2020-10-12

B diviziono apžvalga: prizininkai aiškūs, bet lyderis pasikeitė

B divizione dvidešimtasis turas įnešė ir aiškumo, ir pokyčių. Jau tapo aišku, kurios trys komandos išsidalins medalių komplektus, bet dar nėra aiškios jų tikslios vietos. Negana to, po šio turo pasikeitė B diviziono lyderis, kuriuo tapo FK „Alytis“, pasinaudojęs FK VU MIF kluptelėjimu. Apie šias ir kitas turo rungtynes plačiau skaitykite turo apžvalgoje.

 

B diviziono XX-ojo turo rezultatai:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
176 20 2020-10-08 19:40:00 FK Volcano FC MTG 2:5 IV "Fanų" ketvirtis
177 20 2020-10-08 19:40:00 FK Riešė FC Žalia Raudona 3:1 III "Fanų" ketvirtis
178 20 2020-10-08 20:40:00 VU MIF SFK Novovileisk 4:4 III "Fanų" ketvirtis
179 20 2020-10-08 20:40:00 FSB Zenitas FK Ąžuolas 6:2 IV "Fanų" ketvirtis
180 20 2020-10-08 21:40:00 FK Alytis WorldOne United 3:1 III "Fanų" ketvirtis


31. Šią savaitę B divizione komandos pelnė 7 įvarčiais daugiau nei ture prieš tai – 31 įvartį. Vidutiniškai per rungtynes buvo galima išvysti daugiau nei po 6 įvarčius, o tiksliau – 6,2 įvarčio per rungtynes.

 

Lyderis. Į pirmą vietą po šio turo pakilo FK „Alytis“. Pastarieji matė, kad FK VU MIF sužaidė lygiosiomis, tad pasistengė laimėti savąsias rungtynes. Tą „Alytis“ padarė, bet tikrai nelengvai, nors „WorldOne United“ žaidė be keitimų. „Alytis“ 3:1 palaužė „WorldOne United‘ ekipą, o komandą į pergalę atvedė Aivydas Ruškys, kuris pelnė du įvarčius, o prie paskutinio įvarčio prisidėjo rezultatyviu perdavimu.

 

„Sunkiai, bet pakilome. Tikrai per vargus. Stebėjome FK VU MIF rungtynes ir galbūt patys per anksti pagalvojome, kad mums jau nieko daryti nereikės, tačiau rungtynės su „WorldOne United“ buvo labai sunkios. Daug progų nei pirmajame, nei antrajame kėlinyje neturėjome, o už tai pagyra varžovams. Buvo tikrai labai sunkios rungtynės, bet svarbiausia buvo trys taškai“, - sakė A.Ruškys.


 

Užleido. Lyderiu tapo FK „Alytis“, o tą lyderio vietą užleido FK VU MIF ekipa. Po rungtynių ji daug kalbėti nenorėjo, kadangi mačas su SFK „Novovileisk“ pasibaigė lygiu rezultatu 4:4, nors net keturis kartus VU MIF šiose rungtynėse pirmavo.

 

„Rezultatas po kurio daug kalbėti nesinori… Keturis kartus buvome priekyje, keturis kartus varžovai lygino rezultatą. Iš pagrindų atsinaujinusi varžovų ekipa nei kiek nepriminė pirmajame rate užtikrintai įveiktos komandos. Nenuleidžiame galvų - bandysime bet kokia kaina laimėti likusias dvi rungtynes ir tikėtis FK „Alyčio“ pamestų taškų“, - rašė VU MIF.



 

Tuo metu SFK „Novovileisk“ plačiai aprašė rungtynes ir dėkojo „Alyčio“ komandai už palaikymą nuo šoninės linijos.

 

„Ketvirtadienį sužaidėme savo priešpaskutines MFL 2020 metų sezono rungtynes. Ko gero, tai turėjo būti viena sudėtingiausių mūsų dvikovų. Varžovai buvo lentelės lyderiai, tačiau jiems į nugarą kvėpavo FK „Alytis“. Todėl MIF'as siekė tik pergalės be jokių kitų variantų. Jau kurį laiką turėdami problemą su sudėtimi, mes niekaip negalėjome pasiruošti šitoms varžyboms. Tuo labiau, mums teko pildyti sudėtį naujais žaidėjais prieš pat rungtynes, vien tam, kad surinktume pakankamą žmonių skaičių. Likus pusvalandžiui iki rungtynių, po truputį pradėjome rinktis stadione. Prieš pat rungtynes pastebėjome, kad netikėtai į rungtynes mūsų atvyko kiek daugiau, negu tikėjomės. Turėjome net 4 keitimus. Tai mus nuteikė labai pozityviai. Taip pat, pastebėjome, kad mūsų „tribūnoje“ pradėjo rinktis „Alyčio“ komanda.

 

Į aikštę išėjome be žaidybinio plano. Nusprendėme, kad žiūrėsime, kaip vyks dvikova ir jau tada kursime planą. Vos prasidėjus rungtynėms, praleidome greitą įvartį. Jau 4 rungtynių minutę varžovų gynėjas tolimu smūgiu nuginklavo mūsų vartininką. Pasirodė, kad varžovai net ne itin džiaugėsi šiuo įvarčių. Paaiškinti tai galima buvo dviem būdais:

 

1) Arba labai rimtai žiūrėjo į mus

2) Arba galvojo, kad tai bus lengvas pasivaikščiojimas.

 

Kaip bebūtų, nenuleidome nosies. Nuo tribūnos girdėjome stiprų „Alyčio“ palaikymą, o tai tikrai mus motyvavo. Po praleisto įvarčio laikėme kamuolį, spaudėme varžovus jų aikštės pusėje. Taip pat nuo rungtynių pradžios jautėsi, kad mūsų naujokai - tai geras pastiprinimas, o ne lopas, dengiantis prakiūrą sudėtyje. Tas faktas irgi davė vilties. Pagaliau kokybiškas žaidimas puolime, bei nuolatinis spaudimas davė vaisių. 18 minutę išlyginome rezultatą. Po varžovų gynėjo klaidos pasižymėjo Lukas Kaziukevičius.

 

Deja, neilgai tenkinomės lygiu rezultatu. Jau po 7 minučių varžovai ir vėl išėjo į priekį. Šį kartą, džiaugėsi tikrai garsiau ir nuoširdžiau. Tačiau, neilgai. Tą pačią minutę surengėme greitą ataką. Prie varžovų baudos aikštelės Jevgenij Ravda apžaidė pora gynėjų, atidavė perdavimą Marekui Rasinskij, kuris padarė perdavimą Lukui Kaziukevičiui, kuriam tereikėjo pataikyti į vartus. Luko dublis ir rezultatas vėl lygus.

 

Antrame kėlinyje bendras žaidimo vaizdas buvo panašus į pirmo kėlinio. Vėl prasileidome greitą įvartį. Po saugo klaidos, praradome kamuolį prie savų vartų, kuo pasinaudojo varžovai. Tačiau po 9 minučių mes ir vėl išlyginome. Tolimu smūgiu varžovų vartininką patikrino Igor Kozlov, tokiu būdu ištaisęs savo ankstesnę klaidą. Deja, po 4 minučių varžovai ir vėl džiaugėsi išėję į priekį. Prasileidome visiškai „nebūtiną“ įvartį, ka iš principo galėjome kontroliuoti kamuolį. Gynėjas, neatlaikęs varžovų puolėjų spaudimo, nesugebėjo priimti šaltakraujiško sprendimo. Nusprendęs išmušti kamuolį, į jį nepataikė. Tuo pasinaudojo varžovai. Likus 1 minutei iki rungtynių pabaigos, užsidirbome baudą. Prie kamuolio atsistojo Jevgenij Ravda ir Igor Kozlov. „Alytis“ šaukė: „ĮVARTĮ“, o Ženia ir Igoris kūrė planą. Po švilpuko apgaulingu judesiu Ravda atidavė perdavimą Kozlovui, kuris skersavo link vartų. Taip jau gavosi, kad prie tolimo virpsto atsidūrusiam Marek Rasinskij, kuriam liko tik „įeiti“ į vartus kartu su kamuoliu. 49 minutė, rezultatas ir vėl lygus. „Alytis“ skanduoja „Seven nation army“, o mes džiaugiamės mūsų geriausiomis rungtynėmis per pastarąsias 4 savaites, bei mūsų geriausiomis rungtynėmis akistatoje su FK VU MIF. Galutinis rezultatas 4:4.

 

Didelis ačiū „Novovileisk“ vyrams už atsidavimą ir kovą. Tai buvo puikios rungtynės. Didelis ačiū, visiems, kas atvyko mus palaikyti. Ačiū FK VU MIF už nuolatos įdomias rungtynes! Nors ir suprantame, kad tai buvo jų interesas, tačiau, ypatingas ačiū FK „Alytis“ kolektyvui. Tikimės iš jūsų alaus!“, - plačiai rungtynes ir emocijas aprašė SFK „Novovileisk“.

 

Bronza. Mažiausiai ją užsitikrino FSB „Zenitas“. 39 taškus turinti komanda žemiau trečios vietos nenukris, bet jie dar gali pakilti aukščiau, kadangi nuo VU MIF juos skiria vos du taškai, o nuo FK „Alyčio“ – keturi.

 

Visgi „Zenitas“ į pergalę prieš FK „Ąžuolą“ rezultatu 6:2 per daug nereagavo ir labiausiai džiaugėsi puikia atmosfera komandoje.

 

„Komanda yra „jing ir jang“ būsenoje. Jau kurį laiką žaidžiame savo žaidimą, savo malonumui. Visi yra patenkinti atmosfera komandoje. Gyvename šia laiminga akimirka, nes niekas nežino kas bus po dvejų rungtynių“, - sakė „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.


Tuo metu apie šio turo varžovus „Zenito“ vadovas pridūrė: „Ąžuolas“ yra jauna komanda, emocijos kiša koją jų žaidimui ir dėl to jie nesugebėjo stipriau pasipriešinti mums“.


 

Dar ne viskas. Kol kas paskutinėje vietoje esantys MFL naujokai FC MTG dar nepasiduoda ir kovoja, kad finišuotų bent jau priešpaskutinėje vietoje. Dvidešimtajame ture jie sugebėjo 5:2 įveikti FK „Volcano“ komandą, kuri ir yra arčiausiai MTG. Po šios pergalės MTG nuo „Volcano“ klubo atsilieka keturiais taškais, o komandos futbolininkas Valdemar Dorniak pabrėžė, kad pergalė nebuvo tokia lengva, kaip galbūt rodo rezultatas.

 

„Emocijos buvo teigiamos, kadangi rungtynes laimėjome, tačiau buvo ir nerimo dėl pačių rungtynių. Pirmaujant 2:0 tiesiog sustojome kovoti ir atidavėme iniciatyvą priešininkams. Trečio įvarčio įmušimas ir buvo kertinis momentas, kadangi praleidus pirmą įvartį, „Volcano“ gerokai buvo perėmę iniciatyvą ir nežinia kaip ir kas būtų pasibaigę, jeigu jie būtų įmušę 2 įvartį“, - kalbėjo MTG žaidėjas Valdemar Dorniak.


 

Per anksti. Paskutinėse turo rungtynėse FC „Žalia Raudona“ per anksti patikėjo savo pergale. Greitą įvartį į FK „Riešės“ vartus įmušusi komanda prieš pat kėlinio pabaigą praleido apmaudų įvartį ir po jo palūžo bei antrajame kėlinyje praleido dar du įvarčius bei pralaimėjo 1:3. FK „Riešė“ šios pergalės dėka turnyrinėje lentelėje aplenkė tą pačią „Žalią Raudoną“ ekipą.

 

„Per daug iš anksto tikėjomės ilgai lauktos pergalės... tas ir pakišo koją. Ypač greitas įvartis, kurį įmušėme. Atrodė, kad nebus sunku dar jų įmušti. Tad komandos nuotaikos po rungtynių šįkart nebuvo labai geros, nors mūsų žaidimo kokybė buvo gana gera. Kertinis rungtynių momentas turbūt buvo įvartis į savo vartus pirmojo kėlinio pabaigoje, kai varžovai išlygino rezultatą. Vartininkas netyčia užšoko ant savo gynėjo ir rikošetu kamuolys įriedėjo į mūsų vartus. Tas gerokai numušė komandos motyvaciją antram kėliniui. Reikės dar išmokti taip stipriai emociškai nereaguoti į tas mažas nesėkmes, kurios yra neatsiejamos nuo futbolo“, - kalbėjo „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.


 

Rinktinė. B diviziono rinktinėje duetus turi dvi komandos – FSB „Zenitas“ ir FC MTG, o po vieną žaidėją – SFK „Novovileisk“, FK „Riešė“ ir FK „Alytis“.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: