2017-01-09

Žiemos MFL. "FK Tera" rauna į viršų

Vis labiau įsismarkaujant žiemai, įsibėgėja ir MFL Žiemos turnyro kovos. Iš karto po Naujųjų komandos sužaidė trečiojo turo rungtynes.

Dėmesio centre atsidūrė "FK Teros" komanda, laimėjusi lyderių dvikovą ir pakilusi į pirmąją vietą.

Apskritai trečiasis turas pasižymėjo žemu rezultatyvumo rodikliu. Iki tol komandos mušdavo daug įvarčių, o praėjusį trečiadienį per trejas dvikovas atlikti tik 6 tikslūs smūgiai. Prie tokio drastiško rezultatyvumo kritimo daug prisidėjo slidi aikštės būklė.

 

"FK Riešė-Lindab" - "FK Tera" 0:1 (0:1).

Prieš turą abi komandos turėjo po 6 taškus ir dalinosi 1-2 vietomis, tad buvo aišku, jog pergalės atveju kažkuri taps vienvalde turnyro lydere.

"Tera" pademonstravo, kad yra puikiai pasirengusi mažojo futbolo formatui ir minimalia persvara pranoko MFL senbuvius.

Rungtynės gavosi atsargios, be kvapą gniaužiančių atakų, nes abi komandos daugiau dėmesio skyrė gynybai, nei puolimui.

"Tiek "Riešė", tiek mes beveik nebandėme įžaidinėti kamuolio, o tiesiog mėgindavome jį siųsti į priekį arba kaip galima greičiau perduoti į priekį. Čia turbūt svarbaus mačo nusiteikimas kėlė tokią paniką", - žaidimą apibūdino "Teros" atstovas Vytautas Velička.

Tokiose atsargiose rungtynėse viską nulėmė vienintelė tiksli "Teros" ataką ir įvartis, kurį 8 min. įmušė Vilius Juozėnas.

Praleidusi įvartį, "Riešės" komanda buvo priversta suaktyvinti savo veiksmus puolime. Po pertraukos riešiškiams buvo pavykę įmušti po užribio, tačiau teisėjas užfiksavo taisyklių pažeidimą, nes manė, kad įmetant kamuolį niekas nelietė kamuolio. Šis epizodas iššaukė nepasitenkinimo bangą.

"Jau kelintą kartą MFL turnyruose teisėjai dėl savo neobjektyvumo neįskaito mums labai svarbių įvarčių. Dėl to esame labai pikti", - neslėpė "Riešės" atstovas Tomas Guiskis.

Nepaisant visų pastangų, riešiškiams iki dvikovos pabaigos išlyginti rezultato nepavyko. Tai buvo pirmos jų "sausos" rugtynės šiame turnyre.

"Progų turėjome ir daugiau, bet mums tiesiog nesisekė. Žaidė dvi lygios komandos. "Tera" pasinaudojo savo vienintele proga, o mes neišnaudojome savų. Kitame rate į tarpusavio rungtynes ateisime labai pikti ir sieksime revanšo", - žadėjo Tomas.

V.Velička rungtynes apibendrino taip: "Manau, kad abi komandos turėjo panašias galimybes laimėti - arba jie įmuša, arba mes. Šį kartą pasisekė mums, nors ir turėjome dar porą neblogų progų, sėkmingai žaidė Riešės vartininkas, taip pat ir mūsų vartininkas "patraukė" kelis Riešės pavojingus smūgius."

Rungtynės turėjo ir kitą aspektą - kietoką, fizine kova iš "Riešės" pusės paremtą žaidimą. Tačiau tokia taktika jiems naudos neatnešė.

"Jie iš karto pradėjo "vyrišką" žaidimą. Na, o kaip daugelis žino, "Tera" tokiame žaidime jaučiasi kaip žuvis vadenyje. Taip ir praėjo visas mačas. Nedaug futbolo, bet geras tempas ir daug kovos", - reziumavo Vytautas.

 

AFK - "SKK Oniksas" 1:2 (1:1).

Lyderiai 3 ture sprendė savo reikalus, o AFK ir "SKK Oniksas" aiškinosi santykius kovodami dėl trečiosios pozicijos.

Iš pradžių komandoms prireikė laiko, kol apsiprato su slidžia danga ir išmoko valdyti kamuolį tokiomis neįprastomis sąlygomis.

Pirmieji į priekį išsiveržė AFK - prieš pertrauką pasižymėjo Giedrius Šablinskas. Tačiau antro kėlinio pradžioje Almantas Tamulionis rezultatą išlygino.

Antroje mačo dalyje abi komandos siekė laimėti ir nebuvo linkusios tenkintis vien lygiosiomis ir tašku. Abi sukūrė daug progų, tačiau sėkmė nusišypsojo "SKK Oniksui". Ir vėl - mačo pabaigoje. Tai Tadas Jacinavičius pelnė antrą įvartį ir tuo pačiu - pergalingą.

"Įdomu buvo sužaisti su visiškai nepažįstamu varžovu ir smagu, kad pavyko naujus metus pradėti pergale", - pasidžiaugė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

Šia pergale "SKK Oniksas" pasiekė dvigubą naudą: ne tik įsitvirtino trečioje pozicijoje bei nuo AFK atitrūko, tačiau ir "Riešę" pavijo.

Tik pati komanda savo žaidimu dar nėra pilnai patenkinta.

"Pergalė, žinoma, yra labai gerai, bet iki pilno susižaidimo dar trūksta ir laiko ir bendrų treniruočių. Bet tikiuosi, kad su kiekvienomis varžybomis bus vis geriau", - sakė Edvardas.

 

"Mėgėjų sporto centras" - "FK Titanai" 1:1 (0:1).

Nulis. Tiek taškų prieš šį turą turėjo abi komandos. Todėl nė viena nenorėjo patirti dar vieno pralaimėjimo ir likti šešetuko lentelės dugne.

Vis tik autsaiderių susirėmimas baigėsi taikiai ir abi komandos tenkinosi pirmaisiais taškais.

"Minimalus tikslas pasiektas - pirmi taškai yra. Kaip buvau žadėjęs, buvo ir futbolas, ir kova. Bet buvo sunkios rungtynės", - pažymėjo MSC vadovas Adomas Kripas.

Jo komandai teko vytis "Titanų" jaunimą, tačiau antrame kėlinyje MSC lyderis Aringas Streckis išlygino rezultatą. Vis tik Mėgėjai buvo visai netoli pirmosios pergalės.

"Patys prisidarėme sunkumų neišnaudodami progų. Pirmame kėlinyje gal 3-4 kartus pataikėme į "štangas". Antrame irgi turėjome daug progų, bet įmušti taip ir nepavyko", - pasakojo Adomas.

"Titanų" atstovas Gvidas Širvys prisipažino, kad emocijos po tų rungtynių taip pat dvejopos: "Iš vienos pusės džiaugiamės, kad pagaliau iškovojome bent tą pirmą tašką, nes vienu momentu atrodė, kad rungtynių kontrolė slysta mums iš po kojų. Tačiau iš kitos pusės, visada žengiame į aikštę tikėdamiesi išplėšti pergalę, nors, kiek tai būna realu - patys nežinome, nes pažįstame vos kelias komandas."

Pagrindinė "Titanų" problema kol kas išlieka tai, kad jie sunkiai renkasi į rungtynes ir niekaip negali sužaisti optimalia sudėtimi.

"Dėl šių priežasčių kol kas nežinome savo potencialo. Dabar laukia susitikimai su komandomis, kurios kitus mindo - "Tera" ir "Rieše" - todėl reikia surinkti pajėgiausius žaidėjus ir duoti kovą", - tvirtino Gvidas.

 

4 turas (sausio 11 d.)

Vienvalde turnyro lydere tapusi "Teros" komanda (9 tšk.) ateinantį trečiadienį egzaminuos "Titanus" (1 tšk.). Pastarieji galimybių turės tik tuo atveju, jei pagaliau surinks pajėgiausius savo žaidėjus.

"Riešė-Lindab" (6 tšk.) ir "SKK Oniksas" (6 tšk.) aršiai grumdavosi vasaros sezono metu, dabar atėjo laikas išsiaiškinti santykius ir Žiemos MFL. Pergalė "Oniksui" leistų kilti iki antrosios pozicijos, bet "Riešė" nelinkusi pralaimėti du kartus iš eilės. Per kitas 4 turo rungtynės susikibs "Mėgėjų sporto centras" (1 tšk.) ir AFK (3 tšk.).

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Vitalij Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Ugnius Olišauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Vytenis Ruzgas Komanda:FK Alytis
0 1
Aleksandr Voiško Komanda:FK Granitas 3
0 1
Erik Sinica Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Denis Vlasov Komanda:FK Riešė
0 1
Oleg Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Mykolas Adamavičius Komanda:FK Alytis
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: