2019-04-16

A diviziono apžvalga: diviziono lyderiai smaginosi

Trečiasis A diviziono turas atnešė tiek intriguojančių mačų, tiek itin rezultatyvių rungtynių. Labiausiai pasismagino praėjusio sezono vicečempionai „Eagle Team“ ir „El Dorado“, kurie varžovams sumušė po dviženklį įvarčių skaičių. Apie tai ir dar daugiau – turo apžvalgoje.


A diviziono III-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
13 3 2019-04-11 19:40:00 Eagle Team - Žibintas FC IndEx 11:3 I "Fanų" ketvirtis
14 3 2019-04-11 19:40:00 Western Union FK Fortitudo 3:4 II "Fanų" ketvirtis
15 3 2019-04-11 20:40:00 El Dorado FK Spartakas 13:0 I "Fanų" ketvirtis
16 3 2019-04-11 20:40:00 Maracana SKK Oniksas 1:1 II "Fanų" ketvirtis
17 3 2019-04-11 21:40:00 FK Rotalis FK Rytas 5:2 I "Fanų" ketvirtis
18 3 2019-04-11 21:40:00 FK Riešė FK Polivektris 1:3 II "Fanų" ketvirtis


47. Tokie įvarčių fejerverkai iš dviejų komandų gerokai į viršų pakėlė turo rezultatyvumą. Iš viso per trečiąjį turą buvo įmušti net 47 įvarčiai (vidutiniškai po 7,83 įvarčio), o tai net 12 įvarčių daugiau nei praėjusiame ture.


Treniruotė. Tokio pobūdžio rungtynes turėjo „El Dorado“ ekipa, kuri žaidė tik antra pavara, bet ir to užteko, kad jie net 13:0 sutriuškintų FK „Spartaką“.


„El Dorado“ jau per pirmą kėlinį susikrovė septynių įvarčių persvarą, tačiau pavaros po pertraukos nesumažino, išlaikė sausus vartus ir įmušė dar šešis įvarčius.


„Rungtynės buvo lengvos, „Spartakas“ vos judėjo, o ir didelio noro iš jų nesimatė. Jau pirmasis kėlinys pasibaigė 7:0, todėl antrasis kėlinys buvo tik formalumas“, – sakė Aringas Streckis, kuris pats šiame mače įmušė savo pirmuosius du sezono įvarčius.


„Sakyčiau, kad rungtynės buvo labiau treniruočių pobūdžio. Pažaidėme taip lengvai, atsargiai, o įmušti pavyko daug įvarčių“, – užbaigė A. Streckis.


„Spartako“ ekipos vadovas Dmitrijus Raksa savo mintis apie rungtynes ir vėl pradėjo šmaikščiai: „Nu ką, 13-0, neblogai pasipriešinome, pritrūko tik sėkmės“.


Tačiau po to jau pakalbėjo kiek rimčiau: „Šiame mače nepavyko niekas, tik pavyko pataupyti jėgas penktadienio rungtynėms su „Setaltu“. Prieš „El Dorado“ šansų nelabai ir turėjome, varžovai buvo visa galva stipresni, o mes vis dar nesame pasiilgę lauko futbolo, trūksta alkio, noro ir užsidegimo, o A divizione be noro nėra ką veikti“.


Pabudo. Antrose rungtynėse pasismagino ir „Eagle Team - Žibintas“ ekipa, tačiau šventė į jų kiemą atėjo tik tada, kai jie pabudo. Pirmasis kėlinys su „IndEx“ pasibaigė lygiosiomis 2:2, bet antrajame kėlinyje „Eagle Team“ parodė kitą savo veidą ir galiausiai varžovus sutriuškino bendru rezultatu 11:3.




„Nuotaikos pozityvios. Manau, sužaidėme du skirtingus kėlinius – pirmą kėlinį užbaigėme 2:2, o antrą – 9:1. Nors pirmajame kėlinyje ir pelnėme kuriozišką įvartį į savus vartus, bet nedžiugino tai, kad pirmąjį kėlinį pradėjome miegodami, sunkiai sekėsi palaikyti kamuolį. Antrasis kėlinys buvo visiška priešingybė – techniškais perdavimais pagrįstas futbolas, kuris lėmė dvi atkarpas, kai pelnėme po 4 įvarčius kas minutę. Aišku, reikia atkreipti dėmesį, kad „IndEx“ neturėjo dviejų savo lyderių – Eduardo ir Eriko, bet ir mes žaidėme be dviejų pagrindinės sudėties krašto saugų. Pagarba varžovams, o mums 3 taškai į sąskaitą ir judame toliau“, – sakė „Eagle Team“ vadovas  Aleksandras Dergačiovas.


Tuo metu „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij, kurio pačio nebuvo rungtynėse, sveikino varžovus su pergale.


„Eagle Team“ komanda stipri ir yra turnyro favoritė. Pralaimėti prieš tokią pajėgią komandą nėra didelis nusikaltimas. Žinau tik viena, kad jei būtume susirinkę pilnos pajėgios sudėties, gal ir rezultatas nebūtų toks nepadorus. Kiek žinau pirmas kėlinys baigėsi kovingomis lygiosiomis, bet vyrai nesugebėjo išlaikyti tokio tempo visas rungtynes. Tačiau yra kaip yra ir lieka tik pasveikinti „Erelius“, – sakė E. Grudinskij.


Vartininkas. Puikias rungtynes sužaidė „Rotalio“ vartininkas Paulius Grybauskas. Jis atrėmė daugybę varžovų smūgių ir padėjo savo ekipai 5:2 įveikti FK „Rytą“.


„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas būtent ir išskyrė nuostabų varžovų vartininko žaidimą ir pavadino tai jų raktu į pergalę.


„Manau, kad žaidėme geriau nei prieš „IndEx“ prieš savaitę, likau visai patenkintas mūsų žaidimu, bet mums pritrūko netradicinių sprendimų. Kai kuriuose epizoduose turėjome sužaisti kiek kitaip, priimti įdomesnius sprendimus ir tai būtų sukėlę jiems problemų“, – sakė O. Miasniankinas.


„Reikia išskirti jų vartininką. Paulius Grybausas traukė fantastiškus smūgius ir jei ne jis, mes greičiausiai būtume laimėję. Galima sakyti, kad vartininkas jiems laimėjo rungtynes. Mes visą laiką lipome jiems ant kulnų. Kai rezultatas tapo 3:2, bandėme jį lyginti, bet tada atvėrėme per daug erdvės ir praleidome įvarčius. Manau, kad dauguma įvarčių krito po mūsų klaidų, kuriomis varžovai labai gerai pasinaudojo“, – pridūrė „Ryto“ vadovas.


Pirma. FK „Polivektriui“ trečiasis turas išsiskyrė tuo, kad jie iškovojo savo pirmą pergalę. „Polivektriui“ ją pavyko pasiekti prieš FK „Riešę“, o rungtynės pasibaigė rezultatu 3:1 ir „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij džiaugėsi trimis iškovotais taškais.


„Labai linksmai pažaidėme futbolą, po patirto pirmojo pralaimėjimo MFL nuotaikos buvo kiek liūdnokos, bet gal įtampa atslūgo, kuri buvo susidariusi aplink mūsų komandą, nes daugelis tikėjosi iš mūsų kažko daugiau, bet mums svarbiausia gauti malonumą“, – teigė V. Baranovskij.


Netikėjo. Pirmą pergalę iškovojo ir „Fortitudo“ klubas, kuris sugebėjo 4:3 nugalėti „Western Union“. Po pirmo kėlinio WU dar pirmavo 1:0, bet trys greiti įvarčiai antrajame kėlinyje pastatė pamatus pirmajai „Fortitudo“ pergalei, kuria jie ir patys netikėjo prieš rungtynes, tačiau po jų jau galėjo džiaugtis pirmaisiais savo taškais.


„Džiugu, šiaip ne taip ištraukėme. Rungtynės buvo tokios labiau chaotiškos – daug veiksmo, bet nieko nuoseklaus nevyko. Matėsi, kad WU trūksta keleto svarbių žaidėjų. Mums taip pat žaidimas dar nesiklijuoja, bet po truputį taisosi“, – kalbėjo „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.




Tuo metu WU vadovas Aurimas Andrulis užsiminė apie grubų varžovų žaidimą, bet dėl pralaimėjo kaltino ne tai, o prastą savo ekipos pasirodymą.


„Mažai futbolo buvo. Iš „Fortitudo“ pusės buvo daugiau regbio ir šienavimo per kojas. Bet ne tai svarbiausia, tiesiog nesužaidėme gerų rungtynių iš savo pusės“, – sakė A. Andrulis.


Dovana. Po tašką vieninteliai trečiajame ture pasidalino SKK „Onikso“ ir „Maracana“ ekipos. Šios rungtynės taip pat buvo pačios nerezultatyviausios ir pasibaigė tik 1:1, o apie patį mačą plačiai papasakojo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


„Po 2 praeitų metų akistatų su „Maracana“, žinojome vieną, kad turime sužaisti drausmingai ir faktiškai be klaidų savo aikštės pusėje. Vienas praleistas įvartis nuo tokios goleodorų komandos lyg ir patvirtina, kad mums beveik pavyko. Žinoma, kelis kartus mus gelbėjo ir vartų konstrukciją, bet ir mes kelis kartus galėjome nubausti užsižaidusią puolime „Maracaną“. Tiesa antrame kėlinyje jau tikrai pavargome. Prieš rungtynes planavome turėti 4/5 keitimus, bet matomai kamščiai prie „Akropolio" sutrukdė visiems laiku susirinkti, tad teko vakar plušėti senai gvardijai, todėl antrame kėlinyje, neturėjome jau daug progų pasižymėti, kiek pirmame“, – postringavo E. Ruskan.


Šias rungtynes papuošė ir išskirtinė dovana. Prieš mačo pradžią „Maracana“ ekipa pasveikino „Oniksą“, švenčiant komandos dešimtmetį, ir įteikė jiems simbolinius marškinėlius




„Norime padėkoti Maracanai už įteiktą dovaną ir pasveikinimą, labai gražus ir manau neįprastas gestas mėgėjų futbole ir, manau, tokios iniciatyvos tik padeda futbolo populiarinimui“, – už įteiktus marškinėlius dėkojo „Onikso“ vadovas.


Užbaigdamas E. Ruskan, dar kelis sakinius pasakė apie rungtynes: „Varžovų gretose nebuvo etatinio vartininko, bet jie turėjo aikštelėje 7 aikštės žaidėjus , o tai mažajame futbole net didesnis pranašumas nei minusas. Mes šiemet kol kas džiaugiamės pagerėjusiu žaidimu, bet, deja, kol kas tas nesikonvertuoja į pergales. Tradicija kaip ir išlaikyta - sezono pradžios jau kelis metus mums yra sunkios“.


Rezultatyviausias. Rezultatyviausias A divizione po trečiojo turo tapo „Eagle Team“ narys Marius Linkevičius. Į „IndEx“ vartus jam pavyko įmušti penkis įvarčius, o savo sąskaitoje iš viso jis turi 10 įvarčių bei rikiuojasi pirmoje rezultatyviausių žaidėjų vietoje.


„Nesiekiu kažkokių asmeninių titulų, bet labai smagu, kai sekasi komandai ir pačiam. Pavyko įmušti penkis įvarčius ir tai tikrai džiugina“, – sakė M. Linkevičius, kuris paaiškino ir tai, kodėl šiame sezone jo rezultatyvumas išaugo.


„Galbūt pradėjau žaisti labiau atsakomybę prisiimdamas ant savęs. Praėjusiame sezone daugiau skirsčiau kamuolius, o dabar pats bandau užbaigti atakas, kai gaunu šansą. Iš to ir atsirado įvarčiai. Visgi, man svarbiausia, kad sektųsi komandai, bet jei ta sėkmė reikš, kad mušiu įvarčius ir toliau, nuo to bus tik geriau“, – pridūrė M. Linkevičius.


Rezultatyvesnis. Visgi už M. Linkevičių rezultatyvesnis trečiajame ture buvo „El Dorado“ puolėjas Artur Juchno. Jis į „Spartako“ vartus pasiuntė net šešis kamuolius, o pats dabar yra įmušęs aštuonis įvarčius ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše užima antrą vietą.


Rinktinė. Įvarčiais pasismaginusios ekipos „El Dorado“ ir „Eagle Team“ turo rinktinėje turi po du atstovus. Du atstovus turi ir „Rotalio“ ekipa, o dar vieną vietą gavo „Polivektrio“ lyderis V. Baranovskij.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: