2016-11-14

C divizionas: Paskutiniame ture antrąją vietą pagriebė "Western Union Foundation"

MFL pirmenybių C divizione nugalėtojų titulą seniausiai buvo užsitikrinusi VDA komanda, o lenktynėse dėl kitų prizinių vietų virė arši kova iki pat paskutinio teisėjo švilpuko. Paskutiniame ture antrąją vietą ir kelialapį į aukštesnį B divizioną pačiupo "Western Union Foundation". Po įspūdingo sezono pabaigos sprinto trečias finišavo "FK Eksperimentas", o "FC Rabobank" po paskutinio 21 turo apmaudžiai liko be nieko.

REZULTATAI. "Western Union Foundation" - "FC Rabobank" 4:2 (2:2); "FK Eksperimentas" - "WorldOne United" 2:1 (1:0); VDA - "FK Volcano" 7:3 (4:2); "FK Perkūnas" - "FK Stickers" 3:7 (1:1).

SIDABRAS. Prieš paskutinio turo kovas "Western Union" padėtis buvo paprasta - mače su "Rabobank" jiems tereikėjo lygiųjų, kad pavyktų išsaugoti antrąją poziciją, pelnyti "sidabrą", ir - bilietą į išsvajotąjį B divizioną. Bet finansininkai rungtynes pradejo nesėkmingai ir po 16 minučių jų oponentai buvo priekyje 2:0. Tačiau tokia pradžia neprivertė panikuoti "Western Union" - jie jautė, kad gali pasiekti norimą rezultatą, kadangi varžovai dėl įvairių problemų turėjo vos vieną keitimą. Tereikėjo kantriai laukti savųjų šansų. Dar pačioje pirmo kėlinio pabaigoje geltonai juodi sugebėjo išlyginti rezultatą. O 30 min. po Tomo Lenceso įvarčio tapo padėties šeimininkais - 3:2. Kai 43 min. raudoną kortelę prieš save išvydo "Rabobank" narys Valdemaras Tunkevič, tapo aišku, jog oranžiniai jau neišsigelbės. Ir Roberto Ionescu tikslus smūgis mačo pabaigoje padėjo tašką - 4:2.

"Tai buvo mažasis finalas. Jį pradėjome nesusikaupę, nepripratę prie kietos ir slidžios dangos, todėl praleidome įvarčius. Bet kovojome iki galo ir pasiekėme norimą rezultatą. Pergalę lėmė tai, kad turėjome daugiau keitimų, mažiau emocingai reagavome į teisėjo švilpukus ir tiesiog buvome geresni", - pažymėjo "Western Union" vadovas Aurimas Andrulis.

Anot jo, svarbiausia, kad pavyko pasiekti pagrindinį sezono tikslą - patekti į B divizioną. Nors vienu metu ši užduotis atrodė sunkiai pasiekiama, kai "Western Union" spalį patyrė trijų pralaimėjimų seriją.

"Iš tiesų, vienu metu atrodė, kad dar metus teks praleisti C divizione. Bet susikaupėme ir pasiekėme tai, ko tikėjomės", - tvirtino Aurimas.


TUŠČIOMIS. Kaip visuomet nemaloniausia vieta yra 4-oji. Ir ją šiemet teko užimti "FC Rabobank" komandai. Nors dar prieš kelias savaites "užsieniečiai" buvo pagrindiniai pretendentai į antrąją vietą. Jų pozicijos dar labiau sutvirtėjo po pergalės prieš VDA (4:3). Bet po to sekė netikėta nesėkmė mače su "FK Perkūnu" (4:5), vėliau pralaimėta labai svarbi dvikova "FK Eksperimentui" (0:3) ir galiausiai - "Western Union". Visa tai lėmė, kad vietoje medalių "FC Rabobank" C divizione liko tuščiomis.

"Čempionatas susideda iš 21 rungtynių, ne tik iš paskutinės dvikovos, kurią pralaimėjome, - tvirtino komandos vadovas Fabio Sagliocco. - Didžiuojuosi savo komanda. Tai buvo pirmasis mūsų sezonas MFL ir mes įrodėme, kad galime laimėti prieš bet kurią komandą. Deja, taip pat prarasdavome lengvus taškus, kai to nesitikėdavome. Ir tai buvo didžiausia mūsų problema."

Skaudu išleisti medalius paskutiniame ture, bet Fabio dėl to per daug nesielvartavo: "Sveikiname nugalėtojus ir jau žvelgiame į kitą sezoną, kuriame reikės pasimokyti iš klaidų. Taip pat norime padėkoti organizatoriams už puikų sezoną. Tikrai susimatysime kitais metais."

BRONZA. Dabar, kai viskas jau pasibaigė, mes žinome, kad po lygiai taškų surinkus "FK Eksperimentui" ir "FC Rabobank", trečioji vieta dėl palankesnio tarpusavio mačų santykio būtų atitekusi "FK Eksperimento" komandai. Tačiau žaliai balti nežinojo, kaip sekasi žaisti "Rabobank". Jie tik žinojo, kad patiems žūtbūt reikia nugalėti autsaiderį "WorldOne United". Ir ta pergalė buvo nagais bei dantimis išplėšta - po Edgaro Kalkio įvarčio pačią paskutinę mačo minutę (2:1).

Beje, "Eksperimento" vyrai gana retai savo atakas baigdavo akcentuotais smūgiais į vartus. Kamuolį jie kontroliavo ilgai, tačiau dažniausiai su tuo kamuoliu norėdavo įbėgti į vartus. Tai ir lėmė tokias nervingas rungtynes.

"Žinojome, kad rungtynės bus nelengvos, kadangi jose mums sprendėsi medalių likimas. Taigi, bėgančios minutės ir karštligiškas noras kuo greičiau įmušti mums šiek tiek kišo koją, - pripažino "Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas. - O varžovai žaidė atsipalaidavę ir be nervų, nes jiems šios rungtynes buvo tik principo ir garbės reikalas."

Sezonas "Eksperimentui" buvo kaip reta įdomus. Pirmoje jo dalyje sėkmingus rezultatus keisdavo nuopuoliai, tad komanda ilgai sukosi apie turnyro lentelės vidurį. Reikalai ėmė taisytis rudenį, kai eksperimentatoriai aklinai suklijavo savo gynybą ir ėmė skinti vieną pergalę po kitos. Penkių pergalių serija ir per ją tik vienas praleistas įvartis leido išplėšti bronzos medalius.

O jeigu jie taip būtų žaidę viso sezono metu?

"Jei taip būtume žaidę visą sezoną, su fortūnos pagalba, manau, galėjome ne tik antrąją, bet ir pirmąją vietą užkabinti, - tvirtino Stasys. - Bet komandai, kuri kartu žaidžia tik antrą sezoną, laimėti trečiąją vietą yra labai geras pasiekimas."

NUGALĖTOJAI. Prieš mėnesį C diviziono nugalėtojų titulą užsitikrinusiai VDA komandai ir paskutinis turas nieko nelėmė, bet jie pratęsė savo įspūdingą rezultatyvumo seriją, 7:3 pranokdami "FK Volcano" komandą. Dalininkai visų rungtynių metu kontroliavo situaciją ir varžovams neleido nė minutei pagalvoti apie galimus taškus.

MFL varžybose debiutavusi VDA komanda pasirodė nuostabiai: 57 taškai iš 63 galimų, +19 taškų atotrūkis prieš persekiotojus ir 102 pelnyti įvarčiai (vid. 4,86). Ar buvo galima tikėtis kažko panašaus balandį, prasidedant minifutbolo kovoms?

"Labai sunku atsakyti, nes nežinojome, ko tikėtis. Ėjome čia apsižvalgyti. Po šaltojo meto sezono pavasarį nenorėjome išsiskirstyti, tad MFL mūsų istorijoje atsirado laiku ir vietoje. Dar prieš keturis turus žiūrėdami į lentelę manėme, kad pasiekti 100 įvarčių ribą bus labai sunku. Džiugu, kad pavyko. MFL varžybos mums suteikė naujų spalvų. Manome, kad ir patys jų įnešėme lygos gyvenimui", - teigė VDA atstovas Artūras Žarnovskis.

SNAIPERIS. VDA komandos atstovui atiteko ir rezultatyviausio žaidėjo prizas. Juo tapo 28 įvarčius per 15 mačų pelnęs Gediminas Skrockas. Į snaiperių įskaitos lyderius Gediminas įsiveržė po puikaus finišo, kai per 3 turus pelnė 12 įvarčių. Net 7 iš jų - į "Stickers" vartus. Nuo G.Skrocko nemažai atsiliko Robertas Ionescu iš "Western Union" ir Marius Volodka iš "Eksperimento" (po 22) bei "Volcano" atstovas Romualdas Andruškevič (21).

SVAJOTOJAI. Save taip pavadino "FK Volcano" atstovai. Ilgokai jie mąstė apie prizines vietas, bet svajonės subyrėjo likus maždaug 3-4 turams iki varžybų pabaigos. Pasvajoti apie trejetuką jiems leido nebloga pirmoji sezono dalis, kuomet per 10 turų pavyko surinkti 16 taškų. Bet rudens ratas ir tik 7 taškai per 11 mačų viską sustatė į vietas. Finiše - 6-oji pozicija.

"Viso sezono metu buvome optimistais ir svajotojais, todėl dėl prizinių vietų mums nedaug trūko. O tiesą sakant, esame patenkinti debiutiniu sezonu, bet ateityje sieksime aukštesnių vietų", - pažymėjo "Volcano" vadovas Tomašas Derkač.

NESĖKMĖ. "FK Stickers" savo sezoną baigė solidžia pergale 7:3 prieš "FK Perkūną", tačiau tai leido jiems užimti tik 5-ąją vietą. "Stickersų" sezonas priminė "Volcano" žaidimus, tik nepasisekė jiems labiau. "Stickers" sudėtingai pradėjo savo kovas MFL, turėjo laukti šešis turus, kol paragavo pirmosios pergalės. O po to įsibegėjo ir ėmė kopti aukštyn. Bet visus reikalus sujaukė nesėkmingas ruduo ir nesėkmės kovoje su tiesioginiais konkurentais. Apibendrinant - ši komanda galėjo likti ir antra, galėjo ir penkta. Liko penkta.

"Sezonas turėtų būti teigiamas, nes mums tai buvo nauja patirtis tokiame turnyre. Galėjome netgi kabintis už antrosios vietos, bet išleidome per daug pergalių. Ne kartą pirmavome 2-3 įvarčiais, tačiau rungtynes pabaigdavome lygiosiomis. Kitąmet rezultatai turi būti geresni", - tvirtino "Stickers" vadovas Ruslanas Daškevičius.

NUOVARGIS. Jis atsiliepė "FK Perkūno" komandos rezultatams. Jau nuo sezono pradžios jie nusėdo lentelės apačioje ir tęsė lenktynes tik dėl priešpaskutinės vietos. Reikia pasakyti, kad "FK Perkūnas" kartais nusipelnydavo daugiau taškų, bet sėkmingai pradėjęs rungtynes, neišsaugodavo pranašumo, arba staiga praleisdavo kelis įvarčius ir viskas tuo pasibaigdavo.

"Sezonas nebuvo toks, kokio tikėjomės. Tikėjomės būti ties lentelės viduriu, bet išėjo, kaip išėjo. Galbūt turnyras truputį per ilgas. Nes visi fiziškai ir morališkai pavargsta. Ypač tuomet, kai nuolat pralaimi", - įsitikinęs "FK Perkūno" vadovas Regimantas Letukas.

CHAOSAS. Tokiu žodžiu savo sezoną apibendrino "WorldOne United" komandos vedlys Victoras Cachay. 10 taškų per 21 rungtynes ir paskutinė vieta C divizione džiuginti negali.

"Sezonas chaotiškas su daug neaiškumų. Pradėjome su gera žaidėjų grupe, bet po to ėmėme prarasti tuos žaidėjus ir tai komandos žaidime lėmė tą chaosą prieš vasaros pertrauką, - pasakojo Victoras. - Po vasaros keli ekipos nariai pagaliau prisijungė, todėl pradėjome žaisti geriau, tapome konkurencinga komanda, galinčia kovoti su visais. Tikiuosi, kad išlaikysime šį branduolį, sulipdysime jį, ir kitų metų sezonas bus labiau sėkmingas."


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: