2018-09-24

B diviziono apžvalga: FK „Valčiūnai“ išsiveržė į ketvirtą vietą ir vejasi MSC

Praėjusį ketvirtadienį buvo sužaistas septynioliktasis B diviziono turas. Šiame ture įvyko pasikeitimas turnyrinės lentelėje viršutinėje pusėje. FK „Valčiūnai“ pagaliau aplenkė FK „Eksperimentą“ ir pakilo į ketvirtą vietą bei vos per penkis taškus priartėjo prie „MSC - Hilltown“ ekipos, kuri po įnirtingos kovos nusileido lyderiams. Pergalę taip pat iškovojo FC „Žalia Raudona“, kuri jau grasina kitoms komandoms jas aplenkti, o apie viską plačiau – turo apžvalgoje.


XVII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
162 17 2018-09-20 19:30:00 WorldOne United FK Valčiūnai 3:5 III "Fanų" ketvirtis
163 17 2018-09-20 19:30:00 FK Rotalis FK Alytis 7:0 IV "Fanų" ketvirtis
164 17 2018-09-20 20:30:00 FC Žalia Raudona FC Funk Soul Brothers 2:1 III "Fanų" ketvirtis
165 17 2018-09-20 20:30:00 FK Barbakanas FK Volcano 2:2 IV "Fanų" ketvirtis
166 17 2018-09-20 21:30:00 FK Polivektris MSC - Hilltown 5:3 II "Fanų" ketvirtis
167 17 2018-09-20 21:30:00 VSG United FK Eksperimentas 2:2 III "Fanų" ketvirtis


34. Septynioliktajame ture buvo įmušta 8 įvarčiais mažiau nei prieš tai įvykusiame ture. Vidutiniškai komandos per rungtynes mušė po 5,67 įvarčio, o sumažėjęs rezultatyvumas tikriausiai buvo užfiksuotas dėl to, kadangi turnyrinės lentelės apačioje esančios komandos iškovojo taškus, žaisdamos gynybinį futbolą.


Vejasi. FC „Žalia Raudona“ komanda toliau kratosi autsaiderių etiketės ir vejasi kitas komandas. 2:1 iškovota pergalė prieš FC „Funk Soul Brothers“ prie to tikrai prisidėjo.


„Žalia Raudona“ pirmi praleido įvartį, bet nepasimetė, žaidė savo žaidimą ir patys pelnė du įvarčius. Tai buvo penktoji „Žalia Raudona“ pergalė šiame sezone ir su 16 taškų ekipa lieka vienuoliktoje vietoje, bet vos tašku atsilieka nuo „Alyčio“ ir „Barbakano“.




„Geros emocijos. Rungtynės buvo sunkios, bet pavyko laimėti. Varžovai gerai žaidė, visoje aikštėje mus spaudė. Pirmi praleidome įvartį, bet žaidėme savo žaidimą ir sugebėjo įmušti du įvarčius“, – pasakojo ŽR vadovas Ignas Stasevičius.


FC „Žalia Raudona“ vadovas taip pat išskyrė du dalykus, kurie padėjo jo komandai laimėti: „Drausmė ir kovingumas“.


Paleido. FK „Barbakanas“ galėjo iškovoti dar vieną pergalę, bet paskutinę minutę praleido išlyginamąjį įvartį prieš FK „Volcano“ ir rungtynės pasibaigė taikiai 2:2.


„Barbakano“ narys Romualdas Laurinavičius neliko patenkintas rungtynių baigtimi, bet džiaugėsi tuo, kad į šį mačą susirinko daug žaidėjų.


„Emocijos nelabai kokios. Praleidome įvartį praktiškai paskutinę minutę ir praradome du taškus. Pats mačas klostėsi nekaip, labai trūko užsivedimo, mažai buvo komandinio žaidimo. Toks įspūdis, jog varžovai labiau norėjo lygiųjų, nei mes pergalės.  Aišku, pasijungė du nauji žaidėjai, tad vėl reikia laiko susižaisti“, – sakė R. Laurinavičius.


„Žaidimu nesame patenkinti, labiau patenkinti tuo, jog vakar susirinko gausios pajėgos į rungtynes, tik gaila, kad ne visiems teko išbėgti į aikštelę“, – geriausią šių rungtynių aspektą išrinko „Barbakano“ veteranas.


Teisingas. Tuo metu tašką iškovojęs „Volcano“ klubas mano, kad sėkmės atveju jie galėjo ir laimėti, kadangi daug smūgiavo į vartus. Galiausiai vieną iš įvarčių įmušęs „Volcano“ žaidėjas Tomaš Derkač pripažino, kad galutinis rezultatas yra teisingas.

 

„Sužaidėme gerai. Gynyba dirbo neblogai, o puolimas dar geriau – pirmą kartą turėjome tiek daug smūgių į vartų plotą. Neišnaudojome daug šansų, bet gerai, kad paskutinę minutę sugebėjome bent jau išlyginti rezultatą. Pagal žaidimą sakyčiau, kad lygiosios yra teisingas rezultatas“, – sakė T. Derkač.

 

„Pirmos rungtynės prieš „Barbakaną“ mums buvo sunkesnės. Tada net keitimų neturėjome, todėl dabar buvo lengviau. Jei sėkmė būtų mums nusišypsojusi daugiau, galėjome ir laimėti. Tačiau komandos nuotaikos dabar yra tikrai geros, mums jau smagu žaisti futbolą ir pagaliau pradėjome rinkti taškus“, – užbaigė T. Derkač.



Pagiros. Jas ir vėl dalino FK „Polivektris“. Nors B diviziono lyderiai 5:3 įveikė „MSC – Hilltown“ klubą, tačiau „Polivektriui“ ši pergalė nebuvo lengva.

 

Komandos vadovas Valentintas Baranovskij atskleidė, kad vienu metu jo komanda buvo pradėjusi abejoti savimi, bet aukštesnis meistriškumas visgi atnešė septyniolikta pergalę.

 

„Norėčiau pagirti varžovus. Jie tikrai pasistengė ir žaidė žymiai geriau nei praėjusiose tarpusavio rungtynėse. Žaisti buvo labai įdomu ir net buvo keli momentai, kai šiek tiek išsibalansavo mūsų pasitikėjimas savimi. Visgi manau, kad turime šiek tiek aukštesnio meistriškumo žaidėjus, atsistatėme savo pusiausvyrą ir sugebėjome laimėti. Tačiau varžovai buvo tikrai stiprūs, ne veltui jie yra trečioje vietoje“, – V. Baranovskij pagyrė MSC ekipą.

 

Nors FK „Polivektris“ laimėjo visas žaistas rungtynes, bet paskutiniu metu jiems tos pergalės nėra tokios lengvos, kokios būdavo anksčiau. V. Baranovskij tam turi paaiškinimą.



 

„Aš įsivaizduoju, kad kai pradėjome žaisti, niekas apie mus nieko nežinojo ir neįsivaizdavo kokia esame komanda. Dabar varžovai jau žino, kaip mes žaidžiame, todėl antrosioms rungtynėms prieš mus jau ruošiasi ir rengia savo žaidimo planą. Manau, kad įtakos turi tai ir dar tai, kad ir pačių komandų lygis padidėjo. Pavyzdžiui praeitą kartą MSC nesurinko pilnos savo sudėties, o šįkart turėjo visus žaidėjus ir pasirodė tikrai gerai“, – teigė „Polivektrio“ vadovas.



Patenkinti. Nors ir pralaimėjo, bet MSC savo pasirodymu prieš diviziono lyderius liko patenkinti. Komandos vadovas Adomas Kripas pabrėžė, kad jo ekipos nariai puikiai vykdė žaidimo planą, bet „Polivektriui“ pavyko pasinaudoti smulkiausiomis klaidomis.


„Visu nuotaikos buvo geros, sužaidėme geras rungtynes. Varžovas tikrai vertas pagarbos. Vis dėlto, 0 pralaimėjimų per visą sezoną yra rimtas dalykas“, – sakė A. Kripas.


„Mes laikėmės savo plano ir didžiąją rungtynių dalį jis mums sekėsi, bet tokiai komandai, kaip „Polivektris“, užtenka vienos smulkios klaidelės gynyboje ir jie muša įvarčius“, – tęsė MSC vadovas.


„Mes patys turėjome pakankamai progų, kamuolys gerai judėjo aikštėje, tik gaila, kad neišnaudojome jų visų. Rezultatas galėjo būti ir kitoks. 5:3 atrodo pakankamai solidi pergalė, bet aš manau, kad jie turėjo ją išvargti. Mes sugebėjome pakankamai tiksliai ir greitai pereiti į kontratakas. Taip pat gynėjai sužaidė stabiliai“, – užbaigė A. Kripas.


Ketvirti. Į šią poziciją pagaliau pakilo FK „Valčiūnai“, kurie 5:3 įveikė „WorldOne United“ klubą.


„Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis džiaugėsi šiuo maču ir pasiekta pergale.


 „Kai laimi, emocijos tik geros! Rungtynės gavosi labai geros, bet negaliu pasakyti, kad įmušėme darbinius įvarčius, tiesiog šiame mače Fortūna buvo mūsų pusėje, krito įvarčiai, kurių pagal logika neturėtų būti! Priešininkai tikri šaunuoliai, davė mums labai gerą kovą! Jie tikrai turėjo daug progų pasižymėti, bet mūsų vartininkas žaidė užtikrintai!“, – sakė D. Perednis.




„Žaidėme kaip kumštis, vienas kita palaikydami, o po klaidų nebuvo pykčio. Aišku po to atsipalaidavome ir praleidome kelis įvarčius. O šiaip likome labai patenkinti ir linkime sėkmės varžovams“, – užbaigė D. Perednis.


Nieko naujo. Kaip „Rotalis“ įsibegėjo, taip ir nesustoja bei pasiekė dar vieną triuškinančią pergalę. Šįkart jų aukomis tapo FK „Alytis“, kuris pralaimėjo 0:7, o „Rotalis“ buvo visa galva geresnis. Tiesa, pirmajame kėlinyje komanda pelnė tik du įvarčius, bet antrajame kėlinyje pademonstravo savo pranašumą, įmušdami dar penkis įvarčius.


Po du tikslius smūgius prie komandos pergalės prisidėjo Jevgenijus Učajevas ir Žygimantas Okulevičius, o po kartą pasižymėjo Arnoldas Gerasimovas, Albert Bogdan ir Paulius Sakalis, kuriam tai buvo jau 31-asis sezono įvartis ir jis užima rezultatyviausio žaidėjo vietą B divizione.


Išbrido. FK „Eksperimentas“ pagaliau išbrido iš pralaimėjimų liūno ir iškovojo savo pirmąjį tašką per paskutines penkias rungtynes. „Eksperimentas“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su „VSG United“ komanda, nors buvo arčiau pergalės, bet antrąjį įvartį praleido rungtynių pabaigoje.


FK „Eksperimento“ vartininkas Andrej Zapolskis pripažino, kad abu įvarčius jo komanda praleido po padarytų klaidų gynyboje, tačiau jis tikisi, kad šios lygiosios padės komandai atsigauti ir jau vėl greitai džiaugtis pergalėmis.


„Varžovas šįkart buvo tikrai sunkus. Praėjusį kartą prieš juos buvo žaisti daug lengviau, bet šįkart vyko įnirtinga kova. Savo sudėtyje turime kelis naujokus, bet kol kas dar trūksta susižaidimo, o abu įvarčius praleidome po savo pačių kvailų klaidų. Patys turėjome labai daug šansų įmušti, mūsų puolėjai daug smūgiavo, bet šiek tiek trūko sėkmės“, – pasakojo A. Zapolskis

 

„Tikrai malonu nepralaimėti. Kai keturis kartus iš eilės pralaimi, net nesupranti kas čia vyksta, ypač, kai matai, kad žemiau esančios komandos tik skina pergales ir renka taškus. Visgi manau, kad šios lygiosios gali padėti atsigauti komandai. Turime visai kitą sudėtį, reikia dar šiek tiek susižaidimo ir vėl pradėsime skinti pergales“, – pareiškė „Eksperimento“ vartininkas.



#MFL


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: