2018-05-21

B divizionas: aiški proskyna tarp pirmojo ketverto ir likusių komandų

Aštuntasis turas buvo sužaistas B divizione ir po jo aiškiau pasimatė, kad keturios komandos – FK „Polivektris“, FK „Rotalis“, „MSC – Hilltown“ ir FK „Eksperimentas“ – atsiplėšė nuo likusių ekipų, o apie sužaistą turą plačiau – turo apžvalgoje.

 

8-ojo turo rezultatai:


83 8 2018-05-17 19:30:00 MSC - Hilltown FK Valčiūnai 7:4 I "Fanų" ketvirtis
84 8 2018-05-17 20:30:00 FK Alytis FC Žalia Raudona 4:1 II "Fanų" ketvirtis
85 8 2018-05-17 20:30:00 FK Volcano FK Polivektris 0:8 III "Fanų" ketvirtis
86 8 2018-05-17 20:30:00 FC Funk Soul Brothers WorldOne United 5:4 IV "Fanų" ketvirtis
87 8 2018-05-17 21:30:00 FK Eksperimentas FK Barbakanas 3:2 II "Fanų" ketvirtis
88 8 2018-05-17 21:30:00 FK Rotalis VSG United 7:3 III "Fanų" ketvirtis

 

48. Aštuntajame ture buvo įmušta trimis įvarčiais daugiau nei septintajame ture – 48. Tai yra lygiai 8 įvarčiai per rungtynes. Fantastiškas rezultatyvumas.

 

Sausi. Tokius vartus pirmą kartą šiame sezone išlaikė B diviziono lyderis FK „Polivektris“, kurie net 8:0 sudorojo vieną iš autsaiderių FK „Volcano“ klubą. „Polivektrio“ pergale dar prieš rungtynių pradžią niekas neabejojo, o po jos komandos vadovas Valentinas Baranovskij džiaugėsi, kad jo komanda šįkart nepraleido įvarčių.

 

„Daugiausiai džiaugiasi mūsų vartininkai, kadangi čia jų kompetencija, o šiaip mes patenkinti, kad pavyko nepraleisti, kadangi dažniausiai daug atakuodami ir daug mušdami, kartais pamirštame apie gynybą, o prieš šį varžovą mūsų gynyba sužaidė nepriekaištingai“, – kalbėjo V. Baranovskij.

 

Užbaigdamas V. Baranosvkij pagyrė ir varžovus, kurie prieš daugelį ekipų išsiskiria vienu aspektu.

 

„Varžovai tikrai verti pagarbos, nes nuo pirmos iki paskutinės minutės stengėsi žaisti ir kovojo, ko negali pasakyti apie visas kitas komandas, su kuriomis žaidėme. Tiesiog šįkart „Volcano“ pranokome meistriškumu ir greičiais“, – konstatavo V. Baranovskij.

 

Čempionai. Jais nori tapti FK „Rotalio“ ekipa, kuri jau po aštuntojo turo rungtynių apie tai kalba vis garsiau ir garsiau. Aštuntajame ture „Rotalis“ 7:3 įveikė „VSG United“ ekipą, o komandos gretose ir vėl labiausiai išsiskyrę Paulius Sakalis, įmušęs tris „Rotalio“ įvarčius bei su 19 įvarčių pakilęs į rezultatyviausio žaidėjo poziciją.

 

Turbūt visi laukia „Rotalio“ ir „Polivektrio“ tarpusavio akistatos, bet pats „Rotalis“ jau mąsto apie čempionų titulą. Komandos kapitonas Albertas Bogdanas sakė: „Visada į aikštę išeiname žaisti ir laimėti, o svarbiausia yra trys taškai, todėl neskaičiuojame, kiek įvarčių įmušame. Patys laukiame ne rungtynių su „Polivektriu“, o sezono pabaigos, kai tapsime čempionais“.

 

A.Bogdanas taip pat pagyrė ir „VSG United“ klubą: „Tai buvo vienas iš geriausių varžovų, kurie visas rungtynes kovojo ir nenusileido“.



Stipriausias. Gerai apie varžovą atsiliepė ir „VSG United“ ekipa. Šios komandos vadovas Michailas Rukinas apie „Rotalį“ ir pačias rungtynes sakė: „Rungtynės buvo tikrai kovingos, energingos. Pirmoje rungtynių pusėje negalėjome rasti savojo žaidimo. Nesisekė įmušti pirmojo įvarčio, nors progų tam buvo. Pats varžovas yra labai patyręs, žaidėjai susižaidę. Tikrai stipri komanda, žaidžianti protingą ir technišką futbolą. Tai tikrai stipriausias varžovas iš visų, su kuo teko žaisti“.

 

M. Rukinas liko pamalonintas ir „Rotalio“ atsiliepimu apie juos: „Tikrai malonu sulaukti tokio įvertinimo iš tokio stipraus varžovo“.

 

Banguotas. Taip savo komandos žaidimą apibūdino „MSC – Hilltown“ vadovas Adomas Kripas, tačiau MSC sugebėjo laimėti prieš FK „Valčiūnus“ rezultatu 7:4 ir su 19 taškų užima trečią vietą B divizione. Turbūt labiausiai prie MSC pergalės prisidėjo Juozas Pečiukaitis, kuris įmušė net tris komandos įvarčius.

 

„Rungtynės mums buvo labai banguotos, kaip ir rezultatas. Įmušus du greitus įvarčius, atrodė, kad rungtynės bus lengvos, bet kai patys gavome du atgal, supratome varžovo pajėgumą. Antrajame kėlinyje pavyko puikiai išlaikyti savo rungtynių braižą ir tempą, sustojome į savo pozicijas ir viskas susitvarkė. Buvo smagu žiūrėti į žaidžiančią komandą“, – po mačo sakė A. Kripas.

 

Tuo metu apie „hat-tricko“ autorių J. Pečiukaitį MSC vadovas sakė: „Juozas yra labai svarbus komandos žaidėjas. Tai pats universaliausias mūsų komandos narys, kuris gali saugoti vartus, laikyti gynybą visose pozicijose ir puikiai žaisti priekyje. Bet kaip pats Juozas po rungtynių pasakė: „Labai smagu matyti, kaip visa komanda muša įvarčius“.

 

Neužtenka. Tuo metu „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis pagyrė gerą varžovų žaidimą bei užsiminė, kad pergalėms vien noro laimėti neužtenka.

 

„MSC yra gera komanda, žaidė ramiai ir užtikrintai bei išnaudojo beveik viską, ką sukūrė, ko nebūtų galima pasakyti apie mūsų realizaciją. Atrodo, kad stengėmės, bet to neužtenka. Kada atsiras koncentracija, o ne tik noras laimėti, tada gal ir bus teigiamas rezultatas“, – pabrėžė D. Perednis.

 

Išstumti. Tokiais tapo FK „Barbakano“ futbolininkai, kurie liko išstumti iš lyderių pozicijų ir jau devyniais taškais atsilieka nuo ketvirtosios vietos. Tai lėmė pralaimėta principinė dvikova prieš FK „Eksperimentą“ klubą, kuris su 19 taškų dabar ir užima ketvirtą poziciją. „Eksperimentas“ šį mačą laimėjo rezultatu 3:2.

 

„Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas mano, kad „Barbakanui“ gal net buvo į naudą tai, jog jie neteko kelių savo lyderių (R. Radavičiaus, A. Dilio) bei pagyrė šios komandos žaidimą.

 

„Nuotaikos po šių rungtynių yra tikrai geresnės, nei po praeitų. Manau, kad „Barbakanui“ galbūt net buvo į naudą, kad jie neteko savo lyderių, kadangi tai duoda galimybę pasireikšti kitiems žaidėjams ir šiaip labiau tobulėti komandai ir tai jautėsi. Jie žaidė akiai patrauklų futbolą“, – apie „Barbakaną“ kalbėjo S. Kvietkauskas.

 

Apie pačias rungtynes „Eksperimento“ vadovas sakė: „Nors rezultatas 3:2, tačiau antrajame kėlinyje turėjome daugybę progų įmušti, bet vartų konstrukcijos ir jų vartininkas gelbėjo. Vieno įvarčio persvara visada kelia nerimą, todėl komandų profesionalumas ir atsispindi tame, kaip jis sugeba tą nerimą suvaldyti“.

 

Nesitikėjo. FC „Funk Soul Brothers“ klubas iškovojo sunkią pergalę prieš „WorldOne United“ ekipą rezultatu 5:4 ir po jos su 13 taškų pakilo į penktą vietą. Visgi komandos vadovas Igoris Saksonovas atskleidė, kad nesitikėjo, jog „WorldOne United“ pridarys tiek daug bėdų.

 

„Pirmą kartą žaidėme prieš šią komandą ir nesitikėjome, kad ji taip mus nustebins. Gan ilgą laikotarpį žaidėme be įvarčių, bet po to sumušėme jų nemažai ir pirmavome 4:1. Tačiau, kai rezultatas tapo 4:4, tikrai sunerimome. Tada progų turėjo ir jie, ir mes, bet mums pasisekė labiau ir išplėšėme pergalę. Rungtynės buvo tikrai apylygės, galėjome sužaisti ir geriau, todėl pasimokysime iš savo klaidų ir antrajame ture prieš juos sužaisime geriau. Dabar nuotaikos komandoje tikrai geros ir komanda yra įgavusi pasitikėjimą savimi“, – sakė I. Saksonovas.

 


Galėjo geriau. Toks jausmas po pralaimėtų rungtynių apėmė „WorldOne United“ ekipą, kuri vos neatsitiesė prieš „Funk Soul Brothers“ klubą, bet galiausiai jiems pralaimėjo 4:5.

 

Komandos kapitonas Victoras Cachay Grande po rungtynių sakė: „Pirmajame kėlinyje padarėme labai daug klaidų, bet antrajame jau žaidėme geriau ir sugebėjome išlyginti rezultatą. Nors ir pralaimėjome, komandos nuotaika yra gera, tačiau visada jaučiame, kad galėjome sužaisti geriau, bet turime susitaikyti su tokiu rezultatu, koks jis yra“.

 

„Kai tavo komanda pralaimi, manau, kad kiekvienas sakytų, jog rezultatas nėra sąžiningas. Žvelgiant į mūsų žaidimą antrajame kėlinyje, lygiosios galbūt būtų buvusios teisingesnis rezultatas“, – tęsė „WorldOne United“ vadovas.

 

Šiame mače net tris įvarčius „WorldOne United“ ekipai pelnė Ignas Keras, bet V.C. Grande nenorėjo išskirti savo žaidėjo ir pabrėžė, kad komandoje visi yra svarbūs.

 

„Mūsų komanda niekada nesisuko aplink vieną žaidėją. Mes tikime, kad komandinis darbas sukuria progas įvarčiams. Taip, Ignas turi stiprų smūgį ir yra svarbus, bet tokie patys yra ir kiti komandos nariai“, – pridūrė V.C. Grande.

 

Ieškojimo kelias. Jame kol kas vis dar yra FK „Alytis“. MFL naujokai aštuntajame ture 4:1 įveikė FC „Žalia Raudoną“ ekipą, o visi įvarčiai buvo įmušti per pirmą mačo kėlinį.

 

Po rungtynių „Alyčio“ vadovas Mykolas Adamavičius teigė, kad šios pergalės labai norėjo, bet atskleidė, jog jo komanda vis dar ieško savęs.

 

„Dar prieš rungtynes sakėme, kad tikrai nėra aišku, kas šioje kovoje bus autsaideriai. Tačiau labai norėjome laimėti ir jautėme, kad turime tai padaryti. Vis dar esame ieškojime kelyje ir nesame radę savo optimalaus sąstato“, – kalbėjo M. Adamavičius.

 

„Tokį B diviziono lygį ir įsivaizdavome ir žinojome, kad visos komandos moka žaisti. Esame nauja komanda, todėl nėra lengva atrasti savo žaidimą, bet tikrai stengiamės. Tikimės, kad antrajame rate jau žaisime geriau“, – užbaigė M. Adamavičius.


 

FC „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius po dar vienos nesėkmės trumpai sakė: „Pirmajame kėlinyje greitai praleidome keturis įvarčius, po to bandėme vytis, bet priešininkai neatsipalaidavo ir užpulti nepavyko. Antras kėlinys susiklostė tikrai geriau, bet ir per jį įvarčių neįmušėme“.


#JūsŽaidžiate

 

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: