2020-09-30

Turo anonsas: komandoms liko keturi (trys) finalai

 Dar vienas ketvirtadienis, nuo kurio pasibaigs dvigubos savaitės B diviziono ekipoms ir tiek A, tiek B diviziono komandos liks sužaisti po keturias rungtynes. Tiek kovojant dėl medalių, tiek dėl išlikimo ar tiesiog aukštesnės vietos turnyrinėje lentelėje, visoms komandos reikės pakelti savo kartelę ir į likusias rungtynes žiūrėti ne kaip į tradicines turo rungtynes, o kaip į finalus. Taigi, liko keturi finalai (kai kurioms B diviziono komandoms tik trys), o pirmieji iš jų bus sužaisti jau rytoj.

 

Rungtynių pradžia – 19:40


A diviziono lyderiai ir dabartiniai čempionai FK „El Dorado“ sieks galingai užbaigti sezoną ir apginti čempionų vardą. Per paskutines keturias lygos rungtynes „El Dorado“ pralaimėjo net tris kartus. Aišku, tai yra pavojaus signalas ir neaišku ar „El Dorado“ spėjo padaryti išvadas, o gal tuo dar spės pasinaudoti SKK „Oniksas - TEC“.

 

Būtent su šia komanda ketvirtadienį susitiks „El Dorado“. Pirmose tarpusavio rungtynėse, kurios buvo sužaistos kiek daugiau nei prieš mėnesį, „El Dorado“ laimėjo 5:1.

 

Praėjusią savaitę nesėkmes patyrė tiek „El Dorado“, tiek „Oniksas“, bet tikėtina, kad daugiau motyvacijos turės pirmieji. „Oniksas“ šansų pakovoti dėl medalių praktiškai jau neturi, o „El Dorado“ komandai dabar kaip niekada yra svarbu nebarstyti daugiau taškų.

 

„Kaip ir kiekvienas rungtynes rinksimės laimėti, mes to nedarome jau antras turas iš eilės. Jokios duobės, krizės nėra. Labiau sakyčiau džiugina, kad nuo MFL taurės mes jau trečias rungtynes žaidžiame kaip komanda, stengiamės ir kovojame. Tai likusius turus mes turime siekti tik pergalių“, - sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.

 

Tuo metu SKK „Onikso – TEC“ vadovas Edvardas Ruskan sakė: „Kaip jau ne kartą minėjau, mums visą sezoną trūksta stabilumo renkantis, nors žaidėjų kaip ir netrūksta, bet kad sužaisti bent 2/3 rungtynes tuo pačiu sąstatu yra keblu. Tad nenuostabu kad ir rezultatai tokie, kad arba nugalime „Rytą“ ir „IndEx“, arba pralaimime be šansų „Fortitudo“. Įvertinus visą tai, man sunku yra  pasakyti kaip žaisime su „El Dorado“. Praeitais metais, bene tuo pačiu metu, jiems lekiant link aukso medalių juos pavadinau garvežiu visus traiškančius nuo savo kelio. Šiemet tas traukinys kiek sulėtėjo pastaruoju metu, bet dėl to mums nebus lengviau. Jie vis dar juda link aukso, o mes bandysime sustyguoti tarpusavio susižaidimą“.

 

Kitose A diviziono rungtynėse susirems dvi dėl medalių kovojančios komandos – „Maracan“ ir FC „IndEx“. Abi šios ekipos turi po 28 taškus, tad laimėjus kažkuriai iš jų, ji sugebėtų aplenkti varžovus ir atsidurti geresnėje pozicijoje iškovoti prizinę vietą.

 

„Maracana“ praėjusiame ture 0:1 nusileido „Rotaliui“, o FC „IndEx“ laimėjo, nugalėdami FK „Eksperimentą“.

 

„IndEx“ labai laimėti norės ir dabar, kadangi pergalė jiems leistų pasiekti revanšą. Pirmąjį tarpusavio mačą „IndEx“ pralaimėjo 5:7, o po rungtynių pralaimėjusi komanda turėjo daug priekaištų teisėjui. Tikėkimės, kad šįkart teisėjas atliks nematomą darbą ir rungtynių baigties nenulems, o aikštėje laimės stipresni.

 

Galime būti tikri, kad „IndEx“ laimėti lengva nebus. Po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo „Maracana“ aiškiai pasakė, kad daugiau vietos klaidoms nėra ir jiems reikia tik pergalių. Iš to galime daryti išvadas, kad ketvirtadienio turas prasidės ypač karštomis rungtynėmis.

 

B divizione į pergalingą ritmą sugrįžęs MSC klubas šį ketvirtadienį susitiks su FK „Volcano“. Praėjusį ketvirtadienį MSC nutraukė savo pralaimėjimų seriją ir įveikė „Žalią Raudoną“, o antradienį 5:2 nugalėjo FK „Riešę“. Po šių dvejų pergalių MSC su 28 taškais sugrįžo į ketvirtą vietą ir nors apie medalius ekipa kalbėti nenori, tačiau MSC tikslas daugiau šiame sezone nepralaimėti.

 

Jei jie tai norės padaryti, jiems reikės prieš „Volcano“ pasiekti revanšą. Pirmąjį tarpusavio mačą „Volcano“ laimėjo 3:0, bet antradienį „Volcano“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su FC „Žalia Raudona“ ir šiuo metu tikrai nėra aišku kas bus stipresnis.

 

Kitose rungtynėse pirmoje vietoje esantis FK VU MIF susitiks su FC MTG ekipa. MTG su 10 taškų vis dar užima paskutinę vietą, bet šį antradienį MTG metė rimtą iššūkį FSB „Zenitui“, kuriam pralaimėjo tik 0:1.

 

Galbūt MTG komandai pavyks pasipriešinti ir VU MIF ekipai, kuri su „Alyčiu“ kovoja dėl pirmosios vietos. Reikia pabrėžti ir tai, kad „Alytis“ su VU MIF jau užsitikrino medalius, bet tik sezono pabaigoje taps aišku kokios spalvos medalius jie gaus.

 

Dėl to VU MIF motyvacija tikrai niekur nedingo ir šioje akistatoje jie bus favoritai. Favoritai jie buvo ir pirmoje tarpusavio dvikovoje ir ją VU MIF laimėjo rezultatu 3:0.

 

Rungtynių pradžia – 20:40


A divizione įsibėgėjusį FK „Ryto“ traukinį sieks stabdyti FK „Fortitudo“ komanda. Pastaroji praėjusią savaitę pagaliau šventė pergalę, nugalėdama SKK „Oniksą“, bet šįkart jų varžovas bus kito kalibro.

 

„Rytas“ įgavo tokią sportinę formą, kad laimėjo jau septynias rungtynes iš eilės, o nepralaimėjo jau 9 rungtynių iš eilės. Tai leido „Ryto“ komandai pakilti į trečią vietą lygoje, bet ant šio laiptelio jie stovi tik viena koja, nes kitos dvi komandos kvėpuoja į nugarą.

 

Praėjusią savaitę „Rytas“ tik 2:1 nugalėjo FK „Polivektrį“ ir jiems nebuvo lengva žaisti prieš komandą, kuri atiduoda iniciatyvą aikštėje. Neaišku ar tokia pačia taktika žais „Fortitudo“, bet jie labiau patys mėgsta kontroliuoti kamuolį ir žaisti trumpais perdavimais.

 

„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas minėjo, kad į varžovus jie nežiūri ir stengiasi žiūrėti tik į savo žaidimą ir žaisti tokį futbolą, kokį pagaliau atrado šiame sezone. Taip žaisdami jie jau sugebėjo 4:1 nugalėti „Fortitudo“, galbūt jie tai padarys ir antrą kartą?

 

Kitose A diviziono rungtynėse susitiks gerai pažįstamos komandos – FK „Polivektris“ ir FK „Rotalis“. Abi šios ekipos iš B diviziono prieš daugiau nei metus pakilo į A divizioną ir abi jos šiais metais neturi tiek taškų, kiek buvo galima tikėtis.

 

„Rotalis“ turi 15 taškų, „Polivektris“ – 10. Prieš savaitę „Rotaliui“ pavyko nugalėti „Maracaną“, o „Polivektris“ tikrai patampė nervus „Rytui“, o dar ture prieš tai nugalėjo čempionus „El Dorado“.

 

Panašu, kad abi ekipos, artėjant sezonui link pabaigos, pagerino savo žaidimą, todėl aikštėje turėtume išvysti gražią kovą.

 

Pirmoji jų šių metų tarpusavio dvikova nebuvo tokia graži ir atkakli, kokios tikimės dabar. Tąkart „Rotalis“ 5:1 nugalėjo „Polivektrį“, bet galbūt šįkart rungtynės bus atkaklesnės ir nugalėtoją nuspėti nebus taip lengva.

 

B divizione trečioje vietoje esantis FSB „Zenitas“ susitiks su „Žalia Raudona“ ekipa. Abejoms komandoms tai bus antrosios savaitės dvikovos. Pirmąją „Zenitas“ laimėjo 1:0 prieš MTG, o „Žalia Raudona“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su FK „Volcano“.

 

Bendrai, paskutiniu metu „Žalia Raudona“ žaidimas banguoja ir bent jau į daug taškų jis nesikonvertuoja. Kitaip galime sakyti apie „Zenitą“, kuris po gero periodo ir pakilo į trečią vietą bei dabar turi 5 taškų persvarą prieš ketvirtoje vietoje esančią MSC ekipą.

 

„Zenitas“ dar gali pakovoti ir dėl aukštesnių pozicijų, todėl šioje akistatoje būtent „Zenitas“ turi dėl ko daugiau kovoti.

 

Šiais metais FSB „Zenitas“ jau nugalėjo „Žalią Raudoną“, tačiau tą padarė tik rezultatu 4:3, tad galbūt ir antroji akistata bus įtempta ir atkakli.

 

Kitose B divizione rungtynėse susirems kitas lyderis – FK „Alytis“, o jo varžovais bus aštuntoje vietoje esantis ir 20 taškų mažiau turintis FK „Riešė“ kolektyvas.

 

Šioje akistatoje ir vėl favoritas yra aiškus. Nors „Alytis“ taip pat jau užsitikrino mažiausiai bronzos medalius, o šiuo metu yra antroje vietoje, komandos tikslas yra vienas – finišuoti pirmiems. Pasiekti tą jiems reikia laimėti visas savo likusias rungtynes ir tikėtis VU MIF taškų išbarstymo.

 

Taigi, rungtynėse prieš „Riešę“, kuri šį antradienį jau pralaimėjo MSC klubui, „Alytis“ sieks tik pergalės. Ją „Alytis“ prieš „Riešę“ jau buvo pasiekęs šiais metais, kuomet laimėjo 5:4, o šįkart norės didesnės persvaros.

 

Rungtynių pradžia – 21:40


Paskutinės A diviziono rungtynės bus žaidžiamos tarp FK „Eksperimento“ ir FK „Green Town – Eagle Team“. „Eksperimentas“ turi vos 7 taškus ir užima paskutinę vietą divizione, o „Eagle Team“ su 29 taškais yra antroje vietoje. 

Po praėjusią savaitę laimėtos „El Clasico“ dvikovos „Eagle Team“ tikrai bus pakilime, bet visi žino, kad futbole komandos, kurios kovoja dėl išlikimo divizione, bet kada gali nustebinti.

 

Jau ir pirmojoje tarpusavio dvikovoje „Eksperimentas“ nustebino ne tik žiūrovus, bet ir varžovus. Jie tikrai garbingai priešinosi „Eagle Team“ ekipai, kuri galiausiai laimėjo tik 3:2. Ar galime tikėtis dar vienų tokių įtemptų rungtynių?

 

B divizione paskutines rungtynes žais SFK „Novovileisk“ ir FK „Ąžuolas“. Dar ne taip seniai „Novovileisk“ buvo pakilę iki trečios vietos, tačiau komanda nelaimėjo paskutinių keturių rungtynių ir nusileido iki šeštos vietos.

 

Naujosios Vilnios komanda nori sugrįžti į pergalių kelią ir jie tai tikrai gali padaryti. Šiais metais „Novovileisk“ jau nugalėjo „Ąžuolą“ ir tai padarė rezultatu 4:2.

 

Visgi jų būsimi varžovai į aikštę žengs pailsėję. Paskutinį kartą MFL „Ąžuolas“ žaidė dar rugsėjo 22 dieną, tad šį komanda žais po daugiau nei savaitės pertraukos. Ar ta pertrauka jiems duos naudos ir leis pasiekti revanšą? Šis klausimas bus atsakytas rytoj vakare.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: