2018-09-18

A diviziono apžvalga: pirmasis trejetukas bėga į priekį, „Riešė“ bandys kovoti dėl ketvirtos vietos

A diviziono ekipos praėjusį ketvirtadienį sužaidė dvyliktojo turo rungtynes. Šiame ture visi trys lyderiai iškovojo pergales, o kova dėl ketvirtos - šeštos vietos po šio turo tapo dar atviresnė. Apie visą tai – turo apžvalgoje.


XII-ojo turo rezultatai:




Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas


2018-09-13 19:30:00 VFM FK Riešė 1:2 I "Fanų" ketvirtis

2018-09-13 19:30:00 FK Rytas FK Spartakas 2:1 II "Fanų" ketvirtis


2018-09-13 20:30:00 FC IndEx Western Union 2:5 I "Fanų" ketvirtis

2018-09-13 20:30:00 El Dorado SKK Oniksas 4:0 II "Fanų" ketvirtis

2018-09-13 21:30:00 FK Fortitudo Eagle Team - Žibintas 3:10 I "Fanų" ketvirtis


30. Dvyliktajame ture A diviziono komandų rezultatyvumas krito. Šįkart jos iš viso pelnė 30 įvarčių (vid. po 6 įvarčius per rungtynes), o tai net 11 įvarčių mažiau nei praėjusiame ture. Ši statistika turbūt būtų buvusi dar skurdesnė jei nei „Eagle Team“ ir „Fortitudo“ rungtynės, kuriose buvo įmušta beveik pusę visų turo įvarčių – net 13.


Idealiai. Vis dar be vadovo Aleksandro Dergačiovo esanti „Eagle Team - Žibintas“ komanda toliau žaidžia idealiai ir skina vieną pergalę po kitos. Šįkart „Eagle Team“ sutriuškino FK „Fortitudo“ ekipą ir ją nugalėjo rezultatu 10:3. Taip „Eagle Team“ su kaupu atsirevanšavo už patirtą pralaimėjimą pirmajame rate (2:4). Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Artur Plešakov, po du kartus pasižymėjo Bogdan Kisil, Pavel Pelakauskas ir Marius Linkevičius. Dar vieną įvartį (patį pirmąjį) pridėjo Pavelas Šarynskis.


„Eagle Team“ vadovas, šiuo metu esantis Tenerifėje, labai džiaugiasi tokiais komandos rezultatais ir galbūt dar pagalvos ar jam verta sugrįžti į komandą, o gal geriau leisti jai pačiai užbaigti sezoną, kadangi be jo „Eagle“ šventė jau keturias puikias pergales iš eilės - dvi MFL lygoje ir dvi Lietuvos mažojo futbolo čempionate.


„Fortitudo“ savo ruožtu yra patekę į nemažą duobelę. Sunkiai žaidėjų surandanti ekipa pralaimėjo jau keturias rungtynes iš eilės, bet šis pralaimėjimas „Eagle Team“ ekipai buvo didžiausias šiame sezone. „Fortitudo“ taip pat pirmą kartą šiame sezone praleido dviženklį įvarčių skaičių.


Sausai. Taip laimėjo „El Dorado“ ekipa, kuri 4:0 nugalėjo SKK „Onikso“ ekipą. Tiesa, ši pergalė nebuvo tokia lengva. Po pirmo kėlinio „El Dorado“ pirmavo tik 1:0, bet antrajame kėlinyje jiems pagaliau pavyko pralaužti „Onikso“ gynybos užtvaras.


„El Dorado“ vadovui Martynui Rašinskui varžovai įspūdžio tikrai nepaliko.


„Tikėjomės laimėti, bet sekėsi tikrai sunkiai. Ilgą laiką rezultatas laikėsi 1:0, pirmajame kėlinyje neišnaudojome daug progų, o pirmi įvartį įmušti galėjo net „Oniksas“, bet mums tame epizode pasisekė. Kai pelnėme antrą įvartį, tada viskas palengvėjo, atslūgo įtampą ir tada krito dar keli greiti įvarčiai“, – sakė M. Rašinskas.


„Nenoriu įžeisti varžovo, bet jie šiame mače tikrai atrodė prastokai. Nieko panašaus į tą „Oniksą“, kurį atsimenu. Jie tiesiog atsimušinėjo, o futbolo beveik nežaidė“, – pridūrė „El Dorado“ kapitonas.


M. Rašinskas pagyrė ir komandos naujoką Giedrių Šablinską, kuris perėjo iš „Eagle Team“ ir puikiai įsiliejo į kolektyvą. Būtent G. Šablinskas pelnė pirmąjį mačo įvartį.


„Giedrius Šablinskas tapo svarbiu komandos nariu. Baltijos mažojo futbolo taurėje jis įsiliejo į mūsų kolektyvą, mums patinka jis, jam patinkame mes ir jis komandai tikrai suteikia daug gerų dalykų“, – sakė M. Rašinskas.



Bėdos. Sausu rezultatu pralaimėjusi SKK „Onikso“ komanda turėjo ne vieną pasiteisinimą, kodėl taip prastai sužaidė rungtynes.


„Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan paaiškino, kad komandos gretas išretino įvairios traumos ar ligos, todėl jis džiaugėsi vien tuo, kad į rungtynes su „El Dorado“ atvyko bent 7 futbolininkai.


„Rungtynės manau vyko labai gerai ir sklandžiai „El Dorado“ ekipai, nes boksininkų terminologija aikštelėje susitiko kiek skirtingų kategorijų komandos, bent jau tą dieną. Mums šį sezoną bėdos nemažėja. Net ir prasidėjus antrajam ratui. Vienas pagrindinių komandų naujokų Dovydas gavo kelio traumą, dėl kelio ir rankų traumų iškrito dar 3 žmonės, o prieš  dvikovą sužinojau, kad dar keletą žmonių pakirto virusas, todėl prieš „El Dorado“ visų pirmą šventėme mažą pergalę, kad apskritai susirinkome, o apie pasipriešinimą „El Dorado“ galėjome pagalvoti tik tuo atveju, jei jie irgi turėtų panašių problemų ir jei mums užtektų jėgų išlaikyti jų tempą“, – situaciją aiškino E. Ruskan.


„Pirmo kėlinio rezultatas buvo neblogas (0:1), patys turėjome progą pasižymėti, bet nepataikėme į tuščią kampą, na, o antrame kėlinyje, kaip sakant, „El Dorado“ išnaudojo mūsų nuovargį ir stebuklas neįvyko“, – tęsė „Onikso“ vadovas.


„Po šio mačo nuotaikos darbinės, gaila tik, kad negalime dėl visokių priežasčių sužaisti bent 2 rungtynių tuo pačių sąstatu. Nuotaikos tikrai pagerės, jei pavyks visiems pasveikti ir rinksimės kiek stabiliau“, – pridūrė E. Ruskan.


Pasiaukojančiai. Taip žaidė FK „Riešės“ ekipos nariai, kurie antrą kartą šiame sezone palaužė VFM komandą. „Riešė“ ir vėl tai padarė vieno įvarčio skirtumu – 2:1. Priminsime, kad pirmąjį mačą jie laimėjo 1:0.


„Riešės“ kapitonas Tomas Guiskis pagyrė savo komandos draugus už nuostabų atsidavimą aikštėje ir parodytą gerą futbolą.




„Vyrai aikštėje atidavė visą save, emocijos po šių rungtynių yra labai geros. Norėčiau padėkoti visiems nariams, kad žaidė taip pasiaukojančiai ir iškovojome pergalę“, – sakė T. Guiskis.


Puolėjas taip pat pripažino, kad įtakos pagerėjusiam žaidimui turėjo ir prie šoninės linijos sugrįžęs treneris Stanislovas Danisevičius, kurio nebuvo Lietuvos mažojo futbolo čempionate.


„Trenerio sugrįžimas be abejo davė didelės naudos. Treneris iš už šoninės linijos sustyguoja mūsų žaidimą ir turbūt tai girdi visos aikštelės. Jis tikrai padėjo mums laimėti“, – tęsė T. Guiskis.


„Nežinau ar VFM mums yra parankus varžovas. Komandos buvo tikrai apylygės, praeitą kartą prieš juos pergalę išvargome, o šįkart įmušėme du gražius įvarčius“, – toliau kalbėjo „Riešės“ vadovas.


Tuos du įvarčius „Riešei“ įmušė Maksimas Afanasjevas ir Robertas Ionescu – tai du komandos naujokai, kuriuos T. Guiskis taip pat pagyrė.


„Prie pergalių ir pagerėjusio komandos žaidimo tikrai prisideda komandos naujokai, kurie puikiai įsiliejo į kolektyvą. Dabar esame penktoje vietoje, bet bandysime pasivyti VFM ir užimti ketvirtą vietą, kadangi norėtume dar kartą sudalyvauti Lietuvos čempionate“, – užbaigė T. Guiskis.



Neprastesni. Nors VFM pralaimėjo abejas žaistas rungtynes prieš „Riešę“, tačiau prastesniais savęs ši ekipa tikrai nelaiko.


VFM kapitonas Arvydas Veikutis pripažino, kad kova aikštėje buvo tikrai kieta, o sėkmė šįkart labiau šypsojosi „Riešės“ komandai.


„Rungtynėse vyko vyriška kova, daug „užklasinės“ veiklos, daug „žaidimo į kaulą“. Pačios rungtynės vyko apyligiai, tiesiog vėl varžovams šypsojosi sėkmė. Nuotaikos po šio mačo apmaudžios, nes nesame prastesni už varžovus“, – sakė A. Veikutis.


Nuo pradžių. Šįkart „Western Union“ ekipa stengėsi iškart galingai žaisti nuo rungtynių pradžios. Tokia taktika WU komandai davė vaisių – ji 5:2 nugalėjo FC „IndEx“ ekipą ir po šios pergalės pakilo net dvejomis pozicijomis aukščiau – į šeštą vietą. 


Po rungtynių „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis džiaugėsi ne tik puikia pergale, bet ir geru komandos žaidimu.


„Į rungtynes atėjome nusiteikę pasiimti tris taškus. Nors varžovas nebuvo gerai žinomas, bet turnyrinės lentelės padėtis buvo panaši, todėl surinkome stipriausią sudėtį. Pačios rungtynės buvo įtemptos, kovojome dėl kiekvieno kamuolio ir šįkart padarėme kiek kitaip, nei ankstesniuose mačuose. Pradėjome žaisti nuo pat pradžių, įmušėme keturis įvarčius ir tai leido truputį atsipalaiduoti. Iš viso įmušėme penkis įvarčius ir, manau, kad tai yra realiausias skaičius, kiek jų įmušti galėjome. Mums taip pat padėjo ir varžovų vartininkas, kuris sužaidė prastas rungtynes ir netgi buvo pakeistas. Galima suprasti, kad jis tikrai prisidėjo prie mūsų pergalės“, – paaiškino A. Andrulis, kuris savo komandai kelia tikslą finišuoti turnyrinės lentelės viduryje.


„Kaip atėjus iš žemesnio diviziono, turnyrinės lentelės viduriukas mums būtų pats tas, todėl stengsimės palaikyti penktą  - šeštą vietą. Toks yra mūsų sezono tikslas“, – pridūrė WU kapitonas.



Tragišos. Būtent tokios rungtynės buvo iš „IndEx“ komandos perspektyvos. Komandos vadovas Eduardas Grudinskij atskleidė, kad po šio pralaimėjimo komandoje vėl įsivyravo chaosas, o toks tragiškas žaidimas jiems ir negalėjo padovanoti pergalės.


„Rungtynės vyko tragišku scenarijumi. Prasidėjo jos nuo komandos nesusirinkimo. Nedalyvavo daug žaidėjų ir netgi negalėjo dalyvauti ir vadovauti treneris. Nuo rungtynių pradžios niekas nesisekė, ko nepasakytumėme apie varžovus. Nesisekė gintis, kontratakuoti, šlubavo perdavimų tikslumas ir progų realizacija. Varžovą galėčiau pagirti už kovingumą, norą laimėti ir atsidavimą aikštėje. Manau, esant tokiai situacijai, rezultatas yra dėsningas“, – pripažino E. Grudinskij.


„Po mačo nuotaikos žiauriai blogos, nes tikėjomės trijų taškų, tačiau dėl savo žaidimo to nenusipelnėme. Manau trenerio nebuvimas atnešė į komandą chaosą, nuo ko ir viskas prasidėjo. Chaosas liko ir po rungtynių“, – kalbėdamas apie komandos dabartinę būseną užbaigė „IndEx“ vadovas. 


Deja Vu. FK „Rytas“ dar kartą išgyveno šį jausmą šiame sezone. Šįkart tai įvyko prieš FK „Spartakas“ komandą, kurią „Rytas“, kaip ir pirmajame sezono mače, įveikė tik paskutinėmis sekundėmis.


Pirmajame tarpusavio mače „Rytas“ triumfavo 3:2, kai 50 minutę įvartį pelnė Eduardas Tučinskis. Šįkart pergalingą įvartį 50 minutę puikiu smūgiu pelnė Valdemaras Šaveiko, o „Rytas“ laimėjo 2:1.


„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas papasakojo kaip vyko rungtynės. Anksti praleidę įvartį jie turėjo pulti „Spartako“ vartus, bet varžovai gynėsi didelėmis pajėgomis ir įmušti įvarčius buvo labai sunku. Visgi „Rytui“ tai pavyko padaryti, dėl to ši pergalė jiems tapo dar saldesnė.

 

„Per pirmą kėlinį „Spartakas“ padarė savo firminę ataką ir pelnė gražų įvartį po kontratakos tris prieš tris. Po to jie užsidarė ir gynėsi, naudojosi savo patirtimi ir mums buvo sunku pralaužti gynybą, bet savo meistriškumu įrodėme savo pranašumą. Valdemaras pelnė tikrai ypatingą įvartį“, – sakė O. Miasniankinas.


„Spaudėme juos abu kėlinius ir bandėme įmušti. Džiaugėmės, kad tai padarėme, nes neturėjome ko prarasti. Po tokios pergalės nuotaikos yra labai geros. Pergalė, iškovota paskutinę minutę, visada yra saldesnė“, – tęsė Olegas.


Užbaigdamas O. Miasniankinas paaiškino ir faktą, kodėl antrojoje sezono pusėje jiems yra sunkiau žaisti prieš kitas ekipas.


„Mūsų komandinė forma yra tikrai gera, bet kai pirmąjį ratą baigėme pirmi, kitos komandos prieš mus pradėjo žaisti daug labiau nusiteikusios ir bando „įkąsti“. Gi visada yra smagiau atimti taškų iš lyderio. Patys tą esame pajutę, o dabar mums tenka nuo to gintis, bet niekur nuo to nepabėgsi“, – užbaigė O. Miasniankinas.


#MFL


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: