2018-03-02

2018 Žiemos MFL čempionato apžvalga: mintys apie pasibaigusį ir artėjantį sezoną

Jau prieš daugiau nei savaitę 2018 metų Žiemos MFL čempionatas pasiekė finišo tiesiąją, kurią pirmi kirto FK „Riešės“ futbolininkai.

Įspūdingas ir tikrai įnirtingas sezonas sukūrė daug gražių ir įsimintinų akimirkų bei įspūdžių. Atslūgus emocijoms ir mintims jau krypstant link artėjančio MFL pavasario - rudens čempionato sezono, MFL.lt susisiekė su keliomis Žiemos MFL čempionate žaidusiomis komandomis, kurios noriai pasidalino savo pastebėjimais apie neseniai pasibaigusį žiemos sezoną.

Čempionai – FK „Riešė“

Po pirmų penkių turų FK „Riešė“ ekipa dar buvo ant trečiojo laiptelio, bet antrąją sezono dalį jie sužaidė idealiai – penkios pergalės iš tiek pat galimų, o tai padėjo čempionų titulą iškovoti antrus metus iš eilės.

Kur buvo „FK Riešė“ paslaptis? Tokios nėra! Bent jau taip sako komandos vadovas Tomas Guiskis, kuris tikina, kad antrąją Žiemos MFL čempionato dalį jie stengėsi žaisti taip pat, kaip ir pirmąją.

„Savo žaidime nieko nekeitėme ir žaidėme tą žaidimą, kurį visada bandome žaisti“, – teigė T. Guiskis.

Tiesa, du dalykus T. Guiskis pabrėžė - tai komandinis žaidimas ir prie ekipos prisijungęs naujokas Mykolas Kaveckas.

„Turime naujoką Mykolą Kavecką, kuris prisijungė antrajame rate bei smarkiai prisidėjo prie komandos pergalių, bet mūsų pagrindinis ginklas – komandinis žaidimas“, – sakė FK „Riešė“ vadovas.

Tai, kad minėtas M. Kaveckas tapo labai svarbus komandai ir tikrai svariai prisidėjo prie aukso, parodo statistika – vos 4 rungtynės, o net 12 įmuštų įvarčių ir antra vieta rezultatyviausiųjų sąraše.

Aukštus tikslus sau „FK Riešė“ kels ir pavasario - rudens čempionate. Kaip sakė T. Guiskis: „Mūsų tikslas – kaip daugumos komandų – nugalėti, o kaip mums seksis, sužinosime labai greitai“.

Iki naujojo MFL pavasario - rudens čempionato pradžios liko mažiau nei mėnuo, o kol dar yra laiko, FK „Riešė“ gali pasidžiaugti Žiemos MFL čempionų vardais. Kol kas komanda šio triumfo dar nešventė, bet pažadėjo, kad greitai tikrai tai padarys!

Vicečempionai – SKK „Oniksas“ 

Įpusėjus Žiemos MFL sezonui SKK „Onikso“ vyrukai buvo pirmi, bet užleido lyderio poziciją, prarasdami kelis svarbius taškus ir galiausiai liko su sidabro medaliais. Tačiau antra vieta tikrai nėra prasta ir „Onikso“ ekipa džiaugėsi pasiektais rezultatais.

Komandos vadovas Edvardas Ruskan pabrėžė, kad būtent dvikova su FK „Rieše“ nulėmė čempionato nugalėtoją, tačiau jis taip pat mano, kad galutinė turnyrinė lentelė yra dėsninga. 

„Antra vieta yra kiek liūdnesnė nei trečia, bet medalis yra medalis. Pirmos vietos likimas praktiškai sprendėsi likus dviems turams iki pabaigos, akistatoje su „Rieše“. Ten, esant rezultatui 3:3, turėjome neblogą šansą nugalėti, bet sėkmė nusišypsojo varžovams“, – apie turbūt svarbiausią čempionato mačą kalbėjo E. Ruskan.

„Viskas dėsninga, tuo labiau, kad „Riešės“ komanda pasikeitusi, pasipildžiusi pajėgiais žaidėjais. Mes patys žiemą turėjome labai ribotą pasirinkimą – iki 10 žmonių ir tikslas buvo palaikyti sportinę formą, o jei pavyktų ir laimėti - tai būtų labai gerai. Tačiau sidabras irgi blizga!“, – linksmesne nata užbaigė E. Ruskan.

Nors SKK „Oniksas“ liko antras, tačiau savo gretose jie turėjo rezultatyviausią sezono žaidėją – Arminą Lapinską, kuris per 10 rungtynių pelnė net 22 įvarčius. Įspūdingai žaidęs puolėjas savo komandoje yra laikomas Harry Kane’u, o jo įvarčiai džiugina kiekvieną „Onikso“ narį.

„Arminas yra mūsų Harry Kane’as! Vienas stabiliausių mūsų žaidėjų, kuris, atrodo, dar neišnaudojo viso savo potencialo ir kuriam linkime nesustoti ir džiuginti mus savo įvarčiais. Pasibaigus paskutinėms rungtynėms visi turbūt labiau džiaugėsi ne antra vieta, o Armino prizu. Tačiau be Armino norėčiau išskirti ir kitus saugus bei puolėjus, kurie noriai dalinosi perdavimais su Arminu“, – gražiais žodžiais apie savo rezultatyviausią žaidėją atsiliepė E. Ruskan.

Užbaigdamas „Onisko“ vadovas prakalbo ir apie artėjantį pavasario - rudens čempionatą bei taurės rungtynes: „Taurės varžybų labai nesuplanuosi. Prieš dvejus metus kritome jau pirmajame etape, o štai praeitais metais nužygiavome iki finalo - tai tik parodo, kad taurės turnyras yra labai nenuspėjamas.

Kalbant apie čempionatą, tai jis kiekvienais metais tampa vis pajėgesnis. Šiemet, atėjus VDA ir VFM komandos, lengviau tikrai nebus. Tradiciškai pasakysiu, kad pirmas tikslas bus neiškristi, o antras – džiaugtis futbolo švente kiekvienose rungtynėse“, – pokalbį užbaigė E. Ruskan.

Bronzininkai – FK „Alytis“

Tokio debiuto turbūt norėtų daug kas. Jau pirmu bandymu atsistota ant prizininkų pakylos ir nors medalis ne grynuolis, bet šis metalų lydinis (bronza) sporte yra tikrai vertinamas. 

Visgi alytiškių ekipa sau kėlė dar aukštesnius tikslus ir taikėsi į auksą, bet keli skaudūs pralaimėjimai jiems to padaryti neleido.

Komandos vartininkas, einantis ir vadovo pareigas, Mykolas Adamavičius sezoną reziumavo taip: „Na taip, debiutas neprisvilo tačiau tikrai manome, kad galėjome ir geriau debiutuoti. Tikrai taikėmės į aukščiausią apdovanojimą, bet prarasti taškai svarbiose rungtynėse nulėmė, jog finišavome treti. Nesame nusivylę, bet per daug taip pat nedžiūgaujame“.

Žiemos MFL čempionato naujokų buvo paklausta ir apie įsimintiniausią dvikovą. FK „Alyčio“ ekipai tai buvo paskutinės sezono rungtynės, kuomet futbolo meistriškumą reikėjo demonstruoti spaudžiant nemažam šaltukui.

„Įsimintiniausios rungtynės turbūt buvo paskutinės, nes tada buvo tikrai labai šalta (- 12º C), bet tai mums nesutrukdė iškovoti bronzos medalių“, – sakė M. Adamavičius.

Debiutavę Žiemos MFL čempionate, FK „Alytis“ ketina pasirodyti ir pavasario - rudens čempionate. Šiuo metu komanda yra renkama ir jei komplektacija bus užbaigta, FK „Alytis“ ketina dėl medalių pakovoti ir šiose pirmenybėse.

„Taip, galimybę žaisti pavasario - rudens čempionate tikrai svarstome. Šiuo metu vyksta komandos komplektacijos darbai, bet šiai ekipai yra keliami tik patys aukščiausi tikslai“, – ambicijomis tryško M. Adamavičius.

Mediniai medaliai – FK „Tera“

Po pirmų penkių rungtynių „FK Tera“ buvo ant antrojo laiptelio, bet jau tada ekipa atvirai kalbėjo, kad didelių tikslų Žiemos MFL čempionate sau nekelia. Ambicijų stoka aiškiai pasimatė antrojoje sezono pusėje, todėl galiausiai „Tera“ žaidėjai liko šalia pjedestalo – ketvirtoje vietoje.

Komandos vadovo Liudviko Veličkos toks rezultatas tikrai per daug nenuliūdino ir svarbiausia buvo tai, kad žaidėjai galėjo net žiemą pasimėgauti futbolu.

„Kiekvienas papildomas užsiėmimas, suteikiantis kažkiek įvairenybės, bei kai darai tai, kas tau patinka, duoda tik teigiamą rezultatą. Gal viskas susiklostė ne taip, kaip norėtasi, bet užtenka rezultatų. Svarbiausia buvo Žiemą nesustot ir bent kažkiek pajudėti, pakonkuruoti su kitomis ekipomis“, – savo sezono reziumė pateikė L.Velička.

Ketvirtoje vietoje likusi „FK Tera“ nebuvo linkusi išskirti, kuri komanda šių metų sezone buvo stipriausia, kadangi sunku žaisti buvo su visomis ekipomis.

„Žiemos MFL čempionate daugiau žaidė mūsų senjorai. Prieš visas komandas buvo atiduota tiek pat jėgų. Mums pasirodė, kad visų ekipų lygis buvo panašus, todėl kažką išskirti būtų sudėtinga. Kaip ir minėjau, prieš bet kurią ekipą atidavėme visas jėgas, bet galbūt kartais pritrūkdavo šiek tiek sėkmės“, – pokalbį užbaigė L.Velička.

Antri (nuo galo) – FK „Granitas 3“

Pirmi penki turai – 7 taškai. Likę penki turai – vos 3 taškai. Daugiau nei dvigubai sumažėjęs taškų kraitis ir nulėmė tai, kad FK „Granitas 3“ sau keliamo tikslo neįvykdė ir kovoti dėl medalių jiems nepavyko. 

Tiesa, antrąją sezono pusę „Granitas 3“ pradėjo puikia pergale prieš „Terą“ (8:2), bet po to sėkmingas žaidimas staiga pasibaigė ir buvo pralaimėti visi likę keturi mačai. Pralaimėta buvo ir dublerinei komandai trylikos įvarčių fiestoje (6:7).

Užsirišęs taškų maišas privertė „Granito“ ekipą likti ant priešpaskutinio laiptelio ir aplenkti tik tą pačią dublerinę komandą. 

Šeštoji vieta – FK „Granitas 3“ (dubleriai)

Dublerinė „Granito 3“ komanda tapo vienintele, kurios pozicija turnyrinėje lentelėje nepasikeitė, lyginant užimamą vietą po pirminių penkių turų ir sezono pabaigos. 

Nors antrojoje sezono pusėje FK „Granitas 3“ dubleriai iškovojo net keturis kartus daugiau taškų nei per pirmas penkias rungtynes, tokia statistika realios naudos neatnešė ir Žiemos MFL sezoną dublerinė ekipa užbaigė autsaiderio vietoje.

2018 m. Žiemos MFL čempionato galutinė turnyrinė lentelė:

V Komanda R Per Lyg Pra + - +/- T
1 FK Riešė 10 8 0 2 39 15 +24 24
2 SKK Oniksas 10 6 1 3 49 28 +21 19
3 FK Alytis 10 5 1 4 35 27 +8 16
4 FK Tera 10 4 1 5 24 39 -15 13
5 FK Granitas 3 10 3 1 6 35 44 -9 10
6 FK Granitas 3 (dubleriai) 10 1 2 7 27 56 -29 5


#JūsŽaidžiate

 

#ŽiemosMFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Denis Vlasov Komanda:FK Riešė
0 1
Oleg Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Mykolas Adamavičius Komanda:FK Alytis
0 1
Teisis Leskauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Linas Krasauskas Komanda:FK Granitas 3
0 1
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Artūras Lebedevas Komanda:FK Tera
0 1
Dominykas Vasiliauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: