2017-06-07

A divizionas: Puikusis septynetas į lenktynes sugrįš rudenį

Visi klasikinio kino mėgėjai žino 1960-ųjų amerikiečių kino juostą, kultinį vesterną pavadinimu "Puikusis septynetas" ("The Magnificent Seven"). Jis pasakoja įtemptą istoriją apie septynis pašaudyti mėgstančius gaujos narius, turinčius vyriškų reikalų viename Meksikos kaime. Savuoju "Magnificent Seven" šiemet gali pasigirti ir MFL A divizionas. Įpusėjus sezonui, septynios komandos, septyni kolektyvai pretenduoja į lygos karūną. Juos skiria vos 6 taškai, todėl Septynetas savuosius santykius neabejotinai aiškinsis iki pat vėlyvojo rudens.

REZULTATAI. "El Dorado" - "FC IndEx" 4:3 (3:3); "Eagle Team-Žibintas" - "FK Spartakas" 3:2 (2:1); "FK Rytas" - "FK Eksperimentas" 6:4 (3:0); "FK Fortitudo" - "FK Riešė-Lindab" 1:3 (1:2); "SKK Oniksas" - "MSC-Hilltown" 5:2 (2:0).

PAŠĖLĘ. Kaip ir tame amerikiečių vesterne, "El Dorado" ir "IndEx" komandos 9 ture keitėsi pasiutusiomis šūvių papliupomis vieni į kitus. Šou pirmasis pradėjo "IndEx" lyderis Edvardas Nuobara. O tuomet iniciatyvos ėmėsi Darius Pupliauskas, vos per minutę akcentuotais smūgiais sugebėjęs įsprausti du įvarčius į varžovų vartus. Vėliau savo tikslų smūgį atliko Martynas Rašinskas. 3:1 - ir ramiai užbaik kėlinį bei lauk antrojo. Tačiau čempionai sugebėjo greitai komplikuotis sau padėtį. Osvaldas Dunovskis rezultatą sušvelnino ir tuomet "IndEx" pajuto, kad galima kautis su tituluotais varžovais. Tą daryti ragino ir treneris, o rezultatų ilgai laukti neteko - jau po minutės Marekas Alijevas išlygino (3:3).

Po tokio "kreizovo" pirmo kėlinio, antrasis šiek tiek nuvylė. Per jį buvo daugiau kovos ir fizinių kontaktų, nei gražaus žaidimo elementų. Vis tik abi komandos kovojo dėl trijų taškų, nors jėgų turėjo ne itin daug. Šiame nervų ir emocijų kare išgyveno "El Dorado", o jų kapitono M.Rašinsko įvartis iš aštraus kampo įsukant kamuolį į vartus padėjo triumfuoti 4:3. "IndEx" dar turėjo pavojingą "standartą" ir neblogai jį įžaidė, tačiau smūgis į vartus gavosi nestiprus ir nuspėjamas.

PAŠĖLĘS. Vakarėlį vainikavo Edvino Mučinio solo pasirodymas greta aikštės. "El Dorado" svarbus žaidėjas, rungtynes turėjęs praleisti dėl diskvalifikacijos, atėjo palaikyti saviškių. Palaikė iš širdies, bet ir nevaldydamas emocijų. Rungtynių įkarštyje E.Mučinis užsipuolė teisėją ir buvo apdovanotas raudona kortele. Varžybų nuostatai nereglamentuoja, kokių sankcijų tokiu atveju turi sulaukti rungtynėms neregistruoti žmonės. Tačiau "El Dorado" tai kainavo 25 eurus. Įdomu, kiek tai kainuos E.Mučiniui, kuris į kitas rungtynes privalės komandai atnešti tam tikrą bausmės indulgencijos ekvivalentą.

(NE)RAMYBĖ. A diviziono lyderiai keisdavosi beveik po kiekvieno turo, o įpusėjus sezonui, varžybose pirmauja po 19 taškų turinčios dvi stipriausios praėjusio sezono komandos "El Dorado" ir "Eagle Team-Žibintas". Tai paaiškėjo po 9 turo. Kol "El Dorado" grūmėsi su "IndEx", "Eagle Team" gretimame ketvirtyje lygiai taip pat aršiai kovėsi su "Spartaku".

Prieš rungtynes "Eagle Team" nariai kruopščiai ir rūpestingai atliko apšilimą, raumenų tempimo pratimus. Gi "Spartako" stovykloje tvyrojo nerūpestingos nuotaikos ir aidėjo linksmi pokštai. Manote, tai turėjo kokios nors įtakos žaidimui? Žinoma, ne, nes į Pavelo Pelakausko tikslų smūgį "Spartakas" žaibiškai atsakė rezultatyvia Ruslano Bykovo ataka. Ir toliau žaidimas vyko pagal "Erelių" scenarijų ir dominuojant jiems, tačiau "Spartakas" žaidė ramiai bei užtikrintai, nepanikavo ir neskubėjo net praleidę antrą įvartį. O vos prasidėjus antrai susitikimo daliai, ir išlygino. Vicečempionų užduotis sunkino prastas susirinkimas - jie turėjo tik du keitimus, o vienam žaidėjui mačo metu atsinaujino trauma. Todėl teko kovoti iki pat pabaigos ir komandos vadovui Aleksandrui Dergačiovui galiausiai pavyko įmušti pergalingu tapusį įvartį 43 min. A.Dergačiovas po sunkios pergalės pripažino, kad "Spartako" patirties diktuojamas ramus žaidimas yra tai, ko galėtų pasimokyti jo komanda. Ir gal net pavydėti. Būtent ramumo stoka ir sudėties problemos neleido "Ereliams" pirmame rate surinkti daugiau nei 19 taškų.


POZITYVŪS. "Spartakas" pralaimėjo antrą kartą iš eilės. Tačiau komandos kapitonas Dmitrijus Raksa pripažino, kad šį kartą likti be taškų nėra taip apmaudu, kaip ankstesniame ture žaidžiant su "FK Rytu". "Svarbiausia, kad pamatėme, jog galime kovoti su pajėgiais varžovais, nes "Eagle Team" buvo aiškūs šio mačo favoritai. Ir niekuo jiems nenusileidome. O jei pridėjus tai, kad visą antrą kėlinį pats nežaidžiau dėl traumos, tai vaizdas mane tikrai nudžiugino", - pasakojo jis.

Prisiminus tą epinį epizodą su komandų apšilimu, Dmitrijus sakė, kad nieko stebuklingo tame nėra. Esą tai visiems žinomas "Spartako" koziris, efektyviai naudojamas kokius 15 metų. Tik išgirdusi startinį teisėjo švilpuką, komanda susikaupia ir susitelkia.

Dviem pralaimėjimais pirmą ratą baigę "raudonieji" su 16 taškų lieka 4-oje A diviziono vietoje. "Labai pozityviai vertiname. Jei ne ta dovana 8 ture "Rytui", galėjome būti viršuje. Dar tik sezono pusiaukelė, todėl viskas gali apsiversti aukštyn kojomis. Dabar dirbsime su atakų užbaigimu, gydysimės traumas ir lauksime antro rato", - pasakojo D.Raksa.

BROLIAI. Kitas A diviziono naujokas "FK Rytas" su 18 taškų džiaugiasi 3 vieta ir tik minimaliu deficitu nuo lyderių dueto. Pirmasis ratas "FK Rytui" baigėsi dvejopa pergale prieš "FK Eksperimentą". Dvejopa todėl, kad užtikrintai dominuojant ir pirmaujant 3:0 bei 5:1 buvo leista varžovams priartėti iki minimumo (5:4) ir dėl trijų taškų teko rimčiau pakovoti (6:4).

Vis dėlto, rytiečiai aikštėje dominavo praktiškai visas rungtynes ir jautėsi pranašesni, tik pirmojo įvarčio, kuris pramušė varžovų gynybą, teko palaukti beveik 15 minučių. Viskas dėl aštrumo ir kovingumo trūkumo atakos smaigalyje. Tuomet į aikštę greičio sumetimais buvo įleistas Albertas Šaveiko, kuris su broliu Valdemaru sudarė labai pavojingą tandemą. Tai suveikė puikiai ir įvarčiai netrukus pasipylė viens po kito, o "Ryto" komanda atakose ėmė žaisti atsipalaidavusi bei nejausdama įtampos. Valdemaras tą vakarą įmušė 1, Albertas - 3 įvarčius. Du tikslūs pastarojo smūgiai antro kėlinio pradžioje padidino "Ryto" komandos persvarą iki 5:1.

"Po šio epizodo atsipalaidavome. Pakeitėme gynėjus, o įvarčių skonį pajutusi priekinė linija negrįždavo gintis. Dėl to vos neprisižaidėme ir prie rezultato 5:4 teko grąžinti startinę sudėtį. Ugnį užgesinome pirmuoju Vaido Garšvinsko įvarčiu mūsų komandoje ir rungtynes baigėme ramiai, - pasakojo "Ryto" vadovas Olegas Miasniankinas. - Patiko mūsų komandos kamuolio kontrolė ir atakos. Varžovų priekinė linija demonstravo didelį kovingumą, bet gynybos grandies žaidimas abejotinas. Atrodo, puolėjai žaidžia su ugnele. o gynėjai yra statistai."

Olegas pasidžiaugė stabiliai geru savo komandos žaidimu A divizione, tačiau priminė, kad viščiukai skaičiuojami rudenį, nes poros rungtynių duobė bet kurią komandą lentelėje gali nustumti žemyn ar atsidurti ant B diviziono slenksčio. "Jaučiu, kad "El Dorado" ir "Eagle Team" rudenį atsiplėš nuo visų. Pasiseks tiems, kurie žais stabiliau ir kovingiau, išvengs duobių. O dabar nuotaikos geros", - sakė jis.

KLAIDOS. "FK Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas 9 ture pripažino "Ryto" komandos pranašumą, tačiau pridūrė, kad ir jo ekipa darė labai daug apmaudžių klaidų ginantis. Vėliau jie pabandė žaisti aštriau ir keli įvarčiai per trumpą intervalą vos nepadėjo sugrįžti į rungtynes, bet galiausiai pristigo elementaraus kovingumo. Vis tai ir susidėjo į rezultatą 4:6.

Priminsime, kad "Eksperimentas" pernai žaidė jau neegzistuojančiame C divizione. Todėl jų pasiryžimas priimti A diviziono iššūkius daug kam atrodė nepamatuotas. Bet naujokai startavo įspūdinga pergale prieš "El Dorado", vėliau jiems pavyko įveikti ir "IndEx". O pagal rezultatyvumą (vid. 3,2 įv.) jie sugebėjo aplenkti "Spartaką", "Riešę" ir "SKK Oniksą".

"Rezultatai vidutiniški, bet tikrai ne neigiami, nes tai yra mirtininkų divizionas, kuriame kiekvieną savaitę gali laimėti bet kuri komanda. Todėl jaunai ir nesusižaidusiai mūsų ekipai tie 6 taškai yra minimalus pasiekimas. Galėjo taškų būti daugiau, bet yra kaip yra. Stiprinsimės ir antrame rate, manau, galėsime mesti dar rimtesnį iššūkį visiems varžovams", - apibendrino S.Kvietkauskas.

NUOSTATA. Sunkiai, braškėdama gegužės mėnesį žaidusi "Riešė-Lindab" pirmą ratą sugebėjo pabaigti dviem pergalėmis, tačiau padarė tą nelengvai. 9 ture Riešės ekipa 3:1 nugalėjo pastaruoju metu visų varžovų skriaustą "Fortitudo", nors galėjo tą padaryti įtikinamiau. "Fortitudo" į rungtynes vos susirinko, žaidė septyniese ir be keitimų. Nepaisant to, šį kartą jie pasinaudojo drausminga taktika, ko anksčiau jiems labai trūkdavo. Be reikalo nebėgo į priekį ir neatsivėrė, nepametė galvos net praleidę du įvarčius. O pirmo kėlinio pabaigoje Mantas Samulevičius atgaivino savo komandos viltis (1:2). Ir antrame kėlinyje drausmingai žaisdami "Fortitudo" tampė varžovų nervus. Vis tik daugiau šviežių jėgų išsaugojusi "Riešė" įtvirtino savo persvarą po Deivdo Blazevičiaus tikslaus smūgio priešpaskutinę rungtynių minutę.

M.Samulevičius nelinksmai juokavo, kad jau tapo įprasta "Fortitudo" komandai labai sėkmingai pradėti sezoną ir po to sėsti į duobę. Ir dabar ratą jie baigė trijų pralaimėjimų serija, žaidėjai dėl traumų, kelionių ir kitų komandiruočių labai vangiai renkasi į rungtynes ir komandos būsena nėra labai gera.


Kokiomis aplinkybėmis 9 ture surinko "Fortitudo" savo sudėtį, taikliai nusako vieno iš neaktyvių šios komandos narių išsakyta citata: "šį kartą surinkome komandą, panašiai kaip karo metu, kai nebelieka vyrų, tada šaukia į tarnybą neįgalius ir moteris be vaikų... "

Tačiau "Fortitudo" sukovojo pagirtinai ir kantriai, todėl tą ketvirtadienį komandai padėti negalėjęs idėjinis jos vadas Gabrielius Butkevičius liko patenkintas ir priekaištų saviškiams neturėjo. Nepaisant visų problemų, "Fortitudo" stiprintis "iš šalies" neketina ir žada išsaugoti savo branduolį.

"Kaip ir kiti, mes kovojame dėl rezultatų, tačiau tas tikslas neturi kirstis su mūsų ideologija, ir mums nepriimtina tokia transferų politika, kai imami gerai žaidžiantys, bet nieko nesusiję su komanda žmonės. Geriau savas, bet paprastas "grajokas", nei viena kita žvaigždė. Be to, esame mėgėjai ir iš to duonos nevalgome. Todėl "FK Fortitudo" irgi turi savo "face controlą", kurį ne visi praeina", - griežtą klubo nuostatą atskleidė G.Butkevičius, pridūręs, kad rudenį jie ir vėl bus pavojingi visiems varžovams.

PARANKŪS. Tuo metu "MSC-Hilltown" atstovai priešingai - vis garsiau pasvarsto apie galimybę paieškoti pastiprinimo iš šalies, jei rudens rate norima siekti aukštesnių sportinių rezultatų. Nes aštuoni pralaimėjimai pavasario rate pakelti nuotaikos niekaip negalėjo. 9 ture Mėgėjai 2:5 pralaimėjo "SKK Oniksui", kurių iki šiol nėra įveikę nei vasaros, nei žiemos pirmenybėse per 10 tarpusavio kovų. "Na, nėra jie tiek geresni ir pranašesni, ar techniškesni. Bet kažkaip mums "neina" žaidžiant prieš juos nors tu ką. Reikėtų bent 2-3 žmonių, kad rezultatai pagerėtų", - svarstė Mėgėjų komandos vadovas Adomas Kripas.

Bet kokiu atveju, "MSC-Hilltown" yra parankūs varžovai "SKK Oniksui". Ir jo atstovas Edvardas Ruskan sakė, kad paskutiniame pavasario rato ture sunku nebuvo: "Su visa pagarba varžovams, laimėjome gana ramiai. Gal tik pirmaudami 4:0 šiek tiek atsipalaidavome ir rezultatas greitai tapo 4:2, bet daugiau MSC neleidome nieko padaryti puolime. Pirmo rato pabaigai ir optimizmui pakelti labai reikėjo pergalės ir ją pasiekėme."

Geriausios nuotaikos po šių rungtynių buvo "SKK Onikso" narys Robertas Lipnevič. Jis atliko "hat-tricką". Kitas komandos lyderis Jonas Šimonis pridėjo du įvarčius. Šis duetas pirmame rate pelnė 16 iš 27 "SKK Onikso" įvarčių MFL varžybose.

RINKTINĖ. Paskutinėje pirmo rato A diviziono simbolinėje rinktinėje vyrauja gerai pažįstami veidai. Čia sutinkame minėtą R.Lipnevič, vieną iš brolių Šaveiko, taip pat "El Dorado" ir "Eagle Team" komandų lyderius.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: