2018-04-18

Ketvirtojo turo anonsas: iš divizionų lyderių toliau bus bandoma atimti taškus

Dar visai neseniai snigo, o jau rytoj MFL komandos sužais ketvirtąjį turą ir praktiškai įpusės pirmąjį (pavasario) ratą. Ketvirtajame ture bus daug savaip įdomių dvikovų, kurias pamatyti turėtų kiekvienas mini futbolo gerbėjas.


A divizionas

 

4-ojo turo rungtynės:




Centrinė dvikova. Šįkart centrinę A diviziono dvikovą išrinkti nėra taip paprasta, nes tikrai ne vienos rungtynės kels ažiotažą. Visgi centriniu turo maču šįkart vadinsime „El Dorado“ ir VFM dvikovą. Tai bus vienintelės A diviziono rungtynės, kurios vyks 20:30 (visi kiti A diviziono mačai bus žaidžiami 19:30), todėl šios rungtynės išsiskirs vien savo laiku ir A diviziono sekėjams bus jas paprasčiau stebėti.


Visgi centrine dvikova jas paverčia ne laikas, o komandų pajėgumas. „El Dorado“ ekipa iškovojo jau antrą pergalę iš eilės ir kol kas yra be pralaimėjimų (vienos lygiosios ir dvi pergalės). Komandos vadovas Martynas Rašinskas po abejų pergalių liko patenkintas komandos žaidimu, sutarto plano vykdymu ir progresu. „El Dorado“ su kiekvienomis rungtynėmis nori vis labiau pagerinti savo žaidimą, todėl dar vienas rimtas iššūkis prieš VFM bus puiki proga save patikrinti.


Tuo tarpu VFM ekipa trečiajame ture buvo išvesta iš pergalių kelio ir patyrė pirmą savo sezono nesėkmę prieš FK „Riešę“, kai po kuriozinio įvarčio per visą aikštę nusileido 0:1. Jau tada po rungtynių komandos kapitonas Artūras Jeršovas sakė, kad VFM pralaimėjo nepelnytai. Tai pripažino ir „Riešės“ ekipa, kuri didžiąją rungtynių dalį tik gynėsi nuo VFM bandymų įmušti. Taigi, VFM tikrai bus įpykę po taip nesėkmingai susiklosčiusių rungtynių ir atsitiesti bandys prieš „El Dorado“ komandą. Abi ekipos mėgsta pulti, todėl įvarčių čia tikrai gali būti… ir nemažai.


Ar bus iškovota ketvirta pergalė iš eilės? Šį klausimą galime kelti prieš FK „Ryto“ ir FK „Fortitudo“ rungtynes. Būtent „Rytas“ kol kas laimėjo visas tris žaistas rungtynes, o „Fortitudo“ tik praėjusiame ture pasiekė pirmą sezono pergalę, bet tą padarė ne prieš bet ką, o prieš MFL čempionus „Eagle Team - Žibintas“. Kelių naujų gynėjų sulaukusi „Fortitudo“ komanda prieš „Erelius“ parodė brandų ir disciplinuotą žaidimą, todėl normalu, kad tokį futbolą jie bandys demonstruoti ir prieš „Ryto“ ekipą.


„Rytas“ savo ruožtu dėl trečiosios pergalės turėjo kaip reikiant paprakaituoti ir ją prieš „Spartaką“ išplėšė likus vos 2 sekundėms. Žinoma, kad tokios pergalės komandai suteikia papildomų jėgų ir gerą energijos gūsį, kuris galbūt juos stums į priekį ir ketvirtojo turo metu.


„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas pats laukia tikrai įdomių rungtynių: „Fortitudo“ yra labai įdomi komanda, labai greita komanda, žaidžia plačiai, todėl bus įdomios rungtynės“.


Ar čempionai atsities? To turbūt klausia dauguma MFL gerbėjų, o ypač tie, kurie palaiko „Eagle Team - Žibinto“ vyrukus. Kol kas „Eagle Team“ žaidimas banguoja ir ekipa su 4 taškais yra vos šeštoje vietoje. Vieną kartą „Eagle“ gerai sužaidė rungtynių pradžią, bet pabaigoje pasipylė klaidos, o praėjusiame ture prieš „Fortitudo“ buvo atvirkščiai – ypač prastai sužaista rungtynių pradžia, o susiimta buvo tik mačo pabaigoje, bet laiko iškovoti bent taško jau pritrūko. Progą atsitiesti ir parodyti geresnį žaidimą „Eagle“ gavo labai greitai, kadangi jiems teks žaisti prieš FK „Spartaką“, kuris šį sezoną dar nepajuto, ką reiškia laimėti.


Jau po rungtynių „Eagle“ vadovas Aleksandras Dergačiovas teigė, kad tikisi, jog po tokios prastos sezono pradžios jo komandos žaidėjai pabus ir žais gerai visą mačą, o ne tik jo dalį. 


Tuo metu prieš ketvirtadienio dvikovą A. Dergačiovas sakė: „Jokių baimių nėra, reikia tiesiog eiti ir žaisti taip, kaip mokame, o ne galvoti kad šiame sezone kokią nors komandą galime apžaisti viena koja“.


„Su „Spartaku“ rungtynės visada būna neprognozuojamos, tai jie duoda rimtą kovą bet kuriai komandai, tai jie leidžia būti sutriuškinami. Mes žaisime nuo gynybos, nes svarbiausia nepraleisti įvarčio, o kaip bus puolime – pamatysime“, – rungtynių planą atskleidė A. Dergačiov.


Tokius oponentų žodžius patvirtino pats „Spartakas“, kuris ketina duoti kovą „Eagle Team“ komandai.


„Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa teigė: „Eagle Team“ yra gera komanda, bet reikia padaryti taip, kad ir jiems būtų įdomu žaisti su mumis. Reikia duoti rimtą kovą, o tada jau žiūrėsime“.


Kas liks pirmajame trejete? Į šį klausimą bus atsakyta būtent šį ketvirtadienį, kai jėgas surems FC „IndEx“ ir FK „Riešė“. Šiuo metu abi komandos turi po 7 taškus. Pergalės atveju kažkuri iš šių ekipų tikrai liks pirmajame trejete, o viskam sėkmingai susiklosčius gali pakilti net į pirmą vietą. Lygiosios taip pat būtų neblogas rezultatas abiems klubams, o jei kažkuris iš jų patirs pralaimėjimą, bent jau savaitei turės atsisveikinti su vieta pirmaujančių trejetuke.


Šią dvikovą bus tikrai įdomu stebėti, nes FK „Riešė“ labiau akcentuoja gynybą, o FC „IndEx“ yra labiau žinoma dėl savo puolamųjų veiksmų. Praėjusią savaitę „Riešei“ pergalę atnešė būtent gynyba, o ar šįkart klubas ir vėl laikysis tokios taktikos, bus aišku tik ketvirtadienį.


Įdomus faktas yra tai, kad du rezultatyviausi A diviziono futbolininkai – Erikas Milašauskas (6 įvarč.) ir Valdermaras Voinič (5 įvarč.) – žaidžia būtent FC „IndEx“ komandoje, o tai suponuoja, kad „Riešės“ ekipos gynybos laukia rimtas iššūkis ir bus įdomu stebėti ar „IndEx“ puolimas ras spragų „Riešės“ gynyboje.


Kas iškovos pirmuosius taškus? Tai gali būti SKK „Oniksas“, „Western Union“ arba abi šios ekipos, kadangi ketvirtajame ture jos ir susikaus tarpusavyje. „Oniksas“ kiek netikėtai kol kas dar neturi pergalių, o iš B diviziono pakilę WU taip pat kol kas nesugebėjo laimėti rungtynių, bet prieš ketvirtąjį turą abi ekipos dės visas pastangas, kad pergalių sąskaita buvo atidaryta.


„Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan sakė: „Stengsimės, kad tą pirmąją pergalę pagaliau iškovotume“.


Tuo metu „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis teigė: „Stengsimės primesti varžovams savo žaidimą ir pagaliau iškovoti pirmuosius taškus“.


Prieš šią dvikovą reikia paminėti, kad „Oniksas“ šioje akistatoje turės verstis be Pauliaus Lekarevičiaus, kuris rungtynėse su „El Dorado“ gavo raudoną kortelę.


B divizionas

 

4-ojo turo rungtynės:




Centrinė dvikova. Šįkart B diviziono centrinėje dvikovoje ir vėl išvysime „MSC - Hilltown“ ekipą. Be pralaimėjimų žengiantys buvę A diviziono dalyviai ketvirtajame ture susikaus su FK „Barbakano“ ekipa.


MSC laimėjo visas tris žaistas rungtynes, o „Barbakanas“ kol kas turi tik vieną pergalę, bet praėjusiame ture buvo arti sensacijos, kai vos neatėmė taškų iš FK „Polivektrio“, bet paskutinėmis minutėmis praleido du įvarčius ir pralaimėjo.


Nepaisant to, ši patirtis „Barbakanui“ buvo tikrai naudinga ir prieš „MSC - Hilltown“ jie gali sužaisti dar geresnes rungtynes, o ypač, jei ir vėl žais Ramūnas Radavičius. Buvęs profesionalus futbolininkas „Barbakanui“ suteikia naują dimensiją žaidime ir būna pagrindinis atakų organizatorius bei užbaigėjas. Būtent R. Radavičius įmušė įvartį į „Polivektrio“ vartus ir jis tikriausiai bus pagrindinė grėsmė „MSC - Hilltown“ vartams.


Visgi MSC į šį iššūkį žiūri drąsiai ir nei kiek neprisibijo patyrusių varžovų. Iš A diviziono iškritę MSC B divizione jaučiasi kur kas smagiau. Būtų įdomu pamatyti, ką MSC darytų, jei laimėtų B divizioną, bet bent jau kol kas ekipa labiau norėtų likti būtent B divizione.


„Po trečių pergalingų rungtynių jau buvo įvairių minčių apie tai, ką darytume laimėję šį divizioną. Be bendro sprendimo nieko nebūtų, bet didžiosios dalies nuomone smagiau B divizione“, – atskleidė MSC vadovas Adomas Kripas.


Tuo metu prieš artėjančią dvikovą su „Barbakanu“, A. Kripas prisiminė praeities (gilios praeities) akistatą su R. Radavičiumi ir drąsiai prakalbo apie būsimą mačą.


„Kol kas nesureikšminome nei vienų rungtynių, tad ir su „Barbakanu“ bus taip pat. Kai kurie turi tiesiog savų interesų prieš „Barbakaną“ ir, žinoma, visi norime pažaisti prieš Ramūną. Paskutinį kartą prieš jį žaidžiau būdamas dešimties metų Plungėje“, – prisiminė A. Kripas.


„O ar mes prieš jį ginsimės, ar jis prieš MSC – dar pamatysime, ar čia jau per drąsiai teigiu?“, – retoriniu klausimu užbaigė A. Kripas.


Kas sustabdys „Polivektrį“? Tai jau bandė padaryti trys ekipos, bet nei vienai nepavyko. Kiek rimtesnio pasipriešinimo FK „Polivektris“ sulaukė iš „Barbakano“, kurie, pirmi įmušę įvartį, užsidarė gynyboje, bet aktyvus „Polivektrio“ puolimas pralaužė ledus. Šįkart „Polivektriui“ iššūkį mes dvi pergales iš eilės iškovojęs „VSG United“ klubas, tačiau „Polivektris“ šiai dvikovai jaučiasi pasiruošęs.


Komandos vadovas Valentinas Baranovskij tikrai nemano, kad prieš „Barbakaną“ vėlai įmušti įvarčiai yra kažkas blogo ir yra tikras, kad tas jų žaidimas, kuris buvo prieš „Barbakaną“, būtų pergalingas ir prieš „VSG United“.


„Žaidimas mus pilnai tenkina. Aš nežinau ar kitose komandose, išskyrus Paulių Grybauską iš „Rotalio“, yra dar tokių gerų vartininkų kaip „Barbakano“ gretose, bet jei mes taip pat žaisime visose rungtynėse, tikrai neturėsime problemų“, – drąsiai teigė V. Baranovskij.


Drąsiai prieš artėjančią dvikovą jaučiasi ir „VSG United“ klubas. Ekipos vadovas Michailas Rukinas, kuris jau po pergalės prieš „Volcano“ užsiminė, kad komandos tikslas šį sezoną yra medaliai.


„Esame pasiruošę žaisti su bet kuria komanda, iki šiol esame matę tikrai stiprių varžovų ir sugebėjome atimti taškų iš jų, tad linkime sėkmės „Polivektriui“!“, – pareiškė M. Rukinas.


Ar „Rotalis“ išlaikys pagerintą žaidimą? Praėjusiame ture FK „Rotalis“ pasiekė puikią pergalę ir 8:2 sutriuškino FC „Funk Soul Brothers“. Komandos kapitonas Albertas Bogdanas liko labai patenkintas žaidimu, kurį sustiprino ir prie komandos trečiajame ture prisijungę keli, daugybę patirties MFL čempionate turintys žaidėjai. „Rotalio“ ekipa anksčiau buvo pratusi žaisti 11 prieš 11, todėl jiems prireikė laiko priprasti prie žaidimo 7 prieš 7, bet su kiekvienu maču „Rotalio“ žaidimas gerėja, o šį progresą sustabdyti bandys FK „Valčiūnai“. Neseniai pirmą pergalę iškovoję „Valčiūnai“ įgavo daugiau pasitikėjimo savimi, bet prieš artėjančią dvikovą su „Rotaliu“ išlieka realistiški.


„Aišku, visada norisi pergalės, bet reikia būti realistams – „Rotalis“ yra gera ir stipri komanda, tai pergalės jie tikrai neatiduos lengvai. Visgi bandysime kovoti ir suteikti jiems gerą kovą, o tada jau kaip Dievas duos“, – teigė „Rotalio“ vadovas Dainius Perednis.


Ar bus pasiekta pirmoji pergalė? MFL naujokai FK „Alytis“ dar neturi iškovoję pergalės ir turės šansą tai padaryti ketvirtajame ture prieš FK „Volcano“, kurie taip pat šį sezoną dar nėra laimėję. „Alytis“ rungtyniaudavo visai neblogai, bet jiems vis pritrūkdavo patirties ar šalto proto. Pavyzdžiui praėjusiose rungtynėse „Alyčiui“ koją prieš FK „Eksperimentą“ pakišo anksti gauta raudona kortelę, kurią jau 11 minutę išvydo Artūras Kirkutis. Alytaus komandai reikia pasistengti išvengti tokių daromų klaidų ir ta pergalė gali ateiti. Rungtynės su „Volcano“ bus puiki proga ją pabandyti išplėšti, bet tas pats galioja ir „Volcano“ klubui, kuris tikrai yra pajėgus įveikti MFL naujokus.


Likusios rungtynės. Ketvirtadienį B divizione įvyks dar du mačai. Skaudžiai trečiajame pralaimėję FC „Funk Soul Brothers“ turės susikauti su FK „Eksperimentu“, kuris šiuo metu yra trečioje vietoje ir demonstruoja neblogą žaidimą. „Brolių“ tikrai lauks dar vienos sunkios rungtynės, o „Eksperimentas“ turi šansą giliau įleisti šaknis tarp prizininkų trejeto.


Dar kita vakaro dvikova įvyks tarp „WorldOne United“ ir geresnio žaidimo vis dar beieškančių FC „Žalia Raudona“. Akivaizdu, kad „WorldOne United“ yra šios poros favoritas ir jie greičiausiai iškovos pergalę, bet taip pat įdomu pamatyti ar „Žalia Raudona“ progresuoja ir ši patirtis MFL čempionate jiems atneša naudos.



#JūsŽaidžiate

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: