2017-10-17

A divizionas: Čempionato likimas - "Eagle Team-Žibinto" rankose

Po MFL A diviziono 16 turo kovų "Eagle Team-Žibinto" vadovas Aleksandras Dergačiovas atskleidė, kad vyrai rūbinėje reikalavo alaus. Suprantama, nes po laimėto principinio derbio prie "El Dorado" tik stebuklas iš jų atimtų čempionų titulą. Vis tik alaus turėtų būti po kito turo, per kurį "Ereliai" viliasi sutvarkyti visus formalumus. O po įspūdingo praėjusio sezono "El Dorado" šiemet turės tenkintis sidabriniais apdovanojimais.

REZULTATAI. "Eagle Team-Žibintas" - "El Dorado" 4:2 (1:2); "FK Rytas" - "FK Riešė-Lindab" 4:9 (3:4); "FC IndEx" - "FK Fortitudo" 3:6 (1:4); "MSC-Hilltown" - "SKK Oniksas" 6:5 (6:3); "FK Eksperimentas" - "FK Spartakas" 5:4 (2:2).

DERBIS. Keturioliktasis mažojo futbolo derbis tarp "Eagle Team-Žibinto" bei "El Dorado" baigėsi tokiu rezultatu, kokį savo komandai dar prieš rungtynes pranašavo pirmosios komandos vadovas A.Dergačiovas. Jis kalbėjo, kad reikėtų revanšo prieš principinius varžovus dviejų įvarčių skirtumu (pirmame rate pralaimėta 1:2). Plano vykdymas pavyko idealiai, nors iki to dar teko paplušėti.

Po apylygės ir atsargios mačo pradžios, kėlinio pabaigoje vienas po kito pasipylė įvarčiai. Iš pradžių Justinas Zagurskas išvedė "Erelius" į priekį, tačiau netrukus per poros minučių atkarpą dublį užfiksavo tą vakarą solidžiai rungtyniavęs Edvinas Mučinis ir "El Dorado" ilsėtis ėjo turėdami persvarą 2:1. Sunku pasakyti, kaip viskas būtų susiklostę toliau, jei ne efektingas J.Zagursko išlyginamasis įvartis antro kėlinio pradžioje. 29 min. Justinas paleido puikią "bombą" tolimu smūgiu. Dar po trijų minučių rezultatą persvėrė Pavelas Pelakauskas (3:2). Suprasdami, kad sezono tikslas slysta iš rankų, "El Dorado" visomis išgalėmis lipo ant varžovų. Bet paskutinėmis minutėmis "Eagle Team" surezgė vaisingą kontrataką, pasibaigusią Pauliaus Sakalio įvarčiu - 4:2.

"Siekėme tik pergalės, nes jei nusiteiktum sužaisti lygiosiomis - viskas gali blogai baigtis. Rungtynės gavosi aukšto lygio, o "El Dorado" nenorėjo nusileisti ir reikia už tai juos pagirti. Kovingas mačas, bet ir sėkmė buvo mūsų pusėje. Turėjome kadrų problemų, šį kartą buvo gal tik du su puse keitimo. Bet tikslas pasiektas ir esame laimingi", - kalbėjo A.Dergačiovas.


Visgi labiausiai aptarinėjamu šio derbio momentu tapo E.Mučinio pašalinimas iš aikštės už dvi korteles 34 min. Šio žmogaus pašalinimas neturėtų nieko stebinti. Vis tik pažymima, kad ketvirtadienį Edvinas žaidė kur kas drausmingiau, nei ankstesniuose svarbiuose mačuose. Tačiau jam nepasisekė pirmame epizode, kai įsirėžė į varžovą ir buvo įspėtas. O antrame epizode pražanga buvo tokia, kad net "El Dorado" nariai pripažino - kortelė pelnyta.

"Ilgai aptarinėjome šį momentą. E.Mučinis bene pirmą kartą buvo toks ramus, bet tos pražangos sugadino jo dieną. Nemanome, kad buvo vertas pirmo įspėjimo. O iškritus tokiam žaidėjui, rungtyniauti nėra labai lengva", - pripažino "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas. Kaip ten bebūtų, faktas toks, kad jo komanda atsisveikina su viltimis apginti MFL čempionų titulą. Bet šią tiesą jie priėmė be panikos. "Ką gi, grįžtame į tuos senus "sidabrinius" laikus. Vieną sezoną geriau pasirodo "Eagle Team", kitą - mes. Reikia išlaikyti esamą lygį ir kitąmet vėl siekti aukščiausių tikslų. Šis sezonas buvo įdomus, daug gerų rungtynių, viskas ok", - tikino Martynas.


BRONZA. Kaip ir B divizione, čia aiškūs pirmųjų dviejų vietų savininkai, o kovoje dėl bronzos medalių dedasi smagūs dalykai. 16 ture susitiko tiesioginiai pretendentai į trečiąją vietą "FK Rytas" ir "FK Riešė-Lindab". Rungtynės baigėsi neįprastai stambia Riešės komandos pergale rezultatu 9:4, tačiau šioje vietoje būtina paminėti esminį faktorių - "Rytui" nepadėjo vartininkas Mantas Šumskis, dėl savo žaibiškos reakcijos ir puiki šuolių komandos draugų vadinamas Liūtu. Mantas turėjo svarų argumentą nežaisti - kitą dieną buvo jo vestuvės, tad ketvirtadienį reikalų ir taip buvo per akis. Liūtą vartuose pakeitusiam Vitalijui Chachalčui sekėsi prasčiau. Komandos jis negelbėjo, tad rezultatas toks, koks yra. Susidarius tokiai situacijai, "Ryto" komanda bandė atsilošti puolime, tačiau nepavyko ir tai, nes "Riešė" puikiai realizavo susikurtas progas.

ŠIMTAS. Šiokia tokia paguoda "FK Ryto" komandai tapo jos lyderio Valdemaro Šaveiko dar vienas pripažinimas. Valdemaras tapo penktuoju MFL "šimtukininkų" klubo nariu. Anksčiau 100 įvarčių ribą šiose varžybose perkopė Simas Sakaitis, Ernestas Česonis, Martynas Rašinskas ir Eduardas Grudinskis, o dabar - ir V.Šaveiko. Jo statistikos rodikliai tiesiog stulbinantys, kadangi pasiekti 100 įvarčių zoną jam teprireikė 40 rungtynių! Šį sezoną MFL A divizione per 16 turų V.Šaveiko atsižymėjo 33 įvarčiais ir tvirtai pirmauja snaiperių įskaitoje, nutolęs nuo "FC IndEx" lyderio Edvardo Nuobaros (26 įv.). V.Šaveiko penkiais įvarčiais "sveikino" "MSC-Hilltown" komandą, siuntė "pokerį" į "FK Spartako", "hat-tricką" - į "El Dorado", "Eagle Team", "MSC-Hilltown" bei "FK Eksperimento" vartus. Stipru.

SUSTABDĖ. Praėjusį ketvirtadienį baigėsi "FC IndEx" sėkmingas žygis per A diviziono platumas, o kartu su juo - ir šansai pakovoti dėl medalių. Rudens sesija "indeksams" prasidėjo nuostabiai - per šešis turus jie nuskynė net 16 taškų iš 18 galimų. Tad prieš pastarąją dvikovą su "FK Fortitudo" treneris jau galvojo apie dar vieną laimėjimą ir galimybę įsiterpti į lyderių ginčą dėl medalių. Bet neperšokęs duobės... "FK Fortitudo" yra tie, kurie gali pagadinti gyvenimą kiekvienai komandai. Ir sugebėjo sujaukti "IndEx" planus.

Tiesa, šį kartą "Fortitudo" komandai šypsojosi ir ponia Fortūna. Po puikia realizacija pasižymėjusios rungtynių pradžios jie jau 8 min. turėjo solidų dviejų įvarčių pranašumą. Ir nors "IndEx" sušvelnino santykį, tuoj pat apmaudžiai įsimušė į savo vartus, nubraukdami visą įdirbį - 1:3. Dideles pajėgas į puolimą metę "indeksai" sušvelnindavo skirtumą, tačiau "Fortitudo" buvo nepėsti ir baudė juos greitose atakose. Galutinis rezultatas šiose beprotiškose rungtynėse - 6:3 "Fortitudo" naudai.

"Laimėti padėjo puiki ir patikima gynyba bei sėkmė. Turbūt pirmą kartą per rudens sezono ratą sekėsi ne mūsų varžovams, bet mums patiems. Keletas varžovų "kliurkų" ir įvartis į savuosius vartus mums labai padėjo nugalėti šiose rungtynėse", - pasakojo Gabrielius Butkevičius iš "Fortitudo" komandos.

"FC IndEx" komandai vadovaujantis Georgijus Maksimovas tikino, kad kovai nusiteikta buvo gerai, tačiau komanda paprasčiausiai perdegė. "Nieko neišpildėme nei gynyboje, nei puolime, o dar ir patys įsimušėme sau kuriozinį įvartį. Tikiuosi, šios rungtynės padės labiau susikaupti likusiems turams ir nekartosime klaidų", - sakė jis.

ATKAKLŪS. Beveik šeši mėnesiai skyrė pirmąją ir antrąją "MSC-Hilltown" komandos pergales MFL čempionate. Per tą periodą nuo balandžio iki spalio "Mėgėjai" patyrė daug šalto dušo. Teko iškęsti psichologiškai sunkią 12 pralaimėjimų seriją. Bet jie šaunuoliai, nors ne kartą pergalė išsprūsdavo, jie nepalūždavo ir atkakliai siekdavo savo tikslo. Galų gale už pastangas bei atkaklumą buvo apdovanoti ir 16 ture 6:5 nukalė į duobę įkritusią "SKK Onikso" komandą. "Mėgėjų" judėjimui vadovaujantis Adomas Kripas tikino, kad pergalė niekada nebūna pasiekta per vėlai ir visos jos vienodai džiugina. "Neskaičiavome nei laiko, nei rungtynių, kiek mums nepavyko nugalėti. Žinojome tik, kad ta nesėkminga serija ilga. Antras ratas mums nedėkingas, iššvaistėme daug taškų, kurie buvo beveik garantuoti. Bet esu dėkingas vyrams, kad kovojo iki pabaigos ir šįsyk susirinko nusiteikę pergalei", - pažymėjo A.Kripas.

Įdomu, kad šią pergalę MSC pasiekė žaisdami be pagrindinio vartininko, kuris buvo suspenduotas. Jį pakeitęs žmogus praleido penkis įvarčius, bet sužaidė ganėtinai solidžiai. O labiausiai "MSC-Hilltown" už tris taškus turėtų būti dėkingi "pokerį" pasiekusiam Aringui Streckiui. Jau per pirmąsias 6 minutes jis sugebėjo atlikti "hat-tricką". Kai tokia pradžia - būtų nuodėmė nelaimėti rungtynių.


IŠSEKĘ. "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan tikino, kad jo komanda žinojo, kas toks yra A.Streckis ir ką jis gali. Bet kai pirmoje atakoje pirmomis sekundėmis prasileidi jo įvartį - kaltinti nelabai yra ką. Po ligos į "SKK Onikso" gretas sugrįžo Almantas Tamulionis ir Olegas Ivanovskis, tačiau praėjusį ketvirtadienį jų sportinė forma buvo tolokai nuo tos, kurią mes esame įpratę matyti.

OlyBet taurės savininkų treneris visaip ragino savo žaidėjus nepasiduoti ir kovoti, nes dar niekas nebuvo prarasta. Tačiau komanda buvo kažkur kitur, kojos jų tarsi neklausė. "Atrodo, kad šį gerą mums sezoną baigėme anksčiau laiko ir tam buvo įvairių priežasčių. Gaila, bet esame išsekę, beveik visų žaidėjų sportinės formos nuopuolis sutapo vienu metu, - teigė E.Ruskan. - Tokia situacija mums nauja ir netikėta. Liko susitikti su lyderiais ir bandyti jiems pasipriešinti. O tuomet ruoštis naujam sezonui."

Juodos katės...

PAŽADAS IR REVANŠAS. Prieš praėjusio turo kovas "FK Eksperimento" žaidėjas Viktoras Mazurkevičius pažadėjo, kad jo komanda padarys viską, kad nugalėtų "FK Spartako" komandą. "Gal nereikia?", - paklausė pastarųjų kapitonas Dmitrijus Raksa. Reikia, nes viešas pažadas juk buvo duotas. Ir "Eksperimentas' 16 ture sukovojo pagirtinai, 5:4 atsirevanšavęs "Spartakui" už pralaimėjimą pirmo rato varžybose.

Rungtynės išėjo labai įnirtingos ir atkaklios. Į priekį išsiverždavo tai viena, tai kita komanda. Ir net keturis kartus rezultatas buvo lygus! O viską šiame lygiame 50 minučių mūšyje nulėmė paskutinės sekundės. Tiksint joms, įvartį pelnė Edgaras Kalys, nulėmęs dramatišką "Eksperimento" pergalę rezultatu 5:4. Iš visų penkių šiemet Edgaro pelnytų įvarčių šis neabejotinai yra svarbiausias. "Kaip sakoma, sekasi geriausiems. Ir fortūna šį kartą mums buvo palanki. Lemiamas įvartis įmuštas prieš pat teisėjui paskelbiant rungtynių pabaigą", - pasidžiaugė "Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas.

Tuo tarpu D.Raksa buvo atviras: "Taip, kaip mes žaidėme ketvirtadienį, tikrai nebuvome verti trijų taškų. Nebent vieno. Bet čia jau didelio skirtumo nėra. Visi varžovai savo rezultatais tau nutiesia kelią į trečiąją vietą, bet tuo mes nepasinaudojame, tad ko norėti. Pralaimėjome "Eksperimentui", vadinasi, nesame verti tos vietos."

Šiam mačui su "Eksperimentu" spartakiečiai išrikiavo eksperimentinę sudėtį, kadangi nebuvo nė vieno tikro puolėjo - trys išvykę, dar vienas traumuotas, todėl teko ieškoti naujų variantų. "Vis tik nieko neišėjo. O "Eksperimentas" žaidė neblogai, mušė kosminius įvarčius, kurių pakartoti tikrai neišeitų. Vien ko vertas įvartis stovint nugara į vartus galva į tolimąjį kampą. Bet tą dieną sekėsi stipresniems. Neblogai pradėjome sezoną, bet po to kažkas išsiderino. Yra kaip yra", - nelinksmai konstatavo D.Raksa.

Beje, tai buvo vienas iš tų atvejų, tiksliau tik ketvirtas šį sezoną, kai D.Raksa aikštę paliko nepelnęs įvarčio. Tai specialaus "Eksperimento" plano nuopelnas? "Ne, net nebuvo tokių minčių, kad reiktų neutralizuoti vieną ar kitą žaidėją, - pažymėjo S.Kvietkauskas. - Kadangi "FK Spartakas" žaidžia komandinį futbolą, reikėjo prižiūrėti visą jų komandą, o ne pavienį žaidėją. Užduotis sunki, nes jie puikiai susižaidę ir gerai kontroliuoja kamuolį."

Bet "FK Eksperimentas" su savo užduotimis susitvarkė, duotą pažadą tesėjo ir revanšą pasiekė bei išplėšė 4-ąją pergalę A divizione.

RINKTINĖ. Svarbiausią sezono mačą MFL čempionate laimėję "Eagle Team-Žibintas" 16 turo rinktinėje turi tris savo atstovus. O atakos smaigalyje - vienintelio turo "pokerio" autorius Aringa Streckis.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: