2017-11-03

A divizionas: Turėjome be galo intriguojantį sezoną

Praėjusią savaitę pasibaigęs MFL sezonas pasižymėjo neįtikėtina intriga A diviziono pirmenybėse, kur didžiąją čempionato dalį į medalius realiai pretendavo net aštuonios komandos.

Netgi pripažintoms lygos lyderėms "Eagle Team-Žibinto" ir "El Dorado" komandoms beveik kiekvienas turas tapdavo rimtu iššūkiu. Vis tik čempionų klausimas sprendėsi šių dviejų banginių kovoje. O nugalėjo "Eagle Team-Žibinto" futbolininkai, perėmę titulą.

Kitąmet prie stipriausių diviziono prisijungsiančios VDA ir VFM komandos turėtų varžybas paversti dar smagesnėmis. Dabar galima prisiminti, kaip vyko šis sezonas MFL A divizione.

MFL čempionai "Eagle Team-Žibintas" per 18 rungtynių surinko 42 taškus - tai 77,8 proc. visų galimų taškų. 2014-ieji buvo pirmieji "Eagle Team" triumfo MFL varžybose metai. Vėliau šį titulą perėmė "SKK Oniksas", pernai visus apibėgo "El Dorado", o šiemet viršūnėje ir vėl įsitaisė vadinamieji "Ereliai".

Permainingame ir labai nenuspėjamame sezone viskas keisdavosi labai dinamiškai. Na, o lūžis čempionate neabejotinai įvyko spalio 12-ąją, kai "Ereliai" 16 turo mače MFL klasikos derbyje 4:2 įveikė "El Dorado". Tuomet jų pranašumas išaugo iki 6 taškų ir niekas neabejojo, kaip pasibaigs šis sezonas. Per likusias rungtynes būsimieji čempionai 8:1 nušlavė "SKK Oniksą" ir pasidalino po tašką mače su "Eksperimentu" - 3:3. "Jausmas vėl laikyti nugalėtojų taurę yra labai malonus", - tąkart pažymėjo nugalėtojų komandos vadovas ir nenuilstantis jos variklis Aleksandras Dergačiovas, akcentavęs kaip reta lygias šio čempionato varžybas.


Jau po sezono uždarymo, nuslūgus emocijoms, A.Dergačiovas pasakojo, kad pavasarį komandos viduje buvo kalbama apie galimai keturis trofėjus - MFL titulą, OlyBet taurę ir Supertaurę bei Lietuvos čempionatą. Tąkart sutarta, kad trys iš keturių būtų laikomas labai geru pasiekimu, o kaip žinia, buvo pasiekti du sostinėje (be MFL, laimėta ir OlyBet Supertaurė).

"Skambiau pasirodėme Vilniuje, O Lietuvos mastu irgi būtų laimėti medaliai, jei ne ta nelemta išvyka į Alytaus etapą, kur nesusirinkome ir pralaimėjome tiesioginiams konkurentams kovoje dėl pirmųjų vietų. O Arsenalas net ir prieš tokią mūsų sudėtį vos laimėjo 4:3. Tačiau tai jau praeitis, Lietuvos čempionatas buvo naujovė, ja esame patenkinti. Ir sezoną vertinu teigiamai", - teigė A.Dergačiovas.

"Eagle Team-Žibinto" sudėtis keitėsi viso sezono metu, ir nors žaidimo kokybė svyravo, jie sugebėdavo išlaikyti stabilius rezultatus visą laiką, o rudens rate apskritai sužaidė labai solidžiai, pelnydami 23 taškus iš 27 galimų. Atsižvelgiant į padidėjusį lygos konkurencingumą, tai gana aukštas rodiklis.

"Čempionatas tapo stipresnis ir mūsų kovoje su "El Dorado" viską lėmė tai, kas kiek taškų išbarstėme kitose kovose, kadangi tarpusavyje pasidalinome po pergalę. Nors kolektyvine prasme jie yra ženkliai geresnėje pozicijoje ir turi seniau susiformavusį branduolį, kažkodėl būtent mums taškų pavyko išbarstyti mažiau. Visgi buvo momentų, kai išsigelbėdavome paskutinėmis minutėmis, arba parkuodavome autobusą saugodami rezultatą. Kitaip tariant, šiemet ir sėkmė buvo mūsų pusėje, - pripažino čempionų vadovas, nusilenkęs ir likusiems varžovams. - Didelė pagarba jiems, visi padarė pažangą ir tapo sunkiau kovoti."

Aleksandras visuomet mėgo "skaičių kalbą", tad tam tikrus faktus pateikia ir dabar: "2018-aisiais A divizione lengvų rungtynių neliks apskritai ir aiškaus favorito nebus. Šiemet mes išbarstėme 12 taškų (5 nesėkmingi mačai iš 18 - 27,8 proc. rodiklis), "El Dorado" išbarstė 18 taškų (7 mačai iš 18 - 38,9 proc. rodiklis). Tai ko tikėtis iš kito sezono, kai varžybų lygis dar labiau pakils? O jis tikrai pakils, nes per pastaruosius dvejus metus didelį įdirbį atlikusi "Riešė" vėl bus viršuje, milžinišką potencialą turi "IndEx", kiti taip pat stiprinsis, sulauksime ir dviejų stiprių naujokių komandų, todėl kitas sezonas bus labai nenuspėjamas."

Antra vertus, pastaruoju metu netrūko svarstymų, kaip atrodys "Eagle Team" artimiausioje ateityje. Kalbama apie du scenarijus: atleisti vadžias ir žaisti vien tik savo malonumui, arba toliau eiti tuo pačiu keliu siekiant aukščiausių tikslų. Tačiau pastarajam atvejui turėtų pasitempti visi klubo nariai. Strateginę savo kryptį MFL čempionai žada priimti kitų metų pradžioje po bendrų pasitarimų.

Antri, iš karto po "Erelių", liko praėjusių metų čempionai "El Dorado" (36 tšk.). Po tobulo pernykščio sezono ir iškovoto vadinamojo "treble" buvo aišku, kad pakartoti tai bus velniškai sunku, nes visi varžovai jiems į atlapus kibs su didesne energija. Ir šie įtarimai ėmė tvirtintis jau nuo pirmųjų varžybų dienų, kai buvo patirtas netikėtas pralaimėjimas žaidžiant su "Eksperimentu". Klupinėjimai tęsėsi toliau, žaidėjai imdavo nervintis ir "El Dorado" nariams netgi teko užsiimti rimtais vidiniais klubo pokalbiais, ieškoti problemos sprendimų būdų. Nemažą įtaką turėjo ir didelis krūvis - be MFL, ši komanda rungtyniavo Lietuvos čempionate, Baltijos taurėje, Čempionų lygoje, nemažai žaidėjų judėjo ir didžiajame futbole. Viskas susidėjo į tai, kad "El Dorado" per 18 rungtynių A divizione patyrė 4 pralaimėjimus, o su viltimis apginti titulą atsisveikino 16 ture po pralaimėjimo "Eagle Team".

"Reaguojame ramiai, ne nervų. Tiesiog grįžtame į savo "sidabrinius" laikus, kai niekaip nepavykdavo laimėti titulų. Vieną sezoną geriau pasirodome mes, kitą - varžovai. Sezonas buvo įdomus, viskas gerai. O kitąmet bandysime atsigriebti", - visa tai filosofiškai vertino "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas. Tokiu būdu ši komanda vėl patvirtino savo pavadinimo etimologiją - tai legendinė aukso žemė, kurios vis ieško turtų ištroškę užkariautojai.

Šiemet "El Dorado" įrašė naują įrašą į savo istoriją, kai rugsėjį debiutavo EMF Čempionų lygoje Slovėnijoje. Grupės varžybos prasidėjo puikiai, pergale 4:1 prieš latvių Rygos "JakoSport". Tačiau vėliau, kaip tokiais atvejais mėgstama sakyti, "pritrūko šio rango varžybų patirties". Antrose rungtynėse 0:1 apmaudžiai nusileista bulgarų "HP Sofia" ekipai, o rungtynės pralaimėtos tiesiog taktiškai. Na, o pasipriešinti solidžiai žaidusiems rumunams Bakeu "Golden Boys" šansų buvo nedaug - 0:4. Būtent nesėkmė kovoje su bulgarais "El Dorado" futbolininkams užkirto kelią į atkrintamąsias varžybas ir privertė susimąstyti, kas padaryta ne taip.

Iškovota trečiąja vieta MFL čempionate nuoširdžiai džiaugėsi "Riešės-Lindab" (31 tšk.) futbolininkai. Tada pasigirdo replikų, kad "pagaliau ir "Riešė" kažką laimėjo". 2015 metais riešiškiai tapo MFL vicečempionais, tačiau vėliau šiai talentingai komandai ėmė nesisekti. Pernai jie liko tik penkti. Šiemet laimėjo Žiemos turnyrą ir buvo antri Vasaros MFL, visgi šie turnyrai turi mažesnį "svorį". Lietuvos čempionate "Riešė" turėjo tenkintis 7 vieta ir po to šios komandos kapitonas Deividas Petravičius tarė: "Rezultatai vidutiniški. Nesame patenkinti, bet šiemet čia svarbiausia buvo pasisemti tokių varžybų patirties. O nuo šiol visą dėmesį ir jėgas skirsime kovai dėl MFL medalių."

Šie žodžiai buvo pranašiški ir riešiškiai savo pasiekė, tą padarydami efektingu stiliumi. Prieš paskutinio turo rungtynes su "FC IndEx" bronzai užsitikrinti jiems reikėjo pergalės, kad netektų laukti varžovų malonės. Ir svarbi pergalė buvo pasiekta stiliumi, kokiu "Riešė" anksčiau buvo ne kartą skaudžiai sudegusi. Paskutinėmis rungtynių akimirkomis Viktoras Sluchovas pelnė įvartį, išplėšdamas pergalę saviškiams 3:2. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad bronzai laimėti būtų pakakę ir lygiųjų. Bet kovos įkarštyje juk neįmanoma žinoti, kas tuo metu vyksta kituose aikštės ketvirčiuose.

"Pagrindine sėkmės priežastimi įvardinčiau motyvaciją. Visi žaidėjai stengėsi ir kovojo, o tai visuomet padėdavo sunkiomis rungtynių akimirkomis", - pažymėjo "Riešės-Lindab" vadovas Tomas Guiskis.

Prie "Riešės-Lindab" vairo šiemet vėl stovėjo treneris Stanislovas Danisevičius. Reiklus ir griežtas specialistas, iš savo auklėtinių visada reikalaujantis tik maksimumo, o nesistengiantiems nepagailintis aštrios kritikos. Kartais atrodydavo, kad toks reiklumas "Riešei" gali padaryti "meškos paslaugą", juk mėgėjai nėra pratę prie tokio muštro, o be to, jų ir galimybės ribotos. Tačiau S.Danisevičiaus reiklumas davė vaisių, komanda pasipuošė medaliais. Ir T.Guiskis tuo liko labai patenkintas: "Mūsų treneris yra buvęs profesionalas, jis visad kelia aukštus reikalavimus, bet jei jų nekeltum - netobulėtum ir nieko nepasiektum. Su komanda jis kartu ir džiaugiasi, ir liūdi. Treneris kietas ir tiesiog super, kad turime jį."

Futbolo klubas "Rytas" kitąmet švęs savo 10-ąsias gyvavimo metines, tad artėjančio jubiliejaus proga komanda labai norėjo pasipuošti MFL medaliais. Nepavyko. Debiutinį sezoną A divizione jie surinko 28 taškus ir liko ketvirti. Tikrai nebūtų netikėtumas, jei "Rytas" būtų tapę medalininkais, tarp lyderių jie laikėsi ilgai. Tačiau kuomet per lemiamus 4 turus surenki 1 tašką - tikėtis apdovanojimų sunku.

"Įvertinus visą sezoną, rezultatas yra geras. Ėjome čia išbandyti savęs ir išbandėme, manau, neblogai. Iš visų A diviziono naujokų esame pirmi, tad viskas super", - pažymėjo FK "Ryto" įkūrėjas ir vadovas Olegas Miasniankinas. Vis tik jis prisipažino, kad prieš sezoną baimės akys buvo didelės: "Prisimenu, kaip pernai žiūrint A diviziono varžybas kildavo minčių, kaip čia bus labai sunku: greičiai didesni, sprendimai žaibiški, viskas solidžiau. Bet po pirmo rato apetitas augo. Gaila, to alkio neužteko sezono pabaigai."

"Rytas" išskirtinė komanda tuo, kad A divizione buvo daugiausiai praleidžianti (72), bet tuo pačiu ir daugiausiai įmušanti (77). "Juk futbolas toks žaidimas, kad pergalei reikia įmušti daugiau, nei praleisti, - esmę paaiškino Olegas. - Bet iš tiesų, šiuos dalykus kitiems metams reikia spręsti. Mes turime geriausią lygos puolėją Valdemarą Šaveiko. Turime ir, mano nuomone, geriausią vartininką Mantą Šumskį. Kitą sezoną žaisime taip, kad vartininkas turėtų mažiau darbo, o puolėjai - dar daugiau. Visiems gražių pergalių kitąmet."

Apie komandą pavadinimu "Sporto ir kultūros klubas Oniksas" galima kalbėti iki užkimimo. Šiemet jie matė ir daug šilto, ir daug šalto. Laimėjo MFL OlyBet taurę ir Vasaros futbolą lygą, tačiau rudenį neišvengė žaidimo duobės ir A divizione pelnę 26 taškus, liko tik 5 vietoje. "Konstatavimą, kad penktoji vieta mums yra prastai, priimu kaip komplimentą. Visgi nekeistume laimėtos OlyBet taurės į čempionato bronzą arba sidabrą, - pareiškė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan. - Esu tikras, kad jei ne ligos ir traumos, užgriuvusios sezono pabaigoje, greičiausiai būtume likę treti. Žaisti atkakliai čia reikėjo kiekvieną savaitę, o viso sezono triūsą vainikavo 1-2 lemiamos paskutinės rungtynės."

Dar pavasarį Edvardas mestelėjo, kad svarbiausia šį sezoną jiems bus neiškristi į B divizioną. Pareiškimas nuskambėjo netikėtai, tačiau bangavimas ir lygi konkurencija lėmė, kad prieš paskutinį turą dar nebuvo aišku, kurią vietą nuo 3 iki 8 užims jo komanda. "Tai tik dar kartą patvirtina, jog laimėti čia buvo galima tik susikaupus ir žaidžiant stipriausia sudėtimi. Žaisdami su prizininkų trejeto atstovais surinkome net 10 taškų. O kur dar minus 3 taškai nelemtose rungtynėse su "Fortitudo", kur faktiškai pirmavome 4:1, bet teisėjas nusprendė kitaip. Tad šio sezono pamoka būtų proziška: kovoti iki pabaigos, nepasiduoti nereikalingoms emocijoms ir blogoms aplinkybėms", - reziumavo E.Ruskan.

Taip pat 26 taškus surinko, bet šeštoje vietoje liko "FK Spartakas". Šios komandos sezonas irgi buvo permainingas. Spartakiečiai dabar irgi numanomai stovėtų aukščiau ir uždarymo šventėje potencialiai būtų atsiėmę medalius, jei ne rudens rate staiga kažkur prapuolęs noras ir kovingumas, užsispyrimas. O ir komandos žaidėjai rudeniop rinkosi kur kas prasčiau, nei pirmoje sezono dalyje. Rezultatai išraiškingi - pirmame rate buvo surinkta 16 taškų, o antrame - jau tik 10.

"Antras ratas tikrai nebuvo toks, kokio norėjome ir tikėjomės. Žaidėme labai banguotai, daug kas nepavyko. Kai galėjome kabintis į bronzą, pusė komandos narių nusprendė išvažiuoti ilsėtis. Negarantuoju, kad tikrai būtume pelnę medalius, bet šansų tikrai būtų daugiau", - atviravo "FK Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa.

Visgi spartakiečiai sezoną baigė pakilia nata - 6:5 įveikė "Rytą". Ir D.Raksa paaiškino, kodėl: "Kai jau nieko nelemia, kolektyvas staiga tampa motyvuotas. Su tokia motyvacija, kokia buvo šiose rungtynėse, galėjome ir dėl aukso kovoti. Išvada viena - jei visos komandose žaistų Eduardas Tučinskis, mes tikrai būtume pirmi."

Tad šie metai A divizione "FK Spartakui" virto neišnaudotų galimybių sezonu. Kai rudenį ėmė nesisekti, spartakiečiai pradėjo kalbėti, kad tokiu tempu greitai sugrįš atgal į B divizioną. Bet apatinės komandos buvo per toli. "Iš diviziono neiškritome, tai viskas gerai. Čia daug gerų emocijų, puiki organizacija, tad laukiame kitų metų", - sakė D.Raksa.

Septintoje vietoje sutinkame "FC IndEx" (24 tšk.) ir jai galima skirti dramatiškiausios komandos titulą. Sezoną A divizione "indeksai" pradėjo kraupiai prastai. Nors sudėtis buvo surinkta nebloga ir laikyta konkurencinga, tačiau kamuolys neklausė ir per 6 turus pavyko surinkti tik 1 taškelį. Komandoje imta svarstyti apie miglotas ateities perspektyvas. Tačiau treneris Artūras Steško galų gale atrado sėkmingo žaidimo receptą ir rudens rate "IndEx" tapo dominuojančia jėga A divizione. Tik pirmame rate išbarstytų taškų pritrūko šiai komandai iki medalių. Tačiau potencialas ir perspektyvos prieš 2018-ųjų sezoną yra teikiantys vilties.

Vos aštuntoji pozicija atiteko "FK Fortitudo" (23 tšk.), tačiau tai nereiškia, kad jie visą sezoną grūmėsi dėl išlikimo. Priešingai - kaip pastebėjo "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan, tokiame lygiame čempionate kažkas galų gale vis tiek lieka trečias, kažkas - aštuntas. O "Fortitudo" nepasisekė labiausiai iš pirmo aštuoneto komandų. Paskutinėse sezono rungtynėse jie turėjo progą pagerinti turnyrinę padėtį viena kita pozicija, tačiau mače su "MSC-Hilltown" užgriuvę varžovus, patys pamiršo apie gynybą bei pralaimėjo net 2:7. Paklaustas apie gautas pamokas ir padarytas išvadas, "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius taip pat kalbėjo apie konkurencingą lygą bei sėkmės stoką: "Visos rungtynės nebuvo lengvos, o daugelyje jų fortūna tiesiog juokėsi iš mūsų. Savo silpnas vietas žinome ir bandysime jas išspręsti iki kito sezono pradžios." O klubo svetainė prie to dar pridūrė: "Turime visą žiemą susitvarkyti savo galvas."

Devintąją vietą užėmusio "FK Eksperimento" (14 tšk.)sezonas A divizione idealiai atitiko šios komandos pavadinimą. Tam tikrų aplinkybių dėka žiemą iš buvusio C diviziono tiesiai į A pakopą šoktelėję eksperimentatoriai stebuklų čia neparodė, bet ir nebuvo labai stipriai mušami. Jie nustebino jau pirmame savo mače, kai 6:4 nugalėjo "El Dorado". Vis tik vėliau buvo "pastatyti į vietą", nors kovojo garbingai. Būtent kovojo, kadangi varžovai "FK Eksperimento" komandoje dažniausiai išskirdavo kovingumą. O sezono pabaigoje pasiektas dar vienas pozityvas - sužaista lygiosiomis 3:3 su naujaisiais čempionais "Eagle Team".

Kaip ten bebūtų, komandos vadovas Stasys Kvietkauskas šiuos metus įvertino kritiškai: "Pradėjome pergale prieš pernykščius čempionus, bet vėliau mums sekėsi nekaip. Manau dėl to, kad į A divizioną atėjome nepasiruošę, nežinodami nei varžovų, nei savo galimybių. Sezono pabaigoje nepralaimėjome keturių rungtynių iš eilės ir tai nuteikia optimistiškai. Mini pasiekimu vadinu ir tai, kad atėmėme taškų iš praėjusio sezono visų Top3 komandų. Iš tiesų, mėgautis žaidimu ėmėme jau tik rudenį, kai labiau susižaidėme, kai ėmėme kreipti dėmesį į žaidimo kokybę, o ne kiekvieno žaidėjo klaidas."

Paskutinė vieta atiteko "Mėgėjų Sporto Centro-Hilltown" komandai (10 tšk.), bet jų pozicija buvo aiški dar įpusėjus turnyrui. Per 15 turų "Mėgėjai" surinko vos 3 taškus ir tik kažkoks atgimimas spalį leido surinkti 7 taškus per 3 turus, todėl vaizdas turnyro lentelėje jau nėra toks siaubingas.

MSC vadovas Adomas Kripas nesiginčijo su teiginiu, kad jo komanda nusipelnė kelialapio į B divizioną: "Mes jau šiemet turėjome žaisti ten, bet pasinaudojome susidariusia galimybe ir likome A. O dabar tikrai privalome žaisti B divizione. Šio sezono pabaiga buvo džiugi ir tie surinkti 7 taškai suteikė optimizmo, nes tokiu būdu nesėkmingus futbolo metus baigti yra lengviau."

Adomas pasidžiaugė, kad sezoną pavyko pražygiuoti be rimtesnių traumų ir išsaugoti komandos branduolį - po nesibaigiančios pralaimėjimų serijos niekas neišsibėgiojo ir komanda nesubyrėjo. "Šis faktas įrodo, kad vyrai gerbia vienas kitą. Tikiuosi, kad ir kitais metais susirinksime visi tie patys veidai, nereikės užsiimti naujokų adaptacija. O tada įrodinėsime, jog mūsų vieta visgi yra A divizione", - planus dėliojo A.Kripas.

MFL A divizione žaidė daug ryškių futbolo asmenybių ir varžybų organizatoriams sudaryti simbolinę 2017 metų rinktinę nebuvo lengva. Vis tik į didijį septynetą pateko: vartininkas - Jaroslavas Jotko ("Eagle Team-Žibintas"), aikštės žaidėjai - Deivydas Piliukaitis, Martynas Rašinskas ("El Dorado"), Marius Linkevičius, Pavelas Pelakauskas ("Eagle Team-Žibintas"), Deividas Petravičius ("FK Riešė-Lindab") ir Valdemaras Šaveiko ("FK Rytas"), treneris - Stanislovas Danisevičius ("FK Riešė-Lindab").

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: