2020-10-07

Turo anonsas: mėsmalė A divizione ir B diviziono prizininkų patvirtinimas

Iki 2020 metų MFL čempionato pabaigos liko vos trys turai. Jei B divizione visi trys prizininkai praktiškai yra aiškūs tik dar nėra žinomas galutinis jų išsidėstymas, tai A divizione tokios intrigos jau seniai nebuvo. Dėl čempiono vardo čia dar kovoja penkios komandos, visos turinčios bent jau teorinius šansus užimti pirmą vietą. Žinoma, kol kas geriausioje pozicijoje yra „El Dorado“, tačiau dabar visoms pirmojo penketo komandoms kiekvienos rungtynės yra aukso vertės ir šis ketvirtadienis nebus išimtis. Rimtų iššūkių A divizione sulauks ne tik jau minėta „El Dorado“ ekipa, bet ir antroje vietoje esantis „Green Town – Eagle Team“. Apie šias ir visas kitas rungtynes plačiau skaitykite turo anonse.

 

Rungtynių pradžia – 19:40

 

A divizione pirmieji į aikštelę žengs FK „Eksperimentas“ ir FK „Rytas“. Tai komandos, išgyvenančius tikrai skirtingus periodus.

 

Paskutinėje vietoje esantis FK „Eksperimentas“ pateko į blogą periodą ir labai sunkiai renka taškus. Prieš savaitę jie net 0:10 nusileido „Eagle Team“ ekipai. Tačiau komandai jau nebėra kur trauktis ir jei jie nori pakovoti dėl vietos A divzione, pergalės jiems reikia jau dabar.

 

Bet tai padaryti bus labai sunku, nes jų varžovas – FK „Rytas“. Prieš tai pergalę po pergalės skynęs „Rytas“ prieš savaitę prarado svarbius taškus, kuomet sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Fortitudo“.

 

Dėl šių lygiųjų „Rytas“ nukrito į ketvirtą vietą, todėl norint sugrįžti ant prizininkų pakylos, jiems reikia pergalės. Jos „Rytas“ sieks bet kokia kaina ir labai realu, kad ją jie pasieks. Tokias išvadas galime daryti iš pirmųjų šių komandų tarpusavio rungtynių, kuomet „Rytas“ net 11:2 nugalėjo FK „Eksperimentą“.

 

Kitoje aikštėje po skaudaus pralaimėjimo prieš „Maracaną“, atsitiesti bandys FC „IndEx“, bet jų lauks dar vienas sunkus varžovas – „Eagle Team“. Jau minėti „Ereliai“ praėjusiame ture iškovojo įspūdingą pergalę ir 10:0 sudorojo FK „Eksperimentą“ bei po šios pergalės vos dvejais taškais atsilieka nuo pirmaujančio „El Dorado“.

 

„IndEx“ savo ruožtu prieš savaitę neišlaikė dvejų įvarčių persvaros ir 3:4 pralaimėjo „Maracanai“ bei nukrito į penktą vietą, tačiau nuo to pačio „Eagle Team“ jie atsilieka tik keturiais taškais ir tas skirtumas gali būti sumažintas iki minimumo.

 

Įdomus faktas tas, kad šios dvi komandos tarpusavyje šiais metais žaidė du kartus ir abu kartus rungtynės pasibaigė lygiosiomis. Lygoje pirmasis mačas baigėsi rezultatu 6:6, o MFL Taurėje pagrindinis laikas pasibaigė rezultatu 2:2, o „Eagle Team“ laimėjo tik po bulitų serijos.

 

Nenuostabu, kad ir šįkart „Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov tikisi sunkių rungtynių.

 

„Čempionatas tik įdomesnis. Turime suprasti, kad su visais reikia žaisti susikaupus. Vienas pralaimėjimas gali lemti, kad liksi ketvirtas ar penktas, tad šiose rungtynėse negalime leisti sau atsipalaiduoti“, - sakė A.Dergačiov.

 

B divizione dėl pergalės susirems FK „Volcano ir FC MTG. Prieš savaitę „Volcano“ pasiekė puikią pergalę ir 3:0 nugalėjo MSC, o MTG žaidėjai 2:5 pralaimėjo FK VU MIF, nors sužaidė pakankamai gerai.

 

MTG ekipa tris pastarąsias rungtynes žaidė su diviziono lyderiais, tad po tokių pamokų jie taikysis į pergalę. Tiesa, „Volcano“ kol kas turi 7 taškais daugiau nei varžovai, o pirmąsias tarpusavio rungtynes jie laimėjo 3:0, bet MTG apie kitą scenarijų negalvoja.

 

„Atrandame savo žaidimą ir pastovesnę sudėtį, tad kitose rungtynėse planuojame užtikrintai siekti pergalės po trijų rungtynių su diviziono favoritais“, - sakė MTG žaidėjas Valdemar Dorniak.

 

Kitose B diviziono rungtynėse FK „Riešė“ mes iššūkį FC „Žalią Raudoną“ komandai ir sieks revanšo. Pirmąsias tarpusavio rungtynes ŽR laimėjo rezultatu 3:1, bet paskutiniu metu komanda pradėjo buksuoti ir sunkiai renka taškus. Kol kas „Žalia Raudona“ dar turi vienu tašku daugiau nei „Riešė“, todėl šių rungtynių baigtis gali palikti arba pakeisti tarpusavio padėtį.

 

Visgi „Riešė“ į šias rungtynes atvyks nežaidusi praėjusią savaitę. Dėl traumų „Riešė“ nesurinko sudėties ir neatvyko į rungtynes prieš „Alytį“. Šį pirmadienį komanda jau treniravosi ir reikia tikėti, kad prieš „Žalią Raudoną“ jie jau pasirodys aikštėje, o ar ta praleista savaitė jiems duos naudos ar pakenks, parodys rungtynių rezultatas.

 

Rungtynių pradžia – 20:40

 

Su antrąją rungtynių banga A divzione į aikštelę žengs FK „Polivektris“ ir FK „Fortitudo“. Šių komandų akistata – tiesioginė kova dėl išlikimo divizione, nes komandas skiria vos vienas taškas, o jų daugiau turi „Fortitudo“ komanda.

 

Pastaroji ekipa prieš savaitę sugebėjo sustabdyti įsibėgėjusį FK „Rytą“ ir su juo sužaidė lygiosiomis 2:2. Šis taškas ir leidžia jiems dabar turėti taško persvarą prieš „Polivektrį“, kuris praėjusiame ture 1:2 pralaimėjo FK „Rotaliui“. Tokiu pačiu skirtumu „Polivektris“ buvo nusileidęs ir „Rytui“ savaitę prieš tai, tačiau bendrai komandos žaidimas paskutiniu metu yra pagerėjęs ir šio ketvirtadienio dikova bus tikrai įdomi.

 

„Polivektris“ pirmąjį tarpusavio mačą pralaimėjo „Fortitudo“ ekipai rezultatu 5:11, bet, kaip minėjome, komanda rodo atsigavimo ženklus ir šios rungtynės tikrai turėtų būti žymiai atkaklesnės.

 

Kitose A diviziono rungtynėse „El Dorado“ ekipos laukia dar vienas išbandymas. Sezono pabaigoje taškus barstyti pradėjusi komanda šįkart susirems su FK „Maracana“.

 

„El Dorado“ turi 34 taškus, „Maracana“ – 31. „El Dorado“ pirmąsias tarpusavio rungtynes laimėjo 9:1, bet jei „Maracana“ antrąsias rungtynes laimės užtikrintai, ji susilygintų taškais su „El Dorado“. Kitaip sakant, šis mačas gali būti aukso vertės, bet abi komandos į rungtynes atvyks nukraujavusios.

 

„Maracana“, kuri prieš savaitę 4:3 palaužė FC „IndEx“, gretose dėl peties traumos nežais rezultatyviausias komandos žaidėjas Arvydas Veikutis, o „El Dorado“ jau kurį laiką negali naudotis visų savo žaidėjų paslaugomis ir niekaip nesusitvarko su traumomis. Galbūt tai ir lėmė prastą periodą komandai, kuris buvo pratęstas ir praėjusią savaitę, kuomet rungtynės su SKK „Oniksu-TEC“ pasibaigė lygiu rezultatu 4:4.

 

„Dar niekas neprarasta, nereikia nukabinti nosių. Liko dar trejos rungtynės, bet nežinau ką reikia daryti. Turime nemažai traumų, bet mes nelaimime dėl to, kad neišnaudojame savo progų. Turime tiesiog žengti į aikštę ir sužaisti geras rungtynes. Bus įdomu“, - sakė M.Rašinskas.

 

„Paskutiniu metu mums sunkiai sekasi. Rungtynės nesiklijuoja ir komanda yra neatpažįstama. Tikiuosi, kad šioms rungtynėms susitvarkysime ir finišas bus intriguojantis. Reikia rasti savo žaidimą“, - pabrėžė „Maracana“ kapitonas Artūras Jeršovas.

 

B diviziono lyderių FK VU MIF lauks rimta kova prieš SFK „Novovileisk“. Nors „Novovileisk“ turi 23 taškus ir yra šeštoje vietoje, tačiau ši komanda yra pakankamai kietas riešutas visoms ekipoms ir VU MIF lengva nebus.

 

40 taškų turintis VU MIF jaučia „Alyčio“ kvėpavimą į nugarą, todėl studentų komanda negali sau leisti klysti, jei nori tapti čempionais.

 

Šiais metais FK VU MIF jau spėjo kartą nugalėti „Novovileisk“ ekipą, kuri prieš savaitę 1:2 pralaimėjo FK „Ąžuolui“, ir tai padarė rezultatu 5:1. Galbūt ji tai padarys dar kartą, galbūt mažesniu skirtumu, galbūt didesniu, o galbūt to išvis nepadarys? Tai tikriausiai priklausys nuo to, kaip FK VU MIF sugebės susitvarkyti su įtampa, nes šiose rungtynėse įtampa turėtų slėgti tik juos, kadangi „Novovileisk“ komanda jau neturi ko prarasti.

 

Kitose B diviziono rungtynėse FSB „Zenitas“ susirems su FK „Ąžuolu“. Abi komandos prieš savaitę laimėjo ir tą pergalių seriją nori pratęsti.

 

Visgi „Zenitui“ pergalės kaina yra svarbesnė. Jei šias rungtynes „Zenitas“ laimės, jie užsitikrins mažiausiai trečią vietą – bronzos medalius.

 

Tai tikrai yra didelė paspirtis komandai, kuriai papildomos motyvacijos prieš „Ąžuolą“ suteiks ir revanšo noras, nes pirmąsias tarpusavio rungtynes „Zenitas“ pralaimėjo rezultatu 0:4.

 

Rungtynių pradžia – 21:40

 

A divizione paskutines šešiolikto turo rungtynes sužais FK „Rotalis“ ir SKK „Oniksas-TEC“. Abi komandos po praėjusios savaitės yra geros nuotaikos.

 

„Rotalis“ sugebėjo 2:1 nugalėti FK „Polivektrį“ ir savo pergalių seriją pratęsė iki trijų. Tuo metu „Oniksas“ sugebėjo atimti taškų iš čempionų „El Dorado“ ir su jais sužaidė rezultatu 4:4.

 

„Oniksui“ šios rungtynės jau nieko nereiškia, bet taip pat buvo ir prieš „El Dorado“, o patys žinome, kaip viskas pasibaigė.

 

Tuo metu „Rotaliui“ po šių rungtynių gali būti ramu dėl vietos A divizione. Jei jie sužais bent lygiosiomis, jie užsitikrins savo vietą tarp stipriausių MFL komandų ir kitais metais, o taip pat aplenktų „Oniksą“.

 

Pirmąjį tarpusavio mačą „Rotalis“ laimėjo 5:2, bet ar jiems pavyks pratęsti savo pergalingą seriją šiose rungtynėse bei antrą kartą įveikti „Oniksą“?

 

Paskutinės B diviziono rungtynės įvyks tarp FK „Alyčio“ ir „WorldOne United“. Šios dvi komandos šiais metais dažnai treniruojasi tarpusavyje, todėl puikiai pažįsta vienas kitą ir vieną kitos tikriausiai nenustebins.

 

Abejoms komandos rungtynės taip pat gali būti svarbios turnyrine prasme. Jei „Zenitas“ savo rungtynių nelaimės, „WorldOne United“ privalės laimėti, jei nori neprarasti šansų pakovoti dėl trečios vietos.

 

Tuo metu „Alytis“ kovoja dėl aukso, bet šiuo metu yra antras ir turi tikėtis FK VU MIF kluptelėjimo, o patys klaidų nedaryti.

 

Įdomus faktas ir tas, kad abi komandos žais po savaitės pertraukos. WOU ekipa praėjusiame ture žaisti neturėjo, o FK „Alyčio“ varžovai į rungtynes neatvyko ir jie pailsėti turėjo priverstinai.

 

Kam ta pertrauka gali duoti naudos nėra aišku ir tai paaiškės aikštėje. Praėjusį kartą „Alytis“ sugebėjo WOU nugalėti 5:0, bet ar jie gali tai pakartoti? Treniruotėse „WorldOne United“ priešinasi tikrai geriau, o ar tą jie perkels ir į oficialias rungtynes? Klausimų daug, o atsakymai bus ketvirtadienį vakare.