2020-07-21

B diviziono apžvalga: lyderių persvara sumažėjo iki minimumo

Prieš kelių savaičių vasaros pertrauką, MFL pirmenybėse buvo sužaistas septintasis MFL B diviziono turas. Jame pirmąjį savo sezono pralaimėjimą patyrė diviziono lyderiai MSC, o artimiausi jų varžovai – FK VU MIF – tuo dar kartą pasinaudojo ir priartėjo prie MSC vos per vieną tašką. Apie tai ir dar daugiau – B diviziono turo apžvalgoje.

 

B diviziono VII-ojo turo rezultatai:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
60 7 2020-07-16 19:40:00 MSC FK Volcano 0:3 III "Fanų" ketvirtis
61 7 2020-07-16 19:40:00 FK Ąžuolas SFK Novovileisk 2:4 IV "Fanų" ketvirtis
62 7 2020-07-16 20:40:00 FK Alytis FK Riešė 5:4 III "Fanų" ketvirtis
63 7 2020-07-16 20:40:00 FC Žalia Raudona FSB Zenitas 3:4 IV "Fanų" ketvirtis
64 7 2020-07-16 21:40:00 FC MTG VU MIF 0:3 II "Fanų" ketvirtis

28. Septintajame ture iš viso komandos pelnė 28 įvarčius. Gaunasi, kad per rungtynes vidutiniškai buvo įmušta po 5,6 įvarčio.

 

Ant bangos. FK „Volcano“ ekipa praėjusios savaitės pradžioje dar neturėjo taškų, o dabar jau jų turi 6. Kaip tai įvyko? Komanda praėjusį antradienį žaidė atidėtas rungtynes prieš FSB „Zenitą“ ir juos nugalėjo, taip iškovodami savo pirmuosius taškus. Ant pergalingos bangos užlipę „Volcano“ vyrukai praėjusį ketvirtadienį nušlavė ir B diviziono lyderius MSC. Jie buvo nugalėti „sausu“ rezultatu 3:0.

 

„Laimėjome 2 kartus šią savaitę. Kai susirenkame pilna sudėtimi, smagu žaisti. Pavyko kontroliuoti žaidimą o tai yra mums svarbiausia. Varžovai laukė mūsų klaidų, bet šį kartą gynyba ir vartininkas sužaidė puikiai. Puolime galėjome įmušti ir daugiau, bet svarbu pergalė ir 3 taškai!“, – džiaugėsi „Volcano“ klubas.

 

Taip, „Volcano“ nustebino, bet ne mažiau nuvylė ir MSC. Penkias rungtynes iš eilės sezono pradžioje laimėjęs klubas šeštajame ture prarado pirmuosius taškus, sužaisdami lygiosiomis, o septintajame jau ir pralaimėjo. Galbūt pertrauka jiems jau buvo reikalinga?


 

Taškas. Šiuo MSC pralaimėjimu dar kartą pasinaudojo FK VU MIF ekipa. Šįkart ji 3:0 nugalėjo FC MTG klubą ir dabar nuo MSC komandos atsilieka vos vienu tašku. Tiesa, tarpusavyje šios komandos jau vieną kartą žaidė ir tada laimėjo MSC, tad VU MIF ekipai reikės stengtis palaikyti tempą ir po dvejų savaičių pertraukos.

 

Nedaug. Minėta MTG ekipa vis dar nėra iškovojusi pergalės MFL pirmenybėse, o pastarasis pralaimėjimas VU MIF ekipai rezultatu 0:3 buvo patirtas didžiausiu skirtumu – trimis įvarčiais.

 

Nepaisant to, komanda jaučia, kad tobulėja ir iki pirmosios pergalės trūksta visai nedaug.

 

„Varžovai puikiai palaiko kamuolį, tarpusavyje susižaidę ir nepraleidžia savo progų pasiųsti kamuolį į vartus. Pačios rungtynės buvo atkaklios, tikrai matėsi, kad vyrai kovoja. Tas ir įsiminė, nors iš eilės pralaimėjome 6 rungtynes, mes išeiname kovoti. Nuotaikos viltingos, nes matome, kad nedaug trūksta iki pirmos pergalės MFL“, – sakė MTG narys Valdemar Dorniak.

 

Klaidos. FC „Žalia Raudona“ ir FSB „Zenito“ komandų dvikovoje nugalėtoją lėmė klaidos. Kas jų padarė mažiau, tie ir laimėjo. Šįkart tai buvo „Zenito“ komanda, šventusi pergalę rezultatu 4:3 ir po šios pergalės pakilusią į trečią vietą.

 

„Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius pripažino, kad rungtynių baigtį galiausiai lėmė klaidos, bet jis taip pat užsiminė, kad lygiosios šiose rungtynėse tikriausiai būtų patenkinęs abi komandas.

 

„Nuotaikos normalios, nors ir pralaimėjome. Mums svarbiausia visada yra žaidimo kokybė, kuria šįkart nenusivylėme. Net 2 įvarčiai į mūsų vartus krito po rikošetų nuo mūsų pačių gynėjų, o lemiamas rungtynių įvartis - irgi  po mūsų gynėjo grubios klaidos priešpaskutinę minutę. Bet toks yra futbolas, gali sukurti daugybę nerealizuotų progų, bet pralaimėti dėl vienos ar dviejų klaidų. Komanda su kiekvienomis rungtynėmis vis labiau susižaidžia, o tai džiugina“, – sakė S.Stasevičius.

 

S.Stasevičius po šių rungtynių pagyrė ir varžovus bei pastebėjo, kad jų žaidimas nebėra toks grubus.

 

„Varžovai labai pajėgūs,ir nors mes jautėmės gan užtikrintai, lyginant su ta emocine įtampa, kuri kaustė mūsų komandą prieš „Zenitą“ pernai, tačiau, matyt, tai buvo lygių varžovų dvikova, ir lygiosios būtų abi puses tenkinantis rezultatas. Bet sveikiname varžovus, tame ir yra futbolo grožis, kad jis yra nenuspėjamas ir, be abejo, varžovai  padarė mažiau klaidų. Aišku, norisi pasidžiaugti, kad praeitą sezoną lydėjęs šiurkštumas šįkart nebebuvo „Zenito“ komandos bruožas. Tiesiog abi komandos žaidėme futbolą ir mėgavomės tuo“, – pridūrė S.Stasevičius.


 

Raudona. SFK „Novovileisk“ ekipa septintajame ture 4:2 nugalėjo FK „Ąžuolą“, bet prie pergalės labai prisidėjo ir „Ąžuolo“ komandai parodyta raudona kortelė. Po jos „Novovileisk“ narys Igor Kozlov pelnė tris įvarčius ir taip padovanojo savo ekipai pergalę.

 

„Novovileisk“ savo socialiniame tinkle aprašė rungtynes ir pabrėžė grubų „Ąžuolo“ komandos žaidimą.

 

„Nors laimėjome šitą dvikovą, nuotaikos po rungtynių nėra labai geros. Komandai nepavyko pajusti žaidimo „kaifo“. Pirmieji įmušėme, tačiau kėlinio pabaigoje praleidome 2 įvarčius: vieną po vartininko klaidos, kitą ginčytinoje situacijoje, į kurią nesureagavo teisėjas (teisėjo nekaltinam).

 

Antrame kėlinyje labai nešvariai ir grubiai žaidžiantys ąžuoliniai galiausiai prisižaidė iki raudonos kortelės (ko gero, tai buvo nešvariausia komanda, su kuria mums teko žaisti per visą mūsų MFL dalyvavimo istoriją). Toks teisėjo sprendimas tapo naudingas mums.

Per trumpą laiką mūsų centro saugas Igor Kozlov įformino hattrick'ą, tad rungtynes laimėjome dviejų įvarčių skirtumu.

 

Labai malonu, kad į vasaros pertrauką išeiname su pergale“, – rungtynes aprašė „Novovileisk“ ekipa.


 

Skirtingi. FK „Alyčio“ komanda ketvirtadienį 5:4 nugalėjo FK „Riešės“ ekipą, tačiau šiose rungtynėse buvo du skirtingi kėliniai. Pirmajame kėlinyje dominavo „Alytis“, kuris greitai sumušė savo įvarčius ir po pirmojo kėlinio pirmavo 4:1.

 

Antrojo kėlinio pradžioje „Alytis“ pelnė ir penktą įvartį, tačiau kėlinio pabaigoje atsibudo „Riešės“ komanda. Likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos jie sušvelnino rezultatą iki 5:4, tačiau iškovoti tašką pritrūko laiko ir trečiąją sezono pergalę iškovojo „Alytis“.


 

Rinktinė. B diviziono rinktinėje duetus turi FK „Volcano“ ir FK VU MIF ekipos, o po vieną atstovą – SFK „Novovileisk“, FSB „Zenitas“ ir FK „Alytis“.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: