2020-09-16

Turo anonsas: „Rytas“ sieks palaužti ir „Erelius“

MFL lygoje šįvakar bus sužaista dar po vieną turą A ir B divizionuose, tik A divizione vyks tryliktojo turo kovos, o B divizione – jau šešioliktojo. Šios savaitės pradžioje B divizione įvyko keturios penkioliktojo turo rungtynės, po kurių „Alytis“ taškais pasivijo FK VU MIF ekipą, tad šiame divizione – dvivaldystė. Tuo metu A divizione „Rytas“ sieks nuskinti ir ketvirtąją komandą iš pirmojo ketverto – „Green Town - Eagle Team“. Apie tai ir kitas rungtynes – turo anonse.

 

Rungtynių pradžia – 19:40


 

 

A divizione pirmieji susitiks klubai, kurių rungtynės praėjusią savaitę pasibaigė vienodu rezultatu, bet komandos buvo skirtingose barikadų pusėse. FK „Eksperimentas“ 3:4 pralaimėjo FK „El Dorado“ klubui, o „Maracana“ 4:3 nugalėjo FK „Fortitudo“. Tai šįvakar tarpusavyje susirems „Eksperimentas“ ir „Maracana“.

 

Komandas skiria jau 18 taškų, o jų daugiau turi „Maracana“ komanda, esanti ketvirtoje vietoje. „Eksperimentui“ prieš lyderius pavyksta sužaisti visai neblogai, tačiau pirmose tarpusavio rungtynėse jie to nepadarė ir „Maracana“ laimėjo 5:1. Panašu, kad favoritas ir toliau išlieka „Maracana“ klubas, bet „Eksperimentas“ tikrai neturi ko prarasti, tad galbūt pamatysime atkaklią kovą.

 

Kitose A diviziono rungtynėse pergalių badą nutraukęs SKK „Oniksas - TEC“ susitiks su FC „IndEx“ ekipa, kuri sieks atsigauti po praėjusio turo nesėkmės. Prieš savaitę „Oniksas“ 7:2 sutriuškino FK „Polivektrį“, o „IndEx“ neturėjo daug šansų ir 2:6 nusileido FK „Rytui“. Po šio pralaimėjimo „IndEx“ nukrito į trečią vietą, o „Oniksas“ šiek tiek atsiplėšė nuo žemiau esančių komandų ir dabar yra šeštas.

 

Nors komandas skiria 10 taškų, bet praėjusi šių ekipų akistata buvo labai atkakli ir „IndEx“ laimėjo tik 5:4. Galime neabejoti, kad ir šįkart aikštėje bus karšta.

 

„Būsimėji varžovai FC „IndEx“ šiemet rimtai nusitaikė į medalius ir jiems gerai sekasi. Mūsų septynių paskutinių tarpusavio rungtynių istorija byloja, kad dvi iš jų pasibaigė lygiosiomis, o net penkios - vieno įvarčio skirtumų, tad manau laukia labai įtemptos ir kovingos rungtynės“, – prieš rungtynes sakė SKK „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.

 

B divizione dvi komandos stengsis atsigauti po patirtų pralaimėjimų. Šią savaitę jau žaidęs FK „Ąžuolas“ net 2:7 pralaimėjo FK „Volcano“ klubui, o MSC pralaimėjimų serija buvo pratęsta net iki penkių, po to kai jie 0:6 nusileido FK „Alyčiui“.

 

MSC komanda jau nukrito į penktą vietą ir išgyvena labai sunkų periodą, todėl MFL senbuviai sieks atsigauti prieš MFL debiutantus. Tiesa, šiame sezone MSC buvo nugalėjusi „Ąžuolo“ kolektyvą rezultatu 2:1, tad lengvų rungtynių jie tikrai nesitiki, o po tokio žaidimo suprastėjimo ir negali tikėtis.

 

„Prasidėjo dvigubos savaitės, vyrai pavargsta nuo futbolo, pasidarė kažkokia rutina. Didžioji dalis vis tiek žaidžia ir SFL, tai ne retu atveju gausime po minimum rungtynes per savaitę. Jau dabar matau, kaip monotoniškai viską daro, nebesusikaupia prieš rungtynes, bet eisime pasiimti savo taškų”, – sakė MSC vadovas Adomas Kripas.

 

Kitose B diviziono rungtynėse susitiks dvi šią savaitę jau laimėjusios komandos. Minėta FK „Volcano“ ekipa, kuri 7:2 sutriuškino FK „Ąžuolą“, ir „WorldOne United“ komanda, šį pirmadienį sugebėjusi nutraukti dešimties rungtynių FK VU MIF pergalių seriją ir juos nugalėję rezultatu 1:0.

 

Ši WOU pergalė ne tik sutrukdė VU MIF išlaikyti persvarą pirmoje vietoje, bet ir leido „WorldOne United“ klubui pakilti į trečią vietą.

 

Abi komandos po šių pergalių susigrąžino pasitikėjimą savo jėgomis, bet favoritu visgi išlieka WOU kolektyvas. Pirmąsias tarpusavio rungtynes jie laimėjo 3:1, o ir bendrai jie šiame sezone atrodo geriau, tad „Volcano“ komandos lauks sunkus iššūkis.

 

Rungtynių pradžia – 20:40


 

Kiek vėliau A divizione FK „El Dorado“ susitiks su FK „Polivektriu“. Pastarieji išgyvena tikrai sunkų periodą, dažnai pralaimi dideliais skirtumais ir visiškai neprimena tos komandos, kurią matėme prieš metus. Dar neaišku ar „Polivektriui“ padės Valentin Baranovskij, nes be jo „Polivektriui“ bus ypatingai sunku.

 

„El Dorado“ šiame sezone jau kartą pralaimėjo, o praėjusią savaitę sunkiai nugalėjo FK „Eksperimentą“, visgi ši komanda visose rungtynėse yra favoritė, o matant dabartinį „Polivektrį“, „El Dorado“ favorito statusas net nėra kvestionuojamas.

 

Pirmąsias tarpusavio rungtynes „El Dorado“ laimėjo 4:2, bet šįkart tu įvarčių gali būti ir daugiau.

 

Senai jau nemačiau „Polivektrio“ žaidimo ir neseku jų žaidimo, bet lyg veidai stadione tie patys. Norime, kad pavyktų ištaisyti klaidas, pasidarius išvadas ateitume kovoti ir paimtume pergalę“, – kalbėjo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.

 

Tuo metu kitame A diviziono mače laukia vakaro desertas. Iš eilės nugalėję „Maracaną“, po to „El Dorado“, o praėjusią savaitę FC „IndEx“, šįkart „Rytas“ susitiks su likusia pirmojo ketverto komanda – „Green Town – Eagle Team“.

 

„Mes žaidžiame dėl savęs. Esame įgavę gerą sportinę formą, nenorime kažkam maišyti kortų, o jei kas taip ir galvoja, tai jų problema. Sieksime išlaikyti tokį žaidimą ir galbūt pavyks kažką laimėti“, – kalbėjo „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.

 

Jei jie šįvakar įveiks ir „Erelius“, „Rytas“ bus atlikęs tikrai unikalų dalyką. Tą padaryti jie tikrai yra pajėgūs, nes tai parodo jų pastarieji rezultatai. Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Eagle Team“ laimėjo 6:5, bet „Rytas“ nuo to karto pasikeitė, o noras pasiekti revanšą tik dar labiau pridės motyvacijos atiduoti visas jėgas.

 

„Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov puikiai supranta, kad būsimos rungtynės gali būti lemtingos, bet jis ir apskritai tikisi įdomaus sezono finišo.

 

„Esu tikras, kad sezono finišas bus labai įdomus. Komandas skiria mažai taškų, „Rytas“ lipa pirmajam ketvertui ant kulnų, tad kiekvienos likusios rungtynės yra labai svarbios. Mums patiems reikia išlaikyti galvas ant pečių ir nepasiduoti varžovų primestam žaidimui. Turime žaisti protingai“, – sakė A.Dergačiov.

 

B divizione pailsėjęs FSB „Zenitas“, kuris dar nežaidė nei šią, nei praėjusią savaitę, susitiks su FK „Riešės“ komanda. Pastaroji iškovojo nelengvas pergales tiek prieš savaitę, tiek jau šią savaitę, tad „Riešė“ padidino savo taškų kraitį ir šiai dienai nuo „Zenito“ atsilieka 5 taškais, bet yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau.

 

Neaišku kas šiose rungtynėse duos daugiau naudos. Ar „Riešės“ įkinkytas pergalingas periodas, ar „Zenito“ komandai suteiktas poilsis. Šiame sezone „Zenitas“ jau kartą nugalėjo „Riešę“ rezultatu 2:0, bet kas laimės šįkart?

 

Kitose B diviziono rungtynėse FK „Alyčio“ lauks rimtas išbandymas rungtynėse su SFK „Novovileisk“. Šią savaitę „Alytis“ pradėjo įspūdinga pergale prieš MSC (6:0), o po to, kai pralaimėjimą patyrė FK VU MIF, „Alytis“ susilygino taškais su jais ir dabar dalinasi 1-2 vietas.

 

Tačiau „Novovileisk“ taip pat išgyveną puikų periodą. Komanda laimėjo tris rungtynes iš eilės, todėl nori pagerinti savo rekordą ir laimėti ketvirtąsias rungtynes. Žinoma, tai padaryti nebus lengva, bet atkaklių ir gražių rungtynių tikrai galime tikėtis.

 

Pirmoji tarpusavio akistata pasibaigė „Alyčio“ pergale rezultatu 4:2. Visgi „Novovileisk“ žaidimas nuo to laiko šiek tiek pagerėjo, bet tą patį galima sakyti ir apie „Alytį“. Bus labai įdomu pamatyti, kad pavyks pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją.

 

Rungtynių pradžia – 21:40


 

Likusiame A diviziono mače susitiks FK „Fortitudo“ ir FK „Rotalis“. Abi šios komandos praėjusią savaitę pralaimėjo – „Fortitudo“ 3:4 nusileido „Maracanai“, o „Rotalis“ 1:2 pralaimėjo „Eagle Team“ ekipai.

 

„Fortitudo“ ekipai jau negalės padėti Giedrius Viktoravičius, kuris sulaukė penkerių rungtynių diskvalifikacijos, tačiau po pralaimėtų rungtynių „Maracanai“, „Fortitudo“ stimulas ir noras išlikti A divizione tik dar labiau išaugo.

 

„Rotalis“ šiuo metu turi 9 taškus, o „Fortitudo“ – 7, tad po šių rungtynių skirtumas tarp komandų gali arba išaugti, arba „Fortitudo“ gali aplenkti varžovus.

 

Pirmąjį tarpusavio mačą „Fortitudo“ laimėjo 4:1, bet tai buvo dar birželio mėnesį. Tiesioginėje konkurentų akistatoje visada būna kieta ir atkakli kova, tad ir šis kartas neturėtų būti išimtimi. Pamatyti šias rungtynes bus tikrai verta.

 

Tuo pat metu B divizione FC MTG susitiks su FC „Žalia Raudona“. Antradienį MTG 3:4 pralaimėjo „Riešei“, nors, pasak komandos vadovo, MTG buvo verta mažiausiai bent taško ar net visų trijų.

 

MTG žaidimas gerėja, komanda yra sustiprėjusi, todėl „Žalia Raudona“ komanda nebus taip lengva, kaip pirmose tarpusavio rungtynėse, kurias jie laimėjo 5:2. Tai supranta ir pati „Žalia Raudona“.

 

Laukia vėl pajėgus varžovas MTG, kuris įrodė savo meistriškumą nugalėdamas „WorldOne United“ 4:1. Tad stengsimės parodyti viską, ką sugebame ir ruošiamės labai rimtai kovai“, – sakė „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.

 

MTG narys Valdemar Dorniak prieš šį mačą kalbėjo: „Esame dar lentelės apačioje, todėl tikrai nesitikime, kad priešininkai mūsų pasigailės ir atiduos taškus, tad esame nusiteikę kovoti bei vis labiau žaisti kaip komanda”.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FK Alytis00000000
5FM Vilniaus Vytis00000000
6El Dorado00000000
7FK Eagle Team - Setaltas00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: