2019-11-17

Apžvelkime 2019 metų sezoną: A divizionas

2019 metų MFL sezonas jau baigėsi prieš kurį laiką. Kai kurios komandos jau pradėjo žiemos sezoną, žaisdamos futsalo čempionatuose. Kitos laukia SFL 7x7 žiemos čempionato pradžios, o dar kitos (pavyzdžiui „Maracana“) ne taip seniai tik uždarė savąjį MFL sezoną, sudalyvaudami vidinėje apdovanojimų ceremonijoje ir išsidalindami medalius, kurių negavo MFL sezono pabaigos šventę praleidę vyrukai.


Visgi MFL nepamiršo įvertinti visų komandų pasirodymų ir keliais sakiniais išreikšti nuomonę apie kiekvienos ekipos žaidimą šiame sezone bei paliktą įspūdį.


Jau apžvelgėme B divizioną, o dabar tęskime su A divizionu…


Vieta Komanda Varžybos Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įmušta Praleista Skirtumas Taškai
1 El Dorado 22 19 1 2 107 30 +77 58
2 Eagle Team - Žibintas 22 16 3 3 129 61 +68 51
3 Maracana 22 13 3 6 80 69 +11 42
4 FK Rotalis 22 12 2 8 69 62 +7 38
5 FK Fortitudo 22 9 6 7 76 86 -10 33
6 FK Polivektris 22 9 5 8 96 74 +22 32
7 FK Rytas 22 10 2 10 91 83 +8 32
8 FC IndEx 22 9 3 10 91 82 +9 30
9 Western Union 22 7 3 12 68 80 -12 24
10 SKK Oniksas 22 5 6 11 72 77 -5 21
11 FK Spartakas 22 3 3 16 57 142 -85 12
12 FK Riešė 22 1 1 20 52 142 -90 4


12 vieta: FK „Riešė“ (4 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 11 vieta


Nors jau sezono pradžioje spėjau, kad „Riešė“ liks kažkur turnyrinės lentelės apačioje, tiksliau priešpaskutinėje vietoje, bet toks prastas „Riešės“ sezonas nustebino.


Komanda liko paskutinė ir per visą sezoną surinko vos 4 taškus. Gan ironiška, kad visus tuos taškus „Riešė“ surinko per pirmas dvi sezono rungtynes – lygiosios su „Rotaliu“ (3:3) ir pergalė prieš „Spartaką“ (5:1).


Tačiau po tokios sezono pradžios sekė 20 pralaimėjimų iš eilės, įskaitant ir rungtynes su „Maracana“, į kurias „Riešė“ neatvyko.


Tai buvo pirmasis mačas „Riešės“ istorijoje, į kurį komanda neatvyko. Už tai „Riešė“ atsiprašė, o komandos vadovas Tomas Guiskis pripažino, kad šiuo metu komanda išgyvena sunkų periodą.


„Klubas išgyvena sunkų etapą, bet kitais metais mes grįšime“, – optimistiškai pasakė T. Guiskis.


Visgi šio sezono „Riešės“ žaidime daug optimizmo nesimatė. Kuomet Stanislovo Danisevičiaus ir „Riešės“ keliai išsiskyrė, „Riešė“ pasimetė ir kol kas neranda savo žaidimo braižo arba jis dar nėra toks ryškus, kad jį pavyktų išlaikyti visuose mačuose.


Kad ir kaip ten būtų, „Riešei“ linkime sėkmės ir atsigavimo, o šio sezono negalime vertinti daugiau nei jie surinko taškų. Vadinasi – 4 balai.


11 vieta: FK „Spartakas“ (12 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 12 vieta


Turbūt vyriausia MFL komanda – FK „Spartakas“ užėmė priešpaskutinę vietą. Tai viena pozicija aukščiau nei sezono pradžioje buvo prognozuota, tad prognozes „Spartakas“ paneigė.


Nors po pirmojo rato taip galėjo ir neatrodyti. „Spartakas“ net tris kartus buvo praleidęs po 13 įvarčių, dar du kartus krito po 10 įvarčių. Buvo ir ne tokių triuškinančių pralaimėjimų, bet perspektyvos atrodė nykios.


Visgi antrajame rate „Spartako“ veteranai parodė, kad jų nurašyti dar nereikia. Tą pačią „Riešę“ jie sutriuškino 9:3, sugebėjo įveikti ir „Rytą“ ar su „Polivektrių“ ir „Fortitudo“ sužaista lygiosiomis. Nors keli sutriuškinimai ir buvo patirti, bet antrasis ratas sugrąžino „Spartakui“ orumą.


Pats „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa abu ratus įvertino kardinaliai skirtingai: „Už pirmą ratą rašau 2 balus, o už antrą – 8“.


Panašiai rašome ir mes, bet norint gauti galutinį pažymį, reikia apskaičiuoti aritmetinį vidurkį: aštuoni plius du ir padalinti iš 2. Taigi, gauname 5 balus.


10 vieta: SKK „Oniksas“ (21 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 7 vieta


Dešimtmetį švenčiantis SKK „Oniksas“ užėmė dešimtą vietą. Simboliška! Taip pat išsaugota vieta A divizione, bet prognozių „Oniksas“ nepateisino, nes jiems buvo prognozuota septinta vieta.


Kartu su „Fortitudo“, „Oniksas“ daugiausiai kartų A divizione sužaidė lygiosiomis – 6 kartus. Kelios sėkmingesnės rungtynės ir jie galėjo finišuoti aukščiau, bet tos sėkmės nebuvo, o ir komandos įgūdžiai bei patirtis neišgelbėjo. Bėdų pridarė ir komandos traumos, bet jos yra neatsiejama sporto dalis.


Už puikų komandos darbą švenčiant dešimtmetį ir įteiktas dovanas visiems varžovams, galėtume rašyti jiems dešimt, bet mane asmeniškai jų rezultatai kiek nuvylė todėl rašau dvigubai mažiau – 5 balus. 


Žinau, kad „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan su tuo nesutiktų, nes jis pats komandos sezoną vertina šiek tiek aukštesniu balu.


„10 sezonas – 10 vieta, tai sezonas tikrai 10-tukui :), o jei rimtai, tai manau, kad „ant popieriaus“ turėjome  ir galėjome šiemet pakovoti dėl 3/4/5 vietų – tai būtų puikus rezultatas. Todėl įvertinus visas bėdas ir, kad pavyko išsaugoti vietą tarp stipriausių, balas turėtu būti 6+“, – sezoną įvertino E. Ruskan.


9 vieta: „Western Union“ (24 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 10 vieta


Antrasis „Western Union“ sezonas A divizione pasibaigė devintoje vietoje, nors aš spėjau, kad jie liks dešimti.


Su WU ekipa situacija po pirmojo rato buvo visiškai atvirkščia nei su „Spartaku“. Didžiąją dalį savo taškų „Western Union“ surinko per pirmąją sezono dalį, kurią vainikavo ir pergalė prieš čempionus „El Dorado“. 


Po to mačo atrodė, kad šiais metais WU taikys tikrai aukščiau nei 9 vieta, bet rezultatai visiškai pasikeitė po vasaros pertraukos.


Po jos WU išsibalansavo ir jau sunkiai rinko taškus, nors priešinosi visoms komandoms. Įkritę į duobę „Western Union“ joje buvo praktiškai iki pat sezono pabaigos, nes tik laimėję paskutinį sezono mačą, jie įsirašė vienintelę savo pergalę antrajame rate.


Tokia ilga stagnacija rudens metu ir lėmė, kad „Western Union“ liko žemesnėje lentelės vietoje. Priežasčių, kodėl taip įvyko, „Western Union“ galės ieškoti žiemos metu, o už šį sezoną aš jiems rašau 6 balus. Po pirmojo rato atrodė, kad jie gali daugiau, bet pasistiebti kitais metais jie dar turės kur.


8 vieta: FC „IndEx“ (30 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 8 vieta


PATAIKIAU! „IndEx“ tapo pirmąja komanda A divizione, kurios galutinę vietą atspėjau jau sezono pradžioje. Šiais metais, priešingai nei praėjusiais, „IndEx“ dėl išlikimo A divizione nekovojo. Atvirkščiai, sezono pradžioje komanda kabinosi į aukštesnes pozicijas ir net medalius, tačiau sezono viduryje „IndEx“ duobės neišvengė ir į ją įkrito bei išbarstė svarbių taškų


Visgi faktas, kad nuo penktosios vietos ją skyrė vos 3 taškai (1 pergalė), aiškiai parodo, kad „IndEx“ buvo įsipynusi į kovą dėl vietos pirmoje lentelės pusėje.


Tą kovą „IndEx“ visgi pralaimėjo, nors puikių pergalių šiame sezone ji iškovojo ir turi kuo pasidžiaugti.


Akivaizdu, kad komanda sužaidė tikrai geriau nei 2018 metais, todėl rašau jiems 7 balus. Minkštu riešutu jie nebuvo, o ir penkta vieta buvo ranka pasiekiama.


7 vieta: FK „Rytas“ (32 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 5 vieta


Praėjusių metų bronzos laimėtojams aš prognozavau 5 vietą, tačiau jie liko vos septinti. Aišku, nuo penktos vietos juos skyrė vos taškas, tačiau „Rytas“ šiais metais apmaudžiai prarado ne vieną, o dešimtis taškų.


Sezono pradžioje atrodė, kad „Rytas“ bus net stipresnis nei praėjusiais metais, jų sudėtis atrodė galingai, bet kažkokio tai cinkelio jiems trūko.


Stebint jų rungtynes dažnai matydavai lygų žaidimą, bet staiga „Rytas“ subyrėdavo, praleisdavo nemažai įvarčių ir likdavo be taškų. Tokie vaizdai sezono metu kartojosi ne kartą, o septinta vieta tai ir atspindi.


„Rytas“ per daug bangavo, lyginant su praėjusiais metais, kuomet jie sugebėdavo išsigelbėti sunkiose rungtynėse. Šįmet tų gelbėjimo misijų įgyvendinti praktiškai nepavyko, todėl lygindamas šiuos ir praėjusius metus, „Ryto“ sezoną vertinu 6 balais.


6 vieta: FK „Polivektris“ (32 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 2 vieta


Po nenugalimųjų sezono B divizione, į „Polivektrį“ dėjau daug vilčių ir A divizione. Juos buvau įrašęs į antrąją vietą, tačiau jau sezono pradžioje pasimatė, kad A divizione „Polivektriui“ taip lengva nebus.


Kovoti jiems teko su visais, lengvų rungtynių praktiškai nebuvo, nors kelias pergales jie ir pasiekė dideliais skirtumais.


Tačiau dažnai po užtikrintos pergalės sekė lygiosios ar pralaimėjimas. Stabilumo komandai trūko, ko negalėtume pasakyti apie kovingumą.


Visgi debiutas A divizione toks sėkmingas nebuvo. Nors kurį laiką „Polivektris“ dar turėjo vilčių pakovoti dėl bronzos medalių, tačiau galiausiai jie liko turnyrinės lentelės mėsmalėje ir užėmė šeštą vietą.


Galbūt pats per daug tikėjausi, bet bendrai „Polivektris“ atrodė neblogai A diviziono kontekste ir kitais metais jie bus dar stipresni. O šį jų sezoną vertinu 7 balais.


5 vieta: FK „Fortitudo“ (33 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 9 vieta


O čia prašoviau neblogai. Praėjusiais metais priešpaskutinėje vietoje likęs „Fortitudo“ gerokai pakėlė savo žaidimo lygį. Kad jie jį pakels, spėjau ir aš, bet nemaniau, kad taip ženkliai.


Jau nuo sezono pradžios „Fortitudo“ stabiliai rinko taškus, skynė pergalės ir rimtai kovojo dėl vietos pirmajame trejete. Ta jų kova vyko iki 18-ojo turo, kadangi būtent tame ture, kuomet prasidėjo svarbiausia sezono dalis, jie įklimpo į liūną.


Per paskutines šešias rungtynes jie neiškovojo pergalių ir net keturis kartus sužaidė lygiosiomis, o kitas dvi rungtynes pralaimėjo 0:6 ir 0:8. Toks lygiųjų maratonas ir lėmė, kad „Fortitudo“ ne tik pasitraukė iš kovos dėl trečiosios vietos, bet galiausiai liko tik penkti.


Nemalonus poskonis po tokio sezono finišo turėjo likti, bet vertinant visą sezoną, „Fortitudo“ pakėlė savo kartelę gerokai aukščiau. Jauna ir energinga ekipa kitais metais ir vėl gali mesti rimtą iššūkį, o jei Andrius Viktoravičius ir toliau muš įvarčius (šiais metais jų įmušė net 27), „Fortitudo“ laukia šviesi ateitis.


Taigi, šį jų sezoną aš vertinu 8 balais, kadangi skrydis iš lentelės dugno link viršaus matomas akivaizdžiai!


4 vieta: FK „Rotalis“ (38 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 4 vieta


Dar viena pataikyta komanda A divizione. Jau antra (prastokai)! Iš B diviziono pakilęs FK „Rotalis“ savo debiutiniame A divizione finišavo ketvirtoje vietoje. Kad taip atsitiks, galvojau jau prieš sezono pradžią.


Sakyčiau, kad „Rotalis“ šiame sezone praskrido kaip karinis fantomas, žemiau radarų matymo zonos. Kažkokių įspūdingai triuškinančių pergalių nebuvo, jų pačių pergalės būdavo pasiekiamos nedideliais skirtumais net ir prieš turnyrinės lentelės apačioje likusias ekipas, bet svarbiausia, kad tų pergalių buvo tikrai nemažai – net 12.


Taip „Rotalis“ sugebėjo finišuoti arčiausiai prizininkų pakylos ir tikrai gali džiaugtis tokiu savo debiutu. Juk jie aplenkė ir FK „Polivektrį“, kuriam vieninteliam nusileido B divizione.


Sakyčiau, kad debiutas „Rotaliui“ neprisvilo, todėl jų sezoną vertinu 8 balais. Pasirodyti tikrai buvo galima ir šiek tiek geriau, nes 8 pralaimėjimai per sezoną nėra taip jau mažai.


3 vieta: „Maracana“ (42 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 6 vieta


„Maracana, Maracana, Hey, Hey!“. Šią skanduotę per sezoną girdėjome mažiausiai 13 kartų, o dar vieną, patį garsiausią, apdovanojimų šventėje, kuomet „Maracana“ vyrukams buvo įteikti bronzos medaliai.


Praėjusiame sezone „Maracana“ liko ketvirtoje vietoje, o šiais metais sugebėjo žengti dar vieną žingsnį į priekį. Prisipažinsiu, to nesitikėjau. Ir po pirmojo rato atrodė, kad pataikysiu, kadangi „Maracana“ žaidimas bangavo ir panašiau buvo, jog jie liks turnyrinės lentelės viduryje.


Tačiau rudens ratas jiems buvo fenomenalus. Septynios pergalės, įskaitant ir pergalę 2:1 prieš čempionus „El Dorado“, vienerios lygiosios prieš vicečempionus „Eagle Team“ (3:3) ir tik vienas pralaimėjimas jau nieko nelemenčiose rungtynėse prieš FK „Rytą“ rezultatu 2:6.


Tokie įspūdingi rezultatai rudens atgimimo metu ir leido „Maracanai“ užsitikrinti medalius bei sužaisti puikų sezoną. Jų sezoną aš vertinu 9 balais!


2 vieta: „Eagle Team - Žibintas“ (51 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 3 vieta


Kažkodėl spėjau, kad „Eagle Team - Žibintas“ liks trečioje vietoje, bet „Ereliai“ dar kartą įrodė, jog jie buvo vienintelė komanda, kuri dar bandė kabintis ir neleido „El Dorado“ komandai per daug atitrūkti.


„Eagle Team“ nuo čempionų atsiliko per 7 taškus, o visą šią atskirtį lėmė tai, kad „Eagle Team“ pralaimėjo abi tarpusavio žaistas rungtynes lygoje.


Taigi, „El Dorado“ savo pranašumą įrodė, bet „Ereliai“ taip pat įrodė, kad yra arčiausiai „El Dorado“. Antrus metus iš eilės jie liko antri, tačiau smuktelėjo jų rezultatai Lietuvos mažojo futbolo čempionate.


Taigi, sezoną vertinant objektyviai, jis buvo prastesnis nei prieš metus. Su tuo sutinka ir „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas, tačiau jo paties vertinimas yra kritiškas.


„Lyginant su praeitu sezonu, pasiekimai visuose frontuose liko analogiški arba pablogėjo, tad natūralu, kad vertinu jį neigiamai. Įvertinčiau 6,5 balo“, – sakė A. Dergačiovas.


Aš pats taip kritiškai „Eagle Team“ sezono nevertinu. Rašau „Ereliams“ 8 balus, nes sidabras irgi turi vertę, o norint iškovoti medalius, pastangų tikrai reikėjo ir „Eagle Team“ jas dėjo. Daugiau nei 6 balų „Eagle Team“ verta ir dėl to, kad savo gretose turėjo rezultatyviausią sezono žaidėją – Marių Linkevičių (31 įvartis).


1 vieta: FK „El Dorado“ (58 tšk.)


MFL spėjimas prieš sezono pradžią: 1 vieta


Pirmoji komanda, apgynusi MFL čempionų titulą. Tai jau spėjau prieš sezono pradžią ir „El Dorado“ mano spėjimą patvirtino žaisdama užtikrintai ir pergalingai.


Per sezoną buvo patirti du pralaimėjimai ir kartą sužaista lygiosiomis, bet neįveikiamų komandų praktiškai nebūna, o tie keli prarasti taškai „El Dorado“ pasiekimų nesumažina.


Nepaisant to, „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas aukščiausio balo savo komandai nerašo.


„Sezoną vertinu 8, nes buvo rungtynių, kur buvo tuščių kalbų su teisėjais ar tarpusavyje. Taip pat nenusiteikimų rungtynėse, neįvertinus varžovų, ko pasekoje prarandami taškai ir antrame rate turėjome vargti, nes išbarstėme turėtus berods +8 taškus. Bet aišku gal tai davė naudos, viską permąstę, pakalbėję, turėjome puikų Spalio mėnesį: įmušėme 25 ir praleidome tik 4“, – sakė M. Rašinskas.


Galbūt kritinis savo paties vertinimas ir skiria čempionus nuo ne čempionų, bet aš „El Dorado“ už šį sezoną rašau 10  balų. Juk šiais metais jie ne tik laimėjo MFL pirmenybes, bet dar tapo Lietuvos mažojo futbolo čempionais, iškovojo MFL Taurę, Supertaurę ir „Visaginas Cup“ trofėjų. Penki titulai per sezoną yra tikrai kažkas įspūdingo, tad „El Dorado“ nusipelnė aukščiausio balo.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Dovydas Grėbliūnas Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Tomas Kaziukevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: