2016-09-28

A divizionas: Atgimstantis "Užupis" kyla į kovą

Prieš trečiąjį ratą MFL A divizione aktualiausias klausimas - ar kas nors pristabdys "El Dorado", ar šie užsitikrins nugalėtojų titulą dar nesulaukus čempionato pabaigos? Didesnė intriga verda kovoje dėl trečiosios vietos. Aiškus pagyvėjimas juntamas ir kovoje dėl išlikimo: "Juventus.lt" bei "Užupis" nenori tapti tomis dviem komandomis, kurioms teks išlėkti į B divizioną ir dabar pradeda lemiamą sezono spurtą.

REZULTATAI. "FK Užupis" - "Riešė-Lindab" 4:0 (2:0); "El Dorado" - "Mėgėjų sporto centras" 10:2 (5:0); "FK Juventus.lt" - "FK Fortitudo" 4:4 (0:1).

ČEMPIONŲ LYGA. Vienos rungtynės 14 ture neįvyko - nežaidė "SKK Oniksas" ir "Eagle Team-Frega". Pastaroji komanda rungtyniavo EMF Čempionų lygos turnyre Slovėnijos mieste Maribore. Ten mūsų "Ereliai" taškų nepelnė, tačiau pergalių niekam lengvai nedalino. "Eagle Team" pasirodymui dėmesio skyrė ir šalies žiniasklaida.

Plačiau apie "Eagle Team-Frega" pasirodymą Maribore ir komandoskapitono mintis galima paskaityti čia.

Pirmasis Čempionų lygos turnyras Maribore baigėsi Vengrijos komandos Budapešto "Adamis Se-Mad Dogs" triumfu. Varžybų organizatoriai apie finalinę turnyro dieną susuko visai patrauklų klipą, puikiai atspindintį mažojo futbolo kovų dvasią.


LYDERIAI. O tuo tarpu 2017-aisiais EMF Čempionų lygoje dalyvausianti "El Dorado" komanda žaibo greičiu artėja prie A diviziono nugalėtojų titulo. Praėjusiame ture jie 10:2 susitvarkė su problemų purtoma "Mėgėjų sporto centro" komanda. "El Dorado" lyderiai Darius Pupliauskas ir Martynas Rašinskas šiame mače draugiškai pelnė po 3 įvarčius. Iš viso šį sezoną jie yra pasižymėję po 23 kartus ir snaiperių įskaitoje drauge su "SKK Onikso" žaidėju Arminu Lapinsku dalinasi 1-3 vietomis.

Žaisti šias rungtynes "El Dorado" buvo taip nyku ir nuobodu, kad mušdami įvarčius jie didelio džiaugsmo bei emocijų nedemonstravo, o pasižymėjus varžovams - nepašykštėjo gausių plojimų.

"Mėgėjų sporto centras" šį kartą susirinko, keitimų turėjo, po mačo bandė juokauti, bet neslėpė - situacija labai bloga. Rudens sezono etape MSC prapylė visus 4 mačus, praleido 29 įvarčius.

Stengdamasis padėti išspręsti problemas, pasiūliau jiems apsilankyti bažnyčioje. "Geriau alaus stalą", - atkirto šie. Taigi, reikia tikėtis, kad komandinę dvasią sustiprinę viena kita pinta alaus, Mėgėjai dar sugrįš į kovą.

ATGIMIMAS. Po vasaros pertraukos iš gilios duobės ėmė ropštis "Juventus.lt" komanda, o taip pat gyvybės ženklus pradėjo rodyti ir "Užupis". Po dviejų pergalių iš eilės jie per 6 taškus priartėjo iki saugios 6 pozicijos. Praėjusį ketvirtadienį žaliai balti 4:0 sutriuškino "Riešės-Lindab" komandą.

"Pagaliau pradėjome rinktis į rungtynes taip, kaip turėjome rinktis visada. Ateina visi žaidėjai, turime keitimų. Tikimės, kad taip rinksimės visada. Tuomet bus galima pakovoti dėl išlikimo", - tvirtino komandos vadovas Povilas Ramašauskas.

Bet rungtynes su "Rieše" užupiečiai pradėjo sunkiai, niekaip nepalaikydavo kamuolio ir turėjo atmušinėti varžovų atakas. Vis tik 15 min. po apmaudžios vartininko klaidos užupiečiui Ernestui Bublevičiui pavyko įgrūsti kamuolį į vartus - 1:0. Šis įvartis aiškiai išbalansavo Riešės komandos žaidimą. Prieš kėlinio pabaigą po atakos kraštu Arnoldas Čepkauskas padvigubino rezultatą.

"Riešė" pakeitė vartininką ir į vartus stojęs vaikinas atliko keletą įspūdingų šuolių. Tačiau tuo pačiu sudegino ne vieną nervų ląstelę - kad ir kaip jis rėkė bei pyko, gynėjai niekaip nesugrįždavo laiku gintis ir suteikdavo varžovams daug progų. "Užupis" jomis naudojosi. 31 min. po kampinio įmušė Karolis Čiepa. Tas pats žaidėjas mačo pabaigoje padėjo tašką (4:0). "Riešės" puolimas šiame mače atrodė bedantis, be minties, daug atakų baigdavosi tolimais smūgiais virš vartų.

"Nebuvo pergalė tokia lengva, kaip gali pasirodyti iš rezultato. Pradžioje žaidėme be keitimų, vėluodami ir lyg nesavomis kojomis, tad susispaudėme gynyboje. Tačiau pagrindinė pergalės priežastis buvo gera gynyba, nes varžovai puolime neturėjo progų", - pažymėjo Povilas.


PYKTIS. "Juventus.lt" ir "FK Fortitudo" komandos pastaruoju metu žaidžia smagiai. Linksmybių netrūko ir tarpusavio susitikime, pasibaigusiame rezultatyviomis lygiosiomis 4:4. Visai kaip 13 turo mače su "SKK Oniksu", "Juventus.lt" leido varžovams įmušti tris įvarčius ir pirmauti 0:3. "Fortitudo" artėjo link pergalės, tačiau sužaidė tragišką atkarpą nuo 36 iki 47 minutės: trys Roberto Lipnevičiaus bei vienas Ivano Simonovo įvartis leido juodai baltiems persverti rezultatą 4:3. Ir vis dėl to, galutinį žodį tarė "Fortitudo" - Pauliaus Karoblio įvartis leido jiems išplėšti tašką - 4:4.

Po rungtynių "Juventus.lt" nariai buvo labai pikti - 13 ture paskutinėmis minutėmis pralaimėta, dabar tokiu pačiu būdu nuplaukė pergalė prieš "Fortitudo".

"Suprantu tokią komandos reakciją, nes po daug emocinių ir fizinių jėgų atėmusio "comebacko" sunku susitaikyti su tokiu rezultatu, - tvirtino "Juventus.lt" vadovas Andžejus Polinskis. - Tikiuosi, kad pagaliau padarysime išvadas ir daugiau nereikės rungtynių pabaigoje iš paskutiniųjų vytis varžovus. Stengsimės subalansuoti savo žaidimą, kad nebūtų didelių bangavimų."

Džiaugsmo nebuvo ir "Fortitudo" stovyklavietėje.

"Galime kaltinti tik patys save, nes nerealizavome savo progų. Jau antro kėlinio pradžioje galėjome užsitikrinti ramias rungtynes, bet taip neįvyko", - sakė šios komandos vadovas Gabrielius Butkevičius.

Vis tik jis sugebėjo įžvelgti ir pozityvo - "Fortitudo" pagaliau pelnė taškus po keturių pralaimėjimų serijos. "Viskas eina į gerąją pusę. Jau nepralaimėjome, žaidime atsirado daugiau drausmės. Kitose rungtynėse imsime pergalę", - tvirtino Gabrielius.

15 TURAS. Jei trečiame rate neįvyks nieko stebuklingo, 1 ir 2 vietų likimas A divizione veikiausiai jau nuspręstas. Užtat kovoje dėl 3-iosios pozicijos viskas dar prieš akis. Net jei "SKK Oniksas" pralaimėtų atidėtas rungtynes "Eagle Team", vis tiek turėtų 3 taškų pranašumą prieš konkurentus. O tie konkurentai - "Riešė", "Fortitudo" ir "MSC" pastaruoju metu turėjo daugiau problemų, nei progų pasidžiaugti savo žaidimu.

Trečiąjį ratą "SKK Oniksas" (20 tšk.) pradės su "El Dorado" (40 tšk.). Ankstesniuose ratuose "Oniksas" prieš lyderį krito 2:5 ir 0:6, tad šį kartą bent taškas būtų geras rezultatas.

Iš Slovėnijos sugrįžę "Eagle Team-Frega" (30 tšk.) į MFL kovų sūkurį ners akistata prieš "Fortitudo" (30 tšk.). Pastarieji pažadėjo "imti pergalę", tad žodžio reikia laikytis. "Užupio" (10 tšk.) ir "Juventus.lt" (11 tšk.) kova bus žūtbūtinė, nes pralaimėjusi komanda gali rezervuotis vieną iš dviejų kelialapių į B divizioną. "Mėgėjų sporto centras" (16 tšk.) kovoje prieš "Riešę" (17 tšk.) turės šansą įrodyti, kad rezultatas 1:9 prieš dvi savaites buvo nesusipratimas.

Visų susitikimų pradžia ketvirtadienį - 19.30 val.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: