2018-04-16

B divizionas: lyderiai taškų neprarado, o autsaideriai – jų neiškovojo

Trečiasis MFL sezono turas B divizione ir vėl išliko rezultatyvus, bet didžiausios permainos įvyko turnyrinės lentelės viduryje. Tuo metu turnyrinės lentelės apačioje esančios ekipos vis dar liko be taškų, o diviziono lyderiai iškovojo pergales ir liko lentelės viršuje. Tiesa, tos pergalės buvo skirtingos, o apie tai plačiau sužinosite turo apžvalgoje.


3-ojo turo rezultatai:




42. Tiek įvarčių šįkart buvo pelnyta trečiojo turo metu B divizione. Rezultatyvumas tikrai neblogas – vidutiniškai 7 įvarčiai per rungtynes, o tokius mačus stebėti iš šono visada yra įdomu.


Blogas. Centrine turo dvikova laikyta „MSC - Hilltown“ ir „WorldOne United“ dvikova nebuvo tokia lygiavertė ir MSC šį mačą laimėjo rezultatu 5:2. Tai buvo trečioji „Mėgėjų Sporto Centro“ pergalė iš tiek pat galimų ir su 9 taškais ekipa yra antroje vietoje. Prieš „WorldOne United“ vienu metu MSC pirmavo net 4:0, tačiau tada varžovai pelnė du įvarčius, bet paskutinį tašką padėjo dublį pasiekęs „Hilltown“ saugas Aurimas Abaravičius.


„MSC Hilltown“ vadovas Adomas Kripas po rungtynių pripažino, kad nors ir pergalė buvo pasiekta užtikrinta, žaidimas tikrai nebuvo geras.


„Trečio turo rungtynės mums buvo baisios. Žaidėme blogai, jei tai galime pavadinti žaidimu. Visi atrodėme pavargę, mažai kas sekėsi. Bėgome, kaip be galvos į priekį, darėme viską sudėtingai ir galiausiai ne visada pavykdavo grįžti į gynybą. Pergalė pasiekta, bet žaidimas buvo blogas“, konstatavo A. Kripas.


Charakteris. Sudėtingus tris taškus iškovojo ir kiti diviziono lyderiai FK „Polivektris“, kurie tik paskutinėmis minutėmis išplėšė pergalę 2:1 prieš FK „Barbakaną“. Numatyta A lygos dvikova šiame mače įvyko, kadangi žaidė tiek Ramūnas Radavičius („Barbakanas“), tiek Valentinas Baranovskij („Polivektris“). R. Radavičiui pavyko pirmam įmušti įvartį 30 minutę, kai jis pasižymėjo puikiu baudos smūgiu ir išvedė „Barbakaną“ į priekį 1:0. Po šio įvarčio „Polivektris“ įjungė dar aukštesnę pavarą ir pradėjo spausti „Barbakano“ futbolininkus, bet jie drausmingai gynėsi. Abi komandos buvo emocingos, bet savo charakterio tvirtumą pademonstravo „Polivektris“. 42 minutę Ruslanas Tamilinas išlygino rezultatą, o paskutinę rungtynių minutę jį „Polivektrio“ naudai persvėrė Gžegožas Vilkinas.


„Buvo labai emocingos rungtynės, pareikalavusios daug jėgų, kadangi varžovai buvo pasirinkę labai įdomią taktiką prieš mus. Bet mes žaidėme tikrai gerai ir nei minutei nebuvome suabejoję, kad nepavyks laimėti rungtynių. Tiesa, labai norėčiau išskirti „Barbakano“ vartininko pono Dilio (Audrius Dilys, - aut. pastaba) žaidimą, kadangi jis „traukė“ viską ir jei ne vartininkas, tai rezultatas tikrai būtų visai kitoks. Niekas iš mūsų neabejojo, kad mes įmušime, tik klausimas buvo kada. Varžovams primetėme aukštą žaidimo tempą ir laukėme, kada jie pavargs, bet nesitikėjome tokio vartininko žaidimo. Varžovų vartininkas buvo geriausias rungtynių žaidėjas ir mums pridarė begalę problemų“, – apie rungtynes kalbėjo „Polivektrio“ vedlys V. Baranovskij.


V. Baranovskij išskyrė ir dvikovą su savo senu pažįstamu R. Radavičiumi: „Ramūną pažįstu tikrai seniai ir tikrai ne kartą teko prieš jį žaisti. Jis yra tikrai aukšto lygio futbolininkas, net ir būdamas tokio amžiaus. Tad ta dvikova su juo buvo tikrai įdomi, nes visas varžovų žaidimas buvo pastatytas ant jo ir jis su šia užduotimi puikiai susitvarkė bei pridarė mums problemų“.


Arti. Tuo metu „Barbakanas“, kuris buvo labai arti to, kad atimtų taškus iš „Polivektrio“, liko tikrai nusivylę. Komandos atstovas Romualdas Laurinavičius po rungtynių pripažino, kad rezultatas yra tikrai nuviliantis, o jo išlaikyti nepavyko, nes komandos žaidėjai pavargo. R. Laurinavičius taip pat teigė, kad ši dvikova buvo tikrai kieta ir teisėjas leido vyrams kovoti. Nepamirštas buvo ir R. Radavičius, kuris, pasak R. Laurinavičiaus, tikrai juos sustiprina ir jo indėlis yra jaučiamas.



 

Medaliai. „VSG United“ iškovojo antrąją pergalę iš eilės, kai 5:2 palaužė FK „Volcano“ ekipą. Jau po šios pergalės „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas drąsiai užsiminė, kad šio sezono komandos tikslas yra medaliai.


„Pačios“ rungtynės buvo gana netikėtos. Pirmą kėlinį sužaidėme 1:1, nors turėjome daug progų, kurių nerealizavome, kai varžovai neturėjo jokių progų, o įvartį praleidome po apmaudžios mūsų vartininko klaidos. Antrojo kėlinio pradžioje „Volcano“ galėjo išsivežti į priekį, bet ačiū mūsų gynybos linijai ir vartininkui Aleksandrui. Tada mes susiėmėme ir kokybiškai sužaidėme paskutines 20 minučių bei laimėjome“, – apie rungtynes pasakojo M. Rukinas, o tada pridėjo:


„Mūsų tikslas – medaliai, o kokios spalvos – žiūrėsime sezono pabaigoje“.


Pirmoji. Pirmąją pergalę pagaliau pasiekė FK „Valčiūnai“, kurie žaidė prieš diviziono autsaiderius FC „Žalia Raudona“ ir juos nugalėjo rezultatu 9:2. „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis buvo atviras ir teigė, kad šios pergalės jie tikėjosi ir taip pat tikisi, kad įmušti įvarčiai padės pakelti komandos žaidėjų pasitikėjimą savo jėgomis.


„Pergalės tikrai tikėjomės ir jei būtume pralaimėję šias rungtynes, tai, manau, mums čia nelabai būtų ką veikti. Pergalė tikrai pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis tiek atskiriems žaidėjams, tiek bendrai komandos dvasiai“, – sakė D.Perednis.


Progresas. Be pergalės esantys FC „Žalia Raudona“ dėl to kol kas tikrai nesielvartauja. Po rungtynių buvo galima išgirsti, kad MFL naujokų tikslas šiuo metu yra ne rezultatai, o komandinio žaidimo progresas, kuris tikrai matosi, o su juo ateityje bus ir rezultatai.


Pavyko. Trečiajame ture FK „Rotalis“ sulaukė kelių naujų veidų, o komandos žaidimas pavyko kaip iš pypkės – 8:2 nugalėti FC „Funk Soul Brothers“. Komandos kapitonas Albertas Bogdanas po rungtynių tvirtino, kad susižaidimas su kiekvienu maču vis auga, o trenerio nurodymus pavyko įgyvendinti idealiai. Tai puikiai matosi iš rezultato, todėl galime būti tikri, kad „Rotalio“ žaidimas tik gerės ir jie bus rimti konkurentai kovoje dėl medalių.




Nulis. Be taškų šiame sezone kol kas yra ne tik FC „Žalia Raudona“, bet ir kiti MFL naujokai FK „Alytis“, kurie trečiajame ture 1:3 nusileido FK „Eksperimento“ ekipai. „Alyčiui“ labiausiai pakenkė anksti gauta raudona kortelė (dvi geltonos). Jau 11 minutę Artūras Kirkutis už per dideles emocijas buvo išvytas iš aikštės ir nors jis šiuo sprendimu buvo ypač nepatenkintas, jam neliko nieko kito, kaip palikti aikštelę. Kiekybinę persvarą trumpam įgavę „Eksperimento“ futbolininkai sugebėjo išsiveržti į priekį, o po to greitai įmušė ir antrą įvartį. „Alytis“ antrajame kėlinyje rezultatą sušvelnino ir dėjo visas pastangas, kad jį išlygintų. Paskutinę mačo minutę į varžovų baudos aikštelę atėjo ir „Alyčio“ vartininkas, tačiau „Eksperimentas“ ne tik apsigynė, bet ir surengė žaibišką kontrataką, kuri pasibaigė trečiu įvarčiu.


Taigi, FK „Alytis“ vis dar lieka be taškų, o ketvirtajame ture prieš FK „Volcano“ turės verstis be A. Kirkučio. Tuo metu „Eksperimentas“ per daug neišsišokę sugebėjo pakilti jau ant trečiojo laiptelio ir taškais atsilieka tik nuo pirmaujančių „Polivektrio“ ir „MSC - Hilltown“.




#JūsŽaidžiate

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: