2017-04-19

MFL III turas: Ką pasirinks S.Danisevčius?

Minifutbolo komandos palengva įsibėgėja 2017 metų sezone. Ketvirtadienį (balandžio 20 d.) bus žaidžiamas trečiasis MFL turas, jame vyks visos dešimt tvarkaraštyje numatytų dvikovų. Turą pradės B diviziono dalyviai, po to į aikšteles žengs A diviziono komandos. Dešimt rungtynių Fanų stadione - dešimt savitų intrigų.

***

Pagrindiniu A diviziono įvykiu dera laikyti "Eagle Team-Žibinto" (3 tšk.) ir "FK Riešės-Lindab" (6 tšk.) akistatą. O esminis intrigos "kaltininkas" joje - treneris Stanislovas Danisevičius. "Riešės-Lindab" komandai tobulėti padedantis specialistas šį pavasarį konsultuoja ir "Eagle Team-Žibinto" futbolininkus. Pirmieji darbo vaisiai matyti iš karto - "Ereliai" praėjusią savaitę iškovojo MFL Supertaurę.

Tad kurios komandos stovyklą pasirinks treneris ketvirtadienį? "Riešės" kapitonui Tomui Guiskiui klausimų čia nekyla: "Jokių svarstymų, kas nukonkuruos ar kas bus. S.Danisevičius iš "Riešės" tikrai niekur nepabėgs. "Eagle Team"... Tegul džiaugiasi kol gali."

Praėjusiais metais "Eagle Team" laimėjo visas trejas tarpusavio rungtynes (3:2, 4:2 ir 2:0), tačiau tikrai negalėtų pasigirti, kad kurios nors iš jų buvo lengvos. Priešingai: pirmųjų rungtynių atomazgoje "Riešė" prarado progą išlyginti rezultatą nerealizuodama baudinio; antrose "Eagle Team" teko kapstytis naikinant 2 įvarčių atsilikimą; o trečiose vicečempionai savo pranašumą įtvirtino tik likus žaisti 6 minutes. Taigi, trenerio klausimas ir tarpusavio šių komandų mačų priešistorė ketvirtadienį mums žada rimtą kovą.

Neturėtų būti nuobodu ir A diviziono debiutantų mače, kur "FK Spartakas" (3 tšk.) susigrums prieš "FC IndEx" (4 tšk.). Tik su sąlyga, jei spartakiečiai vėl žais drausmingai, kaip buvo mače su Mėgėjais. "Mūsų laukia labai motyvuoti ir labai pavojingi varžovai. Ir jie yra aiškūs mačo favoritai, nes mes niekaip negalime surinkti optimalios sudėties. Kovosime, bet kaip išeis, nežinia", - sakė "Spartako" kapitonas Dmitrijus Raksa. Gudravimas?

Čempionai "El Dorado" (0 tšk.) dar laukia pirmosios pergalės ir ją galės iškovoti mače su "FK Rytu" (3 tšk.). Pradėti laimėti reikia jau dabar, nes po to varžovus pavyti bus sunku. Ir "El Dorado" tą puikiai supranta patys.

Kažkada tikrai laimės ir "MSC-Hilltown" (0 tšk.), o galbūt tai nutiks jau III turo kovoje su "FK Eksperimentu" (3 tšk.). Nors praleido 9 įvarčius, nereikia pamiršti, kad "Eksperimentas" žaidė su vienomis stipriausių MFL komandų "SKK Oniksu" ir "El Dorado". Paprastai jie ginasi kompaktiškai ir be panikos, tad jeigu MSC vėl puls be galvos - problemos garantuotos.

Nedidele MFL klasika virstančioje poroje susitiks "SKK Oniksas" (3 tšk.) ir "FK Fortitudo" (4 tšk.). Praėjusią savaitę "IndEx" penkiais įvarčiais apnuogino "Fortitudo" gynybos spragas. Tokios bėdos kol kas nekankina "SKK Onikso", per 2 turus praleidusio 2 įvarčius. Pastarųjų dviejų sezonų balansas 3-0-2 "SKK Onikso" naudai ir jokių lygiųjų.

A diviziono III turo rungtynės:

20.30 val. "SKK Oniksas" - "FK Fortitudo"; "FK Spartakas" - "FC IndEx"; "El Dorado" - "FK Rytas"; "Eagle Team-Žibintas" - "FK Riešė-Lindab"

21.30 "MSC-Hilltown" - "FK Eksperimentas"

***

MFL B divizione po ketvirtadienio vakaro neabejotinai neliks trivaldystės. Nes tarpusavio "Perkūno" (6 tšk.) ir VDA (6 tšk.) mače kažkas tikrai neteks taškų. Didesni koeficientai už tai, kad po sėkmingo starto bus pristabdytas "Perkūnas", nei kad klups VDA.

Kitas lyderis - VFM (6 tšk.) - savo kelyje sutinka komandą tuo pačiu pavadinimu, tik tai yra "FK Perkūnas" (0 tšk.). Favoritas šioje kovoje daugiau nei aiškus ir "FK Perkūno" gynėjų bei vartininko laukia sudėtingas išbandymas.

VFM startavo solidžiai ir iškovojo dvi užtikrintas pergales. Tačiau Meistrai išlieka reiklūs sau. Jie prisiminė kelių savo legendinių trenerių citatas. Jos tokios: "Kaip pasakytų vienas treneris, puikiai sužaidė, berniukai <...> Kaip pasakytų kitas – būtumėt geri, žaistumėt Barcelonoje ar Kaune <...> Kaip pasakytų legendinis – Jums dar dirbti ir dirbt."

7:0 - tokiu rezultatu praėjusiais metais OlyBet taurės varžybose "Western Union Foundation" (3 tšk.) sutriuškino "FK Barbakaną" (3 tšk.). Tuomet WU žaidė žemiausiame C divizione ir dėl to toks rezultatas atrodė dar labiau netikėtas. Atėjo metas revanšui? O jį pasiekti "FK Barbakanui" padėtų tik geresnė progų realizacija, nei kad buvo žaidžiant su "FK Perkūnu" (3:1). "Belieka tikėtis, jog didžiąją dalį tuščių šovinių iššaudėme būtent šiame mače", - ketvirtadienį sakė jie.

Vis labiau gerėjančiu ir solidesniu žaidimu besidžiaugianti "Signalizacija.lt" (1 tšk.) savo galimybes įrodinės žaisdama su "WorldOne United" (3 tšk.), kurie atrodo kur kas solidžiau, nei prieš metus lygiai tuo pačiu laiku. Atrodo, kad naujokai sėkmingai integravosi į "WorldOne" schemas, todėl nuo šiol bus dar geriau.

"FK Volcano" (0 tšk.) kol kas turi prasčiausią gynybą visoje MFL - po nuviliančio varžybų starto per du turus praleido net 13 įvarčių. Pataisyti gynybos ir puolimo reikalus bus galima žaidžiant su BSC (1 tšk.) iš kurių kiekvieną kartą nežinai, ko tikėtis.

B diviziono III turo rungtynės:

19.30 val. "FK Barbakanas" - "Western Union Foundation"; "FK Volcano" - BSC; "Signalizacija.lt" - "WorldOne United"; "FK Perkūnas" - VFM

21.30 val. "Perkūnas" - VDA

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: