2020-09-15

A diviziono apžvalga: nesustabdomas „Rytas“ ir „Eagle Team“ grįžimas į antrą vietą

A divizione praėjusį ketvirtadienį buvo sužaistas dvyliktasis turas. Jame savo pergalių seriją prieš lyderius pratęsė FK „Rytas“, vargo „El Dorado“ ekipa, o „Green Town – Eagle Team“ ekipa sugrįžo į antrąją vietą. Apie šį turą plačiau skaitykite – turo apžvalgoje.

 

A diviziono XII-ojo turo rezultatai:

 

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
56 12 2020-09-10 19:40:00 FC IndEx FK Rytas 2:6 II "Fanų" ketvirtis
57 12 2020-09-10 19:40:00 GREEN TOWN - FK Eagle Team FK Rotalis 2:1 I "Fanų" ketvirtis
58 12 2020-09-10 20:40:00 SKK Oniksas - TEC FK Polivektris 7:2 I "Fanų" ketvirtis
59 12 2020-09-10 20:40:00 FK Fortitudo Maracana 3:4 II "Fanų" ketvirtis
60 12 2020-09-10 21:40:00 El Dorado FK Eksperimentas 4:3 II "Fanų" ketvirtis


34. A divizione komandos išlaikė identišką rezultatyvumą ir įmušė tiek pat įvarčių, kiek ir ture prieš tai – 34. Tai yra 6,8 įvarčio per rungtynes.

 

Nesustabdomi. FK „Rytas“ įgavo tokią sportinę formą, kad juos sustabdyti tapo labai sunku, „Rytas“ jau nugalėjo „Maracaną“, „El Dorado“, o šiame ture susitvarkė ir su kitais lyderiais – FC „IndEx“.

 

Aikštėje dominavę „Ryto“ žaidėjai 6:2 įveikė varžovus ir jiems šansų pakovoti bent dėl taško nesuteikė.

 

„Mes tikrai stengiamės, žaidžiame savo žaidimą, turime savo taktiką, kuri mums kol kas labai palanki ir taip skiname pergales. Rungtynėse su „IndEx“ buvome geriau pasiruošę, labiau norėjome pergalės ir kontroliavome rungtynes. Pergalė tikrai buvo pelnyta“, - sakė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


 

Revanšas. Jį prieš FK „Rotalį“ pasiekė „Green Town – Eagle Team“ ekipa. Pirmajame rate „Ereliai“ nusileido varžovams, o šįkart sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 2:1.

 

„Savotiškas revanšas pasiektas. „Rotalis“ yra labai rimto lygio komanda, kai surenka visą savo sudėtį. Vyrai sužaidė labai drausmingai ir gerose rungtynėse pasiekėme pelnytą pergalę. Su „Rotaliu“ reikia sužaisti gerai taktiškai, o būtent tai padarėme rungtynių pabaigoje ir pasiėmėme tris taškus“, - džiaugėsi „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiov.


 

Sunkiai. Po pirmojo sezono pralaimėjimo atsigavo, bet tai padarė gan sunkiai „El Dorado“ ekipa.MFL čempionai prieš FK „Eksperimentą“ laimėjo tik 4:3, o pirmojo kėlinio pabaigoje dar atsiliko 1:3. Visgi „El Dorado“ patirtis ir energija leido jiems iškovoti pergalę, bet pavojaus ženklų „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas įžvelgė.

 

„Nuotaikos ne pačios geriausios, antros rungtynės kuriose kažko mums trūksta. Praleidžiame lengvus įvarčius. 6 praleisti įvarčiai per dvi rungtynes yra prastas ženklas. Nesakyčiau, kad tai atsipalaidavimas, varžovų neįvertinimas, tiesiog kalbame ir ieškome atsakymų, kad kitose rungtynėse to nebūtų. Iš šių rungtynių patiko, o gal labiau džiugina tai, kad  nuo 1:3 pakilome iki 4:3 ir pasiekėme pergalę“, - sakė M.Rašinskas.


 

Nutraukė. Pralaimėjimų seriją pagaliau nutraukė SKK „Oniksas-TEC“. Jie net 7:2 sutriuškino slogiai žaidžiančią FK „Polivektrio“ ekipą, kuriai šįkart ypač trūko komandos lyderio Valentino Baranovskij.

 

Smagu pagaliau užbaigti pralaimėjimų seriją. Rezultatas rodo, kad buvome verti pergalės. Kažkiek keista matyti tokį „Polivektrį“, nes visada su jais būdavo sunkios kautynės. Jų lyderis Valentinas Baranovskij galėjo padėti tik nuo suolo ir akivaizdžiai matėsi, kad jo labai  jiems trūksta. Apskritai, ir mūsų, ir FK „Polivektrio“ suole buvo tik po 1 keitimą, bet šis faktas atrodo labiau padėjo mums. Kai komanda laimi tokiu skirtumu visiems galima rašyti vien pliusus. Patiko, gal ne šitos konkrečios rungtynes, o apskritai komandos reakcija į mūsų pralaimėjimų seriją. Įstrigome lentelės viduryje, o šį pergalė leido kiek lengviau kvėpuoti stebint keturių žemiau esančių komandų lenktynes“, – mintimis pasidalino „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


 

Diskvalifikacija. „Maracana“ komanda praėjusį ketvirtadienį šventė pergalę, kuomet 4:3 palaužė FK „Fortitudo“. Visgi daugiau buvo kalbama ne apie pačias rungtynes, o kas vyko iškart po finalinio švilpuko. „Fortitudo“ narys Giedrius Viktoravičius užsipuolė teisėją, jo ginti stojo „Maracana“ ekipa, tad trumpam buvo įsižiebęs konfliktas, kuris gan greitai užgeso. Visgi, MFL A.Viktoravičiui paskyrė penkerių rungtynių diskvalifikaciją, o šį epizodą ir pačias rungtynes plačiai aprašė „Maracana“ ekipa.

 

„Kadangi į kiekvieną ataką pajungdavome vartininką, kamuolį kontroliavome turbūt 80% laiko. Natūralu, kad varžovams teko gintis ir laukti savo progų.  Besiginantis „Fortitudo“ nusprendė elgtis be skrupulų. Kiekvieną kartą kamuolį priėmus nugara į vartus, mūsiškiai gaudavo per čiurnas, achilus ir nugaras taip, kad net skriedavo žiežirbos.

 

Teisėjas nusprendė leisti žaisti kietai ir geltonų kortelių nedalino, tad mums teko priimti siūlomas žaidimo sąlygas, nenusileisti ir duoti varžovui suprasti, kad galbūt mūsų komanda gal ir turi begalę trūkumų, tačiau prie mūsų ydų tikrai negalime priskirti nuolankumo. Nesame ta komanda, kurią jau taip lengvai užstumdysi, apdaužysi ir palauši kietu žaidimu. Vyriškai ėjome į mikro dvikovas ir nesirengėm nei viename centimetre pirmi patraukti koją. Na o čia pasigirdo cypimas.

 

Po kiekvieno kontakto „Fortitudo“ verkšleno kaip gi juos skriaudžia, nors patys ir pasiūlė tokią žaidimo eigą. Kaip tas padauginęs užstalės pijokas, kuris grasinasi visus išguldyti, tačiau kilus konfliktui prašo jį tvirčiau laikyti, nes kitaip gi bus nukentėjusiųjų. Bet futbolas yra kontaktinis sportas ir ankščiau aprašyti dalykai nutinka dažnai.

 

Jie nebūtų verti didesnio Jūsų dėmesio, jei tas minimas cypimas ir verkšlenimas neperaugtų į trijų aukštų keiksmažodžių epitetus, kuriais buvo pamalonintas kiekvienas iš mūsų. Jei kiekvienas iš mūsų nebūtume gavę pasiūlymų gauti į snukį, o kiekvienas kontaktas nebūtų palydėtas: „tuoj kaip aš tau...“.

 

Galiausiai visos ribos buvo peržengtos nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui. Eilinį kartą kažkuo nepatenkinti varžovai subėgo pas teisėją, o vienas erelis nusprendė jį su visa jėga grubiai nustumti iš pasalų.

 

Kaip bebūtų – to jau per daug. Patys mes neglostome tų teisėjų, būna, kad pasipiktinam, bet stumdyti iš nugaros...

 

Žodžiu, mums tai nepatiko, stojome ginti teisėjo ir gavosi toks masiškas pasistumdymas, kuriame rimtesnių incidentų pavyko išvengti. Didžiausias neramumų aktyvistas tapo fortidudas Andrius Viktoravičius. Skardžiabalsis ir auklėjo, ir grasino, ir pirmas prie teisėjo nubėgo. Taip jau gavosi, kad per rungtynes jis iš tiesų stipriai nukentėjo viename netyčiniame žaidybiniame epizode. Andrius gavo stiproką smūgį į nosį, kas jį ir galutinai išmušė iš vėžių.

 

A.Viktoravičius savo biografijoje turi nemalonų faktą, kai per SFL rungtynes smogė varžovui į veidą, sulaužė nosį ir buvo diskvalifikuotas ilgam periodui. Tad Karma ne tik kad viską mato, bet, pasirodo, dar ir gerą atmintį turi.  Išmintingasis strategas Artūras Macijauskas mums visas rungtynes užsispyrusiai kartojo, jog turim būtų kantrūs, regzti ilgas atakas ir šiek tiek pakentėti, nes įvarčiai tikrai ateis. Nors du kartus atsilikinėjome, tačiau galutinė pergalė abejonių nekėlė, o rungtynių rezultatas yra visiškai dėsningas“, - rašė „Maracana“.


Savo atsaką apie šias rungtynes turėjo ir „Fortitudo“ komanda, kuri rašė:


Rinktinė. A diviziono rinktinėje po du žaidėjus šiame ture turi Rytas, Eagle Team ir SKK Oniksas-TEC, o viena vieta atiteko Maracanai.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: