2019-06-13

XI-ojo turo anonsas: pirmojo rato pabaiga

Šis ketvirtadienis pažymės pirmojo rato pabaigą, kadangi abejuose divizionuose komandos sužais jau vienuoliktojo turo rungtynes. Tiesa, vasaros pertrauka dar neprasidės ir dar birželio mėnesį visos komandos sužais po dvi antrojo rato rungtynes, tačiau būtent šį ketvirtadienį visos komandos sužais rungtynes su tuo, su kuo šio sezono MFL lygoje dar nežaidė.

 

Pirmoji banga (19:40)

 



Vienuoliktąjį turą pradės „Maraca“ ir FC „IndEx“ komandų dvikova. Dešimtajame ture „IndEx“ šventė pergalę rezultatu 6:2, o „Maracana“ tokiu pačiu rezultatu pralaimėjo, todėl nuotaikos ekipų gretose skirtingos.


„IndEx“ ir vėl turės verstis be diskvalifikuoto Eriko Milašausko, o komandos kapitonas Eduardas Grudinskij spėja, kad susirinkti tokį karštą vasaros vakarą bus dar sunkiau.


Visgi tai nesutrukdė „IndEx“ ekipai laimėti praėjusią savaitę prieš „Western Union“, o komandą motyvuos ir revanšo siekis, kadangi praėjusiais metais „Maracana“ du kartus „IndEx“ įveikė MFL lygoje (5:4 ir 8:4) bei kartą tai padarė MFL Taurėje (3:1).


„Gal ir šiame ture mus lydės sėkmė, nes žaisime dar labiau nukraujavę dėl žmonių trūkumo“, – samprotavo E. Grudinskij.


Kitame A diviziono mače FK „Polivektris“ pirmą kartą susirems su FK „Spartaku“. Abi šios komandos patyrė pralaimėjimus dešimtajame ture, bet jie buvo pakankamai skirtingi.


„Spartakas“ daug šansų neturėjo ir 3:10 nusileido FK „Rytui“, o „Polivektris“ net 2:1 pirmavo prieš lyderius „El Dorado“, bet galiausiai 2:4 pralaimėjo MFL čempionams.


Lietuvos mažojo futbolo čempionate „Polivektris“ laimėjo visas penkias žaistas rungtynes, todėl nepanašu, kad šiame mače galime sulaukti didelės intrigos. „Polivektris“ yra tikrai favoritas prieš vos vieną pergalę šiame sezone iškovojusį „Spartaką“.


B divizione FK „Eksperimentas“ susikaus su FK „Valčiūnais“. Abi komandos prieš savaitę šventė pergales, bet jų ženkliai daugiau turi ir net antrą vietą užima „Eksperimentas“.


Nors praėjusiais metais „Eksperimentui“ per du mačus „Valčiūnų“ įveikti taip ir nepavyko, šiais metais situacija yra kiek kitokia ir šios dvikovos favoritas yra būtent „Eksperimentas“.


Su tuo tikrai sutiks ir „Valčiūnai“, kurie patys pripažino, kad jiems dar trūksta stabilumo, o stabilumas prieš „Eksperimentą“ yra be galo svarbus.


Kitame mače iš duobės išlipti bandys MSC klubas. Jis prieš savaitę net 1:9 pralaimėjo VU MIF klubui, o šįkart jų lauks „Volcano“ ekipa, kuri pati praėjusią savaitę 4:2 įveikė SFK „Novovileisk“.


Praėjusiais metais MSC abu kartus nugalėjo „Volcano“ (2:1 ir 7:2), bet dabar tikrai nėra aišku ar MSC bus pajėgi padaryti tą patį.


MSC vadovas Adomas Kripas pripažino, kad jo komandai reikia ieškoti pastiprinimo, nes vasarą jie jau sunkiai surenka sudėtį, o „Volcano“ ekipa savo ruožtu sieks iškovoti dar vieną pergalę.


„Komanda užsivedusi ir nori surinkti kuo daugiau taškų bei pergalingai užbaigti pirmąjį ratą“, – teigė „Volcano“ vadovas Tomaš Derkač.


Antroji banga (20:40)

 



Antrąją rungtynių bangą pradės dvi tikrai įdomios dvikovos. Dvi techniškos komandos FK „Rotalis“ ir „Eagle Team - Žibintas“ susirems tarpusavyje ir abi tai darys po pergalingų rungtynių.


Prieš savaitę „Rotalis“ 6:2 nugalėjo, o „Eagle Team“ net 16:1 sutriuškino „Riešės“ komandą. Pagal turnyrinės lentelės vietą „Ereliai“ bus šios dvikovos favoritai, kadangi jie „Rotalį“ šiuo metu lenkia 11 taškų.


Tačiau viskas turėtų priklausyti nuo to, kaip komandos susirinks. Tiek „Eagle Team“, tiek „Rotalis“ yra turėję šį sezoną rungtynių, kuomet susirinkdavo ne itin gausiai, todėl karštą vakarą ilgesnis atsarginių suolelis gali tapti rimtu faktoriumi.


Bus labai įdomu pamatyti Pauliaus Sakalio žaidimą, kadangi „Rotalio“ puolėjas žais prieš komandą, kuriai atstovauja Lietuvos mažojo futbolo čempionate. Apskritai abi ekipos gerai pažįsta vieną kitos žaidėjus, tačiau oficialiai MFL lygoje jos pirmą kartą susirems tarpusavyje ir intriga išlieka, kuri komanda tarpusavio dvikovų istoriją pradės pergalingai.


Kitose rungtynėse „Western Union“ ir SKK „Oniksas“ sieks pergalingai užbaigti pirmąjį ratą. Dešimtajame ture WU 2:6 pralaimėjo „IndEx“ klubui, o „Oniksas 3:3 sužaidė su FK „Fortitudo“. Abi šios ekipos turi po 10 taškų, todėl pirmojo rato paskutinės rungtynės tikrai lems, kurioje vietoje komandos bus pasiekus pusiaukelę.


Praėjusiais metais „Western Union“ laimėjo abi žaistas rungtynes prieš „Oniksą“, o viena pergalė buvo tiesiog įspūdinga – net 11:0.


Šias rungtynes „Oniksas“ tikrai prisimena, todėl jų tikslas bus kuo geriau atsitiesti ir parodyti „Western Union“, kad praėjusios rungtynės buvo tik atsitiktinumas.


B divizione pirmaujančio FK „Barbakano“ lauks „Signalizacija.lt“ ekipa. Tai dar vienas rimtas iššūkis „Barbakanui“, tačiau kol kas šis klubas susitvarkė su visais oponentais ir to paties sieks vienuoliktajame ture.


„Nieko keisti savo žaidime nesiruošiame, kai skiname vieną pergalę po kitos. Jei ši pralaimėjimų seriją nutruks, tada kažką galvosime, nors tikiuosi, kad šį sezoną taip nebus. Mes niekada neprisitaikome prie varžovų ir stengiamės, kad varžovai žaistų mūsų žaidimą. Kiekvieną savaitę norime švęsti pergalę ir turėti gerą nuotaiką“, – sakė „Barbakano“ treneris Nerijus Vasiliauskas, kurio komanda ir bus šio mačo favorite.


Tiesa, šių metų MFL Taurėje „Signalizacija“ net 6:1 nugalėjo „Barbakaną“, tačiau ši komanda dar prieš šį mačą sakė, kad taurės turnyrui didelio dėmesio neteiks, o ir žaidė jie tada be savo lyderio Ramūno Radavičiaus.


Tuo metu 2017 metų sezone „Barbakanas“ abu kartus nugalėjo „Signalizaciją“ ir sieks šią komandą įveikti pirmą kartą 2019 metais.


Prieš savaitę po „Barbakano“ kojomis krito FK „Alytis“, kuris į pergalių kelią sieks sugrįžti prieš  FSB „Zenito“ kolektyvą, o jo tikslas yra toks pat – sugrįžti į pergalių kelią, nes praėjusią savaitę „Zenitas“ 1:4 pralaimėjo „Eksperimentui“.


Praėjusiais metais „Alytis“ taip ir nenugalėjo FSB ekipos ir galime būti tikri, kad ir šiais metais jiems nebus lengva.


Tiek „Zenitas“, tiek „Alytis“ šiame sezone sustiprėjo, komandas skiria vos 4 taškai, todėl jų pajėgumas yra tikrai panašus, bet kažkas ketvirtadienį turėtų būti stipresnis. Kas? 


Trečioji banga (20:40)



 

Trečiąją bangą pradės triuškinamą pralaimėjimą prieš savaitę patyrusi „Riešė“ ir triuškinančią pergalę iškovojęs „Rytas“. Turbūt tai daug ką ir pasako.


Būtent „Rytas“ bus šio mačo favoritas, kuris praėjusiame ture pasismagino su „Spartaku“ ir įmušė net 10 įvarčių.


„Riešės“ gretos paskutiniu metu išretėjo ir jau į dešimtą turą jie susirinko be keitimų. Dar nėra aišku kaip „Riešė“ susirinks šiam turui, bet galime beveik neabejoti, kad „Rytas“ turės daugiau žaidėjų. Jie abu kartus laimėjo jau praėjusių metų tarpusavio mačuose, todėl ir šį ketvirtadienį galime tikėtis „Ryto“ pergalės.


Dar kitose A diviziono rungtynėse čempionas FK „El Dorado“ pirmąjį ratą stengsis užbaigti pergalingai, bet jiems kelią pastoti bandys tikrai gerą sezoną žaidžiantis FK „Fortitudo“ kolektyvas.


Praėjusiais metais „Fortitudo“ vieną mačą „El Dorado“ ekipai pralaimėjo 0:3 (techninis pralaimėjimas), tačiau kitos rungtynės pasibaigė taikiu rezultatu 1:1.


Nepaisant to, „El Dorado“ tikrai galime laikyti būsimo mačo potencialiu nugalėtoju, bet visiškai „Fortitudo“ komandos nurašyti negalime. 


Net ketvirtoje vietoje esantis klubas praėjusią savaitę sužaidė savo 100-ąsias rungtynes, bet jų laimėti prieš „Oniksą“ nesugebėjo, o dėl raudonos kortelės jiems taip pat nepadės Vilius Petkevičius.


Pats „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas pripažino, kad komandos prieš juos stengiasi žaisti kaip įmanoma geriau ir įkąsti čempionams, todėl to tikrai sieks ir „Fortitudo“ komanda, bet ar ji bus pirma, kuri rimtai sužalos „El Dorado“? 


B divizione VU MIF komanda pergalių seriją iki keturių pratęsti bandys prieš „Žalia Raudona“ ekipą. Paskutinės trys VU MIF pergalės buvo daugiau nei užtikrintos. Rezultatais 9:1 sutriuškinti „Novovileisk“ ir MSC klubai, o „Valčiūnai“ įveikti 6:2.


Būtent „Valčiūnams“ prieš savaitę „Žalia Raudona“ pralaimėjo 2:4, o tai suponuoja, kad VU MIF turi favorito statusą būsimoje dvikovoje.


Paskutinėse turo rungtynėse susirems dvi B diviziono apačioje esančios komandos – „WorldOne United“ ir SFK „Novovileisk“.


Šios komandos tarpusavyje dar nėra žaidusios, todėl tai suteikia šiokios tokios nežinomybės. Pats „Novovileisk“ klubas turi surinkęs 6 taškus ir 4 taškais lenkia WOU kolektyvą.


Tačiau būtent tai, kad „WorldOne United“ dar nėra iškovoję pergalės, juos labiausiai ir motyvuoja, nes komanda ketina dėti visas pastangas, jog pirmajame rate jie iškovotų nors tą vieną pergalę.


Tokia galimybė tikrai egzistuoja, bet ar šiuo šansu „WorldOne United“ pasinaudos? Klausimas, į kurį bus atsakyta ketvirtadienį vakare.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: