2018-10-29

B diviziono apžvalga: „Polivektris“ liko nepralaimėjęs, o kitos komandos sužinojo galutines vietas

Praėjusį ketvirtadienį MFL lygos B divizione buvo sužaistas paskutinis šių metų turas ir po jo paaiškėjo galutinė turnyrinė lentelė. Visos komandos stengėsi sezoną užbaigti pergale, bet tai pavyko padaryti tik šešioms ekipoms, o likusios – pralaimėjo. Pergalės paskutinėse sezono rungtynėse turėjo įtakos galutiniam išsidėstymui, o apie viską plačiau – dvidešimt antrojo turo apžvalgoje.

 

XXII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
217 22 2018-10-25 19:30:00 WorldOne United VSG United 3:4 III "Fanų" ketvirtis
218 22 2018-10-25 19:30:00 FK Polivektris FK Rotalis 3:2 IV "Fanų" ketvirtis
219 22 2018-10-25 20:30:00 FK Valčiūnai FK Alytis 0:10 III "Fanų" ketvirtis
220 22 2018-10-25 20:30:00 FK Barbakanas FC Žalia Raudona 5:3 IV "Fanų" ketvirtis
221 22 2018-10-25 21:30:00 FC Funk Soul Brothers MSC - Hilltown 2:4 II "Fanų" ketvirtis
222 22 2018-10-25 21:30:00 FK Volcano FK Eksperimentas 0:2 III "Fanų" ketvirtis

 

38. Paskutiniame ture iš viso komandos pelnė 38 įvarčius (vidutiniškai po 6,33 įvarčio per rungtynes). Tai trimis įvarčiais mažiau nei priešpaskutiniame ture, o šio turo rezultatyvumą labiausiai pakėlė FK „Alytis“, pelnęs net 10 įvarčių.

 

Nenugalėti. FK „Polivektris“ įsirašė į istoriją ir paskutines sezono rungtynes taip pat laimėjo. Sezono finiše „Polivektris“ 3:2 palaužė FK „Rotalį“ ir finišavo prieš juos turėdami 12 taškų persvarą.


Atrodė, kad „Polivektris“ lengvai laimės šį mačą, kadangi dar 42 minutę jie pirmavo 3:0, o dublį pelnė ekipos kapitonas Valentinas Baranovskij, bet „Rotalis“ pabandė atkurti intrigą ir du įmušti įvarčiai pačioje rungtynių pabaigoje „Polivektriui“ sukėlė nerimo. Visgi vieno įvarčio persvarą jie išlaikė ir galėjo džiaugtis nenugalimu sezonu.




„Esu žaidęs nemažai komandų, bet šita komanda – mano komanda – yra geriausia, kurioje esu žaidęs. Būtent ši komanda sukūrė tokią puikią atmosferą, jie sukūrė šias pergales ir jie sukūrė tai, kad mes laimėjome visas 22 rungtynes“, – jau apdovanojimų ceremonijoje sakė V. Baranovskij.


 

Rezultatyviausias. Vieną iš minėtų „Rotalio“ įvarčių pelnė puolėjas Paulius Sakalis, kuris su 36 įvarčiais tapo rezultatyviausiu B diviziono žaidėju.


Į lenktynes dėl šio trofėjaus P. Sakalis įsitraukė nuo pat pradžios ir ilgą laiką neužleido lyderio vietos, kol galiausiai galėjo džiaugtis iškovotu trofėjumi. Per apdovanojimų ceremoniją P. Sakalis pasidžiaugė komandos ir savo asmeniniais pasiekimais.


„Aišku norėjosi pirmos vietos, manau, kad galėjome dėl jos pakovoti, bet galbūt pritrūko didesnio žaidėjų, kurie galėtų pakeisti rungtynių eigą, susirinkimo. Bet ir antra vieta yra gerai, tai buvo pirmasis mūsų sezonas, o ir savo tikslą pasiekėme – pakilome į A divizioną. Pats tapau rezultatyviausiu ir už tai dėkoju komandai, kad prie to prisidėjo. Džiugu ir emocijos tikrai geros“, – sakė P. Sakalis.



Ant pakilos. Ant prizininkų pakilos lipo „MSC - Hilltown“ klubas, kuris tik paskutinėse sezono rungtynėse užsitikrino bronzą, kuomet 4:2 nugalėjo FC „Funk Soul Brothers“ komandą. MSC vadovas Adomas Kripas labai džiaugėsi šia svarbia pergale, tačiau pagyrė ir varžovus, kurie tikrai suteikė rimtą kovą.

 

„Kaip galima jaustis, kai iki kitų rungtynių liko 6 mėnesiai? Blogai“, – šypsodamasis pokalbį pradėjo A. Kripas. 


„Pačios rungtynės mums buvo be galo svarbios. Džiaugiuosi komandos vyrais, atėjo visi, kas galėjo. Įtampa slėgė visus, bet rungtynių plano laikėmės kaip ir buvome suplanavę, o po pertraukos jį keitėme. Svarbiausia, kad buvo pasiektas teigiamas rezultatas. Prieš rungtynes rūbinėje vyrams sakiau žaisti kietai, bet jokiu būdu negauti raudonos kortelės“, – apie pačias rungtynes kalbėjo MSC vadovas.


„Kaip ir minėjau praėjusį kartą, labai džiugina komandų lygis. Kuo aukštesnis lygis B divizione, tuo aukštesnis lygis viso MFL. FSB yra gera komanda, geri žaidėjai, tik gal trūksta patirties“, – apie  varžovus kalbėjo A. Kripas.


„Riebus aštuonetas“, – tokį sezono vertinimą pateikė B diviziono bronzą iškovojusios ekipos vadovas, kuris savo mintis tęsė kalbėdamas apie ateities planus.


„MSC žaidė pirmame MFL sezone, tikiuosi, žaisime ir paskutiniame, kad ir kada jis būtų. „Fortitudo“ jau pažadėjo kitą sezoną duoti mums kovos. Taip pat įdomu ar bus lygos naujokų. Naujas sezonas visada yra įdomus, ypač jo pradžia ir pabaiga. Šiame sezone mes pasiekėme tikrai daug. Medaliai ant kaklo yra didelis dalykas kiekvienai komandai. VAMOS MSC!“, – užbaigė A. Kripas.


Per tašką. Būtent per tašką nuo trečiosios vietos liko FK „Eksperimentas“, kuris sezoną užbaigė pergale 2:0 prieš paskutinėje vietoje likusį FK „Volcano“.


„Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas pripažino, kad liko kiek apmaudu, jog nuo bronzos juos skyrė tik taškas. Jis taip pat užsiminė, kad „Volcano“ ekipa tikrai nėra tokia silpna, kaip galbūt gali sufleruoti turnyrinė lentelė.

 

„Laimėjome rungtynes, tačiau didelio džiaugsmo nebuvo, kadangi tik 1 taško skirtumu atsilikome nuo trečios vietos, tai šiek tiek apkartino šią pergalę“, – kalbėjo S. Kvietkauskas.


„Paskutinis varžovas yra paskutinėje lentelės vietoje, tačiau tai nieko nereiškia, nes per pirmas tarpusavio rungtynes buvome šiek tiek apsvilę nagus, kai po pirmojo kėlinio atsilikome 0:3, todėl varžovus įvertinome ir žaidėme su pagarba iki pat rungtynių pabaigos“, – tęsė „Eksperimento“ vadovas, kuris užsiminė, kad kitais metais jie gali žaisti jau už kitą ekipą.


„Sezoną vertinčiau visai neblogai ir jei ne rudens sezono „duobė“, sezoną būtų galima vertinti 9 balais, tačiau džiugu, kad išsikapstėme iš jos ir sužaidėme gerą sezono pabaigą, tad visą sezoną įvertinčiau 8,5 balo, nes dar yra kur tobulėti. O, dėl kito sezono yra visokių minčių. Galbūt žaisime po kitos komandos vėliavą, bet tikslas vis tiek yra išlaikyti žaidėjus, treniruotis ir tobulėti, tam,  kad pavasarį startuotume taip pat galingai, kaip finišavome rudenį!“, – užbaigė S. Kvietkauskas.

 

Dešimti ir vienuolikti. FK „Barbakanas“ sezoną sugebėjo užbaigti dešimtoje vietoje, o į ją klubas pakilo, kai paskutinėse sezono rungtynėse 5:3 nugalėjo FC „Žalia Raudona“ ekipą.


Prie „Barbakano“ pergalės labiausiai prisidėjo Ramūnas Radavičius, kuris pelnė ne tik du įvarčius, bet ir sėkmingai asistavo komandos draugams.


Komandos vadovas Romualdas Laurinavičius džiaugėsi, kad „Barbakanui“ pavyko pergalingai užbaigti sezoną, laimint prieš „Žalią Raudoną“

 

„Jaučiamės puikiai, pasiekta pergalė ko ir norėjome labiausiai. Pavyko gal ir ne visai viskas, atsipalaidavome pirmaudami 5:1 ir praleidome du įvarčius. Varžovas, kaip ir visi kiti, atėjo rungtyniauti ir laimėti, bet pergalę iškovoti pavyko mums ir tuo labai džiaugiamės“, – sakė R. Laurinavičius.


Užbaigdamas R. Laurinavičius įvertino šį sezoną bei užsiminė apie galimybes žaisti MFL ir kitais metais.


„Sezoną vertinčiau 7 balais, o juk galėjome jo ir nepabaigti. Nelabai susiklostė pirmos 13 rungtynių ir visai nesitikėjau, jog visiškai pasikeitus sudėčiai per 9 turus paimsime 11 taškų rudens rate. Dėl ateities planų, tai planuojame dalyvauti ir kitais metais, bet kaip bus paaiškės vasario, kovo mėnesį“, – pridūrė R. Laurinavičius.

 

Tuo metu FC „Žalia Raudona“ ekipa, kuri po šios nesėkmės nukrito į 11 vietą, nebuvo itin laiminga tokia sezono pabaiga, bet bendrai antrąją sezono dalį komandos vadovas Ignas Stasevičius įvertino tikrai gerai, nes būtent antrojo rato metu ŽR pradėjo sparčiai rinkti taškus.


„Pralaimėjome, todėl jaučiamės šiaip sau. Varžovai turi labai gerą puolėją (Ramūną Radavičių) ir vartininką (Audrių Dilį). „Barbakanas“ yra stiprūs varžovai“, – sakė I. Stasevičius.


„Nors paskutines sezono rungtynes pralaimėjome, bet iš kitos pusės pirmas sezonas buvo pakankamai geras. Antrąją sezono dalį vertinčiau 8 balais“, – savo vertinimą pateikė I. Stasevičius.


FC „Žalia Raudona“ taip pat patvirtino savo norą MFL lygoje žaisti ir kitais metais.


„Manau, kad žaisime MFL lygoje ir toliau“, – trumpai pridūrė I. Stasevičius.


Dešimt ir pusė. Fantastiškai sezoną užbaigė FK „Alytis“ kolektyvas, kuris savo debiutiniame sezone užėmė šeštą vietą. Tai padaryti padėjo pergalė net 10:0 prieš FK „Valčiūnus“. Ši ekipa jau anksčiau buvo užsitikrinusi penktą vietą, todėl galbūt paskutinį sezono mačą sužaidė ne tokia motyvuota, o tuo puikiai pasinaudojo „Alytis“. Labiausiai prie šių dešimties įvarčių prisidėjo paskutinę minutę prie „Alyčio“ prisijungęs Kęstutis Balčiūnas, kuris įmušė net penkis įvarčius. Dar tris tikslius smūgius pridėjo Teisis Leskauskas.


Komandos vadovas Mykolas Adamavičius džiūgavo tokia sezono pabaiga ir tai, kaip komanda atsigavo po dviejų iš eilės lygiųjų.

 

„Jaučiamės tikrai gerai, sezoną užbaigėme šeštoje vietoje, o kaip debiutinis sezonas, tai tikrai neblogas rezultatas. Paskutinėse rungtynėse išsiliejome ant varžovų po dviejų paskutinių apmaudžių lygiųjų. Visi sužaidėme labai gerai“, – sakė M. Adamavičius.


„Aišku, galbūt norėjosi šiokios tokios didesnės intrigos, bet galbūt varžovai jau neturėjo motyvacijos, bet svarbiausia yra trys taškai ir daug įvarčių“, – komandos vadovui antrino Lukas Janušonis.


„Planuojame žaisti ir kitais metais, o šį sezoną vertinčiau 6 balais“, – dar pridūrė M. Adamavičius.



Revanšas. Revanšą sezono pabaigoje pasiekė „VSG United“ klubas, kuris paskutinę minutę įmušto įvarčio dėka 4:3 palaužė „WorldOne United“ ekipą, kuriai pirmojo rato rungtynes pralaimėjo 2:4.


VSG ekipa šios pergalės dėka taip pat nutraukė penkių iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją, o iškovoję tris taškus jie finišavo aštuntoje vietoje.


„VSG United“ vadovas Michailas Rukinas buvo laimingas, kad pavyko iškovoti pergalę, bet pačiu sezonu jis per daug nesidžiaugė ir kitais metais tikisi pasirodyti geriau.


„Rungtynės buvo sunkios, veja slidi, kamuolys šlapias. Buvo daug techninio broko, žaidimas buvo apylygis, bet puikus įvartis leido iškovoti tris taškus“, – sakė M. Rukinas.


„Labai smagu pergalingai užbaigti sezoną, bet patį sezoną vertinu nelabai gerai, nes buvo prarasta labai daug taškų, kur galėjome laimėti ar bent iškovoti lygiąsias. Sezoną vertinčiau 6 balais, todėl kito sezono tikimės tikrai geresnio, tik reikia išspręsti susirinkimo klausimą, nes trečdalį rungtynių šį sezoną žaidėme be keitimų“, – užbaigė M. Rukinas.



Mėnesio geriausias. Sužaidus paskutines sezono rungtynes, buvo išrinktas ir geriausias B diviziono spalio mėnesio žaidėjas. Juo tapo FK „Eksperimentas“ vartininkas Andrej Zapolskis, kurio žaidimas leido „Eksperimentui“ laimėti visas mėnesio rungtynes.




Galutinė B diviziono turnyrinė lentelė:


Vieta Komanda Varžybos Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įmušta Praleista Skirtumas Taškai
1 FK Polivektris 22 22 0 0 134 46 +88 66
2 FK Rotalis 22 18 0 4 143 41 +102 54
3 MSC - Hilltown 22 13 3 6 88 69 +19 42
4 FK Eksperimentas 22 13 2 7 88 66 +22 41
5 FK Valčiūnai 22 10 4 8 97 91 +6 34
6 FK Alytis 22 8 4 10 70 83 -13 28
7 FC Funk Soul Brothers 22 8 2 12 63 94 -31 26
8 VSG United 22 8 1 13 70 95 -25 25
9 WorldOne United 22 7 0 15 69 101 -32 21
10 FK Barbakanas 22 6 3 13 58 87 -29 21
11 FC Žalia Raudona 22 6 2 14 66 108 -42 20
12 FK Volcano 22 1 3 18 38 103 -65 6


#MFL

 

#JūsŽaidžiate

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: