2018-10-30

A diviziono apžvalga: paskutinis turas negailestingiausias buvo „Fortitudo“ ekipai

Praėjusį ketvirtadienį MFL sezonas buvo užbaigtas ir stipriausiame A divizione. Pirmos keturios vietos jau buvo aiškios prieš šį turą, tačiau tik po sužaisto aštuoniolikto turo tapo aišku, kurios gi dvi komandos iškrito į B divizioną ir kaip atrodo galutinė turnyrinė lentelė. Apie tai – turo apžvalgoje.


XVIII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
18 2018-10-25 19:30:00 FC IndEx FK Fortitudo 3:2 I "Fanų" ketvirtis
87 18 2018-10-25 19:30:00 FK Rytas VFM 7:3 II "Fanų" ketvirtis
88 18 2018-10-25 20:30:00 El Dorado Eagle Team - Žibintas 2:2 I "Fanų" ketvirtis
89 18 2018-10-25 20:30:00 Western Union FK Riešė 3:1 II "Fanų" ketvirtis
90 18 2018-10-25 21:30:00 FK Spartakas SKK Oniksas 2:9 I "Fanų" ketvirtis


34. Paskutiniame A diviziono ture milžiniškos įvarčių gausos nepamatėme. Šiame ture buvo pelnyta septyniais įvarčiais mažiau nei prieš tai – 34. Visgi net tiek įvarčių užteko, kad sezono finiše būtų užfiksuota daug įdomių ir lemtingų rezultatų.

 

El Clasico. Paskutinis MFL turas A divizione buvo pažymėtas vadinamuoju „El Clasico“, kadangi dar kartą akis į akį susitiko „Eagle Team - Žibintas“ ir „El Dorado“ ekipos. Tiesa, šįkart šios rungtynės didelės svarbos neturėjo, nes „El Dorado“ jau buvo užsitikrinę auksą, o „Eagle Team“ – sidabrą.


Viena iš intrigų buvo tik ta, kad šiame sezone „El Dorado“ dar nebuvo įveikusi ET ekipos, tačiau to taip ir nepadarė, nes rungtynės pasibaigė taikiai 2:2.


Po pirmojo kėlinio „Eagle Team“ pirmavo 2:0, bet po pertraukos „El Dorado“ atsibudo ir išplėšė lygiąsias.




„El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas nebuvo itin patenkintas tokiu rezultatu ir pačiu žaidimu, bet džiaugėsi, kad antrajame rate išvengė pralaimėjimų.


„Jaučiamės gerai, nes esame pirmi, bet paskutinės rungtynės daug džiaugsmo neteikia. Pirmame kėlinyje buksavome. Ne pas visus, bet jautėsi atsipalaidavimas, nebuvo noro kovoti, kelios grubios klaidos gynyboje ir iškart 2 praleisti įvarčiai, o savo puikių progų neišnaudojome. Gerai, kad komanda pertraukos metu įsiklausė kaip reikia žaisti ir antrame kėlinyje vyko visai kitas žaidimas“, – apie paskutines sezono rungtynes kalbėjo M. Rašinskas.


„Įspūdis varžovus geras, kaip ir visada. „Eagle Team“ yra kovinga komanda, gerai žinoma komanda, visada smagu žaisti ir kovoti su jais. Rezultatas atspindi rungtynes, pirmas kėlinys – ET, antras – mūsų“, – tęsė „El Dorado“ vadovas.


M. Rašinskas pateikė ir šio sezono vertinimą. Nepaisant to, kad komanda iškovojo MFL auksą, aukščiausio balo jis nerašė.


„Rašau 8 balus, nes ne visose rungtynėse pavyko nusiteikti ir susikaupti rimtai kovai. Ne visada įvertindavome varžovus. Taip pat šiais metais taip ir nepavyko įveikti „Eagle Team“ ekipos“, – savo balą paaiškino M. Rašinskas.


Užbaigdamas M. Rašinskas pasakė apie klubo ateities planus: „Bandysime ieškoti treniruočių laiko „Sportimoje“ ir ruoštis SFL 7x7 A diviziono kovoms, laukia rimtas žiemos/pavasario sezonas, o tuo pačiu, pasiruošimas ateinančiam MFL sezonui. Tikimės išlaikyti visus žaidėjus, plius grįžta mūsų perspektyvus jaunuolis Rokas, kuris atvyksta iš Plungės į Vilnių. Jis tikrai padės komandai“.


Tuo metu „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas liko patenkintas rungtynėms ir pagyrė varžovų vartuose stovėjusį saugą Edviną Mučinį. Paskutinėse rungtynėse „El Dorado“ ekipai negalėjo padėti tikrieji komandos vartininkai, todėl šioje rolėje save jau ne pirmą kartą išbandė E. Mučinis, kuris paliko tikrai gerą įspūdį.


„Jaučiamės gerai, pabaigėme sezoną, bendrai rezultatai nėra blogi, bet taip pat nėra pagrindo euforijai. Pačios rungtynės buvo geros. Turbūt pirmą kartą per MFL „El Clasico“ nesijautė nervų uragano, rungtynės buvo korektiškos. Matyt dėl to, kad jos nieko nelėmė abiems komandoms.

Kiek liūdna dėl neišnaudotų progų ir iki rungtynių galo neišlaikyto tempo, neturėjome lygiaverčių keitimų keliems žaidėjams, todėl natūralu, kad jie, rungtynių laikui tiksint, pavargo. Manau, kad galėjome pasistengti išlaikyti sukurtą pranašumą arba bent realizuoti keliomis progomis daugiau“, – rungtynes iš savo varpinės apibūdino A. Dergačiovas.


„El Dorado“ yra tikrai stiprus priešininkas. Nors šįkart jie neturėjo vartininko, bet Edvinas Mučinis tikrai garbingai pavadavo komandos draugą. Kaip ir minėjau, abi komandos žaidė be didelės įtampos, todėl drįsčiau teigti, kad tai labiau buvo draugiškos rungtynės, o ne žūtbūtinė kova“, – pridūrė ET vadovas.


Kaip ir dauguma vadovų, A. Dergačiovas šį sezoną įvertino balais. Šis balas sutapo su „El Dorado“ komandos vertinimu, kadangi „Eagle Team“ vadovas parašė 8 balus, o jo teigimu, komandai labiausiai trūko stabilumo, o kartais ir nusiteikimo ar tinkamo susirinkimo.


„Jokių minčių dabar nėra, sezonas baigtas ir norisi pailsėti. Kaip visos komandos, turime teigiamų dalykų, bet turime ir neigiamų. Reikės pagalvoti kokie yra galimi gerinimo scenarijai, kokios perspektyvos su tokia komanda, kokia ji yra dabar ir kokios, jei kažkas keisis. Be komandos formavimo yra ir kitų dalykų, pagrindinis jų – finansai. Kitais metais lyga stiprėja, tad norint kovoti dėl aukščiausių tikslų, pasitempti reikės visiems. Taip pat linkiu visiems gerų atostogų“, – peripetijomis apie naująjį sezoną užbaigė A. Dergačiovas.


Dvigubas „hat-trickas“. Turbūt taip galime pavadinti pasirodymą, kurio metu žaidėjas pelno šešis įvarčius. Būtent tiek jų įmušė SKK „Onikso“ puolėjas Arminas Lapinskas, o jo dėka „Oniksas“ net 9:2 sutriuškino paskutinėje vietoje likusius FK „Spartako“ vyrus.


„Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan pripažino, kad po kelių greitai įmuštų įvarčių „Spartakas“ pasidavė ir žaisti nebesistengė, o tuo jo komanda, o ypač A. Lapinskas, puikiai pasinaudojo. Po savo fenomenalaus pasirodymo A. Lapinskas sezoną užbaigė su 23 įvarčiais ir tik dviem įvarčiais atsiliko nuo rezultatyviausio A diviziono žaidėjo. Tiesa, vieną asmeninį apdovanojimą A. Lapinskas gavo – jis buvo išrinktas geriausiu spalio mėnesio A diviziono žaidėju.




Visgi ši pergalė tapo svarbia ir pačiai „Onikso“ ekipai, kadangi jos dėka klubas finišavo penktoje vietoje, toje pačioje, kaip ir praėjusiais metais.


„Visada yra malonu baigti sezoną pergale, o ypač, jei nugali komandą, kuri moka žaisti mažąjį futbolą ir ypač, jei pagaliau įmušėme net 9 įvarčius. Neįprastai malonus reiškinys, turint omeny, kad žaidėme ne su bet kuo, o su „Spartaku“ ir, kad per visą sezoną pelnėme 50 įvarčių. Reikia pripažinti, kad po to, kai nemotyvuotas „Spartakas“ nugalėjo VFM ekipą, galvojome, kad bus įprastai sunkios rungtynės, bet po to, kai pelnėme 3-4 įvarčius, atrodo, ir mums, ir jiems viskas buvo aišku, tad „Spartakas“ visai nustojo bėgti gynyboje. Svarbiausiu rungtynių akcentu buvo Armino 6 įvarčiai, tik labai gaila, nes geriausias 2018 VFL snaiperis galėjo tapti ir geriausiu MFL snaiperiu“, – mintimis po rungtynių dalinosi E. Ruskan, kuris toliau pakalbėjo apie varžovą.


„Spartaką“ visada vertinome rimtai, nes visada buvo rimta kova su jais. Todėl paskutinių rungtynių nevertinsime, nes mes turėjom tikslą išsaugoti 5 vietą ir nekristi dar žemiau, o, atrodo, „Spartakas“ ketvirtadienį jokių tikslų jau neturėjo“, – tęsė „Onikso“ vadovas.


Tradiciškai, E. Ruskan ir išsamiai apžvelgė visą sezoną bei pateikė jo vertinimą balais.


„Šį sezoną galime drąsiai dalinti į dvi dalis. Į pirmą ratą mes akivaizdžiai neįšokome: 2 pergalės ir 2 lygiosios. Apmaudžiai pralaimėtos dvi rungtynės su VFM 3:4 ir su Western Union 2:3 galėjo kiek pagelbėti, bet vaizdas aikštelėje nebuvo geras ir akivaizdžiai nejautėme žaidimo malonumo – todėl už pirmą dalį, kai buvome arti 9 vietos, rašau 2 balus.


Antra sezono dalis buvo žymiai malonesnė ir bekompromisė: 5 pergalės ir nei vienų lygiųjų. Antrame rate laimėjome „bronzą“, bet, dėja, sumuojant abi sezono dalis – likome vėl penkti, kaip ir prieš metus. Tad atsižvelgiant į traumų laviną, 15 taškų rudenį yra labai labai gerai ir, manau, jei ne nesusipratimas su „Western Union“ (0:11) būtume verti 9 balų. Todėl bendras sezono balas panašus, kaip ir vieta: 5,5“, – savo skaičiavimo sistemą išsamiai paaiškino E. Ruskan.


„Malonu, kad, nepaisant visų negandų, traumų ir nervų vėl likome penktoje vietoje, nes objektyviai vertinant – pirmos trys šio sezono komandos buvo akivaizdžiai geresnės, nors ir „Rytą“, ir „Eagle Team“ sugebėjome nugalėti po kartą, o su VFM pralaimėjome ketvirtą vietą. Vis tiek galiu tik pasidžiaugti ir padėkoti komandai, kad nenuleidome rankų ir atgijome rudenį. Bijau suklysti, bet man atrodo, pas mus komandoje visai nedidelis kiekis žmonių, kurie yra baigę futbolo mokyklas. Tą progą prisimenu posakį: „kamanės pagal jokius aerodinamikos dėsnius negali skraidyti, bet to nežino, todėl skraido“, – gražiai savo mintis toliau dėliojo „Onikso“ vadovas.


Užbaigiant, E. Ruskan atskleidė, kad apie kitą sezoną galvoti dar yra anksti, bet pripažino, kad jo tikisi dar sunkesnio.


„Dėl kito sezono dar tikrai negalvojome, nes pirmą reikės įvertinti ir apžiūrėti visą mūsų lazaretą (linkėjimai visiems, kas sveiksta po traumų) ir matyt žiemą galvosime, kas bus kitais metais. Jau esu minėjęs, kad kartu su „IndEx“ ir „Spartaku“ esame vyriausi šiame divizione. „Spartakas“ neišsilaikė, todėl kitas sezonas, manau, bus dar sunkesnis ir nelabai prognozuojamas“, – užbaigė E. Ruskan.


100. FC „IndEx“ klubas sužaidė ne tik paskutines šio sezono MFL rungtynes, bet ir savo šimtąjį mačo MFL pirmenybėse. Tos rungtynės klubui tapo labai ypatingomis ne tik dėl skaičiaus 100, bet ir dėl to, kad po 3:2 pergalės prieš FK „Fortitudo“, jie išliko A divizione.


Po rungtynių gavę simbolinius marškinėlius, „IndEx“ labai apsidžiaugė, o komandos kapitonas Eduardas Grudinskij, kuris pelnė du įvarčius, džiaugėsi, kad šias jubiliejines rungtynes pavyko pažymėti ypatinga pergale.




„Nuotaikos puikios, visi labai džiaugiasi, kad šios jubiliejinės šimtosios rungtynės sutapo su mūsų rungtynėmis dėl išlikimo A divizione, kurias pavyko laimėti. Pačios rungtynės buvo labai sunkios, bet pavyko parodyti psichologinį tvirtumą ir laimėti šį mačą. Dėl to visi yra euforijoje ir be galo laimingi“, – iškart po mačo džiaugėsi E. Grudinskij.


„Tikrai neskaičiuojame sužaistų rungtynių skaičiaus, todėl labai malonu ir džiugu, kai MFL tai padaro už komandas ir surengia tokias staigmenas“, – laikydamas simbolinius marškinėlius su skaičiumi 100 tęsė „IndEx“ kapitonas.


Po to E. Grudinskij prakalbo apie varžovus ir pareiškė, kad jam nėra gaila, jog FK „Fortitudo“ po jiems patirto pralaimėjimo iškrito į B divizioną.


„Galbūt nuskambės kiek žiauriai, bet mums jų nėra gaila. Pirmajame rate jie prieš mus laimėjo 5:4, todėl norėjosi revanšo, o ir tas revanšas sprendė klausimą – arba jie, arba mes. Jei būtume pralaimėję, galėjome iškristi ir mes“, – užbaigė E. Grudinskij, dar spėjęs prisiminti įsimintiniausias rungtynes iš viso 100.



Iškrito. Kaip jau buvo galima suprasti, po patirto pralaimėjimo FK „Fortitudo“ prisijungė prie FK „Spartako“ ir iškrito į B divizioną.


„Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius pripažino, kad komanda jaučiasi nusivylusi, o ypač dėl to, kad prieš „IndEx“ jie praleido du identiškus įvarčius po standartinių situacijų.




„Jaučiamės nusivylę. Mano nuomone, šiose rungtynėse atrodėme geriau negu „IndEx“, bet toks tas futbolas… Pirmosios mūsų tarpusavio rungtynės buvo labai smagios –buvo daug veiksmo, daug  kovos.  Šį kartą priešininkai pasirinko „Riešės“ labai mėgstamą ping-pong taktiką. Aukštų kamuolių siuntimas į priekį ir žaidimas iš standartų, kuris „IndEx’ui" pasiteisino. Visus tris įvarčius gavome būtent ne iš žaidimo, bet po standartinių situacijų. Apmaudu ir tai, kad du įvarčiai buvo identiški, todėl nebuvo padarytos išvados po pirmojo įvarčio. Neskaitant Fortūnos, kuri buvo priešininkų pusėje, varžovai, žinodami kokio rezultato jiems reikia, drausmingai gynėsi, ir puikiai realizavo savo susikurtas progas. Noriu pasveikinti „IndEx“ komandą išsilaikius A divizione ir palinkėti jiems sėkmės kitame sezone“, – sakė G. Butkevičius.


Olegas. Dažniausiai FK „Ryto“ vadovą Olegą Miasniankiną matome prie šoninės linijos, bet paskutinėse sezono rungtynėse jis jau žaidė. Bronzą jau prieš tai užsitikrinęs „Rytas“ susikovė su ketvirtoje vietoje likusiu VFM ir jį nugalėjo rezultatu 7:3. 


Įdomu tai, kad pats O. Miasniankinas vėlavo į rungtynes, bet VFM laikėsi garbingo žaidimo principu ir sutiko rungtynes pradėti, žaidžiant 6 prieš 6. Po kelių minučių Olegas jau žengė į aikštę ir sužaidė puikias rungtynes – pelnė įvartį ir asistavo savo komandos draugams. Po tokio pasirodymo O. Miasniankinas prižadėjo, kad kitais metais jis dažniau pasirodys aikštėje.

 

 „Žaidėme atsipalaidavę, iš esmės viskas gavosi, pats turėjau žaisti ir viskas pavyko neblogai – pelniau įvartį ir atidaviau du rezultatyvius perdavimus. Norėčiau padėkoti VFM ekipai, nes aš vėlavau į rungtynes ir kol manęs nebuvo, žaidėme 6 prieš 6, o kai žengiau į aikštę, žaidimas tęsėsi 7 prieš 7“, – sakė O. Miasniankinas.


„Aš jau ir šį sezoną planavau žaisti daugiau, bet po pirmojo rato mums keliami tikslai išaugo, todėl likau prie šoninės linijos. Bet po šių rungtynių jau galvoju kitame sezone žaisti daugiau ir su šia apranga mane matysite dažniau“, – pridūrė įvarčiu prie pergalės prisidėjęs O. Miasniankinas.



Rezultatyviausias. A divizione rezultatyviausiu tapo būtent FK „Ryto“ puolėjas Valdemaras Šaveiko, kuris po savo „hat-tricko“ prieš VFM sezoną užbaigė su 25 įvarčiais. Įdomu tai, kad V. Šaveiko taip pat vėlavo į rungtynes ir atvyko tik į antrąjį kėlinį, bet jau pirmieji jo prisilietimai prie kamuolio virto įvarčiu, po to jis dar du kartus pasižymėjo ir jau praėjusį šeštadienį atsiėmė rezultatyviausio žaidėjo apdovanojimą.




Neprisvilo. Į A divizioną pakilęs „Western Union“ klubas gali džiaugtis savo debiutu tarp stipriausių komandų, kadangi šis klubas finišavo šeštoje vietoje, o savo sezoną užbaigė pergale 3:1 prieš FK „Riešę“.


Dar prieš šį mačą WU vadovas Aurimas Andrulis sakė, jog finišas šeštoje vietoje būtų puikus pasiekimas ir jį „Western Union“ įgyvendino.


Nors šiose rungtynėse WU pirmi praleido įvartį ir po pirmo kėlinio atsiliko 0:1. bet Jean Dominique Perrin suteikė progą klubui pergalingai finišuoti.


Tuo metu „Riešės“ žaidimas, kai prie komandos vairo neliko Stanislovo Danisevičiaus, toliau buksuoja ir žiemą ekipai reikės nemažai treniruotis. Jei ne „Fortitudo“ pralaimėjimas, į B divizioną būtų iškritusi būtent „Riešės“ ekipa.


Galutinė B diviziono turnyrinė lentelė:


Vieta Komanda Varžybos Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įmušta Praleista Skirtumas Taškai
1 El Dorado 18 14 3 1 75 23 +52 45
2 Eagle Team - Žibintas 18 12 3 3 98 50 +48 39
3 FK Rytas 18 12 0 6 75 60 +15 36
4 VFM 18 9 1 8 72 71 +1 28
5 SKK Oniksas 18 7 2 9 50 71 -21 23
6 Western Union 18 6 4 8 63 63 0 22
7 FC IndEx 18 7 1 10 68 73 -5 22
8 FK Riešė 18 5 3 10 36 47 -11 18
9 FK Fortitudo 18 5 1 12 43 80 -37 16
10 FK Spartakas 18 3 2 13 43 85 -42 11

#MFL

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: