2019-05-15

VIII-ojo turo anonsas: dar vienas išbandymas „Eksperimentui“ ir proga atsitiesti „Eagle Team“

Šį ketvirtadienį MFL komandos sužais aštuntojo turo rungtynes. Šiame ture po pralaimėjimo „El Clasico“ rungtynėse sieks atsigauti „Eagle Team - Žibintas“, „El Dorado“ akiratyje matosi aštunta pergalė, o B divizione FK „Eksperimentui“ lauks antra sunki savaitė iš eilės bei išvysime naujokų mūšį.


Pirmoji banga (19:40)



 

Aštuntasis turas MFL pirmenybėse prasidės FK „Riešės“ ir „Maracana“ klubų akistata. Abi komandos prieš savaitę patyrė gan skaudžius pralaimėjimus. „Maracana“ 2:7 nusileido „Ryto“ ekipai, o „Riešė“ 1:5 pralaimėjo „Oniksui“, todėl šiame ture jos turės galimybę atsitiesti.


Praėjusiais metais „Riešė“ sugebėjo abu kartus nugalėti „Maracana“ klubą. Balandžio mėnesį „Riešė“ šventė pergalę 1:0, o rugsėjį – 2:1. 


Šiuo metu „Maracana“ turi 8 taškus, o tai dvigubai daugiau nei „Riešė“. Visgi favorito lengvai išskirti čia negalime. Banguojantis „Maracana“ žaidimas tai tikrai apsunkina, o ir pasikeitusi „Riešės“ žaidybinė taktika jiems kol kas nesuteikia favorito statuso, kadangi komandai dar reikia laiko priprasti prie kitokio futbolo nei to, kurie jie demonstravo nemažai metų.


Kitose rungtynėse susirems FK „Fortitudo“ ir FC „IndEx“ klubai. „Fortitudo“ šį sezoną pradėjo žymiai geriau nei praėjusiais metais ir tai atsispindi rezultatuose. „Fortitudo“ turi surinkę jau 10 taškų, o prieš savaitę net 13:2 sutriuškino FK „Spartaką“.


Galbūt „Fortitudo“ net patys netikėjo, kad gali žaisti taip gerai, o FC „IndEx“ jiems bus dar vienas geras iššūkis patikrinti savo jėgas.


„IndEx“ taip pat puikiai pradėjo šį sezoną ir šiuo metu su 15 taškų užima trečią vietą. Prieš savaitę „IndEx“ pasikrovė labai gerų emocijų ir dar labiau patikėjo savo jėgomis, kadangi sugebėjo 3:2 nugalėti FK „Rotalį“.


Vieno įvarčio skirtumu pasibaigė ir abejos komandų tarpusavio rungtynės praėjusiais metais. Pirmąjį mačą „Fortitudo“ prieš „IndEx“ laimėjo 5:4, tačiau sezoną „IndEx“ sezoną užbaigė pergale 3:2 prieš „Fortitudo“ ir sutrukdė „Fortitudo“ ekipai finišuoti aukščiau priešpaskutinės vietos.


Taigi, komandų tarpusavio istorija rodo, kad ir šiais metais galime tikėtis atkaklios, įdomios ir įnirtingos dvikovos.


B divizione lyderis FK „Barbakanas“ susirems su turnyrinės lentelės apačioje esančia „WorldOne United“ ekipa.


Atrodo, kad favoritas yra akivaizdus, bet įdomus faktas yra tas, kad per paskutinius du metus „Barbakanas“ nebuvo įveikęs WOU komandos.


MFL lygoje „WorldOne United“ praėjusiais metais 4:2 ir 5:4 nugalėjo „Barbakaną“, o kovo mėnesį vykusiame „Oniksas Cup“ turnyre WOU šventė pergales prieš „Barbakaną“ rezultatais 10:3 ir 5:2.


Visgi dabartinėje situacijoje „Barbakaną“ privalome laikyti favoritu, o noras pratęsti istoriškai ilgą pergalių seriją taip pat egzistuoja. „Barbakanas“ laimėjo visas 7 žaistas rungtynes ir tokia serija komandai yra rekordinė.


„Stengsimės kovoti ir laimėti. Gerai pažįstama komanda, kurios jau du metai nesame nugalėję. Laukia sunki kova“, – prieš šį mačą sakė „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Dar kitame B diviziono mače taip pat turime aiškų favoritą ir autsaiderį. Ketvirtą vietą užimanti „Signalizacija.lt“ susitiks su priešpaskutinėje vietoje esančiu „Volcano“ klubu.


Paskutinį kartą šios abi komandos tarpusavyje susitiko 2017 metais ir tada „Signalizacija“ laimėjo abu mačus (5:1 ir 5:2). Po beveik pusantrų metų pertraukos komandos ir vėl susirems ir vėl „Signalizacija“ yra laikoma favorite.


Į MFL pirmenybes sugrįžusi ekipa tikrai niekur nepametė savo kokybės ir ją bandys pademonstruoti prieš „Volcano“, nors ji pati savęs favorite nelaiko.


„Šių metų pirmenybėse visos komandos apylygės, tai ir kitose rungtynėse laukiame sunkios kovos ir stengsimės iškovoti 3 taškus“, – prieš šį mačą sakė „Signalizacija.lt“ vadovas Simas Sakaitis.


Antroji banga (20:40)



 

Dar vieną rungtynių puokštę pradės „Western Union“ ir „Rotalio“ komandos, kurios pirmą kartą žais tarpusavyje.


Natūralu, kad šiame mače „Rotalis“ bus laikomas favoritu. Jis jau turi surinkęs 13 taškų ir užima ketvirtą vietą, o „Western Union“ dar turi tik 4 taškus ir rikiuojasi dešimtoje vietoje.


WU gali tikėtis ir „Rotalio“ pykčio aikštėje dėl paskutinių pralaimėtų rungtynių. Prieš savaitę „Rotalis“ 2:3 nusileido „IndEx“ klubui ir tikrai nebuvo dėl to laimingi. Komanda šią savaitę bandys atsitiesti, bet to sieks ir „Western Union“. Ši komanda net 3:10 pralaimėjo „Polivektriui“ septintajame ture, todėl sužaisti geriau jie taip pat tikrai norės, o kam tai pavyks padaryti geriau, parodys ketvirtadienio vakaras.


Atsitiesti po pralaimėjimo sieks ir „Eagle Team - Žibintas“ komanda. Septintajame ture ji pralaimėjo pirmą kartą šiame sezone ir tą padarė prieš „El Dorado“ komandą rezultatu 1:3.


Bus įdomu pamatyti ar šis pralaimėjimas neišmuš komandos iš vėžių, tačiau „Erelių“ laukia pakankamai parankus varžovas, norint pasiekti pergalę – stringantis FK „Spartakas“, kuris prieš savaitę net 2:13 nusileido „Fortitudo“ komandai.


„Spartakas“ šiais metais praleidžia tikrai daug įvarčių, o ir praėjusiais metais „Eagle Team“ į jų vartus per vienas rungtynes buvo pasiuntę net 11 kamuolių. „Ereliai“ laimėjo abi praėjusį sezoną žaistas rungtynes (11:2 ir 4:2), todėl tikėtina, kad pergalę jie švęs ir šįkart.


B divizione viename mače susirems FC „Žalia Raudona“ ir FSB „Zenitas“. Po trijų iš eilės nelaimėtų rungtynių „Zenitui“ į pergalių kelią sugrįžti pavyko septintajame ture, kuomet jie 3:2 nugalėjo MSC ir dabar turi 11 taškų.


Trimis taškais mažiau turi ŽR ekipa, kuri prieš savaitę 3:4 pralaimėjo „Alyčiui“.


Praėjusiais metais „Žalia Raudona“ ir FSB „Zenitas“ pasidalino po pergalę. Sezono pradžioje FSB laimėjo 6:2, bet sezono pabaigoje „Žalia Raudona“ laimėjo 2:1.


Šįkart komandos stos į dar vieną kovą ir sieks statistiką palenkti į savo pusę.


„Zenitas“ yra panašios turnyrinės lentelės pozicijoje kaip ir mes, tad laukia nelengvos rungtynės, bet mes esame joms pasiruošę“, – prieš šį mačą sakė „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


Ketvirtose antrosios bangos rungtynėse susirems FK „Alytis“ ir FK „Eksperimentas“. Tai antrą ir trečią vietą užimančios komandos, todėl jų akistata bus labai įdomi ir svarbi.


Prieš savaitę „Eksperimentas“ žaidė prieš dar vienus B diviziono lyderius FK „Barbakaną“ ir jam pralaimėjo 1:3, o šįkart jų lauks „Alytis“, kuris pats prieš savaitę vargo, bet 4:3 nugalėjo „Žalią Raudoną“.


Praėjusiais metais abi komandos iš tarpusavio akistatų pasidalino po pergalę, o šiuo metu jas skiria tik trys taškai, todėl pergalės kaina šiais metais gali būti dar didesnė.


„Žaisime prieš gerai pažįstamą bei atsinaujinusią komandą, kuri šį sezoną rodo gerus rezultatus. Bus tikrai sunku, kaip ir prieš „Barbakaną“. Esu tikras, kad rungtynės bus ne tik sunkios, bet ir gražios, o kas jas laimės – pažiūrėsime ketvirtadienį“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz.


Trečioji banga (21:40)



 

Vėliausiai A divizione susirems puikias pergales iškovojusios komandos. „Polivektris“, kuris prieš savaitę 10:3 įveikė „Western Union“, išbandys jėgas su FK „Rytu“, kuris savo ruožtu 7:2 nugalėjo „Maracaną“.


Abi šios komandos nėra susitikusios tarpusavyje, todėl galime laukti nemažai staigmenų ir įdomaus futbolo. „Polivektris“ ir „Rytas“ mėgsta žaisti gražų ir kombinacinį futbolą. Abi šios komandos taip pat yra turnyrinės lentelės kaimynės, todėl pergalė yra reikalinga joms abejoms.


„Po antros užtikrintos pergalės iš eilės komanda jaučiasi daug geriau. Atrodo, kad žaidėjams grįžo pasitikėjimas savo jėgomis, todėl prieš „Polivektrį“ žaisime tik dėl pergalės ir 3 taškų. Vėl žaidžiame savąjį žaidimą, todėl sieksime jį išlaikyti“, – sakė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


Panašiai galvojo ir „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij: „Pergalė prieš „Western Union“ pakėlė nuotaiką komandai. Jaučiamės gerai ir sieksime išlaikyti tokį žaidimą bei kovoti dėl trijų taškų, bet svarbiausia, kad žaidėjai mėgautis savo futbolu“.


Kitame A diviziono mače „El Dorado“ sieks pratęsti savo pergalių seriją iki aštuonių. Po pergalės 3:1 „El Clasico“ mače prieš „Eagle Team“, „El Dorado“ stengsis nugalėti ir SKK „Oniksą“.


Dešimtmetį švenčiantis klubas praėjusią savaitę 5:1 įveikė FK „Riešę“ ir nors istorija nėra jų pusėje, „Oniksas“ yra pasirengęs kovoti prieš MFL lyderius.


Praėjusiais metais „Oniksas“ pralaimėjo abejas žaistas rungtynes (1:4 ir 0:4), o iš septynių tarpusavio rungtynių pergalę šventė tik kartą – 2017 metais jie laimėjo 2:1.


„Laukia atrodo sunkiausias sezono išbandymas. „El Dorado“ šiemet atrodo ypatingai galingai ir, matyt, labiau galvoja apie Lietuvos ir Baltijos čempionatus. Prieš savaitę krito ir „Eagle Team“, todėl nėra ko slėpti – ketvirtadienį laukia sunkus darbas gynyboje, o rungtynių receptas yra paprastas iš mūsų pusės, kuo mažiau bus klaidų perduodant kamuolį, tuo arčiau būsime teigiamo rezultato“, – sakė „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


Tuo metu B divizione susitiks dvi naujokų komandos – SFK „Novovileisk“ ir VU MIF. Prieš savaitę abi ekipos patyrė pralaimėjimus vos vieno įvarčio skirtumu. „Novovileisk“ 5:6 nusileido „Valčiūnams“, o VU MIF 1:2 pralaimėjo „Signalizacija.lt“ kolektyvui.


Šiuo metu abi komandas skiria vos vienas taškas. „Novovileisk“ turi 6, o VU MIF – 7 taškus, todėl tarpusavio dvikova tikrai gali lemti ir galutines komandų pozicijas.


„Novovileisk“ ne taip ir seniai iškovojo savo pirmuosius taškus, tačiau paskutiniu metu matosi pagerėjęs komandos žaidimas, o prie to tikriausiai prisideda reguliarios komandos treniruotės. Bus tikrai įdomu stebėti šių abiejų komandų progresą sezono metu, o ypač jų tarpusavio rytojaus dvikovą.


Dar kitame B diviziono mače FK „Valčiūnai“ susirems su MSC komanda. Abi ekipos šį sezoną pradėjo tikrai ne taip, kaip buvo galima tikėtis. Visgi, panašu, kad „Valčiūnai“ po truputį atsigauna, o MSC ekipa vis dar stringa.


Prieš savaitę „Valčiūnai“ iškovojo antrąją sezono pergalę, kuomet 6:5 nugalėjo SFK „Novovileisk“ klubą, o MSC vis dar turi tik vieną pergalę bei praėjusiame ture 2:3 nusileido FSB „Zenitui“.


Praėjusiais metais abu klubai tarpusavio akistatose pasidalino po pergalę ir tikrai dėl pergalės jos abi kovos šįkart.


„Kovosime, darysime viską, kad laimėtume“, – trumpai prieš šias rungtynes sakė MSC vadovas Adomas Kripas.


Kažko išskirtinio nepasakė ir „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis: „Jokių minčių prieš rungtynes nėra. Ateisime ir žaisime!“.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: