2020-10-28

A diviziono apžvalga: lemiamą akimirką „Eagle Team“ suklupo ir čempionais tapo „El Dorado“

MFL pirmenybėse buvo užbaigtos ir A diviziono kovos, kurios pakėlė tokio aukštumo įtampą, kurios jau seniai niekas nematė. Paskutiniame ture dėl medalių kovo dar trys komandos, o čempionai paaiškėjo be po jais tapusios komandos rungtynių, o po to, kai varžovai išbarstė taškus. Toks netikėtas scenarijus būtent ir išsipildė, o „El Dorado“ apie savo trečią čempionų titulą iš eilės sužinojo jau būdami ant „Fanų“ stadiono kalnelio. Apie tai ir kitas rungtynes – turo apžvalgoje.

 

A diviziono XVIII-ojo turo rezultatai:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
86 18 2020-10-22 19:40:00 El Dorado FC IndEx 9:2 II "Fanų" ketvirtis
87 18 2020-10-22 19:40:00 SKK Oniksas - TEC FK Rytas 1:3 I "Fanų" ketvirtis
88 18 2020-10-22 20:40:00 FK Eksperimentas FK Rotalis 1:3 I "Fanų" ketvirtis
89 18 2020-10-22 20:40:00 FK Fortitudo GREEN TOWN - FK Eagle Team 1:1 II "Fanų" ketvirtis
90 18 2020-10-22 21:40:00 Maracana FK Polivektris 8:4 II "Fanų" ketvirtis


„Hat-trickas“. Šis terminas dažniausiai naudojamas tada, kai žaidėjas įmuša tris įvarčius. Bet jį galime pritaikyti ir pastariesiems trims „El Dorado“ metams, kadangi būtent jie trečią kartą iš eilės tapo MFL čempionais.

 

Visgi tai padaryti nebuvo lengva. „El Dorado“ reikėjo laimėti savąsias rungtynes prieš FC „IndEx“, ir tą jie padarė gan nesunkiai, laimėdami 9:2, bet tada reikėjo tikėtis „Eagle Team“ išbarstytų taškų.

 

Iškart po rungtynių su „IndEx“, „El Dorado“ komandos vadovas Martynas Rašinskas itin daug vilčių neturėjo, nes, kaip ir dauguma, turbūt prognozavo „Eagle Team“ pergalę. Tačiau maža viltis komandos širdyje degė, o ta liepsna augo su kiekviena minute, kadangi „Eagle Team“ rungtynėse jiems buvo palankus rezultatas. „El Dorado“ vis garsiau palaikė „Fortitudo“ komandą, kuriai tas palaikymas leido sužaisti šaltakraujiškiau ir ramiau, kai to reikėjo.

 

„Fortitudo“ padarė tai, ko ir reikėjo – atėmė taškus iš „Eagle Team“ ir čempionais „El Dorado“ tapo jau būdami šalia aikštės. Stebuklas – taip paskutinį turą įvardino M.Rašinskas.

 

„Kai stebėjome „Eagle Team“ rungtynes, tikrai nebuvau ramus, net balsas prikimo. Dabar net sunku patikėti, kas įvyko. Tikrai įvyko stebuklas! Po pirmojo rato turėjome nemažą taškų persvarą, bet antrajame rate praradome 14 taškų ir paskutiniame ture ne mes buvome favoritais tapti čempionais. „Eagle Team“ taip gerai žaidė antrajame rate, jų žaidimas nebangavo, bet paskutinėse rungtynėse ėmė ir subangavo. Nors jie nepralaimėjo, bet lygiųjų mums užteko. Net nebuvome tam pasiruošę, bet stebuklas įvyko. Esame be galo laimingi, įsirašėme į istoriją ir tris kartus iš eilės tapo čempionais! Labai ačiū ir „Fortitudo“ komandai už puikias sužaistas rungtynes prieš „Eagle Team“, - su taure rankose kalbėjo „El Dorado“ vadovas M.Rašinskas.

 

Dvivaldystė. Kalbant apie „Green Town – Eagle Team“ ir „Fortitudo“ rungtynes, tai jose „Eagle Team“ turėjo žymiai daugiau gerų progų. Tris kartus buvo drebintos vartų konstrukcijos, kamuolys nebuvo įmuštas į vartus vos iš metro, bet tai ir lėmė, kad rungtynės pasibaigė lygiosiomis 1:1. „Fortitudo“ čia pirmieji mušė įvartį po rikošeto, „Eagle Team“ juos spaudė, bet iki galo taip ir neužspaudė.

 

Žinoma, „Eagle Team“ vadovui Aleksandr Dergačiov nebuvo smagu, kad jo komanda nepasinaudojo tokia gera proga tapti čempionas, tačiau bendrai jis nebuvo labai liūdnas ir užsiminė, kad galbūt ta antra vieta jiems yra teisingiausia, o smagu tai, kad dvivaldystę lygoje, kuomet dėl pirmos ir antros vietos kovoja „El Dorado“ ir „Eagle Team“, išlaikyti pavyko.

 

„Po švilpuko buvo liūdna, bet dabar tikrai džiaugiuosi. Esame vicečempionai ir vadinamoji dvivaldystė liko. Sakyčiau, kad šansą tapti čempionais gavome ir dėl sėkmės, bet suteikta dovana nepasinaudojome. Kalti galime tik save, bet galėjo būti ir ženkliai blogiau. Negaliu pasakyti, kad prieš „Fortitudo“ sužaidėme blogai, turėjome 8 ar 9 gerus momentus įmušti antrą įvartį ir visi nustebdavome, kaip tas kamuolys neįkrito į vartus. Galbūt taip ir turėjo būti, sėkmė nusisuko, rikošeto pagalba „Fortitudo“ įmušė įvartį, o patys niekaip neįmušė antro įvarčio. Tikrai nuliūdome dėl to, bet sveikinu visas komandas, šiais metais čempionatas buvo tikrai labai stiprus“, – sakė A.Dergačiov.


 

Skola. Savo ruožtu „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius jaučiasi grąžinęs skolą „El Dorado“ komandai. Juk būtent „Fortitudo“ įveikė „El Dorado“ ir tas pralaimėjimas nustūmė juos į antrą vietą, o dabar patys „Fortitudo“ ir užkabino čempionų medalius ant „El Dorado“ žaidėjų. A divizione vietą išsaugojusio „Fortitudo“ vadovas G.Butkevičius pabrėžė, kad jiems taškus pavyko atimti iš visų prizininkų.

 

„Taškus atėmėme iš visų prizininkų. Pasirinkome gynybinę taktiką, bet turbūt kitaip ir nebūtų įmanoma žaisti. Į aikštę žengėme motyvuoti, daug gynėmės, žaidėjai aukojosi. Reikia pripažinti, kad „Eagle Team“ gerai žaidė, bet kamuolys apvalus ir jie patys kalti, kad nelaimėjo. Prieš tai nuskriaudėme „El Dorado“, šiame ture norėjosi jiems grąžinti skolą ir tai pavyko“, – sakė G.Butkevičius.

 

Bronza. Ją po metų pertraukos susigrąžino FK „Rytas“. Tą komanda žinojo jau priešpaskutiniame ture. Paskutiniame ture jie galėjo pakilti dar aukščiau, tačiau artimiausi varžovai nepralaimėjo ir „Rytas“ liko trečias.

 

Dėl to „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas tikrai nenuliūdo, o atvirkščiai, džiaugėsi sezonu ir pagerėjusiu žaidimu, kurio dėka čempionatas buvo užbaigtas pergalingai – 3:1 nugalėtas SKK „Oniksas-TEC.

 

„Nelaukėme varžovų klaidų, tiesiog padarėme savo darbą ir laimėjome. Manau, kad visi esame laimingi. Aišku, galėjo būti ir geriau, bet bendrai esu labai patenkintas sezonu, o ypač antrąja jo dalimi. Paskutinės rungtynės buvo sunkios, bet mes ėjome kovoti, pergalės atiduoti nenorėjome, žengėme laimėti ir tai padarėme“, – sakė O.Miasniankinas.


 

Nors Olegas užsiminė, kad galutinis rezultatas yra pagal žaidimą, kitos nuomonės buvo „Onikso – TEC“ vadovas  Edvardas Ruskan, kuris įžvelgė, kad dar pirmajame kėlinyje jo komanda turėjo pirmauti keliais įvarčiais.

 

Visgi šeštoje vietoje likusios komandos vadovas to nesureikšmino ir pasveikino varžovus su medaliais.

 

„Žaidėme neblogai, pirmą kėlinį, manau, net geriau už FK „Rytą“ ir turėjome pirmauti keliais įvarčiais. Antrame „Rytas“ įjungė dar didesnį presingą, tad progų turėjome mažiau nei pirmame kėlinyje. Sakyčiau, kad apylygės rungtynės, kuriose labiau pergalės reikėjo varžovams. Sveikinimai FK „Rytui“ laimėjus bronzą ir sveikinimai visai MFL bendruomenei, kad spėjome užbaigti sezoną“, - sakė E.Ruskan.

 

Pasimėgauti. Atrodo, kad „Maracana“ tik paskutinėse sezono rungtynėse suprato, kas jiems padeda laimėti. Komanda, kuri šiame sezone ilgai buvo tarp prizininkų, galiausiai liko ketvirta, bet sezoną jie užbaigė pergalingai ir 8:4 nugalėjo priešpaskutinėje vietoje likusį FK „Polivektrį“. Vienu metu „Maracana“ pirmavo net 7:0, bet po to leido įvarčių įmušti ir varžovams.

 

Šios rungtynės komandoms jau nieko nelėmė, bet būtent spaudimo nebuvimas ir leido „Maracanai“ parodyti gerą savo žaidimą.

 

„Nusileido sezono uždanga. Nors rungtynės nieko ypatingo jau nelėmė, bet vis tiek norėjosi čempionatą pabaigti garbingai ir su gera gaida. Sezono išvadas daryti dar anksti, o ir epidemiologinė situacija, panašu, suteiks laiko ramiems ir ilgiems apmąstymams. Visgi vieną skubotą hipotezę jau iškėlėm – kuomet į aikštė žengiam tiesiog pasižaisti, tuomet ir gaunasi geriau. 

 

Kai nesusikuriam su įtampos, kai neskaičiuojam, kas nutiks pralaimėjimo atveju, kai nemanome, jog tai „mirk - gyvenk“ rungtynės, o kai tiesiog ateiname pajudėti ir pasimėgauti futbolu, paaiškėja, kad ir gaunasi visai gerai. Žinoma, gal tai tik sutapimas, o gal ir varžovas nebuvo stipriai nusiteikęs pakovoti, bet kažkiek tiesos yra – galimai save šiemet perspaudėm. Išsiaiškinsime. Šį vakarą įvyks audringas uždarymas, kur kiekvienas ir iškels savo versijas, o smagi kompanija jas įvertins bei patvirtins arba atmes.

 

Vakar rungtyniavome su A divizioną paliekančiu „Polivekteriu.“ Kažkuri komanda rungtynių aprašyme paminėjo, jog tai nuotaikos komanda. O nuotaikos šį kartą priešininkai neturėjo: įvarčių gausa dar pirmosiomis minutėmis iš anksto nulėmė galutinę rungtynių baigtį, o likęs pusantro kėlinio laikas priminė labiau smagų pasižaidimą draugų kompanijoje. Galiausiai rungtynės baigėsi rezultatyvia pergale 8:4, kuri beje išgelbėjo mus nuo gėdingo neigiamo įvarčių santykio“, – rašė „Maracana“.


 

Septyni. Pergalingai sezoną užbaigė ir FK „Rotalis“. Septintoje vietoje likusi komanda iškovojo septintąją sezono pergalę ir 3:1 nugalėjo su septyniais taškais likusį ir paskutinę vietą užėmusį FK „Eksperimentą“, kuris po ne itin sėkmingo sezono sugrįš į B divizioną.

 

„Rotalis“, atvirkščiai, sezono pabaigoje savo žaidimą pagerino ir išlipo iš turnyrinės lentelės apačios, išsaugojo savo vietą A divizione bei finišavo septinti.


 

Rinktinė. Paskutinėje turo rinktinėje – net penkių komandų žaidėjai. Po vieną futbolininką turi „Rotalis“, „Rytas“ ir „Maracan“, o po du – FK „El Dorado“ ir FK „Fortitudo“.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: