2018-06-26

B divizionas: komandos vasaros pertrauką pasitiko skirtingomis nuotaikomis

Vasaros pertrauka pasiekė ir B divizioną, kuriame praėjusį ketvirtadienį buvo sužaistas 13-asis turas. Kai kurioms komandoms vasaros atostogas pavyko pasitikti puikia pergale, o kai kurios poilsį pasitiks slogios nuotaikos. Apie visą tai ir dar daugiau – turo apžvalgoje!


13-ojo turo rezultatai:




Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas


2018-06-21 19:30:00 FK Volcano MSC - Hilltown 2:7 I "Fanų" ketvirtis


2018-06-21 19:30:00 FK Polivektris FK Eksperimentas 8:2 III "Fanų" ketvirtis


2018-06-21 19:30:00 FK Valčiūnai FC Funk Soul Brothers 10:3 II "Fanų" ketvirtis


2018-06-21 19:30:00 WorldOne United FK Alytis 0:3 IV "Fanų" ketvirtis


2018-06-21 20:30:00 FK Barbakanas FK Rotalis 0:4 III "Fanų" ketvirtis


2018-06-21 20:30:00 FC Žalia Raudona VSG United 3:0 IV "Fanų" ketvirtis


42. Paskutiniame ture, sužaistame iki vasaros pertraukos, trys rungtynes išsiskyrė rezultatyvumu, bet kitos trys dvikovos tiek daug įvarčių nepadovanojo, todėl bendras rezultatyvumas buvo net 10 įvarčių mažesnis nei praėjusiame ture – 42 įvarčiai (vid. po 7 įvarčius per rungtynes).

 

Receptas. Pergalės receptą atrado FK „Valčiūnai“ klubas. Jis sugebėjo laimėti visas tris birželio mėnesį žaistas rungtynes ir po tokio puikaus mėnesio pakilti net į penktą vietą. Tryliktame ture „Valčiūnai“ nepaliko vilčių „Funk Soul Brothers“ ekipai ir ją nugalėjo net 10:3.


Po šios pergalės komandos nuotaikomis ir mintimis pasidalino Algirdas Vitkauskas, pats įmušęs du įvarčius.


„Nuotaikos tikrai geros, todėl antrajame rate stengsimės į rungtynes rinktis dar geriau ir žaisti dar geriau. Mūsų pačių tikslas yra patekti į pirmąją trejetuką, todėl šio savo taikinio tikrai neišsižadėsime“, – kalbėjo A. Vitkauskas.

 

„Šis puikus mėnesis yra visos komandos nuopelnas. Visa komanda žaidė kaip vienas kumštis. Mums pagaliau pavyko surasti optimalią sudėtį, visi atvykstantis žaidėjai nori žaisti ir kovoti bei yra užsivedę. Galiu teigti, kad atradome savo pergalingo žaidimo receptą“, – pridūrė klubo futbolininkas.



Laikas. Tuo metu FC „Funk Soul Brothers“ dievagojosi, kad pralaimėjimas buvo patirtas dėl prasto susirinkimo ir dėl to, kad komandoje nebuvo vartininko. Komandos vadovas Igoris Saksonovas taip pat atskleidė, kad įtakos galutiniam rezultatui turėjo ir rungtynių laikas.


„Labai prastai susirinkome. Žaidėme be savo vartininko, kuris nesugebėjo atvykti į rungtynes. Kaip galima apginti savo vartus, kai juose stovi aikštės žaidėjas?“, – retoriškai klausė I. Saksonovas.


„Rezultatas pasako viską, kas buvo stipresnis šiame ture. Labai apmaudu, kad taip įvyko, bet viena iš to priežasčių – žaidybinis laikas. 19:30 mūsų komandai yra labai nepalankus laikas ir kai kurie tiesiog nespėja į rungtynes. Tikiuosi, kad antrajame rate laikas mums bus palankesnis“, – vylėsi I. Saksonovas.


„Vasarą turime planų treniruotis ir žaisti, o jei bus „Vasaros turnyras", mielai dalyvausime jame. Aš pats asmeniškai po septynių mėnesių pertraukos jau planuoju prisijungti prie kolektyvo, o tada bus jau kur kas įdomiau. Dėl galimo pastiprinimo ir naujų talentų dar kol kas nieko neskelbsiu“, – apie vasaros planus ir galimą pastiprinimą kalbėjo I. Saksonovas.

 

Lengviau. Taip FK „Polivektriui“ žaisti buvo prieš FK „Eksperimentą“. Pirmąjį tarpusavio mačą „Polivektris“ laimėjo vos vieno įvarčio skirtumu, tačiau šiame ture „Polivektris“ parodė aukštesnę klasę ir iškovojo pergalę rezultatu 8:2.


Komandos vadovas Valentinas Baranovskij atskleidė, kad komandos planas žaisti aukštu tempu nuo pirmų minučių puikiai pasiteisino ir jiems šios rungtynės buvo tikrai lengvesnės. Visas trylika rungtynių laimėjęs „Polivektris“ jau galvoja ne apie B, o apie A divizioną ir laukia kito sezono, nors iki šio pabaigos dar liko 9 turai.



 

„Tikriausiai šįkart žaisti prieš „Eksperimentą“ buvo lengviau. Šioms rungtynėms nusiteikėme kiek kitaip nei praėjusiame ture, o taip pat norėjosi visiems įrodyti, kad tikrai esame gera komanda ir nutildyti savo kritikus“, – sakė V. Baranovskij.

 

„Mūsų tikslas buvo nuo pat pradžių juos spausti ir neduoti jiems jokios erdvės. Ši taktika pasiteisino, pelnėme greitus įvarčius ir tada ramiai užbaigėme rungtynes“, – tęsė buvęs „Sūduvos“ futbolininkas.

 

„Iš tikro, B divizione tikėjomės didesnės konkurencijos, todėl jau laukiame kito sezono rungtynių A divizione. Ten tikrai bus daugiau tokių įdomių rungtynių, kaip su „Rotalio“ ekipa“, – užbaigė V. Baranovskij.



Priežastys. FK „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas galėjo įvardinti ne vieną pralaimėjimo, po kurio klubas nukrito į ketvirtą vietą, priežastis. Tiesa, ne visos priežastys buvo susijusios su „Eksperimento“ komanda, o ir su varžovais.


„Vienos pralaimėjimo priežasties turbūt net nėra. Trūko sėkmės, užsivedimo ir galbūt kelių kertinių žaidėjų, kurie negalėjo atvykti į šias rungtynes“, – kalbėjo S. Kvietkauskas.


„Varžovai nieko naujo neparodė. Kaip pirmose, taip ir šiose rungtynėse jie žaidė tolygiai užtikrintai, tik šįkart mums nepavyko padaryti „comebacko“ arba tiesiog varžovai neleido to padaryti“, – pridūrė S. Kvietkauskas.


Užbaigdamas, S. Kvietkauskas pasakė ir ką komanda veiks vasaros pertraukos metu: „Vasarą treniruosimės, kaip ir bet kuriuo kitu metų laiku, kas kartu, o kas atskirai, bet be futbolo neliksime“.

 

Sausa. Tokią pergalę pirmą kartą šiame sezone pasiekė FK „Alytis“ ekipa. Po dviejų iš eilės lygiųjų „Alytis“ sugebėjo 3:0 nugalėti „WorldOne United“ komandą, bet, kaip pripažino komandos futbolininkas Danielis Cibulskas, ir jo pati komanda nesitikėjo „sausos“ pergalės.

 

„Pergalei buvome nusiteikę, nes jos tikrai labai reikėjo po dviejų iš eilės lygiųjų, bet „sausos“ pergalės tikrai nesitikėjome, todėl labai džiugu.. Tiesą pasakius, paskutiniu metu gynyboje pavyksta žaisti tikrai drausmingai, bet šįkart mus gelbėjo ir fantastiškai žaidęs vartininkas“, – sakė D. Cibulskas.

 

„Alyčio“ vartus anksčiau gindavo komandos vadovas Mykolas Adamavičius, tačiau D. Cibulskas atskleidė, kad šį sezoną M. Adamavičiaus galbūt daugiau aikštėje ir neišvysime.

 

„Išduosiu paslaptį, Mykolas yra išvykęs į JAV ir šį sezoną tikriausiai jau nespės grįžti. Jis mus tikrai palaiko ir visada domisi komandos rezultatais“, – atskleidė komandos futbolininkas.

 

„Tikiu, kad antroje sezono pusėje atsigausime, o patys planuojame patekti į pirmąjį penketuką“, – pridūrė D. Cibulskas.



Svarbiau. FK „Rotalis“ šiame ture šventė eilinę pergalę ir 4:0 nugalėjo FK „Barbakaną“. Įdomu tik tai, kad šįkart „Rotalis“ žaidė be keitimų.


Komandos vadovas Dainius Riškus pripažino, kad tai buvo gera patirtis, bet jam taip pat tapo aišku, kam komanda yra svarbiau už galimybę pažiūrėti pasaulio futbolo čempionato rungtynes.


„Taip gavosi tikrai netyčia (susirinkti be keitimo, – aut. pastaba), bet įgavome tikrai naudingos patirties, o ir šiaip išsiaiškinome kam pasaulio čempionatas yra svarbiau už komandą“, – atskleidė D. Riškus.


„Pačios rungtynės vyko pagal planą. Neskubėjome, nepraleidome įvarčių ir, žinoma, laimėjome. Likome patenkinti rungtynėmis“, – teigė „Rotalio“ vadovas.


Pačiam D. Riškui šiame mače pavyko įmušti pirmąjį rungtynių įvartį ir apie tai jis sakė: „Man tikrai nėra svarbu įmušti įvartį, bet pasižymėti buvo malonu. Tai pirmasis mačo įvartis, o taip pat tapo paskata kitiems, kad irgi gali įmušti ir reikia įmušti“.


Tuo metu apie vasaros planus „Rotalio“ vadovas kalbėjo: „Vasarą planuojame bent vieną kartą susirinkti ir sužaisti draugiškas rungtynes, o šiuo metu ieškome tam varžovo“.


Septintas. FK „Barbakano“ klubui tai septintas pralaimėjimas iš eilės. Žinoma, šįkart jis buvo tikrai tikėtinas, tačiau „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius žada, kad po vasaros pertraukos komanda bus tikrai sustiprėjusi ir atsigavusi.


„Vasaros metu treniruosimės, nuo pat klubo įkūrimo treniruotės vyksta ištisus metus (tik ši pirma žiema buvo, kada treniruotės vykdavo be trenerio). Aišku problema traumos ir atostogos“, – sakė R. Laurinavičius.


„Rudeniui jau turime pasistiprinimo planų, turėtų dar porą pagrindinio sąstato žmonių grįžti po traumų. Kita sezono pusė bus geresnė“, – pažadėjo R. Laurinavičius.


Skirtingi. „MSC - Hilltown“ klubas sugrįžo į trečią vietą, kuomet 7:2 sutriuškino vis dar be pergalės esantį FK „Volcano“ klubą, nors prieš tai jį buvo įveikęs vos 2:1. Ir šiose rungtynėse MSC pirmi praleido du įvarčius, o po pirmo kėlinio atsiliko 1:2, tačiau antrojo kėlinio metu MSC atsigavo ir parodė tikrąjį savo veidą. Būtent tai pabrėžė ir komandos vadovas Adomas Kripas, kuris pripažino, kad komanda sužaidė du skirtingus kėlinius.


„Žaidėme du skirtingus kėlinius: pirmą – blankų, lėta, netikslų, o antrą – nuo pat pradžių pradėjome stipriai. Jurgis jau pirmos atakos metu išlygino rezultatą, o tada jau viskas susitvarkė“, – sakė A. Kripas.


„Smagu būti trečioje vietoje, to ir siekėme bei stengsimės tai išlaikyti ir po pertraukos“, – tikino Adomas.


Kalbėdamas apie vasaros planus, A. Kripas nedaugžodžiavo: „Nesitreniravome žiemą, tai ir dabar tą patį darysime. Jei daugiau niekas neiškris iš rikiuotės, tai neketiname ir stiprintis. Tikiu vyrais, kol kas komanda puikiai rinkosi į rungtynes, bet jeigu bus kažkokia būtinybė, MSC visada randa pastiprinimą“.


Pakilimas. Jį tikrai išgyvena FC „Žalia Raudona“ komanda, kuri pirmojo rato pabaigoje pradėjo rinkti taškus ir vasaros pertrauką pasitiko iškovodama dar vieną pergalę – 3:0 nugalėtas „VSG United“ klubas.


Tai buvo trečia „Žalia Raudona“ pergalė šiame sezone, kuri tapo pirmąja „sausa“ pergale komandai. Nors rezultatas galbūt to nerodo, bet komandos vadovas Ignas Stasevičius atskleidė, kad ši pergalė buvo labai sunki ir prie jos svariai prisidėjo komandos vartininkas.


„Rungtynės buvo įtemptos, varžovai mus smarkiai spaudė ir turėjo labai gerų progų. Mus gelbėjo ypatingas vartininko žaidimas. Kantrybė ir disciplina buvo dar du aspektai, kurie padėjo laimėti, bet komandinį žaidimą dar reikia tobulinti“, – sakė I. Stasevičius.


„Žalia Raudona“ vadovas taip pat pažadėjo, kad komanda intensyviai treniruosis ir po pertraukos ketina surinkti žymiai daugiau taškų.


„Vasarą tikrai nesiilsėsime, o treniruosimės, kad rudenį pavyktų susigrąžinti pradžioje iššvaistytus taškus“, – patikino I. Stasevičius.


 

Mėnesio žaidėjas. Juo B divizione tapo FK „Valčiūnų“ futbolininkas Viačeslav Rodevič, kuris svariai prisidėjo prie to, kad jo komanda laimėtų visas tris birželio mėnesio rungtynes ir per jas įmušė penkis įvarčius, įskaitant tris šiame ture.


Kaip sakė V. Rodevič komandos draugas Algirdas Vitkauskas: „Geriausio mėnesio žaidėjo titulas yra komandinis nuopelnas“




Mėnesio komanda. Į mėnesio komandą šįkart pateko po du „Rotalio“ ir „Polivektrio“ atstovus bei po vieną „Valčiūnų“ ir „Žalia Raudona“ komandos futbolininkus.




Turnyrinė lentelė. Kaip jau buvo rašyta, B divizione užtikrintai pirmauja FK „Polivektris“ laimėjęs visus žaistus mačus, o tikslią lentelę rasite mūsų puslapyje arba nuotraukoje (žemiau).




Sugrįš. Visos B diviziono komandos į aikštę sugrįš rugpjūčio 30 dieną. Būtent iki tada tęsis MFL lygos pertrauka, o po jos ekipoms dar liks sužaisti devynis turus.


#MFL

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: