2018-05-14

B divizionas: Kova dėl vietos trejetuke darosi vis aršesnė

B divizione sužaista jau septyni turai. Septintasis turas didelių staigmenų neatnešė. Dvi pirmaujančios ekipos šventė užtikrintas pergales, bet kova dėl trečiosios pozicijos tapo įtempta. Į šią vietą sugrįžo „MSC - Hilltown“ klubas. Apie šias rungtynes ir visus kitus mačus plačiau – turo apžvalgoje.



7-ojo turo rezultatai:

 


45. Septintojo turo rezultatyvumas kiek sumažėjo, lyginant su šeštu turu (57 įvarčiai). Tačiau 45 įvarčiai per šešis mačus tikrai nėra mažai – vid. po 7,5 įvarčio per rungtynes.


Sausi. Pirmą kartą šiame sezone „MSC - Hilltown“ klubas išlaikė „sausus“ vartus ir sugebėjo laimėti svarbias rungtynes prieš FK „Eksperimentą“ rezultatu 2:0. Ši pergalė leido MSC ekipai sugrįžti į pirmąjį trejetą, iš kurio komanda nenori daugiau iškristi.


Po rungtynių MSC vadovas Adomas Kripas sakė: „Po pergalingų rungtynių visada jaučiamės tikrai gerai. Šios pergalės dėka įrodėme, kad esame verti vietos trejetuke ir kovosime dėl medalių. Rungtynės tikrai galime vadinti geromis, nes nepraleidome įvarčių“.


Šiame mače MSC vartus gynė Martynas Juocevičius, kuris nėra pagrindinis ekipos vartų sargas, tačiau jam pavyko sužaisti fantastiškas rungtynes ir atremti visus varžovų smūgius, o tai ir padėjo komandai pirmą kartą šiame sezone nepraleisti įvarčio.


Chaosas. Puikų Martyno žaidimą pagyrė ir varžovai FK „Eksperimentas“, tačiau jie taip pat atskleidė, kad paskutiniu metu komandos viduje įsivyravo chaosas.


„Rungtynės susiklostė labai sunkiai. Šis mačas buvo labai svarbus, o pusę mūsų komandos negalėjo atvažiuoti: kas dirbo, o kas jau atostogauja ir išvyko į šiltus kraštus prie jūros. Dėl to turėjome tik du keitimus, bet, reikia pripažinti, kad ir su tiek keitimų atrodėme gan neblogai“, – apie rungtynes kalbėjo „Eksperimento“ narys Edvinas Morozas.


„Visgi prieš MSC tikriausiai pralaimėjome teisingai. Komandos viduje dabar yra chaosas, daug kas pykstasi ir nenori žaisti. Net ir tokiomis aplinkybėmis turėjome savo progų įmušti, bet jų neišnaudojome, o jų vartininkas sužaidė labai gerai ir atrėmė visus mūsų smūgius. Galbūt taško ir buvome verti, bet, kaip sakoma, neįmuši tu – įmuš tau ir laimi stipresni“, – užbaigė „Eksperimento“ futbolininkas.


Tas vidinis komandos chaosas lėmė, kad „Eksperimentui“ tai buvo pirmasis sezono mačas, kuriame jie nesugebėjo įmušti bent vieno įvarčio.


Septynios. Tiek pergalių iš eilės iškovojo ir visus šio sezono mačus laimėjo FK „Polivektris“ klubas. Septintajame ture jie neturėjo vargo su FC „Žalia Raudona“ ir juos nugalėjo rezultatu 8:3 bei toliau išlaiko lyderio poziciją.


Po šių rungtynių „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij pasidalino savo mintimis: „Kažkaip išskirti šių rungtynių negalėčiau, viskas buvo taip, kaip ir reikia. Laimėjome pakankamai dideliu skirtumu, bet kažkokios užduoties įmušti daug sau nekėlėme“.


Šiame mače „Polivektris“ turėjo vos vieną atsarginį žaidėją, o V. Baranovskij paaiškino, kad tokį trumpą suolą nulėmė įvairios aplinkybės.


„Taip susiklostė aplinkybės, kad dėl vienokių ar kitokių priežasčių rungtynėse negalėjo žaisti daug mūsų žaidėjų. Tikrai nesuteikėme kažkam poilsio ir vargu ar kas nors būtų sutikęs pailsėti“, – pridūrė V. Baranovskij.


Favoritas. Po pralaimėjimo „Polivektrio“ klubui, FC „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius užsiminė, kad favoritu iškovoti B diviziono auksą jis laiko būtent „Polivektrio“ komandą. „Žalia Raudona“ jau žaidė prieš abu divizione pirmaujančius klubus – „Polivektrį“ ir „Rotalį“, bet „Polivektris“ jiems paliko geresnį įspūdį.


„Favoritais laimėti B divizioną laikytume „FK Polivektrį“, – sakė I. Stasevičius.


O apie pačias rungtynes „Žalia Raudona“ vadovas sakė: „Šios rungtynės taip pat buvo labai sunkios, bet atrodo, kad mums šį kartą pavyko geriau nei žaidžiant prieš „Rotalį“. „Polivektris“ yra labai stiprus priešininkas ir mums tai yra labai gera patirtis“.


A divizionas. Nors „Žalia Raudona“ favoritu triumfuoti B divizione laiko „Polivektrį“, pats „Rotalis“ yra rimtai nusiteikęs patekti į A divizioną ir jau galvoja apie žaidimą ten kitame sezone.


Šiuo metu antrą vietą užimanti „Rotalio“ ekipa septintajame ture net 9:1 sutriuškino FK „Volcano“ ekipą, bet net ir tiek įvarčių jiems nebuvo gana.


„Rungtynės vyko taip, kaip ir planavome, tik tikėjomės įmušti daugiau įvarčių. Šį sezoną mes per daug apie savo varžovus negalvojame. Mūsų tikslas yra susižaisti, suprasti judėjimą aikštėje ir patekti į A divizioną“, – sakė „Rotalio“ vadovas Dainius Riškus.


Prie šios „Rotalio“ pergalės ir vėl daugiausiai prisidėjo puolėjas Paulius Sakalis, kuris šįkart pelnė keturis įvarčius. D. Riškus mano, kad Paulius yra per geras B divizionui.


„Paulius yra tikrai per aukšto lygio žaidėjas B divizionui. Tai ir yra jo sėkmės paslaptis. Žiūrėsime, kaip jam seksis žaisti A divizione“, – apie savo komandos lyderį kalbėjo „Rotalio“ vadovas.


Be lyderių. Sunkią sezono pradžią išgyvenantis „Volcano“ klubas aiškina, kad tai lėmė jau pirmajame ture patirtos lyderių traumos.


„Pirmose sezono rungtynėse du mūsų pagrindiniai žaidėjai patyrė traumas. Labai sunku žaisti be savo lyderių. Deja, neturime ir ilgo atsarginių suolo, todėl dažniausiai turime tik vieną atsarginį“, –  atskleidė „Volcano“ vadovas Tomaš Derkač.


Apie patį mačą T. Derkač sakė: „Rungtynės buvo nelengvos, nepavyko žaisti kaip buvo suplanuota. „Rotalis“ demonstravo puikų žaidimą, tai žinojome jau prieš rungtynes, bet vis tiek praleidome daug įvarčių“.


Palengvėjimas. Tokį jausmą po pergalės pajuto „WorldOne United“ ekipa, kuriai pavyko gan netikėtai 5:4 pranokti FK „Barbakaną“ klubą. Pergalingą įvartį šiame mače įmušė „WorldOne United“ vadovas Victor Cachay Grande, kuris vis dar mano, kad jo komanda neparodo viso savo potencialo.


„Kai rungtynėms surenkame visus savo žaidėjus, mes tikrai galime gerai žaisti. Iš lėto mes geriname savo žaidimą, bet turime dar daug dirbti ties komandiniu žaidimu. Tradiciškai, šį mačą pradėjome pirmi praleisdami įvarčius, bet stengiamės iš visų jėgų ir apsukome rungtynes savo naudai. Šis mačas buvo labai įdomus, abi komandos daug puolė, bet vis dar nesu galutinai patenkintas, nes esu tikras, kad galime sužaisti daug geriau ir dėl pergalės mums nereiktų tiek kentėti“, – sakė V. C. Grande.


„WorldOne United“ vadovas užsiminė ir apie savo pergalingą įvartį: „Įmušti įvartį visada yra geras jausmas, o po finalinio švilpuko visi pajutome didžiulį palengvėjimą ir buvome tikrai laimingi dėl iškovotų trijų taškų“.


Netektys. Galbūt „WorldOne United“ klubui laimėti padėjo ir tai, kad „Barbakanas“ šiame mače jau žaidė be dviejų savo lyderių – vartininko Audriaus Dilio ir puolėjo Ramūno Radavičiaus, kurie nusprendė žaisti II Lietuvos lygoje ir nebegali ginti „Barbakano“ spalvų MFL pirmenybėse.


„Buvo tikrai prastai su progų realizacija. Progų tikrai turėjome daug, bet jų nepavyko išnaudoti. Pasimatė, kad Ramūno Radavičiaus netektį kaip nors dar galime patys kompensuoti, tačiau vartininko Dilio vietoje kitiems vartininkams reikės pasitempti“, – teigė Romualdas Laurinavičius


„Mes turbūt bene vienintelė komanda, kuri praktiškai kiekvieną turą pasipildo vienu ar kitu žaidėju. Esame atvira futbolo bendruomenė visiems ir nesvarbu ar tu turi futbolo pagrindus, ar ne. Be abejo, kai tokie žaidėjai išeina, tai iš karto pasijaučia žaidimo kokybėje, bet kažkaip tai bandysime kompensuoti. Prieš „WorldOne United“ debiutavo dar vienas žaidėjas – Arnas Venskevičius, žaidęs futbolą, tik buvo patyręs abiejų kelių kryžminių raiščių trūkius ir meniskų operacijas. Kelis metus nežaidęs. Tikimės, kad atgaus formą ir bus rimta paspirtis klubui ateityje“, – užbaigė vienas iš „Barbakano“ vadovų.


Vienas įvartis. Pagaliau „VSG United“ ekipa gali pati džiaugtis pergale vieno įvarčio persvara. Prieš tai Visagino klubas net tris mačus iš eilės pralaimėjo vieno įvarčio skirtumu, o septintajame ture jie šią tendenciją pasuko savo naudai ir 4:3 įveikė FK „Valčiūnai“ ekipą. Ši pergalė leido „VSG United“ ekipai su 9 taškais pakilti į septintą vietą, bet dabartinė klubo pozicija komandos vadovo Michailo Rukino netenkina.


„Žinoma, kad netenkina. Patys matėte, kiek rungtynių iš eilės pralaimėjome vieno įvarčio skirtumu“, – apie šio sezono pirmus septynis turus kalbėjo M. Rukinas.


„Kalbant apie pačias rungtynes, tai buvome verti pergalės. Manau, kad žaidėme geriau ir turėjome nemažai progų, tik jų visų išnaudoti nepavyko“, – pridūrė VSG vadovas.


Tuo metu „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis, kuris pats įmušė vieną iš savo komandos įvarčių, apie šias rungtynes sakė: „Nuotaikos, žinoma, yra nekokios, nes pralaimėjus jos geros ir negali būti. Pralaimėjome, nes nesugebėjome susikaupę pradėti rungtynių ir mačo pradžioje praleidome porą įvarčių. Aišku, dar ir nesugebėjome išnaudoti savų progų. Taip viskas ir susidėjo“.


Atsitiesė. FC „Funk Soul Brothers“ ekipa šeštajame ture net 2:9 nusileido „Polivektrio“ ekipai, tačiau septintajame ture FSB atsitiesė su kaupu ir net 6:0 sutriuškino FK „Alytį“. Jiems tai taip pat buvo pirmosios „sausos“ rungtynės, kuriose „Funk Soul Brothers“ nepraleido įvarčių.

 

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad bus sunku, nes susirinkome tik devyniese. Dauguma mūsų žaidėjų yra traumuoti ir prieš „Alytį“ tikrai nebuvome stipriausios sudėties. Aptarėme, kad su tokiu žaidėjų kiekiu turime neprarasti ploto. Taip pat grįžome prie 1-3-3 sistemos. Dėl šios taktikos pakeitėme poros žaidėjų pozicijas ir tai atnešė rezultatą“, – rungtynių taktiką aiškino FSB vadovas Igoris Saksonovas


„Įmušėme pirmi ir tai mums pridėjo pasitikėjimo savimi. Gerai gynėmės prieš varžovą, o patys greitai pereidavome į puolimą. Tokie perėjimai mums atnešė tris įvarčius“, – toliau kalbėjo I. Saksonovas, kuris taip pat paaiškino, kaip jo ekipai pavyko pasiekti tokį gerą rezultatą.


„Žaidėjai tobulėja, tarpusavio supratimas auga su kiekvienu maču, gynyboje būna mažiau panikos. Fiziškai tapome stipresni nei praėjusiais metais“, – pagerėjusio žaidimo priežastis vardino „Funk Soul Brothers“ vadovas.


„Po pralaimėjimo  praėjusiame ture mes sau pasakėme, kad daugiau nebeturime prarasti taškų, kovosime nuo… iki. Nors dar tikrai nesame tobulos sportinės formos, bet judame link jos ir kai ją pasieksime, duosime varžovams „garo“!“, – užvedančiai pokalbį tęsė I. Saksonov.


Užbaigdamas I. Saksonov užsiminė ir apie FK „Alyčio“ ekipą: „Varžovai žaidė ganėtinai grubiai. Dažnai eidavo „į kaulą“ ir tai buvo aiškiai matyti iš šono. Tokių komandų mes nemėgstame, bet teko žaisti pagal jų taisyklės. Esu tikras, kad „Alytis“ antrajame rate atneš staigmenų“.

#JūsŽaidžiate

 

 

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: