė du greitus įvarčius, mūsų žaidėjai pasimetė, nebesustabdome kamuolio, veidai perbalę, ar noro trūkumas ar pervargimas, nežinau net kas čia vyksta. Į rungtynes ateiname tik prieš švilpuką ir jei taip toliau, nežinia kaip čia bus. Mes tikrai esame įveikiami ir, kaip sakiau, jei toliau taip žaisime, prieš stipresnes ekipas tikrai barstysime taškus“, – kiek sunerimęs dėl savo komandos žaidimo buvo M. Rašinskas.


Nieko ypatingo. Taip apie „El Dorado“ žaidimą atsiliepė „IndEx“ treneris Olegas Romanovskis. Jis mano, kad jo komanda pralaimėjo dėl labai prasto pirmo kėlinio ir dėl to, kad neturėjo keitimų.


„Pirmas kėlinys buvo labai prastas, nežaidėme, bet antrajame kėlinyje sužaidėme žymiai geriau ir turėjome šansų net iškovoti lygiąsias. Nors varžovai ir buvo stipresni bei turėjo keitimų, mes jiems davėme tikrą kovą. Manau, kad tai, jog žaidėme be keitimų, turėjo įtakos rezultatui. Ypač pirmajame kėlinyje reikėjo tų keitimų, o po to ir jėgų pritrūko paskutiniam šturmui“, – savo išvadas pateikė O. Romanovskis.


„IndEx“ treneris taip pat atskleidė, kad lygoje pirmaujantis „El Dorado“ jam nepaliko didelio įspūdžio.


„El Dorado“ nepaliko man jokio įspūdžio. „El Dorado“ žaidžia tą patį futbolą jau kelinti metai ir jei su jais pradedi kovoti, kaip mes kovojome antrajame kėlinyje, tikrai gali juos įveikti“, – pridūrė O. Romanovskis.


Dovanos. Jų po rungtynių sulaukė „Eagle Team - Žibintas“ ekipa, švęsdama Dmitrijaus gimtadienį, tačiau dovanų buvo ir prieš rungtynes. „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas atskleidė, kad jų varžovai „Rytas“ neišnaudojo kelių puikių progų ir tai jiems leido laimėti rezultatu 4:2.


„Nuotaikos geros, pasiekėme pergalę prieš gerą futbolą žaidžiančią komandą. Pradžiugino 3 taškai ir alus po rungtynių Dmitrijaus gimtadienio proga. Nuviliančiu faktoriumi laikyčiau blogą susirinkimą, bet šiuo metu yra traumuoti trys svarbūs komandos žaidėjai, Marius negalėjo dėl asmeninių priežasčių, o Martynas dėl 3 geltonų kortelių. Labai tikiuosi, kad žaidėjai kuo greičiau pasveiks, nes šiuo metu esame „nukraujavę“ ir dėl to, žaidžiant su rimtesnėmis kapelomis, esame labiau pažeidžiami, o esamiems žaidėjams reikia daugiau dirbti aikštėje, anksčiau pavargstame, o dėl to padarome klaidų. Dėl tų klaidų kenčia žaidimo kokybė, kyla kalbos bei tarpusavio apsižodžiavimai Taip pat dėl nuovargio kenčia progų realizacija, nes sukuriame 4-5 geromis progomis daugiau nei pelnome įvarčių“, – paaiškino A. Dergačiovas.


„Rytas“ – tai gerus žaidėjus turinti komanda, kuri gali nuskalpuoti bet ką A divizione jei susirinks, žais drausmingai ir sėkmė tą dieną bus jų pusėje. Gal kažkiek nustebino tas faktas, kad jie turėjo vieną ar du keitimus, mes – keturis, tad galvojome, kad jie pavargs rungtynių pabaigoje ir mes atsiplėšime, bet jie ne tik atsilaikė, o ir sukūrė tikrą spaudimą mums rungtynių pabaigoje. Manau, kad jie du kartus mums įteikė tikras dovanas, nes turėjo mušti įvarčius į tuščius vartus, bet kažkokiu tai būdu to nepadarė“, – įspūdžiu apie varžovus pasidalino A. Dergačiovas.


Laikas. Tai yra didžiausias SKK „Onikso“ priešas. Taip sako šios ekipos vadovas Edvardas Ruskan, kuris su komanda turėjo dar kartą pajusti pralaimėjimo kartėlį.


Šįkart „Oniksas“ 1:4 nusileido FK „Rotalio“ klubui, nors po pirmojo kėlinio dar buvo 1:1. E. Ruskan mano, kad jo komandai dar trūksta susižaidimo, kadangi ekipos gretas papildė ne vienas naujas futbolininkas. Visgi, laiko susižaidimui trūksta ir jis gerinamas rungtynių sąskaita.


„Nesėkmės ruožas tęsiasi. Gaila, šįkart žaidėme geriau nei rungtynėse prieš „Fortitudo“, bet savo komandai prieš šį mačą sakiau, kad žaisime su patyrusia komanda. „Rotalis“ aikštelėje nedarė nieko ypatingo, bet antrajame kėlinyje išnaudojo mūsų klaidas gynyboje ir pasinaudojo tuo, kad traumą pirmojo kėlinio pabaigoje patyrė mūsų pagrindinis vidurio gynėjas. Kai rezultatas dar buvo 1:1, galėjome įmušti, bet po 5 sekundžių patys praleidome. Rezultatas tapo 2:1 jų naudai, „Rotalis“ tada atsitraukė į gynybą ir po to išnaudojo dar dvi progas“, – rungtynes apibūdino E. Ruskan.


„Mums po pertraukos dar trūksta susižaidimo. Turime tris, keturis naujus žmones, kuriems reikia laiko įsilieti į kolektyvą ir susižaisti. Galime sakyti, kad kovojame su laiku, o ne su varžovais“, – iškalbinga fraze pokalbį užbaigė E. Ruskan.


Dvasia. Puikia komandine dvasia gali pasigirti FK „Fortitudo“. Jie laimėjo dar vienas rungtynes, šįkart 6:1 nugalėdami FK „Riešę“ ir tai buvo ketvirtoji jų pergalė iš eilės.


Po rungtynių kalbėjęs „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius išskyrė puikią komandinę dvasią ir sustiprėjusį kolektyvą.




„Mes likome susikoncentravę tik gal rungtynių gale šiek tiek atsileidome ir varžovai turėjo savo progų, bet mes jų turėjome daugiau ir galėjome įmušti daugiau. Visgi, sakyčiau, kad viskas vyko pagal planą. Varžovai žaidė be keitimo ir nuovargis jiems tikrai turėjo įtakos“, – sakė „Fortitudo“ vadovas


„Labai, labai geros nuotaikos, labai gera komandinė dvasia. Turime labai gerą kompaniją ir tikiu, kad šiais metais tikrai galime kovoti dėl medalių. Visada mums trūko gynybos, bet sulaukėme gerų gynėjų ir dabar tai pasikeitė. Puolimas taip pat padaro savo darbą, todėl manau, kad turime tikrai gerą balansą“, – pabrėžė G. Butkevičius.


Matematika. Parodyti, kad jų sportinė forma pagerėjo, „Maracana“ į pagalbą pasitelkė matematiką. Tris pergales iš eilės pasiekęs klubas kartu su „Fortitudo“ dalinasi 3-4 vietas, turėdami po 29 taškus.


Šešioliktame ture „Maracana“ 5:3 nugalėjo „Polivektrį“, o nugalėtojams vėl du įvarčius pelnė Jevgenijus Učajevas.




„Po pertraukos per trejas rungtynes surinkome maksimalius 9 taškus. Tuos 9 taškus surinkome žaisdami prieš komandas, su kuriomis iki pertraukos surinkome tik 4 taškus. Vadinasi rudeninis tempas yra +5. Neblogai. Ar tai išvirs į medalius, ar į dužusias viltis - parodys artimiausių rungtynių serija.

O praėjusiame ture įveiktas „Polivektris“. Atkakliai, kovingai, bet užtikrintai. Gynyboje vyravo disciplina ir varžovai neturėjo nei vieno lengvo kamuolio ir „pigių“ įvarčių, o puolime serviravome įvarčius net išrankiausiam skoniui: ir baudos smūgiai ala Pirlo, ir tolimosios devynkės ala Robben, ir kombinaciniai tiki-taka stiliaus įvarčiai, net įspūdingas ala Ronaldo / Bale smūgis per save“, – taip savo rudeninį ritmą ir praėjusias rungtynes aprašė „Maracana“ ekipa.


Lygiosios. Vienintelės lygiosios šešioliktame A diviziono ture buvo užfiksuotos tarp „Western Union“ ir FK „Spartako“ klubų. Rungtynės čia buvo tikrai permainingos. Iš pradžių pirmavo WU, po to jau „Spartakas“, dar vėliau vėl WU, bet galiausiai „Spartakas“ išlygino rezultatą.


Kovingos lygiosios naudingos buvo abejoms komandoms. „Spartakas“ parodė, kad dar kruta ir jau paskutinėje vietoje esančią „Riešę“ lenkia 6 taškais, o WU iškovojo pirmąjį tašką rudeninėje sezono dalyje.




Rinktinė.  A diviziono šešioliktojo turo rinktinėje ir vėl vietą gavo naujasis „Maracana“ puolėjas Jevgejinus Učajevas. Šalia savęs jis turi du buvusius komandos draugus iš „Rotalio“, o taip pat vietą rinktinėje gavo FK „El Dorado“, FK „Fortitudo“, „Eagle Team - Žibintas“ ir FK „Spartakas“ žaidėjai.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Rolandas Leliukas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Rokas Masenzovas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1
Viliam Novicki Komanda:VRFM
1 Varžybų:1
Viačeslav Šeršniov Komanda:VRFM
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: