2020-04-02

MFL starto belaukiant… M.Rašinskas apie suaktyvėjusį bėgimą, tualetinį popierių ir sekimą E.Česonio pėdomis

Balandžio 2-oji diena – pagal pradinį planą būtent šįvakar turėjo startuoti 2020 metų MFL sezonas. Visgi…


Kaip ir visas pasaulio sportas, taip ir MFL neišvengė koronaviruso įtakos. Kol šalyje yra karantinas, tol futbolą reikės pamiršti, o kuriam laikui – dar nėra aišku.


Nors futbolas ir yra pamirštas, bet daugelio MFL komandų žaidėjai sportinę formą palaiko kaip tik išmano. Ne išimtis ir dabartiniai MFL čempionai, Lietuvos mažojo futbolo čempionai ir MFL Taurės laimėtojai – „El Dorado“.


„Apie futbolą jau tikrai negalvojame. Niekas jau nesitiki kada prasidės tas sezonas, kalbų apie tai net nėra. Visi saugomės, stengiamės nesirodyti viešose vietose ir tiesiog laukiame, kada pasibaigs karantinas“, – sakė „El Dorado“ kapitonas Martynas Rašinskas.


Praktiškai tuo metu, kada jo komanda turėjo žaisti pirmąsias MFL sezono rungtynes, pasikalbėjome su M. Rašinsku apie visą šią situaciją. Kaip ir sakė Martynas, apie futbolą jo komanda jau negalvoja, tačiau jis pats dar labiau pasinešė į bėgimą. Jau keturis maratonus prabėgęs „El Dorado“ kapitonas savo akiratyje turi ir penktąjį, o šį periodą jis ir išnaudoja bėgimo treniruotėmis. M. Rašinskas pastebėjo, kad karantino metu tų bėgančiųjų atsirado net daugiau nei buvo anksčiau.


„Tikrai pamačiau bėgančiųjų suaktyvėjimą. Vienas pats nebelakstau ir atsirado tokių žmonių daugiau. Buvo vienas bandymas susiorganizuoti bėgimą keturiems ar penkiems, bet tada nusprendėme taip nerizikuoti, tai bėgame grupelėmis po du – viena grupė viename miesto gale, kita grupė – kitame. Taip ir palaikau sportinę formą – bėgdamas krosiukus“, – pagrindine savo fizine veikla pasidalino M. Rašinskas, kuris pabrėžė, kad ir jo komandos draugai dažniausiai pasirenką bėgimą, kaip sportinės formos palaikymo būdą.


Tačiau interneto platybėse daugelis galėjo išvysti ir ne tik „El Dorado“ bėgimą, bet ir tualetinio popieriaus iššūkį. Lietuviškai gal skamba ir ne kaip, bet šiuo iššūkiu susigundė ir patys garsiausiai pasaulio futbolininkai.


Pamušinėti tualetinį popierių karantino metu neatsisakė ir „El Dorado“. Edvino Mučinio pradėta grandinėlė kažkur užstrigo, bet Martynas žada viską sutvarkyti.




„Sporto direktorius Edvinas Mučinis inicijavo šį iššūkį, perdavinėdavome jį vienas kitam, bet kažkur viskas sustojo ir tam žmogui gresia nemalonumai. Man atrodo vartininkas Marius yra tas, ties kuriuo sustojo šis iššūkis. Išvyko žaisti į „Džiugą“, tai jau nebeprisišaukiam“, – juokdamasis pakomentavo M. Rašinskas, kuris pats savo pasirodymą tualetinio popieriaus iššūkyje įvertino prasčiausiai.


Nors didžiąją laiko dalį komandos nariai praleidžia namuose, tačiau bendrauti tarpusavyje tai netrukdo. Socialiniai tinklai mažina atstumus ir bendravimas tarp „El Dorado“ narių nesustojo.


Čatas tikrai gyvas! Bendraujame, pasidaliname bajeriukais, palaikome ryšį. Negalime kaip visada komanda susiburti vienoje vietoje, tai visas bendravimas taip ir vyksta“, – tęsė „El Dorado“ kapitonas.


„Įsivaizduoju, kad sezono pradžia bus tikrai juokinga. Visi bus medinukai, o jei dar bus MFL Supertaurė, tai ją tikrai galės laimėti bet kas, nes visi būsime ne kokios sportinės formos. Šiek tiek gaila, kad ta sezono pradžia taip nusivilko. Žiemą buvau įgavęs gerą sportinę formą, bet dabar neaišku, kas iš jos liko. Kol kas lieka tik bėgioti“, – retoriškai apie sezono startą pamąstymais pasidalino M. Rašinskas.


M. Rašinską kalbiname ne tik dėl to, kad jis yra „El Dorado“ kapitonas. Ši, nebijokime pasakyti, MFL legenda, yra rezultatyviausias MFL lygos žaidėjas. M. Rašinsko sąskaitoje – 161 įvartis, o juos visus jis pelnė A divizione. Ant kulnų Martynui lipa Valdemaras Šaveiko, kuris taip pat yra įmušęs 161 įvartį, bet iš jų 47 buvo įmušti B divizione. Visą rezultatyviausių MFL žaidėjų penkioliktuką galite pamatyti puslapio viršuje esančioje rubrikoje – MFL rekordai


Tačiau M. Rašinskas asmeninių trofėjų nesivaiko ir jam svarbiausia yra komandiniai rezultatai.


„Kaip ir sakiau, žiemą turėjau įgavęs gerą sportinę formą, mušiau įvarčius, nors ir juokingus – noriu įmušti vienaip, gaunasi kitaip – bet įvartis yra įvartis. Tikiuosi, kad ta forma smarkiai nepakriks, bet aš niekada neskaičiavau savo įvarčių, niekada nežaidėme ant manęs, numeris vienas man buvo ir yra komandos rezultatai. Aišku, džiugu, kad kol kas esu pirmas, kad įėjau į MFL istoriją.


Taip pat pradedu galvoti, kad reikės viską užbaigti kaip Ernestui Česoniui. Futbole visko jau esu pasiekęs, lieka rugsėjį išvažiuoti į Europos čempionatą, iškovoti kokį medalį ir kabinus bucus ant vinies“, – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė M. Rašinskas.


Gal karjeros jis dar taip greitai nebaigs, bet kad komanda gali pereiti į 35+ kategoriją, tikrai realesnis variantas.


„Man jau 32, einu link 35, didžioji komandos dalis taip pat panašaus amžiaus. Nėra net kalbų, kad ateityje pereisime į tą vyresniųjų lygį“, – atskleidė Martynas, kuris taip pat pasidžiaugė, jog komandoje intensyviai pildomos „El Dorado“ akademijos gretos, papildant jas vis daugiau berniukų.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1SKK Oniksas87104622+2422
2WorldOne United85032830-215
3FK Eksperimentas84132629-313
4Žvėryno bulls82152730-37
5Inter Vilnius82152435-117
6Ads Auto Nemenčinė82062530-56

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas
Turas 6

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
FotoInformacija
Jevgenij Učajev Komanda:SKK Oniksas
13 Varžybų:6
Kareem Saleh Komanda:Inter Vilnius
9 Varžybų:6
Kristian Tankevic Komanda:WorldOne United
9 Varžybų:8
Ignas Griškonis Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:6
Ignas Kunickas Komanda:Žvėryno bulls
7 Varžybų:8
Ernest Moroz Komanda:WorldOne United
6 Varžybų:6
Nedas Suokas Komanda:Žvėryno bulls
6 Varžybų:7
Dominykas Staškevič Komanda:Žvėryno bulls
6 Varžybų:8
Daniel Tarasevič Komanda:Ads Auto Nemenčinė
5 Varžybų:8
Liudas Višniovas Komanda:Ads Auto Nemenčinė
5 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
FotoInformacija
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: