2017-09-18

B divizionas: VFM jau sveikina Menininkus

Tarptautinė kultūros ir meno diena paprastai minima balandžio 15-ąją, tačiau VFM komanda šiemet ją nukėlė penkiais mėnesiais vėliau. Ir ta proga pasveikino Vilniaus Dailės akademijos komandą su praktiškai garantuotu MFL B diviziono titulu. Kaip pasakytų vienas garbus apžvalgininkas - B diviziono 12 ture įvyko "BOOM". Tą ketvirtadienį VFM nelauktai pralaimėjo "FK Barbakanui", o tai praktiškai laidoja Meistrų šansus kovoti dėl aukso.

REZULTATAI. VFM - "FK Barbakanas" 2:3 (1:2); VDA- "Perkūnas" 7:5 (2:4); BSC - "Western Union Foundation" 1:6 (0:4); "WorldOne United" - "Signalizacija.lt" 3:2 (1:0); "FC Funk Soul Brothers" - "FK Volcano" 5:7 (2:4).

NETIKĖTUMAS. Taigi, jis įvyko minėtame VFM ir "FK Barbakano" mače, per kurį pastarieji pasiekė saldų revanšą 3:2 už skaudų pralaimėjimą pirmo rato rungtynėse 1:6. "Gavome į kaulus ir nelabai turime, ką dėl to kaltinti. Rezultatas atspindi žaidimą, varžovai buvo verti pergalės. Gal ir galėjo rungtynės baigtis lygiosiomis ir tai nebūtų didelė neteisybė, bet ir dabar negalime teigti, kad rezultatas neteisingas. Dabar esame arčiau trečios vietos nei pirmosios. O VDA jau galime sveikinti" – konstatavo VFM treneris Artūras Macijauskas.

VFM nemano, kad pavyks sunaikinti išaugusį 6 taškų skirtumą nuo VDA komandos, nors sezono pabaigoje dar laukia tarpusavio akistata.

"Mes vis dar esame komandos kūrimosi stadijoje, todėl tokie banguoti rezultatai yra normalus dalykas. Žinant VDA pajėgumą ir nugalėtojų mentalitetą sunku būtų tikėtis iš jų staigmenų, bet futbolas kartais nenuspėjamas. Po šio pralaimėjimo, panašu, kad kovoti teks dėl 2 vietos. O "Barbakanas" labai patobulėjo, todėl šio rezultato vadinti sensacija nedrįsčiau", - pažymėjo kitas Artūras, ekipos kapitonas Jeršovas.

Rungtynės prasidėjo VFM lyderio Artūro Žarnovskio įvarčiu ir atrodė, kad viskas tą vakarą eis pagal numatytas prognozes. Po anksti įgyto pranašumo marakaniečiai vylėsi, kad žaisti taps laisviau ir paprasčiau, bet nutiko priešingai. Dvi rezultatyvios "Barbakano" atakos dar pirmame kėlinyje suteikė jiems pranašumą. O kai 38 min. savo antrą įvartį pelnė Gailius Lansbergas (1:3), VFM apskritai ėmė degti padai. Tik tada jie ėmė didinti apsukas. Edgaras Kavaliauskas sušvelnino santykį iki 2:3, bet favoritams bent iki taško pritrūko ir laiko, ir tikslumo.

VFM nariai teigė, kad pralaimėjimą lėmė visa virtinė priežasčių - stigo kovingumo, tarpusavio komunikacijos, efektyvios taktikos ir t.t. Bet vis tik pagrindine priežastimi galima vadinti sudėties nubyrėjimą. Nepasakysiu, kiek tiksliai VFM narių tą vakarą neatvyko padėti komandai. A.Jeršovas įsitikinęs, kad trūko 6-7 pagrindo žaidėjų. A.Macijauskas vardijo kuklesnius skaičius - 3 netektys.

Ir, aišku, kalbant apie VFM žaidimą vėl vartojamas jiems iki skausmo žinomas stebuklingu žodžių junginys "prasta gynyba". Trečiose rungtynėse iš eilės praleisti trys įvarčiai, neretai - ir žiopli. "Daug kas čia pyko, juokavo ir šaipėsi iš mano komentarų dėl gynybos, bet tiesa paprasta – 70 proc. geros gynybos lemia nusiteikimas. Kai įsikandi varžovui į marškinėlius ir netingi dirbti – didelė tikimybė, kad jis neįmuš. O ketvirtadienį pritrūko abiejų dalykų: ir meistriškumo ginantis, ir nusiteikimo. Varžovai drąsiau, ryžtingiau ir kibiau ėjo į dvikovas, laimėjo daugiau ginčytinų kamuolių, o visa tai ir pavirto į vieno įvarčio persvarą po paskutinio švilpuko. Gintis turi visi aikštės žaidėjai, kitaip minifutbole atsiranda spraga", - barėsi A.Macijauskas.

PRADŽIUGINO. Tiek apie VFM vargus ir rūpesčius. Be jokios abejonės, paminėti faktai nė kiek nesumenkina "Barbakano" pasiekimo, kurie šia puikia pergale visiškai išpirko kaltę po "WorldOne United" gauto antausio. VFM treneris akcentavo, kad varžovų žaidimą labai sėkmingai sustygavo jų strategas Nerijus Vasiliauskas. Jis išliejo daug emocijų ir prarėkė balsą, tačiau tris taškus išplėšė. "Nežinau, kiek mano emocijos prie aikštelės padeda komandai, tačiau ketvirtadienį ji žaidė taip, kaip žaidžiant norėčiau matyti nuolat. Drausminga, kovinga ir agresyvi tiek gynyboje, tiek puolime. Akivaizdu, kad varžovai nesitikėjo tokio pasipriešinimo", - saviškių pasirodymu pasidžiaugė N.Vasiliauskas. Nerimą jam taip pat kėlė trumpesnis nei įprasta suolelis, bet sugebėjo išsisukti ir turimais resursais. Pagyrimų vėl nusipelnė vartuose puikiai stovėjęs Audrius Dilys, ne kartą gelbėjęs komandą. "Svarbiausia, kad nenusileidome rungtynių favoritams nei viename žaidimo komponente. Dažnai net dominavome. Džiaugiamės ir ruošiamės kitam turui analizuodami klaidas", - rungtynes reziumavo "Barbakano" treneris

AUKŠTYN GALVAS. Kažkada bendraujant su nacionalinės rinktinės treneriu Edgaru Jankausku diskutavome apie jo patirtus kultūrinius skirtumus žaidžiant Rytuose ir Vakaruose. Jis pasakojo, kad karjeros Rusijoje etapo metu pralaimėjimai komandoms prilygdavo tragedijai - po jų rūbinėje ar autobuse stodavo mirtina tyla, žaidėjai vengdavo žodį pasakyti, kad nebūtų blogai suprasti. Visiškai su kitokiu požiūriu E.Jankauskas susidūrė žaisdamas Ispanijoje ar Belgijoje. Pralaimėjimu ten gyvenimas nesibaigdavo, tekėdavo įprasta jėga, o vakariečiai po jų netgi juokaudavo, kas atrodė neįmanoma Rytų Europoje.

Iš skyrelio pavadinimo veikiausiai jau supratote, kad VFM reakcija į šį lemtingą pralaimėjimą labiau priminė vakarietišką požiūrį. Liudininkų teigimu, komandos rūbinėje buvo ramu, bet niekas panikos nekėlė. "Kurdami komandą visi labiau akcentavome patį vaikystės draugų susibūrimą ir gero laiko leidimą, tačiau kalbėjome, kad tas laikas nebus labai malonus, jei amžinai pralaimėsime ir nekovosime dėl pirmų vietų. Kovojome <...> Visgi manau, kad atnešėme naujų spalvų į lygą, mums čia įdomu ir mums čia patinka, tikiuosi su mumis įdomu ir varžovams. Kažkada laimėsime pirmą vietą ir tai bus dar saldžiau, kadangi būsime iki tol atkentėję ir nesėkmių", - neabejojo A.Macijauskas.

Kad futbolas yra tik žaidimas, kitą dieną buvo galima įsitikinti užsukus į VFM paskyra feisbuke:

CHARAKTERIS. Absoliuti dauguma MFL žinovų sutinka su VFM vertinimu dėl sezono baigties, tačiau VDA atstovai, suprantama, išankstinių sveikinimų diplomatiškai kratosi. Dailininkų komandos atstovas Dominykas Jonaitis atsakė, kad VFM nesėkmė jiems jokio džiaugsmo neatnešė. Kitas gerai žinomas VDA narys feisbuko diskusijose postringavo, kad kažkokius ten viščiukus skaičiuos paskutiniame ture. Nors titulas gi gali būti užsitikrintas dar priešpaskutiniame.

O 12 ture VDA savo rungtynėse su "Perkūnu" surengė dar vieną šou. Jei pirmame rate varžovus nugalėjo 9:5, tai šį kartą triumfavo 7:5, o scenarijus buvo labai įdomus. Greitai Gedimino Skrocko pelnytas įvartis nepagrįstai nuramino VDA komandą. Neįtikėtina, kad "Perkūnas" sugebėjo per dešimt minučių atsakyti keturiais tiksliais smūgiais ir pirmauti 4:1. Tuomet jau VDA teko rimtai pasiraitoti rankoves ir demonstruoti tai, kas sporte vadinama tvirtu charakteriu (arba Velykų atributu). Pavyko nepriekaištingai - galingas spaudimas privertė varžovus kapituliuoti. Dailininkai triumfavo 7:5, o G.Skrockas aikštę paliko turėdamas "pokerį".

"Manau, kad tokias sunkias rungtynes lėmė dvi priežastys, - pasakojo D.Jonaitis. - Pirma yra ta, kad greitas įvartis turbūt leido pagalvoti, kad darbas jau atliktas. Antra - dėl mūsų pačių klaidų praleidome tris įvarčius iš eilės. "Perkūnas" labai gerai išnaudojo susikurtas progas. Su tuo juos ir sveikiname. Bet antrame kėlinyje mums pavyko persverti rezultatą."

BE SUSIŽAIDIMO. Labai solidžiai vasaros metu pasistiprinusi BSC komanda turėjo galimybių kabintis į kovą dėl vietos pirmame ketverte, bet tam reikėjo įveikti "Western Union Foundation" žaidėjus. Tokiu atveju atsilikimas būtų sumažėjęs iki 5 taškų. Tačiau nepavyko. BSC tragiškai sužaidė pirmą kėlinį, prasileisdami keturis įvarčius, o po to jau - gaudyk vėją laukuose. Antras kėlinys virto formalumu, o gautinis rezultatas buvo riebokas - 1:6.

Po rungtynių skirstydamiesi BSC žaidėjai tarpusavyje kalbėjosi, kad tokį prastą pasirodymą nulėmė prastai pasirinkta taktika, arba jos visiškas nebuvimas. Kitas dalykas - prastas susižaidimas tarp senbuvių ir naujokų, kurį būtina gerinti kuo greičiau. Apie tai pasakoja ekipos vadovas Aurelijus Petrėnas: "Mūsų komanda tikrai turi gerų žaidėjų, bet toks žaidimas, kai tik gynėjai žaidžia, o priekis stovi, nieko gero neduos. Susižaidimo labai trūksta, ypač tai pastebima kai susirenka geriausi žaidėjai. Tuomet visi nepasidalina kamuoliu."

Šiose rungtynėse netrūko emocijų, kibesnių susidūrimų ar užėjimų "į kaulą". Nors buvo parodyta tik viena geltona kortelė, tai neatspindi to kovingumo, kurį matėme ketvirtoje aikštelėje. "Jei varžovai po rungtynių nepaduoda rankos, vadinasi sužaidėme gerai", - šyptelėjo "Western Union" vadovas Aurimas Andrulis, kurio komanda kyla į lemiamą kovą dėl medalių.


PARADOKSAS. Atgijusi "WorldOne United" ekipa į savo taupyklę įsidėjo dar tris taškus, 3:2 nugalėdama "Signalizacija.lt" komandą. Tai buvo gero lygio rungtynės, su gausiomis abipusėmis progomis įmušti, bet šį kartą labiau pasisekė "United" nariams. Pasisekė jiems įmušti pirmiems, labai anksti jau 4 min. Tai leido atsipalaiduoti ir žaisti ramesnį futbolą. Pavojingų atakų netrūko visas rungtynes, bet įdomiausi įvykiai dėjosi paskutinėmis minutėmis, kai komandos ėmė keistis įvarčiais. Šiame apsišaudyme pranašesni buvo "WorldOne United", nugalėję rezultatu 3:2. Paklaustas apie komandos charakterį, nugalėtojų žaidėjas Victoras Cachay sakė, kad jis būna visada ir "Signalizacija.lt" yra ne ta komanda, prieš kurią gali tikėtis lengvos pergalės, tad šį kartą buvo kovojama iki pabaigos. O kalbėdami apie "Signalizacijos" žaidimą mes galime išskirti vieną keistą paradoksą. Šiemet jie iškovojo ne vieną pergalę turėdami vos vieną keitimą, arba žaisdami apskritai be jų. O štai 12 ture vyrai susirinko dešimtiese ir matome rezultatą... "Mums tikrai geriau su vienu ar dviem keitimais, bet šį kartą sužaidėme labai prastai, niekas nesigavo. Varžovai gynėsi gerai, o mums sunkiai sekėsi perdavinėti kamuolį", - akcentavo "Signalizacijos" vadovas Simas Sakaitis pridūręs, kad tikėtis 4 vietos jau tapo sunku.

PAMOKOS. Pirmuosius taškus MFL varžybose atkakliai medžiojantys "Funk Soul Brothers" atstovai gavo dar vieną pamoką. Šį kartą jie nesusitvarkė su "FK Volcano" lyderiais Sergejumi Listopadovu ir Romualdu Andruškevič. Pirmasis sugebėjo pelnyti penkis, antrasis - du įvarčius. "Broliai" taip pat atakavo efektyviai, susirinko gana gausiai ir spinduliavo kovingumu, bet vaizdas gynyboje buvo niūrokas, tad pralaimėta 5:7.

"Mes padarėme minimum tris klaidas gynyboje, kurios atnešė tris įvarčius varžovams. Gynybos grandis sužaidė tikrai ne geriausias savo rungtynes, puolime irgi neįmušėme visko, ką galėjome, - skaičiavo "hat-tricku" atsižymėjęs "Funk Soul Brothers" vadovas Igoris Saksonovas. - Bet vistiek, norisi pasakyti ačiū komandos draugams už pastangas. Nors pralaimėjome, komandinis žaidimas dar labiau pagerėjo ir tai džiugina."

RINKTINĖ. Speciali specialistų komisija norėjo į 12 turo simbolinę komandą įtraukti visą "Barbakano" sudėtį, bet po karštų diskusijų nusprendė, kad pakaks jiems ir keturių atstovų. Vietos čia nusipelnė ir prie "Western Union" bei "Volcano" pergalių svariai prisidėję I.Griškonis su S.Listopadovu, ir žinoma, kaip gi be G.Skrocko?


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: