2018-05-16

Aštuntojo turo anonsas: lyderių „Eagle Team“ laukia A diviziono naujokų išbandymas, B divizione pirmaujantys klubai stengsis didinti pranašumą

Aštuntojo turo rungtynės A diviziono komandoms bus priešpaskutinės pirmajame rate, o B diviziono ekipoms poilsio dar teks palaukti. Kas jų visų lauks aštuntajame ture – turo anonse.


A divizionas

 

8-ojo turo rungtynės:

 



Centrinė dvikova. Šįkart į centrinės dvikovos rėmus pateko „Eagle Team - Žibintas“ ir VFM klubai. Bus įdomu pamatyti ar „Ereliai“ pratęs savo skrydį ir toliau kils į viršų, o galbūt jų sparnus pamuš VFM žaidėjai? 


Praėjusiame ture „Eagle Team“ iškovojo labai svarbią pergalę ir 6:3 palaužė „El Dorado“ klubą bei pakilo į pirmą poziciją, todėl dabar jiems yra labai svarbu išlaikyti šį pergalingą žaidimą. Komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas buvo užsiminęs, kad prieš „El Dorado“ jo komandos nariai buvo labai užsivedę, tačiau kai kurie iš jų taip užsiveda būtent tik prieš „El Dorado“ ir prieš kitas ekipas tos motyvacijos kartais pritrūksta. 


„Eagle“ neturėtų keisti savo taktikos ir vėl žais nuo gynybos. „Erelių“ vadovas ne kartą buvo pabrėžęs, kad jam puikiai tiktų ir pergalė 1:0 ar 2:0 ir komandos pagrindinis tikslas yra neprimušti daug įvarčių, o apsiginti.


Tuo metu VFM ekipos žaidimas ir vėl banguoja. Šeštajame ture VFM iškovojo puikią pergalę prieš FC „IndEx“, bet praėjusiame ture 0:3 nusileido FK „Rytas“ klubui. Tame mače ekipos žaidimas strigo, o „Rytas“ rado būdą kaip apsunkinti VFM žaidimą.


Visgi VFM savo gretose turi puikių futbolininkų ir jų nuvertinti negalima. Galbūt iššauti ir vėl pavyks Artūrui Jeršovui, o gal įvarčiais pradžiugins Arvydas Veikutis. Jei VFM puolimui pavyks sublizgėti, jie tikrai gali pridaryti bėdų „Eagle Team“, todėl ši dvikova turėtų būti labai įdomi.


VFM treneris Artūras Macijauskas prieš šią dvikovą buvo sakęs: „Tikiu savo komanda ir tuo, kad greitu metu žaidimas gerės, nes potencialo mums pakanka“.


Ar „El Dorado“ atsigaus po pirmojo pralaimėjimo? Tą jie padaryti galės rungtynėse prieš FK „Fortitudo“. Jei šis mačas būtų vykęs savaitę anksčiau, tada vienareikšmiškai sakytume, kad „El Dorado“ iškovos lengvą pergalę, bet dabar to sakyti tikrai negalime. „Fortitudo“ praėjusiame ture pademonstravo ką sugeba ir iškovojo antrąją sezono pergalę, kai 5:4 palaužė FC „IndEx“ komandą, įmušdami net tris įvarčius pačioje mačo pabaigoje.


„Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius sakė, kad taip žaisdama jo komanda yra pajėgi įveikti bet kurį varžovą, tik svarbiausia, kad į rungtynes atvyktų tokia pati konkurencinga ir stipri sudėtis. Jei „Fortitudo“ surinks savo lyderius, „El Dorado“ tikrai turės paprakaituoti.


Pačių „El Dorado“ dėmesys galbūt nėra skirtas tik MFL pirmenybėms. Jau po rungtynių su „Eagle Team“ Martynas Rašinskas („El Dorado“ vadovas) užsiminė, kad jo ekipa jau galvoja apie Lietuvos mažojo futbolo čempionatą, kuris prasidės gegužės 19 dieną. Dėmesio perkėlimas į kitą turnyrą gali būti prastas strateginis sprendimas. Nors MFL čempionatas yra tikrai ilgas, bet prarasti taškai visada gali atsiliepti sezono pabaigoje, todėl „Auksinio miesto“ komandai reikėtų susitelkti tik į rungtynes su „Fortitudo“. Bet kuriuo atveju, „El Dorado“ yra poros favoritas, tačiau „Fortitudo“ jau kelis kartus sugebėjo įveikti favoritus, kaip pavyzdžiui nugalėjo „Eagle Team“ klubą. Ar pavyks ir šįkart? Įsitikinsime rytoj!


Ar „Western Union“ penktose iš eilės rungtynėse iškovos taškų? Tai padaryti jie tikrai gali, kadangi WU aštuntajame ture susikaus su FK „Spartako“ klubu. „Western Union“ yra įgavę įspūdingą sportinę formą, todėl prieš „Spartaką“ į A divizioną pakilusi komanda gali sužaisti ir dar vienas geras rungtynes. Žinoma, iškovoti taškų nereiškia tik pergalės, kadangi taškas yra gaunamas ir už lygiąsias. Būtent lygiosiomis pasibaigė praėjusios „Western Union“ rungtynės su „Rieše“, kuri išlyginamąjį įvartį įmušė paskutinę minutę. Kažkur tai matyta? Taip, būtent tada įvarčius mėgsta mušti ir „Spartakas“, kuris pats praėjusiame ture paskutinėmis minutėmis išlygino rezultatą prieš SKK „Oniksą“ (2:2) ir iškovojo tašką. Jei „Western Union“ nori pakovoti ne dėl taško, o dėl visų trijų, jie turi pasistengti galingai sužaisti rungtynių pradžią, ką paskutiniu metu ir mėgsta daryti, o rungtynių pabaigoje drausmingai gintis ir neleisti varžovams jų užgulti.


„Varžovas mums nėra pažįstamas, todėl sunku kažką prognozuoti, bet susitikę aptarsime žaidimo planą“, – prieš šį mačą sakė WU vadovas Aurimas Andrulis.


Tuo metu „Spartakas“ supranta, kad „Western Union“ demonstruojamas žaidimas juos pastato į favorito poziciją.


„Western Union“ komanda šį sezoną savo rezultatais rodo, kad yra puikiai pasiruošę šiam sezonui ir tikrai be išimčių kovoja su visais. Manau, kad jie bus mačo favoritai, o ir lentelėje jie yra aukščiau už mus“, – konstatavo „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa.


Tiesa, „Spartakas“ jau šiai dvikovai gali sulaukti pastiprinimo. MFL kuluaruose girdėti, kad į komandą atvyks čia anksčiau žaidęs jaunas futbolininkas, kuris buvo išvykęs į Ameriką, bet dabar iš jos grįžo.


„Gal vienas jaunas žaidėjas ir prisijungs prie mūsų. Anksčiau jis buvo žaidęs už mus“, – gandus pakomentavo D. Raksa.


Ar „Rytas“ pasinaudos banguojančiu „Riešės“ žaidimu? Praėjusiame ture FK „Ryto“ ekipa pasiekė puikią pergalę ir 3:0 nugalėjo VFM klubą bei pirmą kartą šiame sezone išlaikė „sausus“ vartus. Komandos vadovas Olegas Miasniankinas buvo labai patenkintas komandos žaidimu ir vylėsi, kad tokį jie išlaikys ir ateinančiuose turuose. „Rytas“ pabrėžė, kad klubui yra labai svarbu rinkti taškus, kuriuos kol kas barstė tik prieš pirmaujančias MFL lygos komandas, todėl galime neabejoti, kad „Rytas“ bus labai motyvuotas nukauti ir „Riešės“ ekipą bei toli nepaleisti „El Dorado“ ir „Eagle Team“ ekipų. Laimėti „Rytas“ tikrai gali, kadangi „Riešės“ žaidimas nėra itin stabilus. „Riešė“ turėjo vargo su „Spartaku“ ir juos įveikė tik 1:0, o praėjusiame ture vargo su „Western Union“ klubu ir sužaidė lygiosiomis 2:2. Kol kas „Riešės“ žaidimas nėra užtikrintas, bet motyvacijos jiems tikrai pridės tai, kad pergalės atveju jie aplenktų „Rytą“ ir pakiltų į trečią vietą.


Ar „IndEx“ atsigaus prieš buksuojančią „Onikso“ komandą? SKK „Oniksas“ yra vienintelė A diviziono komanda, kuri dar nėra laimėjusi rungtynių šiame sezone. Praėjusiame ture ji buvo arti to, bet neišlaikė savo persvaros prieš „Spartaką“ ir rungtynės pasibaigė lygiosiomis 2:2. Komandos vadovas Edvardas Ruskan tada minėjo, kad žaidėjai patys nesupranta, kur dingo praėjusio sezono sportinė forma, o taip pat jiems trūksta paprasčiausios sėkmės, realizuojant savo progas. Jei Fortūna nuo jų vis dar bus nusisukusi, tai bus puiki proga į pergalių kelią sugrįžti FC „IndEx“ ekipai, kuri pralaimėjo jau tris rungtynes iš eilės, o paskutinis pralaimėjimas buvo itin skaudus prieš FK „Fortitudo“ klubą rezultatu 4:5, kai net tris įvarčius jie praleido per paskutines 7 minutes.


Po tokio pralaimėjimo „IndEx“ žaidėjai buvo labai nusivylę ir pikti ant savęs, todėl su „Oniksu“ rungtynės atėjo laiku – jiems tai proga pakelti savo moralę ir pademonstruoti, kad jie pajėgūs atsitiesti po tokio pralaimėjimo.


Komandos kapitonas Eduardas Grudinskij nėra linkęs prognozuoti šių rungtynių baigties, bet pabrėžė, kad komandos viduje yra didžiulis noras sugrįžti į tą pergalių kelią.


„Apie rungtynes su „Oniksu" aš jau apskritai nieko sakyti ir prognozuoti nenoriu. „Oniksas" stipri komanda, prieš kurią tikrai reikia galingai ir iki galo kovoti, ko mes pastaruoju metu tikrai nepasižymime. Aišku tik viena, kad noras laimėti niekur nedingo ir tikiuosi, kad mūsų bangavimas baigsis. Labai tikimės grįžti į pergalių kelią ir vėl stabiliai rungtyniauti“, – prieš mačą sakė E. Grudinskij.


B divizionas

 8-ojo turo rungtynės:



 

Centrinė dvikova. B diviziono aštuntojo turo centrine dvikova išrinkome FK „Rotalio“ ir „VSG United“ susirėmimą. Nors turnyrinėje lentelėje komandas skiria net 9 taškai, tačiau „VSG United“ šį sezoną jau spėjo pademonstruoti, kad gali kovoti su bet kuria ekipa. Prieš tą patį lygos lyderį „Polivektrį“ jie pralaimėjo tik vieno įvarčio skirtumu, o tokia tendencija pasibaigė net trys jų rungtynės iš eilės. Truputį daugiau sėkmės ir VSG pozicija turnyrinėje lentelėje galėjo būti žymiai geresnė. Iš to pralaimėjimo liūno VSG išlipo praėjusiame ture, kai taip pat vieno įvarčio skirtumu įveikė FK „Valčiūnų“ klubą. Komandos vadovas Michailas Rukinas jau sakė, kad dabartinė turnyrinės lentelės pozicija jų tikrai netenkina, o ši pergalė gali suteikti papildomo stimulo judėti toliau. Taigi, nors „Rotalis“ ir laikomas poros favoritu, „VSG United“ jiems tikrai bandys mesti rimtą iššūkį, kaip šį sezoną jau darė ne kartą.


Savo ruožtu „Rotalis“ per daug apie būsimą varžovą negalvoja. Komandos vadovas Dainius Riškus prieš rungtynes sakė: „Kaip ir minėjau, nežiūrime ir neplanuojame savo žaidimo šiais metais pagal priešininkus. Mes nei jų pažįstame, nei domimės kaip jie žaidžia ir kaip jiems sekasi. Tiesiog norime pajausti malonumą ir žaidimo ir, aišku, laimėti“.


Ar „Polivektris“ pasieks dar vieną lengvą pergalę? Visus septynis savo mačus laimėjęs „Polivektris“ aštuntajame ture susikaus su buksuojančia FK „Volcano“ ekipa, kurią praėjusiame ture sutriuškino „Rotalis“. Nenuostabu, kad „Polivektris“ yra laikomas visišku poros favoritu ir intrigos čia neturėtų būti.


Tradiciškai, „Polivektris“ stengsis mėgautis žaidimu, o tai dažniausiai ir atneša komandai įvarčius. 


„Negalvojame apie pergales ar pralaimėjimus. Mums svarbiausia mėgautis futbolu“, – trumpai prieš rungtynes prakalbo „Polivektrio“ lyderis Valentinas Baranovskij.


Paties „Volcano“ tikslas šiame mače bus sužaisti geriau nei prieš „Rotalį“, kur jie praleido devynis įvarčius ir įmušė vos kartą.


„Polivektris“ žaidžia galingai. Stengsimės sužaisti daug geriau nei su „Rotalio“ klubu“, – prieš artėjantį mačą sakė „Volcano“ vadovas Tomaš Derkač.


Ar „Barbakanas“ be savo lyderių ir toliau turės problemų? Ramūno Radavičiaus ir Audriaus Dilio netekusi „Barbakano“ ekipa jau praėjusiame ture turėjo nemažai bėdų ir 4:5 nusileido „WorldOne United“ klubui. Šįkart jiems teks susikauti su FK „Eksperimento“ klubu, kuris taip pat pralaimėjo paskutines savo rungtynes, bet turnyrinėje lentelėje yra aukščiau ir laikomas šios poros favoritu.


FK „Eksperimentas“ buvo atskleidęs, kad komandos viduje atsirado nedidelis chaosas, bet klubo vadovai stengiasi jį suvaldyti ir motyvuoti savo žaidėjus. Kalbant apie artėjančias rungtynes, „Eksperimentas“ tikrai nenuvertina „Barbakano“ ir mano, kad ir be minėtų dviejų žaidėjų jie tikrai bus galingi.


„Barbakanas ir be Radavičiaus ir Dilio gali labai gerai sužaisti, todėl negalime atsipalaiduoti. Manau, kad bus labai sunkios rungtynės ir lengvų taškų nesitikime. Visgi manau, kad būtų buvę įdomiau sužaisti prieš pilno pajėgumo „Barbakano“ ekipą, bet taisyklės yra taisyklės ir nieko čia nepakeisti“, – kalbėjo „Eksperimento“ žaidėjas Edvinas Morozas.


Pats „Barbakans“ taip pat nėra suteikęs verkšlenti dėl komandą palikusių dviejų žaidėjų. Ekipa ketina stiprintis ir jau stiprinasi kitais žaidėjais bei prieš „Eksperimentą“ tikisi teigiamo rezultato.


„Eksperimentas“ mums yra žinoma komanda ir jei žaisime su ugnele, manau, kad galime laukti teigiamo rezultato“, – sakė vienas iš „Barbakano“ vadovų Romualdas Laurinavičius.


Ar MSC įleis šaknis į trečiąją vietą? „MSC - Hilltown“ klubas į šią poziciją pakilo praėjusiame ture, kai 2:0 įveikė savo tiesioginius konkurentus FK „Eksperimentą“. Tai buvo pirmosios rungtynės, kai MSC nepraleido įvarčių. Komanda gynyboje sužaidė labai drausmingai, o po pergalės jos vadovas Adomas Kripas sakė, kad trečios vietos jie tikrai lengvai nepaleis ir iki vasaros pertraukos nori išlikti pirmajame trejete. Norint tai padaryti, rytoj jiems tikrai reikės įveikti FK „Valčiūnų“ klubą. Jiems tai yra pirmasis sezonas MFL lygoje ir pati ekipa labiau jį vadina apžvalginiu. Itin aukštų tikslų šiam sezonui komanda sau nekelia ir nori geriau pažinti varžovus, todėl MSC tikrai yra šios poros favoritas. Ekipos nuotaikos viduje yra geros, o pergalė jiems tikrai reikalinga, norint ištesėti savo pažadą dėl išlikimo bent jau trečioje vietoje.


Patys „Valčiūnai“ apie strategiją negalvoja ir ketina žaisti taip, kaip visada. Būtent taip pasakė komandos vadovas Dainius Perednis.


Kas pratęs pergalių serija? Tai gali padaryti FC „Funk Soul Brothers“ arba „WorldOne United“ klubai, kurie ir susikaus tarpusavyje. Praėjusiame ture „WO United“ gan netikėtai sugebėjo 5:4 nugalėti FK „Barbakaną“, o FSB savo ruožtu pademonstravo puikų žaidimą ir 6:0 sutriuškino FK „Alytį“. Abi komandos pergalę iškovojo po prieš tai patirtų pralaimėjimų, todėl natūralu, kad jos abi nori pratęsti pergalių seriją bent jau iki dviejų rungtynių iš eilės. Turbūt didesniu poros favoritu galime laikyti „Funk Soul Brothers“ ekipą, nes „WorldOne United“ kartais pritrūksta stabilumo ar komandinio žaidimo, bet tai kiekvienose rungtynėse gali pasikeisti.


„Žaisime iki galo, tik iki pergalės. Kitaip net nėra prasmės eiti į aikštę“, – prieš dvikovą ryžto nestokojo „Funk Soul Brothers“ vadovas Igoris Saksonovas.


Tuo metu „WorldOne United“ vadovas Victor Cachay Grande buvo kiek atsargesnis: „Žaidėme prieš juos praėjusiame sezone, bet aš manau, kad šiais metais jie yra daug stipresni. Neturime konkretaus plano, kaip žaisime prieš juos, tiesiog tikiuosi, kad puolime ir gynyboje turėsime balansą, žaisime ant žemės ir komandiškai“.


Ar „Žalia Raudona“ gali iškovoti pirmąją pergalę? Galbūt? Kadangi ši ekipa žais prieš buksuojantį FK „Alytį“. Nors „Žalia Raudona“ kol kas yra diviziono autsaiderė ir taškų dar neturi, tačiau pats „Alytis“ turi vos tris taškus. Jauna „Alyčio“ komanda ne visada sugeba sužaisti geras rungtynes. Praėjusiame ture jie net 0:6 nusileido „Funk Soul Brothers“ ekipai ir dabar nėra aišku ar komandos moralė yra kritusi, o gal kaip tik jie norės kuo greičiau laimėti ir jaus, kad prieš „Žalią Raudoną“ jie tai gali padaryti. Kol to nežinome, negalime nurašyti ir „Žalia Raudona“ ekipos. Su kiekvienu maču ji stengiasi mokytis ir gerinti savo žaidimą ir galbūt rytojaus mačas jiems suteiks šansą parodyti, kad potencialo savo ekipoje jie dar turi.


„Žaisime panašiai kaip ir prieš FK „Polivektrį“. Laukia svarbios rungtynės, nes mums reikia išlipti iš lentelės dugno, galbūt šį kartą bus proga tai padaryti“, – viltingai kalbėjo „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.




#JūsŽaidžiate

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: