2019-10-07

B diviziono apžvalga: „Barbakano“ triumfą „WorldOne United“ pažymėjo pirmąja sezono pergale

MFL lygos B divizione praėjusią savaitę buvo šventė – ją sukūrė FK „Barbakanas“, užsitikrinęs čempionų titulą. Tačiau šventė aplankė ne tik jų kiemą, bet ir kitų komandų. Pavyzdžiui, „WorldOne United“ iškovojo pirmąją sezono pergalę. Apie tai ir dar daugiau – turo apžvalgoje.

 

B diviziono XIX-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
223 19 2019-10-03 19:40:00 MSC FK Barbakanas 1:4 III "Fanų" ketvirtis
224 19 2019-10-03 19:40:00 SIGNALIZACIJA.LT FK Eksperimentas 1:6 IV "Fanų" ketvirtis
225 19 2019-10-03 20:40:00 FK Volcano FSB Zenitas 1:7 III "Fanų" ketvirtis
226 19 2019-10-03 20:40:00 FK Valčiūnai VU MIF 2:4 IV "Fanų" ketvirtis
227 19 2019-10-03 21:40:00 FK Alytis WorldOne United 5:6 III "Fanų" ketvirtis
228 19 2019-10-03 21:40:00 FC Žalia Raudona SFK Novovileisk 4:3 IV "Fanų" ketvirtis


44. Devynioliktame ture komandos įmušė šešiais įvarčiais daugiau nei prieš savaitę. 44 įvarčiai per 6 mačus reiškia, kad per vienas rungtynes buvo galima išvysti po 7,33 įvarčio. Solidu.


Čempionai. Likus trims turams iki čempionato pabaigos, čempionų titulą pirmą kartą klubo istorijoje užsitikrino FK „Barbakanas“.


Tai padaryti jiems nebuvo lengva, nes MSC ilgą laiką priešinosi, bet du vėlyvi įvarčiai galiausiai lėmė, kad „Barbakanas“ laimėjo 4:1 ir tapo nepavejamu kitoms komandoms.


„Barbakano“ pergalę įamžino ne tik įteikta taurė, bet ir iš anksto pasiruošti čempionų marškinėliai bei dūmų užsklanda, kurią paleido ištikimiausi „Barbakano“ ultros.




„Mes visada svajojame pasiekti kuo daugiau pergalių, jų daug ir pasiekėme, todėl turėjome teisi svajoti apie čempionų titulą. Manau, kad viskas logiška, jog esame ten, kur esame ir dėl to labai džiaugiamės“, – po rungtynių sakė „Barbakano“ treneris Nerijus Vasiliauskas.


Šiame mače „Barbakanas“ net aštuonis kartus pataikė į varžovų vartų virpstą, įskaitant net penkis tokius Ramūno Radavičiaus smūgius, todėl N. Vasiliauskas pripažino, kad pergalė buvo sunki.


„Gal ir kirbėjo mintis, kad gali nepavykti laimėti. Žaidėme kiek psichologiškai susikaustę, nors niekas nebūtų prarasta, jei būtume pralaimėję. Reikia pagirti MSC, kuris iki paskutinių minučių stengėsi sugadinti mums šventę, bet mes esame geriausia B diviziono komanda ir čempionais tapome už savo gerą žaidimą ir nuopelnus“, – užbaigė N. Vasiliauskas.


Pasveikino. „Barbakaną“, iškovojus B diviziono titulą, pasveikino ir jiems pralaimėjusi MSC ekipa, tačiau komandos vadovas Adomas Kripas liko patenkintas savo ekipos parodytu žaidimu ir charakteriu.


„Visų pirma, sveikinimai MFL B diviziono nugalėtojams. Varžovas parodė tikrą nugalėtojo mentalitetą. Atėjo, kovojo, laimėjo. Mes žaidėme be keitimų. nors šį kartą gal tai buvo pliusas, nes tokio nusiteikimo ir tokios kovos matyt nebuvo dar šį sezoną. Progas kūrėme, tik prasta realizacija buvo. Rungtynės buvo geros futbolo atžvilgiu, manau ir varžovas tai patvirtins. Be grubių pražangų, visos taktinės. Žodžiu, geros rungtynės, gera kova. Komanda patenkinta po gerų rungtynių, nors ir pralaimėjome“, – sakė A. Kripas.


Atsitiesė.  Aštuonioliktame ture tam pačiam „Barbakanui“ skaudžiai pralaimėjęs FK „Eksperimentas“ atsitiesė ir net 6:1 nugalėjo „Signalizacija.lt“ kolektyvą bei pagerino savo pozicijas iškovoti sidabro medalius.


Komandos vienas vadovų Edvinas Moroz paaiškino tokios pergalės priežastį, o mes galime įvardinti ir dar vieną – vėl įvarčių skonį pajutęs Ernestas Plavskij. Prieš tai penkias rungtynes be įvarčių užbaigęs puolėjas šįkart įsūdė „hat-tricką“.


„Po pralaimėjimo prieš „Barbakaną“, nusprendėme žaisti antru numeriu ir mums tai pavyko. Sužaidėme tobulai gynyboje, neleidome „Signalizacijai“ kurti pavojingų momentų ir patys mušėme įvarčius. Solidi gynyba, komandinis susižaidimas, nors ir nebuvo daug pagrindinių žaidėjų, tad teko kviestis rezervinius – tai džiugino labiausiai“, – apie rungtynes kalbėjo E. Moroz.


PIRMOJI. Šioje sezono stadijoje jau retai būna pirmų kartų, tačiau tokį turėjo „WorldOne United“ ekipa. Tik devynioliktajame ture jai pavyko iškovoti savo pirmąją sezono pergalę ir tai padaryti ne prieš bet ką, o trečioje vietoje esantį FK „Alytį“.


Tris įvarčius be atsako įmušusi WOU ekipa vienu metu pirmavo 3:0 ir nors varžovams per kelias paskutines rungtynių minutes pavyko išlyginti rezultatą iki 5:5, tačiau paskutinį žodį visgi ištarė „WorldOne United“ ir jų narys Fabio Sagliocco Teruelis įmušęs pergalingą įvartį.


Po šios „WorldOne United“ pergalės galime pritaikyti ne ką kitą, o tik modifikuotą Vito Gerulaičio citatą: „Niekam nepavyks sutrukdyti „WorldOne United“ ekipai nelaimėti 19 kartų iš eilės“. 


Bravo ir sveikinimai!




Pasinaudojo. FK „Alyčio“ ir „Signalizacija.lt“ kluptelėjimais pasinaudojo net dvi ekipos – tai FSB „Zenitas“ ir FK VU MIF. Jos abi iškovojo pergales ir aplenkė „Signalizaciją“ bei priartėjo prie „Alyčio“.


„Zenitas“ net 7:1 nugalėjo FK „Volcano“ ir nutraukė jų pergalingą žygį, tad pastariesiems tik liko pasveikinti varžovus po tokių puikių rungtynių.


„Visų pirma, norėtųsi pasveikinti varžovą su pelnyta pergale. Taktiškai blogai priėjome prie šio mačo, todėl techniškai stipresnis varžovas mus už tai nubaudė. „Zenito“ kraštai sužaidė puikiai. Esame labai nusivylę rezultatu, ateityje stengsimės nekartoti tokių klaidų“, – apie šį mačą kalbėjo „Volcano“.




Tuo metu kitose rungtynėse FK VU MIF 4:2 palaužė FK „Valčiūnus“. „Valčiūnai“ vienu metu pirmavo 2:1, bet VU MIF atsitiesė ir laimėjo.


Nugalėtojai šias rungtynes įvardino kaip itin grubias ir nebuvo itin patenkinti varžovų žaidimu, tačiau „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis liko patenkintas komandos kovingumu, tik turėjo priekaištų teisėjui.


„Pradžiugino užsidegimas ir kovingumas, nors ir pralaimėjome, bet esame patenkinti, nes žaidėme kaip vienas kumštis ir kovojome už kiekvieną! Viskas būtų dar geriau, jei teisėjas nepaleistų rungtynių“, – sakė D. Perednis.



 

Komanda. Taip save vadinti jau gali FC „Žalia Raudona“ ekipa. Šį sezoną ji tikrai žaidžia žymiai geriau nei praėjusiais metais, o šiame ture jiems pavyko laimėti, nors ir sunkiai, prieš SFK „Novovileisk“. „Žalia Raudona“ šventė pergalę rezultatu 4:3.


„Rungtynės vyko įtemptai iki paskutinės minutės ir visą laiką aukštu tempu. Varžovai buvo greiti ir techniški. Mums sekėsi primesti varžovams savo žaidimo stilių – tai ir suteikė mums pranašumą. Pirmavome ir 1:0, 3:1, paskui gan ilgą laiką 4:2. Kai pirmauji – žaisti psichologiškai žymiai lengviau nei tektų vytis. Lieka nepadaryti grubių klaidų, kurių ir pavyko išvengti“, – apie mačą kalbėjo „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.


S. Stasevičius išskyrė, kad labiausiai jį džiugino komandinis žaidimas ir demonstruoja forma rudens rate.


„Labiausiai mane džiugino mūsų žaidėjų kovingumas nuo pirmos iki paskutinės minutės, jautėsi, kad jau esame komanda o ne futbolo individualistų susibūrimas. Esame labai patenkinti savo žaidimu po vasaros pertraukos – 4 pergalės iš 5, tad lieka toliau neprarasti kovinės dvasios“, – užbaigė S. Stasevičius.


Guendouzi. Geriausi rugsėjo mėnesio žaidėjai, XIX-ajame ture išbandė išmaniąsias „PLAYR SmartCoach liemenes. Liemenės pagalba galima įsivertinti nubėgtus kilometrus, judėjimą aikštėje ir panašia. Įdomus faktas: FK „Alyčio“ atstovo Deivido Golubicko „heatmapas“ sutapo su „Arsenal“ saugo Matteo Guendouzi „heatmapu“.




Rinktinė. B diviziono devynioliktojo turo rinktinė: pirmą kartą turo rinktinėje turime „WorldOne United“ narį, o dvi vietas gavo FK VU MIF ir FK „Eksperimento“ nariai. Rinktinės sudėtį užbaigė dar po vieną FK „Barbakano“ ir FSB „Zenito“ žaidėją.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: