2017-10-18

17 ture - "Erelių" karūnavimas ir kova dėl bronzos

Abiejuose MFL divizionuose pirmųjų vietų likimas tapo aiškus dar prieš paskutinius du turus. B diviziono nugalėtojų titulą jau užsitikrino VDA, A diviziono čempionai "be penkių" minučių - "Eagle Team-Žibintas". Praktiškai aiškūs ir antrųjų vietų savininkai, o kovoje dėl trečiųjų vietų laukia atkaklios kovos ir didelė intriga.

*****

MFL varžybų organizatoriai šį ketvirtadienį jau žada atgabenti čempionų taurę, kuri bus įteikta naujiesiems A diviziono karaliams "Eagle Team-Žibintui". Tiesa, pastariesiems dar reikia žengti nedidelį žingsnį iki tikslo - per likusius du turus pelnyti nors vieną tašką, arba bent jau išsaugoti palankesnį įvarčių santykį, nei jį turi "El Dorado".

Formalumus "Eagle Team-Žibintas" (38 tšk.) tvarkys 17 turo mače su "SKK Oniksu" (25 tšk.). Bet kurioje kitoje situacijoje ši priešprieša žadėtų įdomią ir atkaklią kovą, tačiau dabartinėje žaidybinės krizės akivaizdoje "SKK Onikso" žaidėjams adekvačiai pasipriešinti bus beprotiškai sudėtinga. "Ereliams" tai taip pat proga siekti revanšo už pralaimėjimą OlyBet taurės ketvirtfinalyje po baudinių serijos. "Nepaisant susidariusios padėties, iki sezono pabaigos žaisime maksimaliai susikaupę. Jokio atsipalaidavimo, norime užtikrintai laimėti čempionatą išlaikydami 6 taškų persvarą prieš varžovus. O švęsime jau per uždarymą", - pareiškė lyderių komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas.

"El Dorado" (32 tšk.) gali pakoreguoti prizininkų išsidėstymą po savo rungtynių su "FK Rieše-Lindab" (28 tšk.). Stanislovo Danisevičiaus auklėtiniams pergalė šiame mače padėtų tvirtus bronzinius sezono pamatus, tačiau nereikia pamiršti, kad jie nors ir visuomet atkakliai kaunasi su "El Dorado", dar niekada nėra įveikę jų. O "El Dorado" pažadėjo, kad nepaisant prarasto titulo, sezoną sieks pabaigti pakeltomis galvomis.

Kumščius už "El Dorado" laikys "FK Ryto" futbolininkai (27 tšk.), kurie susitiks su "FC IndEx" (23 tšk.) bei tikėsis sugrįžti į trečiąją poziciją. Teko girdėti, kad "Ryto" strategai žino, kaip reikia efektyviai kovoti su "FC IndEx". Bet praktika rodo ką kitą - pirmame rate jiems pralaimėta net 3:7, taip pat po baudinių buvo nusileista ir OlyBet taurės pirmo etapo varžybose. Bus sunku ir dėl to, kad "FC IndEx" tebeturi vilčių iškovoti medalius.

Dmitrijus Raksa su nusivylimu konstatavo, kad jo komanda "FK Spartakas" nesugebėjo pasinaudoti varžovų dovanomis ir nusitiesti sau kelio į trečiąją poziciją. Patys kalti, kaip sakoma. Ketvirtadienį "FK Spartakas" (23 tšk.) savyje ieškos motyvacijos likučių ir bus priverstas ginti tik septintąją poziciją nuo "FK Fortitudo" (20 tšk.) narsuolių atakų. Praėjusiame ture "Fortitudo" pagadino "FC IndEx" reikalus, kodėl gi nesugadinus sezono pabaigos ir "Spartakui"? "Abiem komandoms rungtynės jau nieko nelemia. Tikimės smagios kovos prieš senus treniruočių partnerius, o ji turėtų būti ne tik smagi, bet ir pergalinga mums", - prognozavo "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius.

Praėjusią savaitę užfiksuotas pirmas atvejis sezone, kai pergales vienu metu šventė ir "FK Eksperimentas" (12 tšk.), ir "MSC-Hilltown" (6 tšk.). Abiem tai suteikė teigiamų emocijų ir optimizmo pliūpsnį bei pažadino siekį kuo geriau baigtį šį sezoną. "Reikia kabintis už paskutinių rungtynių, nes sezonas baigiasi, futbolas baigiasi, tad atiduosime paskutines jėgas", - žadėjo MSC vadovas Adomas Kripas

A diviziono 17 turo rungtynės:

19.30 "SKK Oniksas" - "Eagle Team-Žibintas"; "FC IndEx" - "FK Rytas"; "FK Eksperimentas" - "MSC-Hilltown"; "FK Riešė-Lindab" - "FK El Dorado"

21.30 "FK Spartakas" - "FK Fortitudo"

*****

B divizione taip pat liepsnoja intrigos laužas kovoje dėl trečiosios pozicijos, kur tarpusavyje lenktyniauja "FK Barbakanas" ir "Western Union Foundation".

Pranašumą prieš konkurentus turintis "FK Barbakanas" (32 tšk.) būsimame ture susitinka su "Signalizacija.lt" (25 tšk.), kuri dėl nieko nekovoja, tad žaidžia atsipalaidavusi ir pasimėgaudama. Nors "Barbakanas" situaciją kontroliuoja, tačiau jų treneris Nerijus Vasiliauskas neabejoja - likę mačai bus nepaprastai sunkūs ir atkaklūs. Pirmasis su "Signalizacija.lt", kuri pavasario rate buvo įveikta tik 7:5. Pastarieji dabar norės revanšo. "Su "Barbakano" žaidėjais esame seni pažįstami, o visos rungtynės su jais būna įtemptos. Be to, mes ir treniruojamės vienu metu, todėl tai bus tarsi derbis", - intrigą kurstė "Signalizacijos" vadovas Simas Sakaitis.

Naujieną apie "Barbakano" prarastus taškus su džiaugsmu priimtų "Western Union Foundation" (31 tšk.), kurie sieks pramušti "FK Volcano" (11 tšk.) gynybą. Per dvejus metus finansininkai laimėjo visas ketverias tarpusavio dvikovas, tad bus laikomi favoritais ir penktoje.

B diviziono titulą jau užsitikrinę VDA (48 tšk.) dvikovoje su BSC (19 tšk.) spręs savus uždavinius. Tie uždaviniai žemiški - produktyviai paskirstyti žaidimo laiką visiems, kad pažaisti gautų ir tie, kurie anksčiau labiau aukojosi komandos labui. Tokiu būdu BSC ekipai atsiranda šansas tapti pirmąja, kuri sustabdytų fantastišką VDA žygį. Tačiau BSC vadovas Aurelijus Petrėnas šiuo klausimu atsargus: "Mažai tikėtina, bet pabandyti verta. Vis tik turėtume surinkti pajėgiausią sudėtį. Tik tuomet galėtume jiems priešintis."

B diviziono sidabrą kišenėje jau turi VFM (39 tšk.). Šiame ture Meistrai futbolo paslapčių mokys naujokus "FC Funk Soul Brothers" (6 tšk.). O pastarieji ir jų vadovas Igoris Saksonovas šio susitikimo laukia su nekantrumu: "Tai gerai pažįstama komanda, jų chebrytę žinau nuo vaikystės. VFM gerai kontroliuoja kamuolį ir greitai pereina iš gynybos į atakas. Bus labai smagu susitikti aikštėje. Tokios komandos kaip VDA ir VFM mums suteikia labai gerų pamokų ir esu tikras, kad padės tapti stipresnis."

Dar vienoje 17 turo akistatoje kovos "WorldOne United" (13 tšk.) ir "Perkūnas" (12 tšk.). Intriga, susijusi su "WorldOne" - ar pagaliau jiems pavyks surinkti daugiau nei septynis žaidėjus. "Perkūno" intriga - ar pavyks nutraukti 7 pralaimėjimų seriją. Antrame varžybų rate jie taškų kol kas nepelnė.

B diviziono 17 turo rungtynės:

20.30 "FK Volcano" - "Western Union Foundation"; "WorldOne United" - "Perkūnas"; VFM - "FC Funk Soul Brothers"; "FK Barbakanas" - "Signalizacija.lt"

21.30 BSC – VDA

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: