2018-09-19

A ir B divizionų anonsas: svarbūs mūšiai dėl trečiosios vietos

Pasibaigus vasaros pertraukai šį ketvirtadienį MFL lygoje žaidžiantys klubai sužais jau ketvirtąsias rungtynes. A divizione bus žaidžiamas tryliktasis turas, o B divizione – net septynioliktasis. A divizione vėl dauguma runtynių turi savo favoritus, o B divizione nugalėtojus nuspėti bus kiek sunkiau. Apie būsimuosius turus – žemiau pateiktame anonse.


A diviziono XIII turo rungtynės:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 13 2018-09-20 19:30:00 VFM El Dorado I "Fanų" ketvirtis
2 13 2018-09-20 19:30:00 FK Fortitudo FK Rytas II "Fanų" ketvirtis
3 13 2018-09-20 20:30:00 FK Riešė FC IndEx I "Fanų" ketvirtis
4 13 2018-09-20 20:30:00 FK Spartakas Eagle Team - Žibintas II "Fanų" ketvirtis
5 13 2018-09-20 21:30:00 SKK Oniksas Western Union I "Fanų" ketvirtis


Centrinė dvikova. Šio turo centrinėje dvikovoje susitiks VFM ir „El Dorado“ komandos. Praėjusioje tarpusavio akistatoje „El Dorado“ triumfavo rezultatu 3:1, todėl VFM tikrai bandys pasiekti revanšą.


Šis mačas yra labai svarbus abejoms komandoms. Po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo 1:2 „Riešės“ komandai, VFM norės atsitiesti ir toliau bandyti kovoti dėl prizinių vietų, nes šiuo metu jie užima ketvirtą vietą.


Už juos septyniais taškais daugiau turintis „El Dorado“ yra pirmas, todėl jie barstyti taškų tikrai nenorės, nes tai jiems gali kainuoti pole poziciją.




„Nėra skirtumo su kuo žaidžiame, sužaisti reikia su visais. Kiekvienoms rungtynėms būname rimtai nusiteikę, nes kitaip negali būti, jei nori būti pirmas. Taškų antrame rate barstyti tikrai negalime. Mums kiek pasisekė, kad „Rytas“ ir „Eagle Team“ jau išbarstė taškų, todėl bandysime to nepaleisti“, – sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Neaišku ar „El Dorado“ komandai pavyks sutelkti visą dėmesį šiam mačui, kadangi jau šį šeštadienį jų lauks labai svarbus Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas, po kurio paaiškės Lietuvos čempionai, o „El Dorado“ vis dar turi šansų jais tapti.


„El Dorado“ gretose taip pat yra traumuotas Darius Pupliauskas, kuris pirmajame tarpusavio mače pelnė vieną iš įvarčių, todėl šįkart VFM neteks žaisti prieš šį aukštos technikos futbolininką.


Visgi VFM apie varžovų sudėtį negalvoja ir jie tikrai nebijo kovoti su diviziono lyderiais bei yra pasirengę mesti „El Dorado“ ekipai labai rimtą iššūkį.


„Varžovų neskirstome į lyderius ar autsaiderius, į aikštę einame visada nusiteikę nugalėti“, – trumpai, drūtai pasakė VFM vadovas Arvydas Veikutis.


Ar „Riešė“ pasinaudos proga priartėti prie ketvirtosios pozicijos? Įsivaizduokime tokį scenarijų, kad VFM pralaimės „El Dorado“ ekipai. Tuo tikriausiai labai apsidžiaugtų FK „Riešė“, kuri galėtų prie VFM priartėti vos per tašką, bet tam jiems dar reikėtų įveikti FC „IndEx“ klubą.


Praėjusiame ture „Riešė“ būtent ir įveikė VFM klubą, o šiame ture susitiks su buksuojančia FC „IndEx“ komanda, kuri nesugeba atrasti savojo žaidimo, o ekipos viduje įsivyravo chaosas.


Apie tai garsiai kalbėjo komandos vadovas Eduardas Grudinskij, kurio paties nebus ateinančias dvi savaites – jis išvyksta atostogauti.


Be savo kapitono „IndEx“ komandai bus dar sunkiau, todėl „Riešė“ gali bandyti tuo pasinaudoti.


„Į aikštę žengsime kovoti tik dėl pergalės. Norime dar užsikabinti už ketvirtos vietos, todėl reikia pasistengti laimėti kuo daugiau rungtynių“, – kalbėjo „Riešės“ kapitonas Tomas Guiskis.


„Po paskutinių turų jau baisu ką planuoti, sakyti  ar prognozuoti. Varžovas gerai pažįstamas, stiprus ir aukštesnėje lentelės vietoje. Jokių planų nekuriame šioms rungtynėms, nes niekada nežinome, kas susirinks į rungtynes, o ypač kaip seksis jų eigoje. Aišku, kad šiaip sau taškų nesiruošiame atiduoti. Bandysime kurti, kovoti ir žaisti“, – pasakojo E. Grudinskij, kurio pačio šiame mače jau nebus.


Praėjusią tarpusavio komandų akistatą „IndEx“ laimėjo net 5:2, bet komandos veidas nuo to laiko smarkiai pasikeitė, o „Riešei“ tai bus dar viena motyvacija siekti revanšo.


Ar kiti lyderiai taškų nebarstys? Tikrai abejoju, kad tuos taškus šiame ture jie gali išbarstyti, bet, kaip sakoma, niekada nesakyk niekada. 


Pradėkime nuo to, ką laikome lyderiais – tai pirmąją sezono dalį pirmavęs FK „Rytas“, šiuo metu esantis antroje vietoje, ir puikiai be savo vadovo žaidžiantis „Eagle Team – Žibintas“, užimantis trečią vietą.


„Rytas“ šį ketvirtadienį susikaus su buksuojančią FK „Fortitudo“  ekipa. Praėjusią savaitę ji net 3:10 pralaimėjo „Eagle Team“ komandai, tačiau į ją „Rytas“ tikrai nežiūri pro pirštus ir puikiai supranta, kad tokios ekipos iššauti gali bet kada. Tą „Fortitudo“ jau pademonstravo pirmajame rate, kai atėmė taškus iš tokių ekipų kaip „Eagle Team“ ar „El Dorado“.


„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas stengiasi savo ekipą nuteikti rimtai kovai, ir, kaip minėjome, varžovų nenurašo.


„Fortitudo“ komandą kažkiek pažįstame ir iškovoti tris taškus prie juos yra labai svarbu. Bandysime susirinkti visi ir kovoti tik dėl pergalės. Tačiau „Fortitudo“ tikrai nenurašome. Tai yra greita ir sugebanti galingai žaisti komanda, todėl labai rimtai ruošimės šiam mačui“, – sakė O. Miasniankinas, kurio treniruojama komanda praėjusį kartą „Fortitudo“ nugalėjo rezultatu 5:1.


Tuo metu „Eagle Team“ rytoj lauks diviziono autsaideris FK „Spartakas“. Tik vieną pergalę šiame sezone iškovojęs „Spartakas“ su siaubu prisimena praėjusią tarpusavio akistatą, kurią „Eagle Team“ laimėjo net 11:2. Panašiu skirtumu „Ereliai“ laimėjo ir praėjusios savaitės dvikovą su „Fortitudo“ – 10:3. 


„Erelių“ žaidimas šiuo metu yra tikrai puikus, o jis pagerėjo būtent tada, kada į atostogas išvyko komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas. Šį ketvirtadienį jo dar tikrai nebus, todėl „Eagle Team“ yra akivaizdus šios poros favoritas (ir tikrai ne dėl A. Dergačiovo) ir „Spartakui“ reikia dieviškojo stebuklo arba savo sielą parduoti velniui, norint nugalėti „Eagle Team“ ekipą.


Ar „Western Union“ padidins atotrūkį nuo lentelės apačios? Šiuo metu tas atstumas siekia ne itin daug, kadangi WU turi 13 taškų. Visgi šis skaičius leidžia A diviziono naujokams rikiuotis net šeštoje vietoje.


Dviem taškais mažiau turi ir aštuntą vietą užima SKK „Oniksas“ klubas, todėl šių komandų tarpusavio dvikova gali nulemti, kas finišuos bent jau šeštoje vietoje.


Praėjusį tarpusavio mačą „Western Union“ laimėjo 3:2, įmušdami įvartį paskutinę minutę. Jį pelnė komandos kapitonas Aurimas Andrulis, kuris sakė, kad A divizione užima šešta ar penkta vieta būtų puikus pasiekimas komandai.


Būtent to „Western Union“ ir sieks, o pergalė prieš „Oniksą“ prie to tikrai prisidėtų. Pats „Oniksas“ išgyvena ne pačius geriausius laikus. Komandos gretas išretino traumos, o „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan pripažino, kad WU žaidimo stilius jiems nėra parankus.


„Antrame rate jau sužaidėme su „Rytu“, „El Dorado“ ir VFM. Pavyko nugvelbti 3 taškus, o dabar koncentruosimės rungtynėms su „Western Union“. Dar nesame laimėję prieš juos. Ši komanda turi daug užsieniečių, žaidžia nestandartinį  ir kiek nebūdingą mums futbolą. Nežinome jų lyderių ir silpnesnių vietų. Ši komanda mums ir ne tik mums kol kas yra labiausiai stebinanti A diviziono ekipa. Mačiau, kad tuo įsitikino ir „Index“ komanda. Mūsų planas sustabdyti jų nestandartinį žaidimą, be to bus svarbu kaip mes susirinksime ir kaip būsime pasiruošę“, – sakė E. Ruskan.


Pasitempti „Oniksas“ tikrai turi kur. Praėjusią savaitę jie 0:4 nusileido „El Dorado“ komandai. „Western Union“ į šią dvikovą atvyks daug geresnės nuotaikos, kadangi jie praėjusį ketvirtadienį 5:2 nugalėjo FC „IndEx“ komandą.


B diviziono XVII turo rungtynės:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
31 17 2018-09-20 19:30:00 WorldOne United FK Valčiūnai III "Fanų" ketvirtis
32 17 2018-09-20 19:30:00 FK Rotalis FK Alytis IV "Fanų" ketvirtis
33 17 2018-09-20 20:30:00 FC Žalia Raudona FC Funk Soul Brothers III "Fanų" ketvirtis
34 17 2018-09-20 20:30:00 FK Barbakanas FK Volcano IV "Fanų" ketvirtis
35 17 2018-09-20 21:30:00 FK Polivektris MSC - Hilltown II "Fanų" ketvirtis
36 17 2018-09-20 21:30:00 VSG United FK Eksperimentas III "Fanų" ketvirtis


Centrinė dvikova. Centrinėje B diviziono dvikovoje šiame ture išsirikiuos pirmaujantis FK „Polivektris“ ir trečią vietą užimantis „MSC – Hilltown“. Akivaizdu, kad visas rungtynes laimėjęs „Polivektris“ yra poros favoritas, tačiau MSC įtemptai kovoja dėl trečiosios vietos ir tai komandai suteikia papildomą postūmį, kovoti su pranašesniais varžovais.


Praėjusį kartą MSC ypatingai „Polivektriui“ pasipriešinti nesugebėjo ir pralaimėjo 2:7. Galbūt MSC ir šįkart nelabai tiki savo šansais, bet nori bent reabilituotis ir sužaisti konkurencingiau.




Praėjusią savaitę jie 9:3 nugalėjo „WorldOne United“ komandą, todėl yra tikrai geros nuotaikos ir laukia rimto išbandymo prieš „Polivektrį“.


„Laukia labai sunkios rungtynės su „Polivektriu“. Puikiai suprantame, kaip bus sunku, bet visi tiki, kad galime kovoti su lyderiais“, – sakė MSC vadovas Adomas Kripas.


„Polivektris“ savo ruožtu galvoja tik apie pergalę, tačiau varžovą tikrai gerbia.


„Mes gerbiame visus varžovus, bet išskirtinai konkrečioms rungtynėms nesiruošiame. Mūsų tikslas yra laimėti ir į aikštę žengsime tik tam, kad laimėtume ir džiaugtumėmės futbolu“, – sakė „Polivektrio“ lyderis Valentinas Baranovskij.


Ar po pergalės „Alyčio“ lauks pralaimėjimas? Greičiausiai, kad taip, kadangi „Alyčio“ ekipai teks susikauti su FK „Rotaliu“. Praėjusią savaitę FK „Alytis“ iškovojo puikią pergalę ir 3:2 nugalėjo FK „Eksperimentą“. Tai komandai suteikė daugiau motyvacijos, tačiau pergalių serijos greičiausiai pratęsti nepavyks.


Nors pirmajame tarpusavio mače „Rotalis“ prieš „Alytį“ laimėjo tik 4:3, tačiau tada „Rotalio“ komanda dar tik pratinosi žaisti naujo formato futbolą. Šiuo metu „Rotalis“ demonstruoja puikią sportinę formą ir paskutinius du mačus laimėjo „sausais“ rezultatais – 7:0 įveikdami MSC ekipą ir 10:0 sutriuškindami FC „Funk Soul Brothers“.


Galbūt tai „Rotaliui“ suteiks daugiau motyvacijos ir klubas bandys trečias rungtynes iš eilės laimėti „sausu“ rezultatu. Tokia statistika būtų tikrai neeilinė.


Kaip jau sakėme, „Alyčio“ laukia be galo sunkus mačas ir, greičiausiai, dešimtasis sezono pralaimėjimas, o „Rotalio“ – penkioliktoji sezono pergalė.


Ar „Volcano“ neišmuš iš vėžių techninis pralaimėjimas? B diviziono autsaideriai po vasaros pertraukos pradėjo demonstruoti geresnį žaidimą. FK „Volcano“ neseniai šventė savo pirmąją sezono pergalę, o praėjusią savaitę su „VSG United“ sužaidė taikiai 2:2. Visgi „Volcano“ šiame mače per aplaidumą panaudojo neregistruotą žaidėją, todėl už tai sulaukė bausmės – techninio pralaimėjimo 0:3. 


Neaišku kaip po to jausis „Volcano“ klubas, bet tai galėsime pamatyti mače su FK „Barbakanu“. Šios rungtynės „Volcano“ ekipai yra labai svarbios, kadangi „Barbakanas“ yra viena iš tų ekipų, kurias „Volcano“ teoriškai dar gali pasivyti. Nors komandas skiria 11 taškų, tačiau „Barbakanas“ yra tik dvejomis pozicijomis aukščiau.


Praėjusias tarpusavio rungtynes „Volcano“ pralaimėjo 1:4, bet sudėtį sustiprinusi komanda bandys atsitiesti antrajame rate ir nugalėti sunkiai žaidėjų randantį „Barbakaną“.


„Rungtynėse su „Barbakanu“ žaisime tik dėl pergalės, nes žinome, kad galime juos nugalėti“, – teigė „Volcano“ ekipa.


„Barbakanas“ praėjusią savaitę 2:8 pralaimėjo „Polivektriui“, tačiau prieš tai spėjo laimėti du mačus iš eilės, o „Volcano“ ketina žaisti taip, kad mėgautis futbolu.


„Tiesiog reikia mėgautis žaidimu ir bus rezultatas“, – trumpai prieš šį mačą sakė „Barbakano“ narys Romualdas Laurinavičius.


Ar „Žalia Raudona“ tęs savo atgimimą? Jį klubas pradėjo pirmojo rato pabaigoje ir tęsia šiame rate. Trylika taškų turinti komanda per paskutines tris rungtynes surinko keturis taškus ir šį kraitį nori didinti kiekviename mače.


Prieš savaitę „Žalia Raudona“ pademonstravo, kad jau gali varžytis su kitomis ekipos ir sugebėjo 1:1 sužaisti su FK „Valčiūnais“, o prieš tai net 3:1 įveikė FK „Eksperimentą“. Šįkart jų kelyje – FC „Funk Soul Brothers“ komanda.


Jos stovykloje nuotaikos žymiai niūresnės, kadangi praėjusį ketvirtadienį FSB 0:10 pralaimėjo FK „Rotaliui“, o komandos vadovas Igoris Saksonovas sunkiai rinko žodžius po tokios nesėkmės.


Nors pirmąją tarpusavio akistatą FSB prieš „Žalią Raudoną“ laimėjo 6:2, tačiau šis mačas turėtų būti visai kitoks. ŽR žaidžia žymiai geriau, turi aiškų žaidimo planą, todėl nugalėtoją atspėti šiose rungtynėse nėra taip lengva.


„Žaisime įprastai, kaip tą darome paskutiniu metu. B divizione nėra nei vieno lengvesnio varžovo, todėl su visais turime žaisti iš visų jėgų. Taip pat nesitikime varžovų klaidų ir rūpinsimės tik savo pačių žaidimu“, – prieš rungtynes sake „Žalia Raudona“ narys Sigitas Stasevičius.


Kam labiau atsilieps komandos narių diskvalifikacijos? Jau turbūt dauguma girdėjo, kokių ilgų diskvalifikacijų iš VRFS už muštynes aikštėje sulaukė du žaidėjai – FK „Eksperimento“ futbolininkas Renatas Šinkevičius negalės žaisti 9 mėnesius, o FK „Valčiūnų“ narys Karolis Čižius – 6 mėnesius.


Neaišku kaip į tai sureagavo komandos, tačiau joms tai reikia kuo greičiau mesti iš galvos ir susitelkti tik į taip, kaip geriau užbaigti sezoną.


Minėtus „Eksperimentą“ ir „Valčiūnus“ skiria vos vienas taškas, bet šią savaitę jos atitinkamai žais su „VSG United“ ir „WorldOne United“, todėl pergalės joms yra labai svarbios, nes tai leistų vis dar kovoti dėl medalių.




„Eksperimentas“ yra patekęs į nemažą duobę ir pralaimėjo jau keturias paskutines rungtynes. Rytoj jiems teks žaisti su „VSG United“ klubu, kurio nuotaikos pagerėjo, kai buvo atstatyta teisybė ir VSG gavo techninę pergalę.


Šįkart VSG nori laimėti aikštėje ir ketina pasinaudoti tuo, kad „Eksperimento“ žaidimas yra išsibalansavęs. 


„Eksperimentas“ kol kas šlubuoja, manau, kad tai yra geras šansas laimėti rungtynes, bet lengvų rungtynių nelaukiame ir žinome, kad reikės kovoti“, – sakė VSG vadovas Michailas Rukinas, kuris dar puikiai prisimena praėjusias tarpusavio rungtynes ir 6:7 pralaimėjimą „Eksperimentui“.


Jei VSG sugebėtų įveikti „Eksperimentą“, tuo tikrai bandys pasinaudoti ir juos turnyrinėje lentelėje aplenkti FK „Valčiūnai“, bet tam reikės nugalėti „WorldOne United“ komandą.


„WorldOne United“ taip pat jau nelaimėjo keturių paskutinių rungtynių, todėl „Valčiūnai“ yra poros favoritas o ypač dėl to, kad jau pirmąsias tarpusavio rungtynes laimėjo 8:3.


Visgi ir „Valčiūnai“ lengvo mačo nesitiki. Komandos vadovas Dainius Perednis prieš rungtynes sakė: „Tiesiog žaisime, kaip mokame. Gerbiame kiekvieną komandą, tik reikėtų nusiteikti, kad silpnų komandų čia nėra, visos gali nubausti, kaip ir mes“.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: