2017-09-12

A divizionas: Vis dar tie patys septyni pretendentai

Šiemet mes ne kartą džiaugėmės ir akcentavome lygesnį bei atkaklesnį MFL A divizioną. Jame net įpusėjus sezonui septynios komandos realiai pretendavo į titulą. Ką turime dabar? Pasislinkome dar viena savaite link sezono pabaigos, o situacija nesikeičia. Tos pačios septynios komandos po 11 turo ir toliau turi visus šansus savo rankose.

REZULTATAI. "FK Spartakas" - "Eagle Team-Žibintas" 2:6 (0:2); "FK Rytas" - "SKK Oniksas" 3:4 (3:2); "FK Eksperimentas" - "FK Fortitudo" 0:1 (0:0); "MSC-Hilltown" - "FK Riešė-Lindab" 0:2 (0:1).

SLOVĖNIJA. Prie ko čia Slovėnija? - galbūt paklausite kai kurie iš jūsų. Taigi, būtent Slovėnijoje, Terme Čatežo kurorte praėjusį savaitgalį vyko antrasis EMF mažojo futbolo Čempionų lygos turnyras. Jame Lietuvos garbę gynė "El Dorado" komanda. Sekėsi vilniečiams dvejopai. Grupės varžybas jie pradėjo labai solidžiu žaidimu ir įspūdingu stiliumi 4:1 nukovė gerai pažįstamą latvių Rygos "JakoSport" komandą. Tačiau po to sužaistos blankios ir "nekomandiškos" rungtynės su bulgarų "HP Sofia" - jiems pralaimėta 0:1. Vėliau paaiškėjo, jog ši nesėkmė užkirto kelią į atkrintamąsias varžybas, nes pasipriešinti stipriai rumunų Bakeu "Golden Boys" ekipai buvo sunku - 0:4. Galima tik konstatuoti, kad Lietuvos čempionams Slovėnijoje pritrūko tokio rango varžybų patirties ir geresnio pasirengimo. Suprantama, kad dėl šios išvykos "El Dorado" 11-ame MFL ture nežaidė. Jų dvikova su "FC IndEx" nukelta vėlesniam laikui.

BE RAKSOS. Kol "El Dorado" praleido 11 turą, progos bent laikinai užimti lyderio sostą nepraleido "Eagle Team-Žibinto" komanda, 6:2 patiesusi kitus pretendentus į titulą "FK Spartaką'. Dabar galima prisiminti, kokius linkėjimus saviškiams pasiuntė trumpam išvykęs ir turą dėl to praleidęs "Spartako" kapitonas Dmitrijus Raksa. Jis saviškius pakrikštijo lavoniukais ir teigė neabejojantis, kad šie pralaimės 6 įvarčių skirtumu. Aišku, kad taip bandyta motyvuoti komandą, tačiau gavosi taip, kad su prognozėmis ne tiek ir daug prašauta... Priminus tai, "Spartao" atstovai žodžiais nesišvaistė: "Sekasi stipresniems". Tiesa, jie pridūrė, kad rezultatas neatspindi dvikovos eigos bei įvykių aikštėje.

Ir jie šiuo atveju buvo teisūs. Tą pripažino netgi laimėjusios komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas: "Ir be savo kapitono "Spartakas" moka žaisti, yra komanda, iš kurios nežinai, ko laukti, sugeba išvystyti labai gerų atakų."

Per pirmą kėlinį "Ereliai" susikrovė dviejų įvarčių persvarą, o antras "Spartakui" prasidėjo tikra nelaime - po Pauliaus Sakalio smūgio vartininkas nesugebėjo sugauti kamuolio ir sunkiai suvokiamu būdu įsimetė jį į savo vartus. Tačiau tai nepalaužė spartakiečių. Vienas po kito kritę Jurijaus Ditalovičiaus bei Aleksejaus Ušakovo įvarčiai įplieskė intrigą  iš naujo - 2:3. Tokia įvykių seka tarsi degino padus "Eagle Team" žaidėjams ir jie nekantriai ieškojo kelių link oponentų vartų. Todėl užnugaryje atsiverdavo spragos, o "Spartakas" porą kartų turėjo labai geras progas rezultaui išlyginti. Nepasinaudojo, o "Eagle Team" sugebėjo nusiraminti ir rungtynių pabaigoje stabilizuoti padėtį. O tie trys įvarčiai kelių minučių intervale rezultatą pavertė beveik nepadoriu - 2:6.

Ir nors "Eagle Team" nugalėjo, A.Dergačiovas tradiciškai turėjo pastabų: "Mums dar reikia laiko susižaisti, apsiprasti visiems kartu, trūksta tarpusavio ryšių. Puolame neblogai, o ginamės tikrai ne per geriausiai. Praradę kamuolį, žaidėjai pasirenka kalbas su teisėju, užuot atidirbę už savo klaidą."

PERSILAUŽĖ. "FK Ryto" komandos vadovas Olegas Miasniankinas anksčiau yra sakęs, kad A divizionas šiemet toks lygus, kad pora pralaimėjimų gali kardinaliai pakeisti tavo poziciją turnyro lentelėje. Dabar jis galėjo tai patirti savo kailiu. Dukart iš eilės taškų nelaimėjęs "Rytas" leidžiasi į 6-ąją vietą, aukštyn praleisdamas "SKK Oniksą", kuriam pralaimėjo praėjusiame ture rezultatu 3:4.

Tai buvo dviejų visiškai skirtingo tipo kėlinių mačas, kuriame iš pradžių dominavo viena komanda, tačiau po to iniciatyvą perėmė kita. Iki pertraukos padėtį aikštėje valdė "Rytas". Tiesa, valdė ne turėdami iniciatyvą ir kamuolio kontrolę, bet naudodamiesi sumania taktika ir žaisdami daugiau "antru numeriu", varžovams smogdami greitose kontratakose. Valdemaro Šaveiko ir Jaroslavo Jotko pastangų dėka, jie sužaidus kiek mažiau nei 20 minučių, buvo priekyje 3:1. Žaidimas jiems sekėsi neblogai, progų netrūko ir varžovams netgi pasisekė, kad ta persvara nebuvo dar didesnė. Tačiau prieš pat pertrauką Jonas Šimonis sušvelnino santykį (3:2) ir "SKK Oniksas" sugrįžo į rungtynes.

Po pertraukos neturėdami kur trauktis, "Onikso" žaidėjai dar labiau perėmė iniciatyvą į savo rankas, tačiau skirtingai nei iki pertraukos, daug progų varžovams rezgti kontratakas jau nesuteikė. Olegas Ivanovskis greitai rezultatą išlygino, o kantrybė ir atkaklumas davė savo vaisių - likus žaisti porą minučių Robertas Lipnevičius smūgiu iš kelių metrų įmušė pergalingą įvartį, padėjusį "Rytui" pasiekti revanšą už pralaimėjimą pavasario rate.

Po mačo Fanų stadione pasigirdo vertinimų, esą "SKK Oniksas" vėl praslydo paskuitėmis minutėmis. "Sporte be sėkmės nebus rezultatų. Nori nenori atsimename tas nelemtas varžybas su "Fortitudo", kai sėkmė nuo mūsų nusisuko. Kitu atveju dabar galėtume būti 2-3 vietose. Taigi sėkmė būtina ir "Barcelonai" arba "Realui", o ką jau kalbėti apie mus", - samprotavo "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

Tuo metu O.Miasniankinas po rungtynių pripažino, kad tokia baigtis apmaudi, tačiau dėl to kalti jie patys - savo uždavinius reikia spręsti patiems, nelaukiant varžovų malonės. Olegas spėja, kad rudens sesija "Rytui" bus sunki: "Kol kitos komandos vasarą treniravosi ir žaidė, mes atostogavome ir valgėme šašlykus. Visi tikriausiiai pridės galios, o mes liksime savo lygyje."

PASIRYŽIMAS Nerezultatyviausiame viso 11 turo mače "FK Fortitudo" 1:0 palaužė "FK Eksperimento" komandą ir vėl sugrįžo į lenktynes dėl medalių. Tuo tarpu ši nesėkmė "Eksperimento" komandai reiškė, kad viltis siekti aukštų vietų teks pamiršti ir visas jėgas sutelkti kovai dėl išlikimo A divizione. Stasys Kvietkauskas, "Eksperimento" komandos dirigentas, nuoširdžiai prisipažino, kad tą vakarą laimėjo labiau pergalės nusipelniusi komanda, tačiau tvirtino, kad lygiųjų jie vis tik buvo verti.

Kalbant apie rungtynes, tai jos buvo kibios ir atkaklios, bei šiek tiek klampios. Kaip tokiais atvejais sakoma, "iki pirmojo įvarčio". "Eksperimentas" atsitraukė, atiduodamas varžovams iniciatyvą. Šie tuo naudojosi, tačiau ilgai negalėjo rasti kamuoliui kelio į vartus. Tai vartininkas tobulai sužaisdavo, tai vartų konstrukcijos pasimaišydavo. Vis tik "Fortitudo" tą vakarą buvo labiau verti trijų taškų ir savo tikslą sugebėjo pasiekti po Dariaus Lukoševičiaus įvarčio 37 min. Beje, Darius prieš tai taip pat patikrino varžovų vartų konstrukcijas.

"Fortitudo" tėvu tituluojamas Gabrielius Butkevičius pasidžiaugė, kad komandos gynyba pastaruoju metu jam kelia pasitikėjimą, o taip ginantis galima pagalvoti ir apie aukštesnę nei 7-oji vietą. Pavasarį "Fortitudo" kentėjo nuo prasto žaidėjų rinkimosi. Dabar jie sako, kad ši problema jau užmarštyje. "Susirinkimo bėdų nekils. Renkamės turėdami 2-3 keitimus. Tai yra optimalus skaičius. Jei dar kapitonas įgaus formą, bandysime kovoti dėl medalių", - komandos pasiryžimą perteikė G.Butkevičius.


DOMINAVO. "MSC-Hilltown" ekipos vadovas Adomas Kripas praėjusią savaitę minėjo savo gimtadienį. Bet komandos draugai jį paliko be dovanos - "Mėgėjai" 0:2 turėjo pripažinti "Riešės-Lindab" pranašumą. Pergalę Riešės komandai nukalė individualus Deivido Blazevičiaus meistriškumas. Jis pats abiejuose kėliniuose susikūrė progas įvarčiui pasiekti, jis pats jas ir išnaudojo, pelnydamas abu ekipos įvarčius. "Riešė-Lindab" dominavo praktiškai visų rungtynių metu ir rezultatas galėjo būti dar didesnis. Bet kaip sakė šios komandos kapitonas Tomas Guiskis, prastoka realizacija lėmė, kad teko šiek tiek pasinervinti ir jiems patiems, ir treneriui.

Patikima bei darni "Riešės" gynyba "Mėgėjams" taip ir tapo neįmenama mįsle visas 50 minučių. "Ne veltui jų gynyba geriausia lygoje. Bandėme ir aukštus kamuolius "mėtyti", bet viską susirinkdavo gynėjai. Buvo sunku. Realių progų taip ir neturėjome", - pripažino A.Kripas. Anot jo, "MSC-Hilltown" labiausiai trūksta patikimos realizacijos ir "aštresnio" puolėjo. Tačiau "Mėgėjų" kova dėl vietos A divizione dar nebaigta.

SEPTYNETAS. A diviziono 11 turo "Svajonių komandoje" - glaustas pasirinkimas. Čia figūruoja trijų komandų atstovai. O tris savo narius turi solidžiausią pergalę ture iškovojusi "Eagle Team-Žibinto" komanda - J.Jotko, V.Zemlecką ir R.Vrublevskį. "SKK Oniksą" reprezentuoja O.Ivanovskij ir R.Lipnevič, "Riešę-Lindab" - D.Blazevičius ir D.Petravičius


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: