2019-10-29

A diviziono apžvalga: rezultatyvi sezono pabaiga su „El Clasico“ priešaky

Praėjusį ketvirtadienį visos MFL A diviziono komandos sužaidė paskutiniojo, 22-ojo, turo rungtynes ir užbaigė 2019 metų sezoną. Visos trys prizinės vietos jau buvo aiškios prieš šį turą, didelių intrigų nebuvo, tačiau įvarčiai šiame ture liejosi laisvai, o ir rezultatyvią „El Clasico“ dvikovą buvo galima išvysti.


A diviziono XXII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
127 22 2019-10-24 19:40:00 FK Rotalis FC IndEx 5:4 I "Fanų" ketvirtis
128 22 2019-10-24 19:40:00 Maracana FK Rytas 2:6 II "Fanų" ketvirtis
129 22 2019-10-24 20:40:00 FK Riešė SKK Oniksas 2:7 II "Fanų" ketvirtis
130 22 2019-10-24 20:40:00 Eagle Team - Žibintas El Dorado 4:6 I "Fanų" ketvirtis
131 22 2019-10-24 21:40:00 Western Union FK Polivektris 7:4 I "Fanų" ketvirtis
132 22 2019-10-24 21:40:00 FK Spartakas FK Fortitudo 5:5 II "Fanų" ketvirtis


57. Paskutiniame A diviziono ture rezultatyvumas išaugo daugiau nei dvigubai, lyginant su priešpaskutiniu turu (26 įvarčiai). Per 22 turą A diviziono komandos įmušė net 57 įvarčius, o tai yra 9,5 įvarčio per rungtynes. Įspūdingas rezultatyvumas.


El Clasico. Sezoną MFL lygoje papuošė „El Clasico“ rungtynės tarp „El Dorado“ ir „Eagle Team“ ekipų. Nors šios rungtynės jau iš esmės nieko nereiškė (nes „El Dorado“ jau buvo užsitikrinę auksą, o „Eagle Team“ – sidabrą), bet „El Dorado“ savo artimiausiems konkurentams nepralaimėjo ir įveikė juos 6:4.


„Rungtynės buvo lygios, bet praktiškai visas rungtynes buvome priekyje bent jau vieno įvarčio persvara. Tai turbūt leido žaisti ramiau ir kontroliuoti situaciją. Aišku, sakyčiau varžovai sukūrė daugiau progų po mūsų žioplų klaidų, bet vartininko dėka netraukėme kamuolio iš tinklo“, – apie rungtynes pasakojo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


„El Dorado“ vadovo paklausėme ir apie komandos žaidimą lyginant jį sezono pradžioje ir dabar. M. Rašinskui nebuvo sunku išskirti, kur jo komanda patobulėjo.


„Nelekiame stačia galva į priekį, patobulinome žaidimo stilių, stengiamės gintis ir tik tada pulti. Sumažinome spaudimo laiką rungtynių metu“, – atsakė M. Rašinskas.


Užbaigdamas M. Rašinskas užsiminė ir apie neeilinį sezoną, kurio metu buvo iškovoti net 5 trofėjai: „Nuotaikos puikios, sezonas pats geriausias. Sunku bus pakartoti kažką panašaus“.




Subyrėjo. Tuo metu „Eagle Team - Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas apie patį mačą su „El Dorado“ nekalbėjo ir apskritai aptarė šį sezoną.


A. Dergačiovas mano, kad traumos buvo tas faktorius, kuris lėmė, kad „Eagle Team“ rimčiau dėl titulo nepasipriešino ir dėl tų traumų komanda tiesiog subyrėjo.


„Netekome kelių svarbių žaidėjų dėl traumų, taip pat likus 3 turams vienas komandos narys išvyko pabaigti mokslų į užsienį. Pirmoje sezono pusėje turėjome pajėgesnę sudėtį. Sezonas buvo sunkus, komanda pradėjo sezoną užtikrintai, bet, laikui bėgant, pradėjo „byrėti“ ir kartais atrodė, kad vos surenkame sudėtį. Bandysime daryti išvadas, bet iš pradžių reiktų kažkiek pailsėti“, – sakė A. Dergačiovas.


Simboliškai. SKK „Oniksas“ šiais metais šventė savo dešimtmetį, todėl tapo gan simboliška, kad ši ekipa užėmė dešimtą vietą MFL čempionate.


Visgi čempionatą „Oniksas“ užbaigė pergalingai, kadangi 7:2 nugalėjo FK „Riešę“ komandą.


„Nors rezultatas iškalbingas ir vienu metu pirmavome  5:0, bet „Riešė“ pavojingai gaudė mus kontratakose bei sukūrė nemažai progų. FK „Riešė“ amžinas mūsų varžovas nuo 2015 metų, todėl linkime jiems nepasiduoti ir kovoti taip, kaip ankščiau“, – apie rungtynes kalbėjo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


Tuo metu apie komandos sezoną jis sakė: „Mūsų jubiliejinis dešimtas sezonas ir 5-tasis MFL A divizione, kaip rodo galutinė 10 vieta nebuvo lengvas. Vėl labiausiai įtaką darė traumos ir žaidėjų darbo reikalai. 3 pagrindiniai žaidėjai ilgai gydė ir tebesigydo sunkias traumas. Mūsų rezultatyviausias puolėjas Arminas dėl komandiruočių antrame rate praktiškai nežaidė. Birželį ir rugsėjį neplanuotai teko pasipildyti net 5 naujokais, todėl trūko sudėties stabilumo. Manau, jei bent 3 rungtynes iš eilės sužaistume vienodos sudėties, galutinis rezultatas tikrai būtų geresnis. Tuo labiau, mes vieninteliai A divizione net 6 kartus sužaidėme lygiosiomis, o kelias rungtynes pralaimėjome 1 įvarčiu skirtumu“.



 

Kreipėsi. Paskutinėje vietoje likusi FK „Riešė“ turėjo labai sunkų sezoną. Dėl prastų rezultatų ši komanda neatsakinėdavo į pateiktus klausimus, bet atėjus sezono pabaigai, nusprendė kreiptis į kitas komandas ir nupasakojo vidinius komandos jausmus, bet pabrėžė, kad ta stiprioji „Riešė“, kurią buvome pripratę matyti, dar sugrįš.


„Visu pirma futbolo klubas „Riešė“ dėkoja visoms komandoms už pamokas kaip reikia žaisti futbolą. Noriu viešai atsiprašyti „Maracanos“ už tai kad neatvykome į rungtynes, tai buvo pirmas kartas klubo istorijoje. Norime pasveikinti naujuosius čempionus „El Dorado“! Jūs buvote to verti!

 

Gaila, kad mūsų žygis baigėsi A divizione. Būkite pasveikintos B diviziono komandos!  Jau netrukus kitų metų čempionate prisijungsime prie jūsų! Klubas išgyvena sunkų etapą, bet kitais metais mes grįšime!“, – kalbėjo „Riešės“ vadovas Tomas Guiskis.


Atsiliepė. Trečią vietą užėmusi „Maracana“ ekipa sezono pergalingai neužbaigė ir, kaip rašė pats klubas, dėl to kaltas buvo išankstinis bronzos šventimas, dėl kurio „Maracana“ net 2:6 pralaimėjo FK „Rytui“.


„Visgi šventimas atsiliepia rezultatams. Nieko nelemiančiose rungtynėse stipriai nusileidome „Rytui". Taip tik patvirtinome, kad mums galioja taisyklė „kuo blogiau - tuo geriau“. T.y. matyt ramus gyvenimas ne mums, reikia atsidurti ant bedugnės krašto, tuomet adrenalino vedini darome stebuklus. Lengvi keliai - ne mūsų keliai. O praėjusiose rungtynėse draskytis nebuvo ko. Šiose rungtynėse be įtampos neblogai pradėjome, palamdėme virpstus ir tada kažkas pabyrėjo. Ten klaida, šen klaida, bandai kabintis, bet užkliūni, bandai keltis, bet ups - ir vėl paslydai, tada žiūri – jau 2:6. Na nepatikėsite, bet tenka pripažinti, kad pergalės nebuvome verti, motyvacija šlubavo ir pasilikome parako kitam sezonui“, – rungtynes aprašė „Maracana“.




Atsitiesė. Priešpaskutinėje vietoje likęs FK „Spartakas“ paskutinėse sezono rungtynėse parodė savo charakterį ir tvirtumą. Visą laiką atsilikdamas „Spartakas“ galiausiai pasivijo FK „Fortitudo“ ir su penktą vietą užėmusia ekipa sužaidė lygiosiomis 5:5.


„Atsilikinėjome visas rungtynes, o gale rezultatą išlyginome ir net turėjome laimėti. Skersinis padėjo „Fortitudo“ komandai. Rungtynės nieko nelemia, gal dėl to ir vyko karas, o ne futbolas. Kai kas neištvėrė, gavo raudoną už tekvondo veiksmą, tokio dar nemačiau, įsibėgėjęs iš nugaros iš kelio pataikė beveik į galvą – į kaklą. Taip pat labai nustebino varžovų bandymas apgauti teisėją, visi puikiai matė, kad buvo įvartis, tiesiog suplyšęs tinklas. Mes džiaugiamės įvarčiu, o jie bėga į priekį ir po to dar kažką įrodinėja, nesuprantu. Gal tai mus ir motyvavo rungtynių pabaigai. Karma“, – šypsodamasis apie rungtynes kalbėjo „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa.


„Nuotaika puiki, paskutinės rungtynės buvo topinės. Antras ratas tikrai buvo daug geresnis, buvo labai blogų rungtynių, bet gerų buvo žymiai daugiau“, – apskritai sezoną apibendrino „Spartako“ siela ir širdis.




Pergalė. Jos rudens rate „Western Union“ dar nebuvo turėjusi, tačiau paskutinėse rungtynėse tą pergalę jiems pagaliau pavyko pasiekti. Gera nata WU sezoną užbaigė prieš FK „Polivektrį“ ir nugalėjo jį 7:4.


Devinti likę WU šiame mače net du kartus atsiliko nuo varžovų, bet nuostabiai sužaista rungtynių pabaiga ir pergalę pasiekti pavyko pakankamai užtikrintą, o savo pirmąjį įvartį „Western Union“ gretose įmušė ir Linas Zareckas.


Nors antrasis ratas komandai nebuvo itin geras, bet antrus metus vieta A divizione išsaugota, tad WU galime pasveikinti su tikrai neblogu sezonu, kuris, žinoma, galėjo būti ir geresnis.




Ketvirti. Savo debiutiniame A divizione FK „Rotalis“ liko ketvirtas ir šioje pozicijoje jautėsi pakankamai užtikrintai. Nuo trečios vietos juos skyrė 4 taškai, o penktą poziciją jie lenkė 5 taškais.


Sezonas tikrai geras, o jį vainikavo ir paskutinė pergalė 5:4 prieš FC „IndEx“. Kova vyko arši, bet ir vėl šiame mače esminiu faktoriumi tapo Paulius Sakalis. Į „Rotalio“ gretas sugrįžęs Lietuvos mažojo futbolo rinktinės puolėjas įmušė net tris įvarčius, sezoną užbaigė su 20 įvarčių ir padėjo komandai taip pat pergalingai baigti sezoną.




Tiesa, išskirti reikia ir „IndEx“ puolėją Eriką Milašauską, kuris taip pat įmušė tris įvarčius ir rezultatyviausių grafoje finišavo trečias su 23 įvarčiais.


Rezultatyviausi. Turbūt visą sezoną rezultatyviausių grafoje pirmavęs „Eagle Team“ narys Marius Linkevičius šią poziciją išlaikė iki pat sezono pabaigos ir triumfavo, savo sąskaitoje turėdamas 31 įvartį.


Rinktinė. Šįkart 22-ojo turo rinktinė išrinkta nebuvo, o jos vietoje – viso sezono geriausia A diviziono rinktinė, kurią galite pamatyti žemiau.




Apdovanojimai. Jau rašant šią apžvalgą, šeštadienį sporto bare „Juoda Raudona“ buvo įvykusi iškilminga sezono apdovanojimų šventė, kurioje komandos galėjo pasidžiaugti trofėjaus ir gera kompanija.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: